VVV-Venlo verliest van 9 Spartanen

Wat een mooie dag had moeten worden werd een deceptie. VVV-Venlo wist vandaag in stadion het Kasteel in Spangen niet te winnen van Sparta Rotterdam. Sparta kreeg 2 rode kaarten waardoor de nederlaag extra zuur is. Vooraf deze wedstrijd was het al duidelijk, wie deze wedstrijd won haakt aan bij de top de andere haakt af en komt terecht in de grijze middenmoot.

VVV-Venlo begon met Mäenpää; Fleuren, Buwalda, Promes en Joppen; Van Crooy, Post en Altheer; Otsu, Platje en Khalouta in de basis.

Het eerste kwartier was voor Sparta Rotterdam. De Spangenaren waren scherper en kregen grote kansen om de score te openen. Het was Niki Maenpaa die VVV het eerste kwartier op 0-0 hield. Na een storm van Sparta was het VVV-Venlo die steeds beter in de wedstrijd kwam. Ze kregen steeds meer grip op de wedstrijd en VVV-Venlo kreeg een aantal kansjes. Yuki had vlak voor rust nog een spectaculaire omhaal, maar ook deze poging ging over. De druk was hoog van VVV en Sparta kwam er eigenlijk niet meer uit. Het probleem van VVV is dat ze de spitsen niet goed bereiken waardoor er weinig uitgespeelde kansen ontstaan.

VVV-Venlo startte goed in de tweede helft er was veel drang naar voren toe en 1 min na rust kreeg Sparta verdediger Breedijk zijn tweede gele kaart na een gemene overtreding op van Crooy. Hij moest het veld verlaten en VVV zou kunnen gaan profiteren van deovertal situatie. Maar ook nu zag je goed dat de spitsen niet goed de bal krijgen aangespeeld. VVV werd slordiger en slordiger. En Sparta kwam zo nu en dan door counters gevaarlijk voor het doel. Echte grote kansen waren er voor beide kanten niet.

De pijp was leeg bij VVV, er zat geen gedachte meer achter het voetbal en door lange ballen probeerden de Venlonaren de Spangenaren kapot te spelen. Een echt voordeel van de rode kaart van Sparta had VVV niet. Sparta werd sterker en sterker.

Ongeveer 20 minuten voor tijd werd er dan eindelijk gescoord maar in het verkeerde doel. Door een perfect uitgespeelde counter ontsnapte 2 Spartanen uit het oog van de VVV defensie. Het was Mahmudov die de trekker overhaalde en de 1-0 binnen schoot. De teleurstelling was af te lezen bij de spelers.

Ook met wissels Simmons, Schroyen en Balkestein kon VVV geen vuist maken en liepen ze achter de feiten aan. Al was er nog een grote kans op de gelijkmaker. In de 78ste minuut kreeg VVV een vrije trap. Het was Jeffrey Altheer die de bal voorzette, de bal bleef hangen en werd uiteindelijk op doel gekopt. De bal belande op de lat en uiteindelijk pakte de keeper van Sparta de bal gemakkelijk op.

Met nog 10 minuten te spelen kwam Sparta zelfs met 9 man te staan. Breuer die na lang blessureleed eindelijk weer speelde pakte ook zijn 2de gele kaart en moest het veld verlaten. Maar de Spangenaren kwamen eigenlijk niet meer in de problemen. VVV ging de bal naar voren pompen, maar kansen werden er niet meer gecreëerd.

Sparta speelde een goede wedstrijd en deed precies wat van ze verwacht werd. Ze speelden gewoon slimmer dan VVV. Na een gevecht slepen zij de 1-0 binnen en voegen zich in de top 5. VVV-Venlo zakt door de nederlaag naar de 9de plek.

Niels Fleuren
De linksback speelde zijn 300ste competitiewedstrijd voor VVV-Venlo. Hij werd voor de wedstrijd gehuldigd en door de supporters geëerd door middel van een mooi spandoek. Niels had denk ik meer gehoopt van deze wedstrijd. Hij speelde een goede wedstrijd, er was aan hem niets te merken dat hij last had van extra spanning.

