transferperiode

Stan Valckx: “Twee of drie huurlingen keren mogelijk terug naar hun club”

Waar er vandaag een nieuwe huurling gepresenteerd werd – namelijk de 19-jarige spits Jakobsen – lijkt het voor enkele huurlingen op te houden in de winterstop. Dat meldt Voetbal International op haar website. Het zou kunnen dat er enkele huurlingen deze transferperiode nog gaan vertrekken bij VVV-Venlo.

Momenteel lopen er buiten nieuweling Jakobsen, nog vier huurlingen rond. Etienne Amenyido (Borussia Dortmund), Mink Peeters (Real Madrid), Kelechi Nwakali (Arsenal) en Tarik Tissoudali (Le Havre). Allen hebben minder gespeeld dan gehoopt, dat is een mening die ook gedeeld wordt door VVV en de moederclubs. Amenyido, Nwakali en Tissoudali speelde niet veel wedstrijden, Peeters kreeg zelfs geen minuten in de competitie. Er kan dus gesteld worden dat ze niet in de plannen van Steijn zullen voorkomen, in ieder geval weinig.

De club gaf eerder al aan dat Amenyido en Peeters te licht werden bevonden en zij zullen waarschijnlijk terugkeren naar Borussia Dortmund en Real Madrid. Of Nwakali en Tissoudali allebei vertrekken is maar de vraag, maar het zou zomaar kunnen dat er een van de twee zal vertrekken. Stan Valckx zegt daar het volgende over: “Ik denk dat twee of drie huurspelers deze maand terugkeren naar hun clubs. Daarbij zijn we dus ook afhankelijk van de wensen van de andere partijen.”

In het bericht van Voetbal International staat daarnaast ook aangegeven dat er ook interesse was van andere clubs in Lars Unnerstall, Vito van Crooij en Clint Leemans. De technische leiding van VVV heeft aan VI laten weten dat zij niet willen meewerken aan een tussentijds vertrek van de bovengenoemde spelers. Zij zullen hoe dan ook niet in deze transferperiode vertrekken bij de Venlose club.

Een transferperiode is altijd roerig en al helemaal nu VVV het uitstekend doet. Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid over wie er gaat vertrekken, want dan kunnen ze ook verder gaan bouwen aan het team dat de tweede helft van de competitie in zal gaan. Wij hebben er vertrouwen in!

Leave a Reply