Statement Venlonaren, Fanclub D’n Twellefde Man en SocioClub VVV-Venlo

Het gemeentebestuur van Venlo heeft de eerste concrete stappen gezet om VVV-Venlo weer in het zadel te helpen. Het is bereid de club een noodkrediet van 250.000 euro ter beschikking te stellen. Adviesbureau Hypercube is ingehuurd om de sportieve en financiële toekomst van VVV-Venlo in kaart te brengen.

Dat is gebleken tijdens een gesprek van afvaardigingen van Venlonaren, Fanclub D’n Twellefde Man en SocioClub VVV-Venlo met burgemeester Scholten en verantwoordelijk wethouder Satijn. De supportersorganen hadden op een gesprek met B&W aangedrongen vanwege grote onduidelijkheid over hoe het verder moet met de club. In een gesprek werden we ingelicht over de gang van zaken.

De in financiële nood verkerende club heeft de laatste weken herhaaldelijk publiekelijk gewaarschuwd vóór 31 december 500.000 euro nodig te hebben. Aan de gemeente werd gevraagd de helft van dat bedrag in de vorm van een lening ter beschikking te stellen. Het zag er tot nu toe naar uit dat de gemeente niets zou gaan doen. Het gemeentebestuur besluit nu toch met geld over de brug te komen. Aanleiding zijn “nieuwe verontrustende cijfers die afgelopen zondag boven water zijn gekomen”.

Wat houdt dit in voor de korte en lange termijn voor VVV-Venlo? Het noodkrediet, dat de gemeenteraad in januari nog moet goedkeuren, moet VVV-Venlo weer wat lucht verschaffen. Volgens B&W loopt de club op korte termijn nu geen acuut gevaar meer. Om VVV-Venlo structureel gezond te maken, is echter veel meer nodig. Het gemeentebestuur heeft het bekende adviesbureau Hypercube (‘redder’ van FC Twente) ingeschakeld om op korte termijn in kaart te brengen wat nodig is op financieel, organisatorisch en infrastructureel (stadion) gebied tevens zal er gekeken worden hoe de club VVV-Venlo op langere termijn gezond kan worden. In maart wordt de eerste rapportage van Hypercube verwacht.

Venlonaren, Fanclub D’n Twellefde Man en SocioClub VVV-Venlo hebben aangegeven door Hypercube gehoord te willen worden. Tevens  zullen er ook gezamenlijke overleggen plaats vinden met VVV-Venlo. Dit zal gebeuren tijdens een bijeenkomst van de Supporters Adviesraad (SAR) in de tweede week van januari. Wij hebben samen uitgesproken om een actieve rol  te spelen in het ‘reddingsproces van VVV’. Op grond van het gesprek met B&W gaan wij er vanuit dat het gemeentebestuur oprecht gaat proberen om de club overeind te houden. Uiteraard blijven we de ontwikkelingen nauwgezet volgen, maar zijn we blij dat voor deze oplossing gekozen is en hierdoor de onrust in elk geval voorlopig is weggenomen.

Tot slot is de intentie uitgesproken om als supportersgroeperingen intensiever samen te gaan werken. Afgelopen maandag is het eerste gezamenlijke overleg geweest om een plan van aanpak op te stellen. Ook woensdagavond hebben de groepen samen gezeten om plannen uit te werken. Wordt ongetwijfeld vervolgd, we houden jullie op de hoogte.

Venlo, 23 december 2015

Fanclub D’n Twellefde Man
Venlonaren
SocioClub VVV-Venlo

26 Responses

 1. Meuske

  Dit is dan wel weer nieuws waar ik blij van word zo op het laatst van het jaar 2015 en hoop geeft voor 2016. Twente is gered met 40 miljoen dus als ze kunnen regelen dat wij daar 10 % van kunnen krijgen dan zijn de mensen van Hypercube bij mij heilig verklaard……..geintje natuurlijk naar hoop doet leven. Forza VVV

  1. supportertje

   Hij zal best wel fouten hebben gemaakt, maar of die opwegen tegen wat hij heeft gedaan t.b.v. VVV is nog maar de vraag. Het is nu wel erg makkelijk om tegen de man aan te schoppen alsof hij het allemaal heeft veroorzaakt. Wat denk je bijvoorbeeld van wegblijvende supporters. Die ook een flinke aderlating hebben betekent voor de club. En zo zullen er tal van zaken zijn die invloed hebben op de nu ontstane situatie. Om dit nu allemaal bij Hai neer te leggen vind ik toch wel erg kort door de bocht gaan. Mensen die ondernemen kunnen fouten maken, zaken verkeert inschatten. Maar een ding is wel, Hai is niet weggelopen van zijn verantwoordelijkheden, gezien de stortbak die hij af en toe over zich heen krijgt, verbaas ik mij dat hij nog bij de club is. Schreeuwen dat het anders moet vanaf de zijlijn is lekker makkelijk, maar er daadwerkelijk iets aan doen, dat word meestal maar door enkele mensen opgepakt.

