Valckx

Stan Valckx: “We hebben het er steeds vaker over om vanaf volgend seizoen op gewoon gras te gaan voetballen”

VVV-Venlo verloor de wedstrijd tegen Ajax met 1-4 in Stadion de Koel. Zoals ieder jaar tegen de toppers, is er wel iets aan te merken over ons kunstgrasveld. Nu ook weer door Tadic. Maar vanuit VVV-Venlo werd er ook gereageerd op het kunstgrasveld, door Stan Valckx. Hij geeft aan dat er intern steeds meer gekeken wordt om over te stappen op natuurgras.

Hij zegt het volgende in gesprek met de Telegraaf:

„Het is nog niet honderd procent zeker, maar we hebben het er steeds vaker over om vanaf volgend seizoen op gewoon gras te gaan voetballen”, aldus Valckx.

„Of het de laatste keer is dat VVV-Ajax op kunstgras is gespeeld? Dat weet ik niet. Misschien moeten we nog voor de beker tegen Ajax. In de halve finale zou leuk zijn”, lachte de oud-speler van onder meer PSV en Oranje, die daar serieus aan toevoegde dat een financiële bijdrage vanuit de ECV het besluit vereenvoudigt.

„Een financiële compensatie is voor een kleine club als VVV heel belangrijk, want we kunnen het geld maar één keer uitgeven. De kosten van teruggaan naar gewoon gras zijn een groot deel van onze begroting en we willen ook volgend jaar weer een goede selectie.

Wat er precies gaat gebeuren hiermee is nog niet bekend, maar het is in ieder geval een signaal dat er wellicht weer natuurgras komt in de Koel. Wordt uiteraard vervolgd..

18 Responses

 1. Goodie

  We zien allemaal liever natuurgras in de stadions liggen. Toch vind ik dat VVV niet moet toegeven aan de druk. Kunstgras is de enige troef die clubs hebben tot een eerlijkere verdeling van het TV-geld.

  1. Neumann

   Er is in 2013 een bewuste keuze gemaakt voor kunstgras vanwege de barre omstandigheden gedurende de winterperiode.
   Zijn er nu dus vernieuwde methodes die het mogelijk maken om het natuurgras in de Koel beter te kunnen beschermen?
   Zou hier toch maar eens zeer goed over nadenken!

   1. LJ

    Zeker.

    Verwijderen kunstgras.
    Afvoeren grond.
    Afvoeren oude drainage.
    Afvoeren oude veldverwarming.
    Afgraven en verwijderen bouwpuin.
    Bodemsanering.
    Opvullen.
    Plaatsen nieuwe drainage.
    Installeren nieuwe veldverwarming.
    Storten nieuwe grond.
    Aanleggen nieuwe grasmat.

    Kosten: heeel veeel meer dan het laten liggen van het kunstgras.

 2. Koelie

  En dan blijkt dat het volgend jaar niet gerealiseerd gaat worden dan is er weer een enorme teleurstelling. Ik zou het pas communiceren als het definitief zeker is.
  Nu lijkt het alsof ze reageren op de (sociale) mediauitlatingen van huilende Ajax spelers en aanhangers.

 3. lucien1978

  Het verhaal is zo simpel. Gewoon de TV gelden eerlijk verdelen.

  Nergens in Europa loopt dat zo scheef als in Nederland. En dan de Nederlandse topclubs maar huillie huillie doen. Ze zijn zelf de veroorzakers van het probleem.

  Helaas zijn die clubs te hebberig.

  De overstap naar natuurgras geeft minder ruimte voor de selectie en is het dus van extreem belang dat er wat veranderd in Nederland .

 4. Animal

  die rotzooi gauw eruit, in de Koel groeit gras stond er in het verleden ook…en omdat die stumpers in Zeist die troep toelieten idd mee laten betalen omdat de huidige gruwel nog niet afgeschreven is.

  kunstgras zou totaal verboden moeten worden ook bij de amateurs, het is rotzooi voor vele redenen.

  verdeling TV gelden staat in principe los van kunstgras of niet. Als het nivo in de Eredivisie omhoog moet zal men ook de gelden eerlijker moeten verdelen. maar ja..een paar “grote” clubs denken alleen aan zichzelf en hebben de illusie structureel in Europa mee te kunnen doen , Ajax als bestgenoteerde staat nummer 20…oftewel relatief gezien staart Eredivisie /top KKD. ze zijn Europees gezien vergelijkbaar met VVV / PEC / Cambuur etc in NL….

 5. Depor

  Wat een gezeik over tv-gelden. VVV moet zelf ook geen kunstgras willen, los van de tv-gelden. Slecht voor het imago van de club en spelers zullen voor een andere club kiezen vanwege het kunstgras.
  Een betaald voetbalclub moet zijn zaken gewoon op orde hebben en daarbij hoort ook een mooie ECHTE grasmat.

  1. Grad

   Depor hoezo? Een betaald voetbalcub met kunstgras heeft zijn zaken gewoon op orde, want het reglement/KNVB staat dit namelijk (nog) toe. Ook al heb jij een andere mening

Leave a Reply