Soriano naar Hapoel Ra’annana

VVV-Venlo heeft vanmorgen bevestigd dat spits Elia Soriano de club heeft verlaten. De 30-jarige Duitser vertrekt naar Israel waar hij gaat spelen voor Hapoel Ra’annana dat momenteel laatste staat in de competitie.

Soriano werd afgelopen zomer gehaald als opvolger van Peniel Mlapa. In de voorbereiding liet de spits een goed indruk achter waarbij hij gretig was en veel doelpunten maakte. Helaas kon hij deze lijn niet doortrekken en is hij overbodig geraakt onder trainer Hans de Koning.

Wij wensen Elia het allerbeste en veel succes in Israel.

45 Responses

 1. idderzienmeining

  Tsja, dit zat er natuurlijk al aan te komen ?

  Soriano startte goed door te scoren tegen RKC Waalwijk, maar zakte daarna samen met heel VVV Venlo weg. We kwamen steeds verder van het doel van de tegenstander te spelen en dus moest Soriano ook mee achteruit. Ik denk dat zijn kwaliteiten liggen in de “zestien” waar hij moet komen als de bal daar gespeeld wordt … nu moest hij achter diepe ballen aan en daarvoor ontbrak het aan pure snelheid.

  Soriano is de dupe geworden van de slechte 1e seizoenshelft dus en zo lopen dingen soms.
  Door nu afscheid te nemen van elkaar en ook Scheimann te slijten in de Israelische competitie zorgt in elk geval voor wat extra financiële ruimte ?

  Ik begreep dat VVV Venlo met enkele kandidaat versterkingen in gesprek is, dus ik ga er eigenlijk van uit dat er nog iets bij gaat komen.

  Persoonlijk zou ik de komst van een extra verdediger / linksback (linksbenige verdediger dus) en een extra soits wel toejuichen. Darfalou zal misschien een keer tegen een blessure of schorsing oplopen of niet in de wedstrijd zitten en dan moet Hans de Koning wèl alternatieven hebben. JA; we hebben Johnatan Opoku maar ik denk det we hem in de huidige situatie en vorm lekker aan de zijkanten en om de spits moeten laten zwerven ?

  Misschien toch nog een keer aankloppen bij AZ Alkmaar voor Ferdy Druijf ?

 2. Luis Erique

  Best apart dat de nummer laatst van Israël Soriano wil. Die zullen ook niet vol op de aanval spelen. Doen al die clubs (waaronder vvv) geen huiswerk? Dit is gewoon een echte 16 meter spits.

 3. chretien

  De beste man is slachtoffer geworden van slechte keuze van de verantwoordelijken. Hij hoort thuis in een team dat aanvallend speelt. Ben benieuwd of we er nog een speler in de spits bij krijgen? Of alleen nog een linksachter?

 4. Hans de Koning had in de media toch aangegegeven dat ze met kandidaten praten voor de verdediging en het middenveld? Dat lijkt mij ook het meest voor de hand liggend. Cavlan mag nu dus niet meer weg bij Austria Wien, dus die gaat het helaas zeker niet worden. Thomas Bruns voor het middenveld wordt hier al af en toe genoemd, lijkt mij inderdaad een echte versterking, heeft diepgang, kan de voorhoede bedienen en heeft zelf ook scorend vermogen. Maar geen idee of die zelf wel hier naar toe zou willen verkassen…

  1. zuid

   als er ergens geen versterking nodig is, is het wel het middenveld. Met Post, Cattermole, Linthorst, van Ooyen, Opoku, Janssen en Neudecker is daar keuze genoeg.
   Wat mij betreft hoeft er alleen maar te worden gekeken naar de verdediging, daar is geen back-up centraal.
   In de aanval heb ik eigen best wel vertrouwen. Sinclair en Wright kunnen echt wel ballen en met een bewegende Darfalou er tussen zouden zij ook meer ruimte moeten kunnen krijgen.