  2. Ben

   Erg kort door de bocht deze reactie. Je mag wel iets vinden over Berden, goede of niet goed voorzitter. Maar hem beschuldigen zonder argumenten en bewijsvoering? Sorry, maar dat kan niet. Kom met je bewijsvoerende statement, of hou wijselijk mond. Zo lang er geen harde negatieve FEITEN op tafel komen blijft Berden onze topvoorziter! FORZA VVV!

   1. Ievel Knievel

    1 Mats geeft volgens mij gewoon ZIJN mening. 2 Mats houdt Berden verantwoordelijk voor datgene waarvoor een voorzitter verantwoordelijk is, namelijk het beleid. 3 Niemand weet hoeveel privé-geld de voorzitter in de club heeft gepompt en waarom dat noodzakelijk was. Verder hoeft hij bij het geven van zijn mening helemaal niet met bewijsvoering te komen,. De voorzitter was en is verantwoordelijk voor het gevoerde beleid, hij is daar een aanzienlijk onderdeel van. Jullie willen met de voorzitter door, prima, er is een aanzienlijk deel van de aanhang en inwoners in Venlo die hem liever kwijt dan rijk is.

   2. Ievel Knievel

    Een fatsoenlijk geleide club hoort niet zo erg afhankelijk te zijn van 1 man.

   3. supportertje

    Zo geven wij ook onze mening, en die kunnen wel eens uit elkaar liggen t.o.v. Hai. Dat mag geen probleem zijn in een discussie, en het doorgaan met dezelfde voorzitter is een aanname jouwerzijds. En dat er een aanzienlijk deel van de aanhang en inwoners in Venlo hem liever kwijt als rijk is, dat is ook een aanname. In dat geval doe ik ook een aanname en dat is dat jij Hai graag ziet gaan, en die mening mag je zeker uitspreken, maar ga geen anderen daar bij halen want je spreekt niet voor deze mensen. Mee eens dat er dingen verkeerd zijn gegaan. Belangrijker is hoe we dat met zijn allen kunnen aanpakken en zorgen dat alles goed komt voor onze club. Hoe is bij jouw de stand van zaken. Heb je Lincoln al iets toe kunnen sturen, waar onze club iets aan heeft, en waar wij met zijn allen aan bij kunnen dragen.

   4. Ievel Knievel

    Ik spreek namens mijzelf en de mensen die ik spreek. Wat ik wil aangeven is dat de meningen over Berden genuanceerder zijn dan dat er alleen maar voorstanders zijn van de huidige voorzitter. Ik mag namens mijzelf spreken en namens de mensen die ik ken. Ik probeer mijn oren goed te luister te leggen in het Venlose en behalve de fanatieke VVV-supporter is een deel van de Venlose bevolking wel een beetje klaar met het gevoerde beleid bij VVV. Het mag toch geen verrassing zijn dat ik dat hoor op straat, op verjaardagen, in café’s en dergelijke. Ik vind dit net als jullie zeer jammer en vind dat daar iets in moet veranderen. VVV hoort bij Venlo en het is zonde dat de aanhang van de club, de vaste aanhang, relatief klein is.

    Dan over mijn ideeën. Net als jullie was ik een aantal weken geleden verrast over de negatieve berichten vanuit onze club. Ik wil de ideeën die ik al jaren heb op papier zitten, iets wat ik zo tussendoor aan het doen ben. Echter, ik heb een zeer drukke baan, een huishouden, een familie, zaken die voor gaan, zeker rondom deze dagen. Ik heb geen officiële functie bij de club of bij een van de supportersorganen. Ik ben dus niet gehouden aan deadlines. Lincoln gaat zeker een mail van mij krijgen, maar dat is iets tussen mij en hem lijkt mij.Wanneer ik dat verstuur is aan mij.

    Verder ben ik enorm positief over het bundelen van krachten tussen de verschillende supportersgroeperingen. Ik heb veel vertrouwen in een Lincoln en het bundelen van krachten. Wat ik nu zie en lees bevalt mij zeer. Misschien zijn de ideeën die door deze partijen naar voren gebracht worden wel veel beter dan de mijne, iets waar ik geen seconde wakker van zal liggen, want het enige dat ik wil is een gezonde toekomst voor mijn club. Het enige dat ik aangeef is dat een breuk met het verleden dan wel noodzakelijk is, maar dat is idd mijn mening. Zijn we het daar weer over eens.