VVV-Venlo zit nu toch wel echt in de problemen.Het onvermogen van VVV om de spitsen te bedienen en het feit dat de Venlonaren tegen 9 man geen een kans kan creëren is gewoon slecht. De overtal situatie werd helemaal niet benut. VVV probeerde met lange ballen gevaarlijk te worden. Door een te laag tempo en de bal niet rond te spelen heeft VVV, Sparta sterker gemaakt. De wedstrijd had al eerder beslist moeten worden.

Het is jammer dat je de sterke fase niet beloond met een doelpunt. Het vertrouwen van de supporters zal na dit resultaat dalen. Er is werk aan de winkel maar dit is niet iets nieuws voor Maurice Steijn. Het spel moet beter!

Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan zullen de Venlonaren het opnemen tegen RKC Waalwijk.

Krantenbericht de Limburger

Schermafbeelding 2014-10-20 om 12.04.17
Klik hier om het artikel te lezen: DDL-20141020-02002NL002

Statistieken
Sparta Rotterdam – VVV-Venlo 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 69. Mahmudov (1-0)

Gele kaart(en): Breedijk, Breuer, Nieuwendaal, Kortsmit (Sparta Rotterdam); Post, Van Crooy (VVV-Venlo)

Rode kaart(en): Breedijk (2x geel), Breuer (2x geel) (Sparta Rotterdam)

Toeschouwers: 7.800

Scheidsrechter: Mulder

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit; Van Buuren, Breedijk, Breuer en Teijsse; Nieuwendaal, De Nooijer en Gladon; Verhaar (84.Ketting), Voskamp (46. Van Boxel) en Mahmudov (84. Loen).

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Buwalda, Promes (71. Simmons) en Joppen; Van Crooy, Post en Altheer (84. Balkestein); Otsu (73. Schroijen), Platje en Khalouta.

 

31 Responses

 1. Meuske

  Jammer gewoon heel erg jammer dat vind ik beter klinken dan triest. Volgens mij heb je geen minuut van de wedstrijd gezien net als ik dus wacht het even af of het triest was. Meneertje negatief oet Ruiver

 2. marcel

  zoals ik al ergens anders schreef voetbalde VVV voor het eerst in tijden weer eens zelf mee in een uitwedstrijd. laatste 5 tot 10 minuten was de druk zelfs zeer groot en een openingstreffer voor VVV dichtbij. Doordat VVV gretig op elke bal was, ‘verdiende’ VVV ook de gele kaarten voor tegenstanders zelf. overal opduikend op ballen, waardoor verdedigers van sparta in die situaties enkele keren flink te laat kwamen. Dat er op deze manier rood zou vallen, was te verwachten. helaas pakte dit na de goede eerste helft allemaal anders uit. na de rode kaart ging sparta beter voetballen. enkele gevaarlijke vrije trappen, maar ook enkele situaties vergelijkbaar met het moment van het doelpunt, hadden VVV wakker moeten schudden. helaas viel de goal die in de lucht hing voor sparta ook. tussendoor nog ergens een balletje op de lat van VVV en nog een tweede rode kaart. Dan denk je dit gaat toch nog wel een punt opleveren? maar helaas. Er werd niet meer gevoetbald ondanks 2 man meer, en de ballen die erin gepompt werden, kwamen voornamelijk recht uit het centrum van de verdediging ipv de zijkanten. dit was wel erg makkeljik te verdedigen.
  na een goed begin een teleurstellend resultaat (temeer daar VVV 2 man meer voetballend totaal niet uit kon spelen, en dus ook helmeaal niets creerde).

  1. Je hebt gelijk na ongeveer 15 min begon VVV gewoon goed te voetballen. Alleen de spitsen worden niet bereikt. Door vele hoekschoppen worden ze zeer gevaarlijk en was de druk hoog. Ook begin van tweede helft was het prima, maar komen geen echte grote kansen uit. Jammer want je had hier een grote stap vooruit kunnen maken. Lang gereist vandaag. Waarschijnlijk wel 7 uur in de trein gezeten en heel wat euro’s lichter is het gewoon zonde. Een bittere nasmaak op wat een zo mooie wedstrijd moest worden.

