Spannende remise in Volendam

In een spannende wedstrijd heeft VVV-Venlo gelijk gespeeld tegen de koploper FC Volendam. In het Krasstadion werd de wedstrijd in de laatste 5 minuten beslist en de ploegen scoorden in 2 minuten de goals.
De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.
Hiermee blijft VVV nog steeds ongeslagen tegen Volendam. De laatste 9 jaar werd in competitieverband niet verloren tegen FC Volendam.

In de eerste twintig minuten keken de ploegen de kat uit de boom en de gastheren lieten VVV veel komen. VVV had in deze fase van de wedstrijd veel balbezit. De bal werd goed rond gespeeld en getracht op deze wijze de weg naar voren te vinden.

Na deze fase werd het echt een open wedstrijd. Beide teams gingen er vol voor en dat leverde stevige duels op. Verder kwamen hierdoor ook ruimtes op het veld, waardoor er aan beide kanten kleine, maar ook grote kansen ontstonden. VVV had zelf twee kansen, maar namens de Venlonaren konden Resida en Opoku de kansen niet converteren tot doelpunten.

Daaropvolgend was er een moment van onachtzaamheid en onoplettendheid van de Venlose defensie, waardoor er kansen ontstonden voor de Volendammers namens Van Velzen en Steltenpool.
De geel-zwarten konden hun doelman maar weer eens koesteren, want hij hield zijn doel de eerste helft schoon. Deckers blijft iedere week groeien en maakt een meer zekere indruk dan voorheen.

De tweede helft in Noord-Holland begon ongewijzigd en het kon op dit moment alle kanten uit. VVV begint goed aan de tweede helft en aanvallend komen ze goed uit de startblokken. Zij doen in de persoon van Nijholt, die de goal van de palingboeren flink onder vuur neemt. Helaas was de redding van doelman er en bleef het 0-0.
Dan verplaatst het schouwspel zich naar de andere kant van het veld en heeft Volendam via wederom Van Velzen een dot van een kans. Maar onze keeper brengt redding en behoedt VVV hiermee voor een achterstand. De wedstrijd was op 3/4e wanneer Opoku met een prachtige hakbal Hunte vrijspeelde, maar hij kon de aanval niet bekronen met een doelpunt.

De wedstrijd nam toe in spanning en de kansen gingen over en weer. Het voetbal was niet goed, maar doordat beide ploegen fouten maakte, bleef het spannend in het Krasstadion. Hierdoor ontstonden kansen voor het Venlose en Volendamse doel.

De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar de voor Hunte ingevallen Van Crooij dacht daar anders over. In de 87e minuut werd het 0-1. Na overtuigend jagen, ontfutselde hij de bal van Schouten en kon hij de bal achter keeper Verhulst punteren.
De euforische staat was maar van korte duur. Binnen twee minuten stond het alweer 1-1. Gelijk na de aftrap kwam Volendam met veel druk naar voren en met een bekeken schot, schoot Evers hem binnen. Deckers stond aan de grond genageld en helaas was het alweer 1-1. Hiermee was de wedstrijd praktisch afgelopen en de punten werden gedeeld in Volendam.

Vooraf zou 1-1 een uitstekende uitslag zijn geweest en ook als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd, ging het redelijk gelijk op. Dat VVV op voorsprong kwam was een zeer positief iets, maar het verdedigen van die voorsprong was iets zorgwekkends. Op dit gebied kan nog het een en ander verbeterd worden.
Daarentegen speelt de ploeg steeds compacter en ze wisten de lijstaanvoerders het zeer lastig te maken. Als ze de lijn doortrekken, effectiever zijn in de aanval en meer geconcentreerd verdedigen gaat dit nog een heel mooi jaar worden!

Statistieken
FC Volendam – VVV-Venlo 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 87. Van Crooij (0-1); 89. Evers (1-1)

Gele kaarten: (FC Volendam); Rutten, Nijholt (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 4.500

Scheidsrechter: Bax

Opstelling FC Volendam:
Verhulst; Evers, Schilder, Schouten en LO Fo Sang; El Hamdi (77. Vlak), Van Son (44. Laghmouchi) en Kwakman; Steltenpool (67. Mertens), Tuijp en Van Velzen

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda, Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Hunte (78. Van Crooij), Seuntjens en Resida

7 Responses

 1. supportertje

  Trots op ons cluppie met het behaalde resultaat. Zonde, zonde, zonde , dat ze de 3 punten niet hebben meegenomen naar huis maar 1. Dit hadden ze niet meer mogen weggeven. Hier hadden ze met man en macht de bal van het doel af moeten stampen of in de tribunes moeten schieten. Maar ja, het is niet zo en wie had dit resultaat verwacht. Geeft zeer veel hoop voor de rest van de competitie en we gaan nog mooie wedstrijden zien met een ploeg die iedere week groeit. Als het zo blijft gaan zit de nacompetitie en een top 5 notitie er zeker in.

 2. marcel

  vantevoren voor een gelijkspel getekend. op het moment dat je 3 minuten voor het eind echter op voorsprong komt, denk je echter er toch met de winst vandoor te kunnen gaan. 2 minuten feest na het doelpunt, daarna toch nog met een ‘baal’ gevoel terug naar huis. Deckers enkele prima reddingen vandaag, en voor mij man of the match. beste speler op het veld was echter de linksbuiten van volendam, waar constant dreiging vanuit ging. in het algemeen was het vandaag van goed tot rommelig. mooie aanvallen werden weer opgevolgd door klungelig balverlies, wat uiteindelijk toch tot een leuke wedstrijd leidde.
  op naar de volgende pot.

 3. jason

  Matige wedstrijd gisteren maar wel veel spanning. Buitenspelers van vvv kwamen net als tegen sparta weinig aan de bal en werden zodoende nauwelijks gevaarlijk. Maar wat was de ontlading in het uitvak groot na de 0-1 en wat was de gelijkmaker amper 2 minuten later en domper. Net als de 3-3 gelijkmaker van almere city gaan er bij de tegengoal van Volendam meerdere spelers in de fout. Bij de eerste diepe bal na de aftrap in de 88 minuut krijgt Buwalda de kans de bal het stadion uit te jagen maar hij doet het niet waardoor de volendammer de kans krijgt de voorzet te geven. Vervolgens rolt de bal naar de andere cornervlag en daar krijgt een andere speler van Volendam van promes alle kans met bal uit die hoek te komen. Dan krijgt weer een andere volendammer de kans te schieten en zie je dat Post als een wijf de bal probeert te blokken en voor onze keeper hoop ik dat hij de bal gewoon niet zag aankomen door het aantal spelers voor zijn neus anders is het gewoon ook nog een blunder van hem.

  Erg jammer maar de volgende wedstrijd zijn we er gewoon weer bij natuurlijk.

  Lang leve De Koel

 4. jopie14

  Ja sorry maar op zon moment moet de truckendoos open,dat mag je nooit meer weg geven, dan maar de bal het ijsselmeer in.

  Dit kan niet op dit niveau,,het is toch betaaldvoetbal. en geen gelul van ja maar we hebben wel een punt wie had dit van tevoren gedacht.

Leave a Reply