   5. supportertje

    Mooi betoog, waar ik mij wel in kan vinden. Positief met het doel om mee te denken voor de toekomst. Goede ideeën zijn zeker welkom bij Lincoln, maar wacht er niet te lang mee. Goede ideeën vragen tijd om uitgewerkt te worden, en die tijd is krap. Net als velen van ons hebben wij precies hetzelfde wat jij ook hebt, niet iedereen is gecharmeerd van Hai, en zou het misschien anders moeten. Ondanks alles is Hai zeer betrokken bij VVV en geeft hij om de club. Tot dat er iemand opstaat die het stokje kan overnemen. Maar op dit moment zullen we het er mee moeten doen.

   6. clubman

    @IevelKnievel
    Als je het toch zo verschrikkelijk druk hebt en geen tijd hebt om met je plan op de proppen te komen, dan had je er niet over moeten beginnen. Je praat al weken alsof je alle wijsheid in pacht hebt omtrent de problematiek bij VVV en je belooft al net zo lang een uitgewerkt plan, maar ondertussen kom je niet verder dan wat vaag geneuzel op dit forum over de inbreng van Berden bij VVV. Wie A zegt moet ook B zeggen, en niet je verstoppen achter excuses als het druk hebben. Kom op met je plan of stop te pretenderen het orakel van Venlo te zijn. Of ben je er inmiddels toch ook achter gekomen dat je ideeën niet méér zijn dan wat los zand met geen enkele realiteitszin?

   7. Ievel Knievel

    Ach Clubman. De enige aan wie ik op dit moment iets schuldig ben is Lincoln, zoals aangegeven. Die heb ik namelijk iets beloofd, verder ben ik niemand iets verschuldigd. Verder heb ik vooral kritiek op hetgeen Pavisto even verderop fijntjes aansnijdt. Mooi verwoord door Pavisto!!! Dan nog iets, ik doe tenminste iets, al is dat momenteel vooral zichtbaar voor mij zelf. En tja, ik kies voor mijn baan en familie, raar he? Daar mag je iets van vinden, maar mij interesseert dat dan weer erg weinig. Mijn keuzes veranderen er in ieder geval niet door.

    Verder kan jij nog een hoop leren van mede-Venlonaren.net gebruikers die toch een wat fijnere toon van het gesprek aangaan hebben gevonden, ook als ik van mening met ze verschil, of zij met die van mij. Jou heb ik nog niet zinnig horen en zien meedenken hier wat betreft de toekomst van VVV of een zinnige oplossing zien aandragen voor de huidige malaise.

    Leuk trouwens hoe je mensen denigrerend moet wegzetten als het “orakel” van Venlo, mij dus in dit geval. Ik heb altijd geleerd dat mensen die dat doen op inhoud weinig in te brengen hebben. Waarvan akte. Als mijn ideeën los zand zijn, dan laat ik dat graag aan een Lincoln om te beoordelen over, zeker niet aan jou. Ik hou meer van aanpakkers en Lincoln heeft bewezen dat te zijn. Jou heb ik daar nog niet op kunnen betrappen. Overigens knap dat je in 3 jaar tijd, in reacties op mij, inhoudelijk niet verder komt dan begrippen als “geneuzel, “los zand” en dergelijke. Zeer inhoudelijk en to the point. Keep up the good work! Doe eens je best. dan zou een echt gesprek met jou mogelijk zijn.
    Ontopic, het zou nog steeds fijn zijn als VVV, bij monde van de voorzitter, eens openheid van zaken zou geven en outsiders laat meedenken over de toekomst van de club. Een frisse blik van buiten de club zou wel eens heel goed kunnen zijn!

   8. supportertje

    Denk dat elkaar wegzetten even veel nut heeft als het wegzetten van Hai. De discussie hoe nu verder met VVV sneeuwt in deze onder, terwijl er geen winter te zien is. Alle mensen hebben het druk of hebben een gezin en werk. Wanneer iemand een goed idee heeft en er zelf te weinig tijd voor heeft, zou hulp in kunnen roepen. En dat is wat de meeste mensen op dit forum best wel aan kunnen bieden. En heb je er te weinig tijd voor, wat let je om je idee te delen. Wie weet heb je” het idee” om VVV er bovenop te helpen. Tijd is in deze belangrijk, en ik denk dat men zich moet realiseren dat het 12 uur is geweest. Begrijp dat sommige mensen op dit forum zeer kritisch kunnen zijn als anderen aangeven een plan te hebben, maar een hoop vraagtekens achterlaat. Dan heb je namelijk net zo’n mist als er nu boven VVV hangt, en waar we met zijn allen niet blij mee zijn.

