Stadion de Koel anno 2015

Dat ‘onze’ Koel een van de meest unieke stadions is, dat ontkent bijna niemand. Iedere thuiswedstrijd loop je er rond en proef je verschillende sferen in dit schitterende stadion.

Sommigen van jullie komen hier al tientallen jaren en sommigen iets minder lang, toch zijn er altijd plekjes te vinden waarvan je het bestaan niet helemaal wist. Plekjes die tekenend zijn voor VVV en de Koel. Maar ook delen waar je aan kunt zien, dat er echt geleefd is in dit stadion.

Wij liepen een rondje door het stadion en wij willen deze plekken graag met jullie delen. We hadden nog uren door kunnen gaan en honderden foto’s met jullie kunnen delen. Hierbij een kleine inkijk hoe het stadion erbij ligt anno 2015. (klik op de foto’s om ze te vergroten)

15 Responses

 1. Meuske

  Triest!!! Os VVVke gaat naar de klote op deze manier maarja 2 jaarsalarissen van spelers uit Nigeria hadden heel wat problemen opgelost of zie ik dit nu weer verkeerd?

 2. Ben

  Er zijn keuzes gemaakt die achteraf beschouwd niet de beste zijn geweest. Dat is dus een understatement. Zeker nkume was geen jaarsalaris van EUR 300.000 waard. En die lange ook niet. Maar er zijn ook geslaagde voorbeelden zoals Honda en Musa.
  Als we blijven bestaan zal VVV wellicht alleen maar rondkijken bij de eigen jeugd en binnen Nederland.
  Als je denkt dat je binnen 1 jaar een nieuw stadion gaat bouwen, ja dan doe je niets meer aan onderhoud.
  Nu 3-4 jaar verder moet er iets gebeuren. Als nieuw stadion geen optie is, dan moet er nu groot onderhoud gebeuren bij de Koel.
  FORZA VVV! Hoe lang nog?

  1. Ik stond voordat ik fotograaf was altijd op de VN tribunes waardoor ik niet vaak op de Z en andere tribunes kwam. En in het donker zie je vaak ook niet veel door de slechte belichting maar ik schrok me eigenlijk een hoedje toen ik vandaag door het stadion liep. Ik wist niet dat er zoveel gebreken waren. Mijn mond viel een beetje open. En hierdoor juist belangrijk om het in beeld te brengen want we weten allemaal dat stadion oud is maar niet dat het doorleefd is. Ik denk dat sommige tribunes zelfs een renovatie beurt gepasseerd zijn.

 3. Mikan

  Ik schrik van deze foto’s, als supporter van VVV me nooit zo opgevallen. In Eindhoven ben ik betrokken bij een sociaal project in het Philipsstadion. Kwetsbare burgers klussen in en rondom het stadion onder begeleiding (zie PSV in the community-projecten-wijksteunpunt PSV). Er wordt daar samengewerkt met diverse instanties. Ik denk dat dit zeker ook een kans maakt bij VVV, mits goed aangepakt. ipv bezuinigen op maatschappelijke projecten er eentje aan toevoegen.

  1. Goed initiatief. Volgens mij heeft VVV vorig jaar ook een soort gelijke groep gehad die wekelijks het stadion poetste en hielpen met opruimen. Maar dit seizoen heb ik ze nog niet zien rondlopen. Ik denk momenteel niet dat ze zitten te wachten op nog een maatschappelijk project maar wie weet :). Maar volgens mij hebben we ruim 3500 mensen die wekelijks naar het stadion komen en nog meer aanhangers die wel wat voor VVV willen betekenen. Ik denk dat hier echt wel genoeg talent rondloopt om oplossingen te bedenken om bepaalde delen van het stadion op te knappen.