 3. Meuske

  Marcel bedankt voor je reactie over de wedstrijd want nu heb ik er ook een beetje een beeld van hoe het verlopen is maar inderdaad daar word je niet blij van. Dat VVV niet kan profiteren van de 2 man meer situatie is wel echt vreemd. Ga vanavond even zitten voor de samenvatting.

 4. YowVVV

  Tegen 10 man en later tegen 9 man en dan verliezen van een normaal gesproken gelijkwaardige ploeg is gewoon slecht.
  Het gaat om het resultaat. Nu eens een goede serie neerzetten, te beginnen a.s. zaterdag!!

 5. brise continu

  Ik wacht nog steeds op de reacties van de Goedies. Hoedies, Toetsies en Froetsies:
  …tja van Sparta – uit kun je verliezen…..van Sparta – uit met 10 man ook….van Sparta -uit met 9 man ook….wat een verschrikkelijke kroët club……al krijg ik elke wedstrijd € 100,= erbij uit dan nog zien ze me niet meer in de Koel…en met mij denken 1000-en mensen precies hetzefde.
  Van een eens roemrijke club is helemaal niks meer over!

  Psssst….zo ff sprietse!!

 6. Pingback : VVV-Venlo verliest van 9 Spartanen - VVV Venlo

 7. Boris

  Het ontbreekt dit team volledig aan winnaarsmentaliteit en bravoure. Als een uitwedstrijd zich zo in jouw voordeel ontwikkeld (met die rode kaart) dan moet je toch bloed ruiken en alle schroom van je afgooien. Wat een gemiste kans zeg (wederom).

 8. Godfried van Bouillon

  Lul toch allemaal niet zo verschrikkelijk dom. Speelt VVV klote en zonder intentie naar voren, dan roept hier iedereen dat ze aanvallend moeten spelen, ongeacht de uitslag. Spelen ze aanvallend, maar valt de goal volledig onterecht aan de andere kant, beginnen hier weer van simpele te roepen dat het om het resultaat gaat! Wat is het nou? Aantrekkelijk voetbal, of resultaat?!

  En ja, VVV speelde tegen 9 man. Alleen viel die tweede kaart wel pas in de 84e minuut, waarna Sparta zeker 5 minuten tijd heeft getrokken. Nou nou, wat heb je dan tegen 9 man gespeeld.

 9. Goodie

  Eerste helft was prima, met name de laatste 10 minuten. In de rust had ik echt het gevoel dat we dit Sparts konden pakken. Dit werd 26 seconde na rust alleen maar versterkt tegen 10 man. Maar VVV heeft vrijwel geen kansen creëren, enkel uit standaard situaties werden ze gevaarlijk. Zonde deze wedstrijd, je had nu aan kunnen sluiten bij de top 5.

 10. Meuske

  Zoals ik al vaker verkondigt heb hier en laat ik voorop zeggen dat het mij ook aan het hart gaat als ook mijn club verliest dat we moeten hopen op een periode titel en vooral Steijn Driessen en Valcks de tijd moeten gunnen. Denk dat het over een jaar of 2 pas allemaal weer redelijk op de rit is. We zitten nu even in een hoek waar de klappen vallen maar dat hebben we toch al vaker meegemaakt dus ik vind gewoon dat we onze club moeten steunen. Neem een voorbeeld aan het legioen die staan er altijd in voor maar vooral in tegenspoed. Come on Venlo hou op met het gezeik

  1. jason

   Jij kent de historie van dat zogenaamde legioen ook niet blijkbaar. Ook daar hebben er maar 20000 gezeten in het verleden. Of ze bestormen de hoofdingang, en zo kan ik nog wel effe doorgaan.. En maar overal ophemelen die pillenslikkers.