   1. Niet mee eens. Veel middenvelders , maar teveel van hetzelfde… Aanvallende middenvelder met diepgang die ook nog eens de (snelle) voorhoede kan bedienen is gewenst. Dan zou je nog veel beter op de counter kunnen gaan spelen in de uitwedstrijden, In de 1e helft zag je ook tegen RKC hetzelfde terugkomend probleem. Onmogelijke, diepe ballen voor Darfalou, waardoor er veel te veel balverlies werd geleden. Er is een balvaste middenvelder nodig die met mooie pasjes kan strooien. Maar dat vereist wel flink wat zoekwerk, want alle clubs willen wel zo’n speler…

  2. Oh ja, en graag die verdediger voor linksback/links centraal met wat snelheid, want dat is wel echt een probleem aan die kant. Janssen en Kum zijn te traag, dus b.v. tegen een speler als Kerk van Utrecht komende zondag heb je aan die linkerkant echt een probleem!

 5. zuid

  Ik denk dat we ondertusssen wel kunnen zeggen dat de technische staf (Valckx dus) aardig heeft gefaald deze zomer. Van al de “versterkingen” zijn er nu dus al weer 2 vertrokken. Daarnaast zitten Schaeffer en Neudecker op de bank en zijn die in principe ook afgeschreven. Cattermole speelt alleen als back-up van Post. Wright, Sinclair en Yeboah brengen ook niet wat er van werd verwacht, maar die spelen tenminste nog.
  Tel daar ook nog even Maaskant bij op en in vind dat je echt wel kunt stellen dat Valckx niet goed zijn werk heeft gedaan.
  Als je dan ook nog de geruchten meeneemt dat er (financiële) connecties zouden zijn tussen Valckx en de makelaarkantoren van de aangetrokken spelers begin ik te denken dat er langzaam aan toch gekeken moet worden naar zijn positie.

  1. Alleen mee eens dat de keuzes dit seizoen niet erg gelukkig waren. Maar daarom wel goed dat er in de winterstop alweer twee van de mislukte aankopen vertrokken zijn, dat is natuurlijk wel doorpakken en dan kun je weer iets…
   En de verkeerde keus voor Maaskant, tja, daar zal Valckx zich nu ook wel bewust van zijn, maar fouten kunnen natuurlijk wel gemaakt worden.
   En die geruchten van die connecties met die makelaarskantoren zijn bekend, maar ik neem aan dat de leiding van VVV dat ook in de gaten houdt. Dit jaar dus veel kritische kanttekeningen bij het aankoopbeleid inderdaad, maar met de beperkte middelen die er zijn, vind ik toch nog steeds dat er redelijke spelers zijn. Alleen komt er m.i. ook inderdaad te weinig vanuit de KKdivisie, geen idee waar dat door komt, misschien toch te duur…

 6. kenfen

  Ja lekker jong loop effe te stoken in een goed huwelijk Valckx is van onschatbare waarde voor VVV. Dit jaar vallen zijn keuzes even wat minder op hun plek. So what!! Aub geen roddel en achterklap hier

 7. Oelie op zuid

  VVV heeft volgens mij alleen transfervrije spelers aangetrokken. Dan betaal je alleen een vergoeding aan de makelaar. Dus niet liggen stoken. Stan is een held voor VVV.

  1. Je moet natuurlijk wel een salaris aan de betreffende spelers betalen, dus als ze niet voldoen is het toch een kostenpost. Daarom zo snel mogelijk proberen deze spelers door te sluizen naar andere clubs, waardoor er weer ruimte komt in het spelersbudget en je vervangers kunt aantrekken die (hopelijk) beter zijn. Ik ben heel benieuwd waar ze (uiterlijk vrijdag) mee komen…

   1. 0475

    Ohja ik was ff vergeten dat van bruggen ook weg is. Had liever schafer zien vertrekken maarja die discussie is al geweest
    Ik verwacht zeker verdedigend nog versterkingen idd

 8. Koelie

  Wat een ongefundeerde praatjes over Valckx. Flikker op.

  Waar we dachten dat we een sterkere selectie zouden hebben begin van dit seizoen is het tegendeel waar en moet er nu gerepareerd worden. Al is het tot op heden met maar één aanwinst gebleven bij een pleister plakken. Ik hoop dat de vervangers sneller komen dan het supportershome anders zie ik het niet goed komen.

