Valckx

Stan Valckx: ‘Limburgse derby heeft niet meer het wij-gevoel’

De Limburgse derby heeft niet meer het wij-gevoel, dat zei Stan Valckx, adviseur voetbalzaken VVV-Venlo in het L1-programma AvondGasten.

Dit weekend staan er twee Limburgse voetbalderby’s op het programma in de Jupiler League. Vrijdagavond spelen MVV en VVV tegen elkaar in Maastricht. Fortuna Sittard – Roda JC wordt zaterdagavond gespeeld.

Volgens Valckx was het wij-gevoel in de tijd dat hij op het veld stond groter dan nu: “Toen waren het nog meer derby’s omdat het allemaal jongens uit de stad of regio waren. Nu wordt er met veel meer buitenlanders gespeeld”.

Kaartverkoop
Volgens oud-MVV speler Reginald Thal en Willy Dullens, nog steeds nauw betrokken bij Fortuna Sittard, wordt er veel te krampachtig gedaan over de kaartverkoop bij de Limburgse derbys. Het is vrijdag niet mogelijk om kaarten bij het stadion van MVV te kopen. Volgens Thal kost dat bezoekers: “Vanwege de veranderende speeldata kiezen veel fans er voor om pas bij het stadion het kaartje te komen. Omdat dat nu niet kan kost dat zeker enkele honderden bezoekers.”

Willy Dullens verbaast zich over het feit dat er maar 800 supporters van Roda JC in het stadion van Fortuna mogen. “Het moet eigenlijk geen probleem zijn maar de burgemeester kan het gewoon verbieden”, zegt Dullens over de kaartverkoop aan Roda-supporters.

“Juist deze wedstrijden verdienen de aandacht. Dan moet je de kaartverkoop gewoon opengooien”, zegt Stan Valckx over de situatie.

Video fragment

Bron: L1

Leave a Reply