   Lang leve De Koel, dat dan weer wel

   1. brise continu

    ….er zijn tijden geweest dat er amper 5000 toeschouwers in de Kuip zaten….bijvoorbeeld toen VVV er won met 2-3 in 1985…..

    Pssst…zo ff sprietse!!

   2. Meuske

    Als we het over de historie gaan hebben dan weet ik nog wel een paar clubs die het èèn en ander bestormt hebben in het verleden maar als het gaat over de toeschouwers aantallen dan vraag ik me af hoelang het geleden is dat er 20.000 man in de kuip zaten. Heb je het dan ook over onze Brise zijn weetje dat 30 jaar terug gaat? Het was maar een voorbeeld om alleen aan te geven dat je je club in goede en slechte tijden moet steunen en niet moet klagen op een supporters site maar na een supporters bijeenkomst moet gaan als je iets te melden hebt over de gang van zaken binnen de club.

   3. jason

    Op een supporter site mag je overal over klagen. Ik blijf gaan naar de koel maar kan me voorstellen dat er veel mensen afhaken met zo een dramavoetbal. Je kunt pas van een club zeggen dat de supporters trouw zijn als het meerdere jaren achter elkaar slecht gaat met de club en toch blijven komen. Laat feyenoord 4 a 5 jaar achter elkaar met drama voetbal 15e worden en er zitten er dan nog 45000 dan kan je ze trouw noemen. Zitten er bij roda na 4 jaar jupiler leaque ook nog 10000 dan geld daarvoor hetzelfde. Maar dat zal niet zo zijn daar iedere club heel veel successupporters heeft. En ja dat gaat ongeveer 30 jaar terug toen ze meerdere jaren achter elkaar in de middenmoot speelden.

 11. Ben

  Ik had Balkestejn vanaf begin laten meespelen. Verder heb ook ik niet veel te melden. Achteraf zeg ik trieste wedstrijd, snel vergeten, op naar volgende wedstrijd tegen RKC, hebben we altijd moeite mee. FORZA VVV! Vanaf de eerste minuut knallen.

 12. Boris

  Zojuist de samenvatting nog eens bekeken. Moet toegeven dat wat ik gezien heb, toch best aardig was. Met een beetje mazzel hadden we makkelijk gescoord. Ik heb wel eens slechtere uitwedstrijden gezien.

  1. Goodie

   Deze wedstrijd zat het ook gewoon niet mee. Spel was inderdaad redelijk goed, maar er waren toch een aantal punten waarop VVV slimmer had moeten zijn. De ballen werden op laatst bijvoorbeeld allemaal door het midden naar voor gespeeld, heel makkelijk te verdedigen dus. Kansen werden vrijwel niet gecreëerd, enkel uit standaardsituaties. En als VVV er is door was werd de aanval weer neergehaald. Ik heb de samenvatting ook nog gekeken. Ik heb net pas gezien dat Schroijen 1 op 1 had gestaan als Breuer hem niet getackeld had. Zaterdag ben ik er gewoon weer tegen RKC, en ook de kaarten voor dinsdag heb ik al binnen. Ik blijf hoe dan ook achter m’n club staan!

  2. Ik heb vanmiddag ook voor het eerst eens de samenvatting gekeken. En ik vond de samenvatting meer een drama dan de wedstrijd. Wat een vertekend beeld. De eerste helft heeft VVV een aantal grote kansen en die worden helemaal niet laten zien. Zo was er een omhaal van Yuki, een grote kans van Platje waar hij dacht dat hij buitenspel stond maar niet zo was, nog een grote schietkans van Platje die over gaat, schietkans van Khalouta die wordt geblokt. Worden allemaal niet laten zien. Ook in de tweede helft genoeg kansen en wordt niets van laten zien. De samenvatting geeft vind ik persoonlijk een vertekend beeld. Het lijkt nu net alsof Sparta VVV volledig wegspeelde, maar dat is zeker niet zo. En ja we hebben verloren tegen 9 man. Jammer gemiste kans en ja VVV heeft het niet goed gedaan om de ruimtes te zoeken in plaats van de lange bal te spelen. Maar het was misschien wel een van de betere uitwedstrijden van dit seizoen. Er zit dus een stijgende lijn in. Jammer genoeg dat VVV zich niet beloond naar het harde werken. Ik denk dat als het 11 tegen 11 was gebleven dat VVV misschien wel had gewonnen. Dan Sparta zich niet ingegraven en hadden we kansen genoeg gekregen om de score te openen. Maar goed dat is allemaal als werk. De realiteit is we staan 9de en zaterdag hebben we een nieuwe ronde en een nieuwe kans.