  Wat mij betreft allemaal het gevolg van het dubbeltje op de eerste rang wil zitten. Transfergelden van Van Crooij en Leemans zijn niet geïnvesteerd Inn nieuwe spelers, maar in winstuitkering naar investeerders. Dat zal in de toekomst nog erger worden met de nieuwe aandelenverkoop. De supporters hebben het nakijken. Voor hun geen investeringen op het veld en naast het veld.

  1. De Realist

   We moeten ook niet vergeten dat het ontslag van Maaskant ook heel veel geld heeft gekost. Ik denk dat er niet veel geld is en ik verwacht dat er nog slechts 1 speler (een verdediger) bijkomt. Ik hoop echt dat er ook nog een buitenkansje komt zoals een balvaste aanvallende middenvelder. Deze zijn schaars en een beetje goede is voor VVV al niet te betalen. We zullen zien wat er nog komt. Een degradatie kost veel meer dan nu een klein financieel risico nemen.

  2. Wat een positief geluid zeg! Zonder investeerders kan er helemaal niks en ben je sowieso veroordeeld tot de KKDivisie. Als je dat liever hebt, dan is dat jouw keuze, maar niet de mijne.
   Iedereen wordt hier een beetje ongeduldig, en dat snap ik, maar ik denk dat er heus wel 2 spelers bij gaan komen.
   En ik denk dat ze er 24/7 mee bezig zijn.
   Maar ik denk dat het allemaal niet zo gemakkelijk is, spelers moeten hier natuurlijk ook willen spelen. En sommige gegadigden willen nu nog alle opties open houden, maar de 31e zullen er knopen doorgehakt gaan worden, dus gewoon afwachten waar ze mee gaan komen lijkt mij het beste…
   Misschien weet Word meer?

  3. Gerardus

   Zonder dat investeringsfonds was de club failliet, hé? Dat investeringsfonds zijn zowat de enige schulden die VVV heeft. Deze schulden worden alleen afgelost zodra er spelers verkocht zijn en verder blijft dit staan totdat het is afbetaald. Niet meer dan logisch. Met de huidige nieuwe eigenaren zal er niet snel dividend uitgekeerd gaan worden. De grootste eigenaar (waarschijnlijk Berden) heeft 24.9% van de aandelen in bezit. Pas als iemand 50.1% van de aandelen in bezit heeft kan er dividend uitgekeerd gaan worden. Daar zullen dus verschillende partijen voor nodig moeten zijn als supporters bijvoorbeeld ook 20% in bezit kunnen hebben.

   Misschien een idee om hier iets over te schrijven in de volgende interland periode.

   1. Koelie

    @Gerardus dat klopt dus niet, volgens mij hebben ze de meerderheid van de aandelen verkocht aan meerdere investeerders. Die kunnen dus samen bepalen of ze straks van de winst dividend gaan uitkeren en dus ook beslissen om een speler te verkopen of de bierprijzen omhoog te gooien. Natuurlijk als ze slim zijn dan houden ze rekening met de lange termijn, want dan valt meer te verdienen maar of ze dat ook gaan doen is een tweede.

    @Distortion alsof NAC, NEC en Roda nu geen inversteerders hebben? Hahaha.

    Ik ben niet tegen een inversteerdersfonds of aandeelhouders maar laat ze wel beseffen dat ze bestaansrecht hebben vanwege de supportersshare. Heb je geen fansbase dan kun je net zo goed stoppen en bloedt je langzaam dood. Eigenlijk een proces dat al in gang gezet is bij VVV als je kijkt naar de zeer teleurstellende bezoekersaantallen.

    De balans is wat mij betreft nu te ver richting de investeerders uitgeslagen. Ik heb gehoord dat ze bezig zijn met skyboxen voor de nieuwe investeerders. Daar zakt mijn broek dan vanaf. Zorg eerst eens dat je voor de vaste fans eens de voorzieningen op orde brengt voordat je dit nu weer voorrang gaat geven.

    Als we de media moeten geloven hebben Mlapa , Leemans en Van Crooij samen 4 miljoen opgebracht.
    Daar kun je toch een wel een leuke kwalitatieve speler voor afkopen. Nee dat is dus allemaal teruggevloeid naar de investeerders en de club heeft wel de salarissen betaald. Goeie deal!

