Spits Özcan Yasar op proef

VVV-Venlo heeft de komende weken een nieuwe spits op proef, meldt Dagblad De Limburger. De pas 20-jarige Özcan Yasar traint de komende tijd mee met het team van Rick Kruys.
De spits kwam voorheen uit voor de belofteteams van NAC Breda en FC Utrecht. Onder de laatstgenoemde speelde hij ook twee competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen maakte hij deel uit van het O21-team van NAC Breda. Sinds 2019 speelde Özcan ook driemaal voor de belofteteams van Turkije, daarin wist hij één keer te scoren.

©omslagfoto van ELFvoetbal

49 Responses

   1. Ievel Knievel

    Lijkt me toch dat je jezelf als club beter bezig kan houden met gokjes voor de links-en rechtsbuitenpositie, ook al wil Kruys niet per sé zo spelen, het geeft je wel opties om van speelstijl te switchen, mocht een wedstrijd daar om vragen, net als gokjes voor de as van het veld en een gokje voor de linksback wellicht?

 1. @ level Knievel
  Mee eens. Maar de selectie is smal en Gert Kruys kent deze speler wrsch. van FC Utrecht en ziet misschien potentie.
  Ik denk dat er heus wel spelers voor andere posities bij gaan komen, maar dat kan zo maar in een aantal gevallen eind aug zijn want dan wordt het voor spelers elders vaak duidelijk dat ze buiten de boot gaan vallen en willen ze wel.
  Rijkelijk laat, maar als je geen centjes hebt is het niet anders…

 2. RuiverCity

  Wellicht slimmer om flankspelers te halen. Zonder aanvoer kan hij ook niet veel uitrichten. We weten allemaal dat Roemer, Bastiaans, etc. vorig seizoen door het ijs zijn gezakt

 3. idderzienmeining

  Ik kan niks zeggen over het niveau van deze speler aangezien ik hem totaal niet ken.

  Dit soort spelers op proef nemen is denk ik gewoon een prima zaak. Op die manier kan goed beoordeeld worden of dit een versterking voor onze selectie kan zijn.

  En een extra spits … als Kruys aangeeft niet persé in een bepaald systeem te moeten spelen maar kijkt naar wat past bij deze groep dan is ook dât een prima reden deze jongen te testen.

  Stel dat straks blijkt dat VVV gaat spelen met 2 diepe spitsen en 4 middenvelders dan is een extra diepe spits met snelheid geen overbodige luxe toch ?

  Ik kan me zomaar voorstellen (Kruys gaf in zijn interview al aan in elk geval agressief en met druk naar voren te willen spelen) kiest voor Braken en Venema voorop met vier lopende middenvelders waarvan er twee altijd de balans bewaken (Sedlacek en Klaasen bijvoorbeeld) …. dan kunnen v. Rooijen, de Boer, Schroijen of Roemer bijsluiten.

  Persoonlijk vind ik dat Bastiaans echt tekort komt, maar wie weet raakt Kruys daar wel de juiste snaar en krijgt hij hem wél in zijn kracht ?

  Mooi … de bal rolt weer en dus kunnen we weer speculeren over systemen, opstellingen en spelers beoordelen.

  Laten we hoe dan oom hopen dat Kruys erin slaagt een team te bouwen wat er staat en vanuit zijn kracht voetbalt … dan is er veel mogelijk ook al geldt je niet altijd als favoriet !

  1. VenloVVV

   Als je 4-4-2 gaat spelen zal er wel geen vleugelspeler meer bijkomen.

   We hebben; Schroijen, Johansson, Roemer, Bastiaans.

   Ik zou persoonlijk het liefst nog een snelle behendige vleugel aanvaller zien komen. Maar ik vrees dat deze niet gaat komen.

   Er zijn er genoeg transfervrij overigens. Elvis Manu is ook clubloos haha 🤣

   Ik denk dat de focus vooral centraal achterin gaat liggen, rechtsback (Dekker is te vaak geblesseerd) en hopelijk ook een creatieve middenvelder die ook op de vleugels uit de voeten kan (zoals El Azrak).

   Al met al is de selectie nog erg smal. Maar ik denk wel dat de versterkingen tot nu toe allemaal een toegevoegde waarde zijn. Vooral Venema en Dirks zijn goede keuzes in mijn ogen. Ik verwacht ook veel van Sedlacek.

   Ik heb wel vertrouwen in Janssen (i.c.m. Kruys). Proefspelers zijn prima, ze krijgen maar zelden een contract overigens.

   1. VenloVVV

    El Azrak kan nog komen als Utrecht hem geen kans geeft in de voorbereiding.

   2. idderzienmeining

    Het zegt natuurlijk nog niet veel maar ik vond zondag Klaasen een interessante speler. In de kleine positiespellen als hij als tweetal moest onderscheppen erg fel en kort in de duels en als hij als overtal moest voetballen erg makkelijk aan de bal en goede keuzes makend.