   1. Goodie

    Ondanks dat we vorig seizoen op dit moment 2e of 3e stonden zie ik ook een stijgende lijn. VVV begint weer langzaam te voetballen en de strijd komt langzaam maar zeker terug. Ik heb vertrouwen in het bestuur en Steijn. Met zoveel doorlopende contracten kun je moeilijk verwachten dat het zowat zelfde team nu opeens de pannen van het dak gaat spelen. Met Steijn zie ik een trainer met passie die er ook echt alles aan doet om te winnen. Als ik dan na het incident tegen Helmond lees dat VVV supporters gaan zeggen dat Steijn moet vertrekken begrijp ik er ook niks van. Trost zat er bij als een zoutzak en straalde dit ook uit. En daarbij, zo erg was dit incident niet, half Nederland kon zich weer even een paar minuten vermaken.

   2. brise continu

    Dat is dan de eerste keer dit seizoen dat VVV het publiek vermaakt heeft….

    Pssst. . .zo ff sprietse! !

   3. jason

    Een geblokt schot en die omhaal noem jij grote kansen haha. De keeper van vvv heeft 20 keer uitgetrapt en die gingen richting de goal van sparta, weer 20 dikke kansen erbij.

   4. Ben

    Uiteindelijk heb ik ook de wedstrijd nog eens naar de samenvatting gekeken en ik moet je gelijk geven. Pet met ballen en niet te vergelijken met de wedstrijd zelf, die best de moeite van de reis waard was. Alleen,… i ben eigenlijk alleen tevreden als we winnen. Maar dat gaat komend weekend gebeuren. Come on jongens, maak gehakt van RKC, FORZA VVV!

 13. Meuske

  Onze verhalen verteller uit Ruiver zou ook eens goed na de samenvatting moeten kijken en dan eens terug moet komen op zijn woorden dat het triest was want alleen zijn reacties over onze club zijn TRIEST!!!

 14. Louis van Gaal

  Toch even een feitje : De doelstelling van dit jaar; de supporters terugwinnen met aantrekkelijk aanvallend voetbal ook deze week… niet gehaald.. en zolang we de bal niet bij de aanvaller krijgen, gaat de bal er niet in…. kijk eens naar de stand en hoeveel doelpunten we gemaakt hebben.. dat is ook TRIEST !!!

  1. Maar denk je dat als je al 3 jaar belachelijk angstvoetbal speelt in een keer dat binnen 2 maanden uit de ploeg is? Ik denk dat hier een heel proces bij hoort. Het is treurig maar goed zo is het nu eenmaal. Over doelstelling van dit seizoen, op sommige momenten zie je echt wel dat het aanvallender en beter is dan afgelopen tijden. Ook afgelopen weekend, 11 tegen 11 was VVV echt niet de mindere ploeg! Dat ze dan de verkeerde keuzes maken tegen een man minder dat is gewoon slecht. Iedereen doet net alsof we een mega slechte pot voetbal hebben gespeeld maar het was beter dan tegen Eindhoven en MVV! Moet je wel gelijk geven, VVV heeft heel veel moeite om de spitsen te vinden. En dat komt 3 keer raden door het middenveld. We hebben geen creatieveling op het middenveld die de spitsen makkelijk wegstuurt. Je kan niet van Vito van Crooy verwachten dat hij dit eventjes doet.

Leave a Reply