Spelers en trainer VVV balen van publiek

Afgelopen maandag tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk lag de eerste tegentreffer al na 3 minuten in het netje. De verdediging zag er niet goed uit en de gebeten hond was Jason Bourdouxhe. De supporters riepen direct na de tegentreffer om Fleuren die deze wedstrijd werd gepasseerd door Bourdouxhe. Zowel de trainer als de spelers waren niet blij met de acties vanaf de tribunes. De spelers lieten dit blijken door na afloop van de wedstrijd de overwinning niet te vieren met de supporters. Hiermee betuigde ze steun richting Bourdouxhe.

Trainer Maurice Steijn was ook niet te spreken over de houding van de supporters en laat dit blijken in een interview vanmorgen in Dagblad de Limburger. “Jason speelde niet goed. Daarom wisselde ik hem voor Fleuren, maar we verdedigen met zijn allen. Ik vind ook dat de andere verdedigers Jason niet goed ondersteunden bij de tegendoelpunten”. Maurice Steijn stelde Jason Bourdouxhe om aanvallender te spelen en heeft geen spijt van het opstellen van de Belgische linksbacks. “Ik laat me niet leiden door de mening van het publiek. Als ze om Niels Fleuren blijven zingen wanneer Bourdouxhe speelt dan steunen ze onze ploeg niet. Iedere speler verdient evenveel steun en iedere speler kan een slechte wedstrijd spelen.”

Bron: Dagblad de Limburger

26 Responses

 1. Sanderkuh

  Precies, zei het gelijk al: daar help je een speler niet mee. Snap het publiek wel…Fleuren is gewoon een ‘cultheld’ in Venlo.
  Snap de keuze voor Jason namelijk wel, is aanvallend ingesteld en tegen de nummer laatst is dat een voor mij hele logische keuze. Alleen staat Jason tegenover een snelle buitenspeler (in mijn ogen de enigste gevaarlijke speler van RKC) dus enige rugdekking is gewenst !

  1. Ben

   Je hebt gelijk. Bourdouxhe is meer een linkshalf. Overigens de eerste goal had niet mogen worden goedgekeurd, RKC speler trapte tegen voet van onze Bourdouxhe, tweede goal RKC komt op conto vooral van Haagen. Bourdouxhe was de speler die als enige achter RKC speler aanrende, maar het was de man voor Haagen, die te ver vooruit speelde. Het dus ondanks het slechte spel een 5-0 wedstrijd kunnen worden. Bovendien hadden we Opuku kunnen sparen.
   Over dat publiek hoeven we niks te zeggen. Ik vraag me af waarom ze ueberhaupt komen?
   Jammer dat Biurdouxhe het slachtoffer is. Slaat nergens op. FORZA VVV! FORZA BOURDOUXHE!

 2. BakuBaku

  Of het is gewoon de zoveelste trainer die een beter alternatief denkt te hebben voor Fleuren. Dat is toch de afgelopen jaren de positie gebleken waar elke trainer denkt zijn gouden zet te doen, maar waar die gouden zet telkens toch een misvatting blijkt te zijn. En het publiek weet nu ondertussen wel waar het elke keer toe leidt: Fleuren terug in de basis. En het meest typerende moment blijft mij nog altijd bij: Leiwakabessy die op de middenlijn net doet of hij geblesseerd is na een grote fout.
  Staat natuurlijk buiten kijf dat Bourdouxhe gewoon geen verdediger is, en dat hij daar natuurlijk zelf niets aan kan doen. Trainer mag best zijn hand in eigen boezem steken.

  1. clubman

   Helemaal mee eens. Steijn moet niet teleurgesteld zijn in het publiek maar moet bij zichzelf te rade gaan. Waaron Fleuren vervangen terwijl deze week in week uit zijn werk prima doet? Bij Ajax uit werkte zijn plan al niet en tegen RKC wilde Steijn het toch weer opnieuw proberen met Bourdouxhe. Het resultaat hiervan hebben we 2x gezien. Is het publiek nu de grote schuldige hierin of is Steijn te trots om zijn ongelijk toe te geven? “Slachtoffers” hiervan zijn zowel Fleuren als Bourdouxhe. Waarom zou je iets repareren als het niet stuk is?

   1. jason

    Het plan met bourdouxhe heeft een aantal keren prima gewerkt maar jij ziet waarschijnlijk niet alle wedstrijden. En een trainer kan nooit de schuldige zijn aan het tokkiegedrag van publiek.

    Lang leve De Koel

 3. Goodie

  Gevalletje over zichzelf afroepen naar mijn mening. Steijn haalt Fleuren er uit die dit seizoen verdedigend degelijk speelt, aanvallend dit jaar ook prima mee doet en niet te vergeten in al die jaren credits heeft opgebouwd bij het publiek. Dan wordt Bourdouxhe er in gezet, die dit jaar nog niks heeft laten zien en weinig credits heeft opgebouwd bij het publiek. Uitjouwen is natuurlijk niet goed te praten, maar om Fleuren toe te zingen lijkt me de enige manier voor het publiek om hun ongenoegen te uitten.