    Lijkt me op voorhand een potentiële aanwinst dus !

   3. Dond

    Ben het qua vleugelspeler volledig met je eens.
    Een snelle behendige vleugelspeler kan zo enorm belangrijk zijn.
    Ook al wilt Kruys 4-4-2 gaan spelen. Wanneer het niet loopt zul je toch de mogelijkheid moeten hebben om wat om te gooien:

    Roemer – Bastiaans hebben beide laten zien het niveau nauwelijks aan te kunnen.

    Schroijen kan absoluut van waarde zijn maar dan moet het heel anders dan afgelopen seizoen.

    Johansson heeft opzicht wel redelijke dingen laten zien. Echter ook diverse wedstrijden onzichtbaar.

    Daarbij een echte linksback, rechtsback, voetballende middenvelder en een meer ervaren centrale verdediger zijn ook meer dan welkom!

 4. Ik was Johansson weer een beetje vergeten inderdaad, wrsch omdat hij het afgelopen seizoen te vaak afwezig was tijdens een wedstrijd. Ik beweerde eerder dat gedurende het afgelopen seizoen geen enkele speler beter werd naarmate het seizoen vorderde, eerder slechter, maar misschien was Johannsson wel een uitzondering. Ik denk dat hij na de winterstop beter heeft gefunctioneerd dan in de eerste helft van de competitie, maar toen is hij in mijn herinnering ook even geblesseeerd geweest. Dat hij echt kan voetballen heeft hij bij momenten wel laten zien, dus er is hoop.
  De andere 3 vleugelspelers hebben alle drie een zeer matig seizoen gedraaid, maar misschien kan Gert Kruys toveren!
  Mooi wat ‘idderzienmeining” zei over Klaasen, het is inderdaad maar een eerste indruk, maar het zou wel mooi zijn als hij deze kwaliteiten ook tijdens wedstrijden zal laten zien, dan heb we best een redelijk middenveld, met in ieder geval genoeg controlerende middenvelders, misschien iets te weinig creativiteit daar, maar dat is nog wat vroeg om dat nu al te stellen…
  Ik denk dat er achterin wel echt wat bij moet komen, ook om door anderen al genoemde redenen…

 5. Piet Verbong

  Wat is iedereen hier toch zo positief over Schroijen? De brave borst heeft een zwak seizoen achter de rug, waarin hij vooral voor zichzelf liep te voetballen. Geen oog voor medespelers, nauwelijks trefzeker, abonnement op balverlies. Mag deze jongen alsjeblieft naar de uitgang?

  1. Dond

   Ben het met je eens.
   Al heeft Schroijen bij andere clubs laten zien wel erg belangrijk te kunnen zijn.
   Bij VVV hebben we dit helaas nog nooit van hem mogen zien.

  1. idderzienmeining

   Serieus ?
   Ben benieuwd
   Snap dat je verder niet veel los wil / kunt laten en al helemaal geen naam … maar wellicht wel wat voor type speler we kunnen verwachten ?

 6. RuiverCity

  Schroijen was bij MVV aan de linkerkant een constante dreiging en scoorde ook veelvuldig. Bij VVV wordt hij blijkbaar verkeerd gebruikt, want afgelopen seizoen vond ik hem een van de zwakste schakels.
  Johansson had inderdaad een prima tweede seizoenshelft. Als hij vertrouwen krijgt zou hij best wel eens de verrassing kunnen worden.
  Bastiaans en Roemer spelen binnen een jaar ook bij een regionale amateurclub.

  Wil je serieus het seizoen in willen gaan dan moeten er nog zeker 4 (!) spelers komen die de selectie sterker maken!

  1. Dond

   Precies dit.
   Hopelijk krijgen wij ook een keer de Schroijen van toen te zien. Ging zoals je aangeeft altijd dreiging van uit.

   Minimaal nog 4 versterkingen inderdaad.
   Linksback
   Centrale Verdediger
   Voetballende aanvallende middenvelder
   Vleugelspeler

   Liefst ook nog een rechtsback aangezien Dekker helaas te vaak geblesseerd is. 🙏🏽

  1. Ievel Knievel

   Investeerders jaloersmaken?

   Echt nie he. Niks jaloersmakend aan. Je wil helemaal geen rijkeluisspeeltje zijn of sterker nog, een beleggingsobject om de zakken van investeerders te vullen. Als iets de lol uit het voetbal haalt, zijn het de buitenlandse investeerders wel. Dan word ik nog liever een fanbased ameteurclub, zoals er in het buitenland een aantal bestaan (voormalige grootmachten).

   1. Koelie

    Ik kan mij vergissen maar ook VVV heeft investeerders.. of er ook buitenlanders aandelen hebben weet ik niet.

