Stan Valckx manager voetbal bij VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft Stan Valckx vast aangesteld als manager Voetbal. Dat maakte algemeen directeur Marco Bogers tijdens de nieuwjaarsreceptie officieel bekend. Stan Valckx was al enkele jaren aan onze club verbonden als adviseur technische zaken.

Marco Bogers: “Het samenstellen van een selectie gebeurt niet van vandaag op morgen. Dit is een voortdurend proces waarbij de nodige expertise en ervaring komt kijken. Zowel voor bestuur en directie als voor onze staf is het belangrijk om deze kwaliteiten in huis te hebben en dat hebben wij in de persoon van Stan Valckx. Stan is dagelijks op de club, onderhoudt de contacten met de hoofdtrainer, overige stafleden en het technisch platform en houdt nauwlettend de individuele- en teamontwikkeling in de gaten. Daarnaast beschikt hij over een groot en waardevol netwerk waarvan we gebruik kunnen maken. Voor ons allen is Stan inmiddels veel meer geworden dan een klankbord of adviseur. Ik ben dan ook verheugd te kunnen mededelen dat Stan vanaf 1 januari de officiële functie vervult van Manager Voetbal en zich hier de komende jaren intensief voor wil blijven inzetten.”

Stan Valckx was voor zijn functie bij VVV-Venlo al technisch directeur bij PSV Eindhoven, Shanghai Shenhua en Wisla Krakow.

18 Responses

 1. J@ski

  Ja ja, lijkt een hele positieve ontwikkeling tot het moment dat er weer elders meer euro’s geboden worden, dan geld de liefde voor €. Of ben ik weer negatief?

 2. Koelie

  Zeer positief nieuws. Stan is volgens mij de belangrijkste factor in het huidige succes. Hij heeft goede spelers en staf aangetrokken. Jammer dat er weer nadruk ligt op het negatieve. Ja ooit zal hij vertrekken en ja fulltime manager kost geld. Maar liever nu fulltime bezig zijn met selectie voor volgend seizoen dan in augustus nog halve selectie bij elkaar zoeken.

 3. spits

  Een zeer sterke zet van de club. Voorlopig hebben we dan ook een prima technische leiding.
  Laten we ervan genieten!!!En als er ooit iemand weggaat nou ja dan is dat zo.

 4. De Realist

  Een hele goede zet om Stan Valckx voor vast aan te stellen. Je hebt natuurlijk nooit garanties hoe lang hij blijft en mocht hij ergens een topaanbieding krijgen, dan kan hij dit wellicht niet weigeren en zullen we dit moeten accepteren. Stan heeft natuurlijk veel voor VVV betekent en zal een vrij uitgebreid netwerk hebben, goede zaak dus dat hij is aangesteld als manager voetbal en zich nog meer mag en kan bezighouden met het op peil houden van de selectie. Beetje bij beetje zie ik VVV stappen zetten. Ze zijn goed bezig !

 5. RuiverCity

  Goede zaak maar wat moet Stan zonder euro’s? Je ziet het nu weer. VVV heeft dringend behoefte aan versterking. Keeper, linksback en middenvelder. Misschien komt er alleen een linksback. Dat is te weinig om kampioen te worden. Jammer want de concurrentie om kampioen te worden is groot.

  1. Volgens raapt onze grote vriend al twee seizoenen een geweldig team bij elkaar zonder echt grote transfersommen te betalen. En door de verkoop van Musa is er toch ietwat budget vrij gekomen om te investeren, dat betekent echter niet dat er meteen grote en dure spelers gaan komen maar gewoon goed kijken naar buitenkansjes en dan komt het vanzelf wel goed. Ik heb vertrouwen in Valckx en Steijn en ze weten zeer goed wat ze doen. Gewoon nuchter blijven en van wedstrijd tot wedstrijd de situatie bekijken. Het team staat alleen nu nog de doelpunten zodat de wedstrijden sneller beslist worden.

   1. pavisto67

    Helemaal mee eens Lincoln. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat VVV nu staat waar het staat mede ( en misschien zelfs vooral) door Stan Valckx. VVV mag haar handjes dichtknijpen met iemand zoals Stan. In het verleden één van de beste VVV voetballers aller tijden ( voor mij nog steeds de beste jaren als supporter zijnde, Stan ging altijd voorop in de strijd, zonder scheenbeschermers hehe) en nu weer met een hele goede blik op talentvolle en betaalbare spelers. Natuurlijk zal hij ooit weer vertrekken, dat is zijn goed recht en heel begrijpelijk. Voor nu gewoon dankbaar zijn voor het feit dat Stan er is.

   2. RuiverCity

    Waar zeg ik dat Stan geen goed werk doet? Het gaat mij om het versterken in de winterstop. Post gaan we na de winterstop geregeld missen. Het is niet te hopen maar blessures liggen altijd op de loer. Dan is deze selectie veel te smal. Met de spelers op de bank verlies je toch heel wat kwaliteit op het veld. Alleen Recerveur en Sleegers kunnen het niveau aan. Tevens blijf ik erbij dat we een andere keeper en middenvelder nodig hebben.
    Ik hoop ook dat het goed blijft maar het seizoen is nog lang en de concurrentie zit echt niet stil….

 6. Depor

  Onze selectie heeft geen versterkingen nodig. Alleen een keeper dan…
  Met deze selectie moeten we gewoon kampioen kunnen worden.

  Fijn dat Valckx komt. Alle dagen dat hij betrokken is bij VVV zijn meegenomen. Hij heeft al heel wat mooie spelers binnengehaald. Als hij weer vertrekt is dat helaas en logisch. Zouden wij ook doen!

 7. Ben

  Jammer die negatieve reacties hier. We mogen blij zijn met de aanstelling van deze grote ex international. Mooi visitekaartje bovendien. Wellicht dat hij af en toe ook gebruik kan maken van zijn contacten? Mocht hij ooit vertrekken, dan hopelijk naar een nog grotere club dan VVV. We zwaaien hem dan uit en wensen hem succes. FORZA VVV!

  1. Ik snap sowieso niet dat we nu al over een afscheid praten terwijl Stan sinds een paar dagen vast is aangesteld. Lijkt me een rare volgorde, hij heeft overigens de laatste jaren goede zaken voor de club gedaan. Zelfs toen hij in Cyprus werd aangesteld was hij regelmatig bij VVV te zien en te helpen in het zoeken naar spelers die het team beter maken. Hij is een van de drijvende krachten om spelers te scouten en over te halen om naar VVV te komen.

   Na jaren afbraak voetbal zien we eindelijk weer de identiteit van VVV en dat is geweldig om te zien. Nu nog alle zaken eromheen.

 8. expat

  Goed nieuws! Veel voor onze club gedaan de afgelopen jaren en natuurlijk iemand die bij lokale sponsors aanspreekt. Hij is een mooie match voor VVV en VVV is een mooie match voor hem.

Leave a Reply