   1. Mikan

    Het vergt hier te veel tijd om dit project toe lichten. Ik heb eerder al mails gestuurd naar de maatschappelijke afdeling. Het gaat verder dan alleen maar een wekelijkse schoonmaakbeurt. Er zit een gedachtgang achter die oa in samenwerking met gemeente tot stand is gekomen. Geen idee waar ik het nog meer kan neerleggen maar het zou veel voordelen kunnen hebben. Een project wat geen geld kost, maar wel eea kan opleveren. ik noem er enkele: kwetsbare burgers hebben daginvullng, gemeente heeft hier baat bij, VVV toont zijn betrokkenheid en heeft er direct profijt van.

 4. Ievel Knievel

  OK, dat je geen grote investeringen doet, omdat je in de veronderstelling bent dat je snel een nieuw stadion krijgt, zonder weliswaar je verdiept te hebben in de rechtsgang in Nederland of kaas gegeten hebt van lobby’en bij de overheid, is tot daaraan toe. Maar……dat je het gewone onderhoud al jaren niet doet. Geen likjes verf, kleine reparaties, schoonmaakbeurten (zie de stoeltjes), het dichten van gaten en scheuren en gewoon het toonbaar houden van je stadion, kan echt niet. en dat is iets wat je de bespeler van het stadion ernstig kan verwijten. Dit slaat echt helemaal nergens op. Het zal wel weer een pressiemiddel zijn van Berden om geld los te weken, maar hij had gewoon regulier onderhoud moeten doen met zijn club. Sorry, ik kan er niets anders van maken.

  Ik ben geen fan van hoe de gemeente met geld smijt, maar dit is iets wat je de gebruiker van het stadion moet verwijten. Dit is klein onderhoud dat al jaren niet meer gebeurd is. Dit kan je zelfs met vrijwilligers doen.

 5. Venske

  Misschien een idee om de leden van de gemeenteraad eens uit genodigden om deze ellende te bekijken. Dan gaan de ogen van die CDA.- dame dan ook eens open. Enschede praat over 30 miljoen en hier is 5 ton al teveel. Ben benieuwd hoeveel een instituut als Grenswerk tekort komt dit jaar. Naar dat soort instItuten gaan vele tonnen.

 6. clubman

  Drie miljoen voor een aanbouw aan het Limburgs Museum voor de huisvesting van een mikwe wat achteraf niet meer of minder dan een oud schijthuis bleek te zijn. Zeven miljoen tekort op de begroting voor de Floriade waar Bouten en consorten met geld gesmeten hebben. Je hoort er niemand nog over en de verantwoordelijke wethouders zitten nog steeds lekker warm in het pluche na wat onduidelijke excuses tijdens een ingelaste raadszitting op een doordeweekse woensdagavond.

  Geld voor het broodnodige onderhoud van stadion De Koel? Dat kunnen de heren en dames politici vanuit hun met plantjes behangen, in aanbouw zijnde miljoenenverslindende prestigeproject, niet vrijmaken want “hiervoor is gemeenschapsgeld niet bedoeld”.
  Nee inderdaad, laten we dat geld gaan gebruiken om nog wat oude stenen op te graven waar ooit een verdwaalde Romein een scheet op heeft gelaten. Kunnen we allemaal nog wat cultuur opsnuiven!

  Ps. vergeet niet om een klein bedrag te reserveren voor de aankoop van wat geel-zwarte sjaaltjes die jolig om de hals geslagen kunnen worden tijdens het defilee op het stadhuis, mocht VVV onverhoopt promoveren dit seizoen. Wie weet levert dat nog wat stemmen op.

  1. sultana

   Clubman je slaat de spijker op zijn kop, mooi stukje wat je schrijft waar ik me volledig in kan vinden. Ik betaal ozb belasting aan dat zooitje omhoog gevallen kwalleballen en verwacht dan ook dat mijn geld ook eens aan VVV besteed mag worden en niet alleen maar aan linkse cultuur en brei clubjes!

 7. YowVVV

  De gemeente toont zich niet verantwoordelijk voor de veiligheid van haar inwonenden en mensen uit de (verre) regio! M.a.w. Er moet eerst iets gebeuren, voor ze iets doen. Zorgplicht van de gemeente, laat me niet lachen.

Leave a Reply