  2. Grad

   @kuebke

   Grote investeerder? € 735.000 – voor 24% van de aandelen en mogelijk op termijn nog eens 24%.
   Meerderheid 52% blijft in handen van de Stg. MVV waarvan 1 het zogenaamde gouden aandeel.

  1. Grad

   Kuebke het blijkt dat je niet goed op de hoogte bent van de investeerders van VVV, want heeft heeft meerdere investeerders/aandeelhouders die in totaal al meerdere miljoenen in club gestoken hebben. Je hebt misschien gelijk als het één enkele investeerder betreft.

  1. Grad

   Kuebje dat is dan ook de enige en krijgt hiervoor 24% van de aandelen. Mogelijk, dat bijvoorbeeld Saecon al veel meer geïnvesteerd heeft in VVV en zo kunnen er mogelijk nog meer zijn die meer als € 735.000,- geïnvesteerd hebben .

 7. Bij MVV hebben ze in ieder geval het lef om van het amateurmerk Masita af te stappen en met een professioneler merk (in dit geval Nike) in zee te gaan. Hopelijk durft VVV dat na afloop van dit seizoen ook.

   1. MVV presenteerde woensdag die investeerder, en vandaag het nieuwe thuisshirt. Denk je echt dat MVV in twee dagen tijd Masita opzegt, een contract met Nike tekent, en de nieuwe shirts al in huis heeft?

    Google anders even ‘mvv Nike’, dan zie je dat de website van MVV op 21 september 2021 al meldde dat ze vanaf seizoen 22-23 in Nike gingen spelen.

   2. Grad

    Mogelijk zijn er toen al contacten met deze investeerder, want in febr. 2022 zijn er afspraken gemaakt en men verwachtte toen in april of mei met concrete toekomstplan(nen) te komen

   3. Gerardus

    Nike is overigens voor een kleine club geen goed merk. Die clubs krijgen dan meestal alleen de wedstrijd shirts en qua merchandise wordt er dan vgm ook niet heel veel gemaakt en dat schijnt nog een gedoe te zijn. Volgens mij krijg je dan ook geen kleding voor de jeugd of trainingspakken of iets dergelijks. Een aantal jaren geleden bij Fortuna, in de periode voor Gun, hadden zij ook Nike, maar hadden ze nog oude trainingspakken aan van hun vorige sponsor.

    Maar goed, het is al snel beter dan Masita. Op het uitshirt van vorig jaar na, hebben ze ook geen super geweldige shirts gemaakt met goede kwaliteit.

   4. Koelie

    Surprise, surprise Masita heeft bij Fortuna haar deadline niet gehaald. 😉https://t.co/JPu7mJQO3J

 8. RuiverCity

  MVV is de volgende club die niet weet hoe snel ze bij Masita weg moeten gaan.
  Bij VVV is het al jaren een drama wat betreft nieuwe tenues voor zowel het eerste als voor de jeugdelftallen.
  Het is aan je sponsoren toch ook niet te verkopen dat je tijdens de jaarlijkse persdag in shirts van het vorige seizoen staat en die foto’s daarna overal gepubliceerd worden!
  Tevens moet de fanshop tijdens de maanden juli/augustus vol hangen met de nieuwe tenues. Dat is bij Masita een utopie gebleken.

 9. FC VVV03

  Er zijn genoeg andere b merken die clubs in nederland voorzien van hun tenues en waar wel elk jaar in Juli een nieuw shirt klaarligt. Bij VVV blijven ze liever hangen in het vriendengroepje met Masita. Lekker dichtbij ook. Waarom moeite steken in een nieuwe partner. Noem een Stanno, Erria, Robey, Craft enz. Ik meen me te herinneren dat Cambuur een jaar of 2/3 geleden een keer een seizoen in Masita gespeeld heeft en jaar erop was er alweer een nieuwe aangestelt. Dit zal niet voor niets zijn. Willem 2 idemdito.

  1. Saller (kledingleverancier van Helmond Sport) zit in Volkel, en Under Armour (in het verleden is Liverpool en AZ) heeft zelfs een hele grote vestiging in Venlo.

   Uiteindelijk maakt dat maakt die afstand niet uit, want het spul wordt toch allemaal in China in elkaar genaaid.

   1. Koelie

    First things first. Eerst van brouwer wisselen (HJ) en dan pas van kledingmerk. Tegelijk mag ook.

 10. FC VVV03

  En het allerergste is dat wij allemaal volgend jaar Mei/Juni het bericht lezen “ Met trots verlengen wij het contract met onze trouwe partner Masita voor de komende 3 seizoenen”.

   1. Daar hoef je geen vooruitziende blik voor te hebben. Zo gaat het namelijk al sinds 2010, al vier periodes van drie jaar.

    Als het contract bijna afloopt belooft Masita voortaan beter zijn best te doen om wel op tijd te leveren, en VVV tekent weer bij.

Leave a Reply