    We zijn veroordeeld tot de transfervrije pool en dan blijft er niet veel over qua kwaliteit. En daarmee roep ik helemaal niet op om als een roda of ado op kwantiteit spelers te halen, maar om kwalitatief te versterken en helaas dat kost geld. Op dit moment is onze selectie te krap voor het gevecht om lijfsbehoud en een degradatie kost nog veel meer in geld en tijd.

   2. Gerardus

    Nee wat ik zeg klopt wel 😉 Wat ik bedoelde te zeggen is dat er veel mensen ja moeten stemmen bij de vergadering om er voor te zorgen dat er dividend wordt uitgekeerd. De inkomsten van van Crooy en Leemans zijn teruggegaan naar de investeerders, die hebben daar recht op en dat geldt al eerder betaald waardoor de club aan de verplichtingen kon voldoen. Of Mlapa hier bij hoort weet ik niet.

    Met het geld van de investeerders worden de huidige stadionplannen afgerond, zij zullen dus waarschijnlijk ook zelf betalen hiervoor. Zonder investeerders zou de club een lening van meerdere miljoenen moeten aangaan om ervoor te zorgen dat er verbouwd kon worden. Met de huidige kosten en het investeringsfonds lijkt het mij duidelijk dat dit heel moeilijk zou worden en zou de gemeente weer garant moeten staan voor een aantal miljoenen, iets wat niet echt makkelijk bleek in het verleden.

    Het probleem van de investeerders is dus eigenlijk dat de club het niet lukte om de kosten dusdanig terug te dingen waardoor een investeringsfonds een oplossing was. Door de verbouwing en het niet doorgaan van een nieuw stadion moesten er dus weer nieuwe mogelijkheden aangeboord worden en dan blijkt dit dus het goedkoopste te zijn. Dus extra geld en eigen vermogen in de vorm van aandelen in plaats van een lening. Helaas, want ook ik ben geen voorstander van investeerder. Echter, in het huidige model zie ik wel brood aangezien de meeste dit uit “clubliefde” doen.

 9. RuiverCity

  Valckx is een held in Venlo maar heeft er deze zomer flink naast gezeten. Eerst haalt hij vriendje Maaskant en ‘liever lui dan moe’ assistent Libregts. Tevens laat hij zich door Robert Pinoir Management ‘inpakken’ en contracteert spelers zonder ze zelf gezien te hebben.
  Nu zitten we op de blaren (afkoopsom van Maaskant en Libregts) en kunnen we amper spelers halen om ons vege lijf in de eredivisie te redden.
  Laten we met zijn allen achter het team blijven staan want de komende vier wedstrijden worden al moeilijk genoeg om een paar puntjes te pakken. Twee versterkingen lijken mij onvermijdelijk.

 10. clubman

  Jazeker, nadat we zo ongeveer alles wat met VVV te maken heeft afgezeken hebben gaan we ook nog even het functioneren van Valckx ter discussie stellen! Wat zijn we hier in Venlo toch een stelletje ongelofelijke zeikers.
  Een man als Valckx is zijn gewicht in goud waard voor VVV maar nee hoor, het loopt ff niet en daar gaan weer met z’n allen. Kijk eens wat voor koekebakkers er rondlopen in Rotterdam en Eindhoven op dezelfde functie. Daar zouden ze inmiddels een moord doen voor een ervaren man als Valckx op die plek, en het zou mij ook niet verbazen als dat daadwerkelijk gaat gebeuren op termijn.
  En als het dan zover is, dan is Venlo in nood en is er weer onbegrip en verontwaardiging. Calimero is een optimist vergeleken bij de doorsnee Venlonaar. Stedje van näölers en klagers.

   1. Goodie

    Voor het eerst sinds jaren had VVV de selectie vroegtijdig op orde deze zomer. De realitieit bleek anders. VVV moet ook nu geen spelers gaan halen om te halen zoals dit bij Ado gebeurd. Daar zijn ze vooralsnog geen steek verder gekomen. Er zal ongetwijfeld wat bij komen een dezer dagen. Dan heb ik liever 1 echte aanwinst dan 2 dertien in een dozijn spelers.