 4. jason

  Fleuren wordt totaal overschat en wacht nog altijd op zijn eerste geblokte voorzet. Totaal niet mijn speler met zijn te korte beentjes. En toch ga ik hem niet uitfluiten/uitschelden of om iemand anders zingen in het stadion als hij weer eens een onterechte basisplaats heeft. Bourdouxhe heeft weinig fout gedaan afgelopen maandag.
  Lang leve De Koel

   1. clubman

    Zeker Jason…erg belangrijk welk kapsel een speler heeft en welke gel hij gebruikt…als eens gedacht aan een overstap naar de wondere wereld van het jazballet of iets dergelijks?

 5. brise continu

  Idd Clubman, wat een onzin kraamt die Jason uit of wil hij wat extra aandacht…bij deze dan!
  Overigens Jason, wanneer mag je weer flippen in Friday 13th??

  Psssst…zo ff sprietse!!

  1. jason

   Danke voor jullie aandacht. Wilde effe laten zien dat als je gefrustreerd bent ergens in mbt vvv dat je dat dan hier maar uit en niet in het stadion richting spelers. Oftewel sorry fleuren. Vind dat je heel goed kunt voetballen en je benen zijn zo kort nog niet. Ook je merk gel is niets mis mee.

   Lang leve De Koel

 6. CSR

  Zei t meteen tijdens de wedstrijd al, los van t feit dat ik misschien ook liever Fleuren zie…. Zoiets kan echt niet, en daar gaat een speler (indirect t team) echt niet beter van voetballen. Zulke geluiden van de “sfeer tribune” is als een Rotterdammer die voor ajax is… Kan echt niet!! Je naait je eigen clubbie! Schreeuw je team naar voren, ga niet je eigen mensen onderuit halen. Lame ass supporters die zelf deze empathie niet op kunnen brengen..

   1. pavisto67

    Bourhouxhe heeft vorig jaar een aantal wedstrijden bij FC Eindhoven als linksback gespeeld. Maar dit vanwege de vele blessures. Hij is veel meer een linkshalf, inderdaad aanvallend sterker dan Fleuren, maar het is geen echte verdediger. Per toeval op die plek gezet. Blijft dus een risico hem op te stellen.

 7. piehen

  Maurice Steijn heeft gelijk dit is niet goed voor Bourhouxhe deze jongen heeft geen zelf vertrouwen meer.
  Maar Steijn moet dit uitproberen als het elftal weer compleet met de sterspelers .is .
  de verdediging is niet optimaal op dit moment , dus laat de ervaren mensen staan die het goed doen ( Fleuren).
  Steijn wist dat het een gok was , wat hij deed dus ook de hand in eigen boezem steken.
  Deze jongen moet je een kans geven als het elftal goed draait , dan groeit ook het zelf vertrouwen van hem.

   1. Koelie

    Kansloze nederlaag en alweer 1e helft niet fel begonnen. Trouwens die Paulissen mag wat mij betreft lekker terug naar Kerkrade. Brengt totaal niks extra’s.

 8. clubman

  Hoogtij voor de beroepszeikers weer. 7 ongeslagen wedstrijden hoor je ze niet en bij de eerste de beste nederlaag staan ze weer te dringen om als betweter op te treden.
  Koren op de molen natuurlijk dat Fleuren 2 persoonlijke fouten maakt…genieten he boys? Jullie hebben het toch altijd al geweten en gezegd…ja toch? Achteraf altijd de sterkste opstelling en de juiste tactiek. Hadden ze daar op de berg ook maar naar jullie moeten luisteren. Als ze zoveel kennis en wijsheid bewust negeren dan moeten ze het ook maar zelf weten daar in die Koel. Ik zou voortaan weg blijven als ik jullie was. Hebben ze wat!

 9. supportertje

  Het beste alternatief voor de ploeg en trainer is een hartverwarmende ondersteuning vanaf de tribune voor het elftal wat aan het voetballen is. Of het nu goed gaat of slecht gaat. Kwaad mag je worden, schelden moet kunnen, maar dan wel zo dat niemand het hoort of alleen je buurman. Wat de spelers nodig hebben zijn supporters die ten allen tijde achter hun staan. Ongeacht wat er op het veld gebeurt, dat geeft hun energie om er voor te gaan. Want laten we eerlijk zijn, we zijn soms teleurgesteld, en laten dat weten aan de spelers op het veld. Dat wat met Jason gebeurde, maakt dat hij alle vertrouwen verliest in zichzelf en het VVV publiek, en dat wil toch eigenlijk niemand. We moeten nadenken over het geen wat gebeurt is. Misschien ook eens sorry durven te scanderen bij de volgende wedstrijd naar het team en Jason.

Leave a Reply