Stan Valckx vertrekt naar Anorthosis Famagusta

Het nieuws hing al langer in de lucht, het is nu definitief. Technisch adviseur Stan Valckx vertrekt naar het Cypriotische Anorthosis Famagusta. De adviseur van VVV-Venlo wordt woensdag 24 juni om 11.00 uur gepresenteerd bij de Cypriotische topclub. De Arcenaar wordt de opvolger van Ted van Leeuwen die vorige maand naar FC Twente vertrok. Valckx werd precies een jaar geleden aangesteld als Technisch Adviseur bij VVV-Venlo.

Stan Valckx over de overgang op de VVV-Venlo website: “Het is een mooie uitdaging om in die competitie aan de slag te gaan en ik ben VVV-Venlo dankbaar dat we samen tot deze oplossing zijn gekomen. Ik heb met de club afgesproken dat ik deze transferperiode en daarna nog steeds mijn adviserende rol in Venlo aanhoud. Dat betekent dat VVV-Venlo altijd een beroep op mij en mijn netwerk kan doen.”

De oud-prof van onder meer VVV en PSV was eerder technisch directeur bij PSV, Wisla Krakow en Shanghai Shensua. Met het vertrek van Valckx naar Famagusta moet VVV-Venlo op zoek naar een nieuwe Technisch adviseur. De ex-international gaf gisteren in Dagblad de Limburger aan eventueel wel te willen blijven fungeren als klankbord.

26 Responses

 1. brise continu

  Hoppa….next one please…..wat maken ze zich toch weer belachelijk…en Stan…clubliefde had je t over hè vorig jaar??
  Eikel…clubliefde wordt nog altijd bepaald door de dikte van je beurs!
  Ohhhh ….ik moet mijn scc nog verlengen….voor wat dan??
  Een veredelde hoofdklasser met incompleet bestuur! Dacht t ff niet!!

  Pssst….zo ff sprietse!!

 2. Ben

  Is vastgelegd dat hij niemand mag meenemen? Wel laf om juist in deze fase te vertrekken, erg jammer, maar het is niet anders. Klankbord op afstand? Hoe simpel wordt er gedacht! Come on, wij moeten snel verder. Laat Stan zich maar bezighouden met zijn nieuwe cluppie, FORZA VVV!

 3. Even voor de duidelijkheid! Stan Valckx wordt Technisch directeur van Anorthosis Famagusta. Hij zal daarnaast VVV blijven adviseren zoals hij nu ook al deed. Stan Valckx werkte niet in vaste loondienst bij VVV als ik het goed heb.

  VI: Aangezien Valckx zijn functie als adviseur voetbalzaken bij VVV-Venlo aanhoudt, gaat de ex-international dus een opmerkelijke duobaan vervullen.

 4. jopie14

  Mensen we weten toch alles in de wereld draait maar om een ding POEN en dan bestaat er geen clubliefde meer dan bestaat er eigenlijk niets als je het goed bekijkt !! …….. maar we zullen toch in dit wereldje door moeten.
  Moet nog eens goed nadenken of ik wel nog een ssc kaart aanschaf d’r moet eerst nog het een en ander gebeuren (versterkingen !!! ) want een seizoen als vorig jaar daar past deze jongen voor.

 5. Meuske

  Dat is inderdaad een uitdaging om in DIE competitie aan de slag te gaan, hoe diep kun je zinken!! Laat me niet lachen de Cypriotische competitie, klankbord en adviserende rol ROT maar lekker op Stan en laat ons met rust voor mij ben je gewoon een Loser eerste klas. Forza VVV wij moeten verder

 6. Depor

  Was het een mooie club in Spanje, Duitsland of Engeland geweest dan had ik het hem van harte gegund. Maar dit is fokking Cyprus. Dus PUUR voor de centen. Ik snap niet dat VVV een duobaan accepteert.
  Ik verlang weer naar een Frans Nijssen, die geweldige spelers naar Venlo haalde.

 7. LJ

  Uit diverse reacties kun je zien hoe dom sommige zich supporter noemende lieden zijn. Alles mijne heren (dames kan ik me niet voorstellen) alles draait om het geld. Natuurlijk vertrek je als je meer geld kunt verdienen. Van clubliefde kun je geen gezin onderhouden.

  Ondanks de mindere prestaties van de afgelopen jaren hebben wij besloten nieuwe seizoenskaarten te nemen. Ook mijn werkgever blijft de club trouw en verhoogt zelfs het sponsorabonnement!

 8. YowVVV

  Socios VVV is een prima initiatief, eindelijk tijd dat echte supporters en insiders hopelijk meer te vertellen krijgen. Uiteraard in eerste instantie voor meer volk te mobiliseren richting de Koel. Ik denk dat we ook in de jupiler minimaal 6.000 toeschouwers per duel kunnen trekken. Stan verwijt ik niets, prima klimaat, lekker verdienen en ik denk dat hij VVV echt wil blijven helpen. Ik denk dat wij als supporters ons echt moeten blijven inzetten voor de club, niet alleen tijdens de duels. VVV is van ons!