   2. mats

    Zal best maar mensen als Clubman en Zeker weten komen hier ook alleen maar de doorgezaagde ‘kijk mij eens de enige echte ware VVV supporter zijn’ posts plaatsen.. Zeg dan niks!!

   3. clubman

    Inderdaad Mats, zeg eens gewoon niks als er niks te klagen valt. Niet zoeken naar dingen of van een mug een olifant maken, maar gewoon tevreden zijn met de resultaten en het beleid.
    4 punten uit 2 wedstrijden tegen PSV én een directe concurrent is gewoon super!
    Probeer eens gewoon positief te zijn en prijs jezelf gelukkig dat je niet in pakweg Breda, Nijmegen of Kerkrade naar het stadion hoeft te gaan.
    Forza VVV!!

   4. mats

    Ja Clubman, allemaal zaken waar jij je ook niet voor op de borst hoeft te kloppen. Je bent net als de rest hier gewoon een van de 6754 elke twee weken, niks meer niks minder.

 11. chretien

  Wat een negativisme weer hier, iedereen doet er aan mee. Jammer, dat verdient VVV niet.
  Kijk eens welke clubs er momenteel in de KKD rondlopen?
  Maar liever een degradatie dan faillissement van de club.
  Als de spelers het niveau van de laatste 2 wedstrijden kunnen blijven volhouden, ja dan zie ik ze niet degraderen.
  Is er geld om er iets bij te halen, dan zeg ik doen.
  Voor mij is het VVV boven alles. FORZA VVV!

  1. lucien1978

   Hoe kunnen mensen nou afgeven op Valckx. Dan snap je er echt helemaal niets van.

   VVV wil nog 2 spelers verwelkomen.

   Ik hoop wel dat mocht Oxford niet komen het spelers zijn die bekend zijn met de Nederlandse competitie.

   Voor de verdediging zou ik gaan kijken voor bijv. Hoegh , Skovgaard . Persoonlijk zou ik nu graag Boscagli zien komen van PSV. Die is nu overbodig en kan centraal en linksback spelen.

   Bij PSV natuurlijk niet goed genoeg maar voor VVV een prima speler.

   Als middenvelder kun je misschien denken aan een Reuven Niemeijer of een Thomas Bruns. Al heeft vooral die laatste het niet echt meer laten zien.

   Ik wacht gespannen af wie ze gaan halen maar een allround verdediger is niet zo makkelijk. Voor mij toch Boscagli

 12. Luis Erique

  Sinds deen bloazer weg is, en Jay en later de Koning aan het roer zijn, heeft vvv gewoon 10 punten uit 6 potjes gehaald, zeer positief en dat sterkt me in het gevoel dat t wel goed komt. Zeker nu Soriano en Scheimann weg zijn. Beiden voegden helaas niets toe aan vvv. Darfalou is voor vvv begrippen een topspits. Kortom, ik heb zin in zondag.

 13. kenfen

  Zo is dat Luis, helemaal mee eens, dit team is nu een stuk sterker. Ik hoop natuurlijk ook nog op een versterking en ik denk ook dat de selectie wat smal is maar een of twee spelers voor de breedte lijkt mij voldoende

 14. Zeker wete

  Zo now nog ein paar kanslozen naor Hapoel shave the Bear en dan kinne we waer un blik verse krachten aope trekken. As we nog eine of twie van ut kaliber Darfalou dr beej kriege dan kinne we lache!

 15. Godfried

  Patrick Erras, een defensieve middenvelder. Volgens mij hebben we er hier al aardig wat van.
  Maar als je deze kunt kopen en Cattermole stop na dit seizoen, dan kan het natuurlijk wel een goede investering zijn. Vooral omdat ook Post prima als Centrale verdediger uit de voeten kan.

 16. De Realist

  Ik ken hem niet echt, maar hij heeft een transferwaarde van 1,5 miljoen en heeft zo’n 60 wedstrijden in de Bundesliga gespeeld en is 1,96 meter lang. Het Lijkt me geen verkeerde speler eerlijk gezegd.

Leave a Reply