  1. Er is een Supporters Advies Raad die de club adviezen geeft! En ik kan je garanderen meer invloed dan dat zullen wij als supporters niet gaan krijgen. Daarnaast zijn er niet heel veel echte insiders van VVV. Ik denk persoonlijk dat 90% niet volledig weet wat er precies speelt binnen en rondom de club.

   1. YowVVV

    SAR is een ding, maar verdere inspanningen van supporters en sponsors juich ik zeker toe. Venlo en omgeving heeft heel veel mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan het netwerk van sponsors! Hier valt veel te winnen.

   2. Zeker weten! Ik juich het ook toe, heb namelijk lang met deze heren om tafel gezeten om dit te realiseren. Hele aardige mensen met een hart voor de club. Ik persoonlijk ben ermee gestopt omdat ik me niet 100% kon vinden in de toekomst visie . Dat betekent niet dat het geen goed initiatief is. Ben alleen benieuwd wat VVV ermee gaat doen aangezien er een SAR is. Het lijkt me niet dat ze deze groep zomaar weg gaan doen. Dit zijn mensen die al jaren zich voor de club inzetten en de club adviezen geeft.

   3. Donderspeech

    Lincoln; 90% maar? Ik denk dat 99% er helemaal niets van weet, inclusief mezelf.

 9. marcel

  tis wat dat deze man een goedbetaalde baan accepteerd in een zonnig landje. gelukkig zou iedereen hier daar niet voor kiezen en bij zijn eigen baas blijven (laat staan of valckx voor deze functie betaald krijgt). En nee, kom niet met de opmerking: hij heeft al genoeg. want a) je hebt nooit genoeg (een normale gedachtengang voor 99% van de bevolking), en b) die man wil ook wat voor zijn gezin nalaten. Niets raars aan deze gedachtengang.

  Ik ken de exacte invulling van zijn functie niet, maar het is natuurlijk wel jammer dat op zo’n kort tijdsbestek het originele plan wijzigt of niet meer uitgevoerd kan worden. maar schijnbaar blijft een groot deel van de invulling volgens deze constructie bestaan?

 10. Meuske

  Natuurlijk kun je alles recht lullen wat krom is het blijft een rare manier om na een jaar jezelf te gaan (verbeteren) in Cyprus om dan net te doen of er niets veranderd bij ons.

 11. Ben

  Tuurlijk, als ik ergens anders EUR 100 meer kan verdienen, dan ga ik ook anders die ik mijn gezin te kort, maar het tijdstip is bizar, dat is foch zo?
  Al die managers die op afstand nog veel voor een club iets willen blijven doen? Kent iemand een voorbeeld? Zeker Gullit bij die club in grozny?
  Gauw op zoek naar een opvolger en Stan, het ga je goed, wij zijn VVV, we moeten verder.

  1. Zoals er in het bericht en overal wordt vermeldt blijft Valckx als adviseur aan de club verbonden. In principe verandert er vrij weinig behalve dat Stan niet wekelijks/dagelijks aanwezig is bij de club, hij zal een soort dubbelfunctie gaan uitvoeren. De versterkingen die eraan gaan komen zijn allemaal van zijn hand.

   1. Ben

    Ik ben en blijf VVV fan, geen twijfel. Ik ben fan van adviseurs op afstand.
    Go Ahead heeft jerry van ewijk aangetrokken van de graafschap en zegt de selectie klaar te hebben voor het nieuwe seizoen. Noot: Go Ahead is enkele weken geleden gedegradeerd uit de eredivisie en moest dus wel het eea wijzigen. Bij ons lopen we elk jaar weer altijd achter de feiten aan, in plaats van werken met een systeem of programma zijn we momenteel een club die alleen maar achteraf reageert op wat er zo al gebeurt.
    FORZA VVV!

 12. mats

  Godverdegodver het is toch godsgeklaagd dat je de RKDEV van fokking Cyprus ziet als een positieve carrière move? Niks vanwege clubliefde terugkomen bij de club die je groot heeft gemaakt. Hij heeft nog nooi een vinger uitgestoken naar VVV,…dat hij terugkwam was waarschijnlijk omdat er verder sowieso niemand belangstelling voor hem had.. En dan nu Famagusta. En die dubbelfunctie? Man, rot toch gewoon op!

 13. Pala

  Inderdaad belachelijk zo’n dubbelfunctie. Schei uit schei uit. We zijn weer genaaid. Had een beetje mijn hoop op hem gevestigd maar het valt allemaal zwaar tegen. Snap best dat het niet makkelijk is maar vanuit zijn netwerk had ik toch veel meer verwacht. En dan pleite na amper een jaar. Pfffff. Om maar te zwijgen van die samenwerkingsverbanden met Gladbach en Hertha. Allemaal gebakken lucht. En wie komt er nu? En wie wil er nu? Onder Berden en Bogers kun je hooguit ja knikkers verwachten, als ze al iemand kunnen vinden. Diep en diep triest.

 14. jopie14

  Ja Ja Niks samenwerkingsverbanden zelfs die speler van De Treffers die afgetest was bij Roda en nu maar gauw weer binnen is gehaald. (Tussen liggende periode weer eens liggen slapen op de berg)
  V.V.V. was daar toch mee rond ???

Leave a Reply