   9. clubman

    Ik pretendeer niet de oplossing in huis te hebben om vervolgens wél op elke post te reageren maar zogenaamd geen tijd te hebben om e.e.a. concreet uit te werken. Je kust de kont van Lincoln maar ondertussen heeft diezelfde Lincoln nog steeds niks van jou ontvangen om te beoordelen. Als je niks hebt of je hebt er geen tijd voor, loop dan ook niet te roeptoeteren dat je zo goed weet hoe het allemaal wél moet. Praatjes vullen geen gaatjes in de begroting.

   10. Laat me vooropstellen dat niemand mij wat verschuldigd is! Ik sta voor alles en iedereen open met goede ideeën mits deze onderbouwd zijn. Ik weet dat sommige ideeën vaker tijd nodig hebben omdat ze niet helemaal rond gemaakt kunnen worden. Dat kan en mag en ik heb er absoluut geen problemen mee. Ik vind het wel jammer dat er nu een discussie ontstaat die naar mijn mening totaal niet nodig is. Het gaat om VVV niet om mijn niet om Venlonaren niet om de Fanclub niet om de Socioclub en daarom hebben we onze groepen gebundeld omdat je samen natuurlijk sterker staat. Er staan wat dingen te gebeuren. We zijn er dagelijks mee bezig. Wat het precies is kunnen we helaas nog niet vertellen omdat we ook daar tijd voor nodig hebben. Ook wij doen dit allemaal in onze vrije tijd.

   11. Koelie

    De vaste aanhang is klein, omdat Venlonaren nou eenmaal grote zeikers zijn en successupporters. We kennen wel allemaal die Venlonaren. Mensen die beginnen te klagen over VVV maar wel wekelijks naar BMG/ PSV/ Feyenoord of Ajax of zelfs Roda Jc gaan. Net alsof er van consistent beleid bij Roda sprake is!! Mocht de club per ongeluk promoveren dan weten ze De Koel weer allemaal te vinden. Maar in de eerstedivisie is berg op blijkbaar te veel moeite. De grote meerderheid heeft teveel eisen waar VVV als kleine club nooit aan kan tippen. Zeker niet in de huidige bouwvallige Koel.

 2. Venske

  Wat een quats Mats…… Als Berden indertijd niet in VVV was gestapt, had onze club al lang niet meer bestaan en geloof me als Berden nu zou vertrekken betekent dat echt onmiddellijk het einde van VVV….. Maar misschien kun jij de energie en de poen die Hay er in steekt overnemen. Schreeuwen om iets zonder de de consequenties te bedenken heeft weinig zin Mats…. Ik wens je meer wijsheid toe in 2016…..

 3. kenfen

  Tja mats tegenwoordig kun je hier niet meer zo maar wat roepen hier die tijd is gelukkig voor hij Venlonaren wordt een platform die VVV vooruit helpt en dan past het niet om hier nog van die kinderlijke opmerkingen te plaatsen die niet gefundeerd zijn het used tot it

 4. Meuske

  Ben het ook niet helemaal eens met Berden zijn beleid van afgelopen jaren maar we moeten er wel van doordrongen zijn als hij nu zou opstappen dat wel eens de doodsteek zou kunnen zijn voor onze club Wie is er zo gek om nu nog zijn nek uit te steken voor de club onder deze omstandigheden? Het is nu al moeilijk om sponsoren te vinden laat staan een hoofdsponsor die ook nog eens liefde heeft voor de club en stad Venlo. Hoop dat er bij WHU sponsoren zijn die aan deze kant van de oceaan naambekendheid op willen bouwen via VVV. Laat Berden in godsnaam zitten op dit moment ook al ben je geen fan, geef hem een kans om er weer een redelijk stabiele club van te maken. Forza VVV en de toekomst

 5. pavisto67

  Om aan al deze Pro en Anti Berde discussies een einde te maken zou VVV eigenlijk gewoon eens 1 keer openheid van zaken geven over het financiële beleid de afgelopen jaren. Niet tot achter de komma natuurlijk, maar geef gewoon aan hoe alles exact is verlopen met al die transfer en stadion perikelen. Tenzij je natuurlijk iets te verbergen hebt, zal dit veel irritaties wegnemen en mijns inziens ook de discussie met gemeente Venlo vereenvoudigen.

  1. Ievel Knievel

   Helemaal mee eens Pavisto. En dat is ook wat ik steeds bedoel. Er zijn mensen die denken dat ik anti Berden ben, als in de persoon, maar dat is niet zo. Ik ken hem als een aardige vader van een oud-klasgenoot van mij.

   Echter, hij is de voorzitter van een BVO en van ons VVV. Geef nu eindelijk eens aan, waarom het mis is gegaan, welke eigen fouten er gemaakt zijn, welke verkeerde keuzes gemaakt zijn. Dat maakt je eigen positie als bestuur en als club er alleen maar sterker op. En ook de eigen positie als voorzitter. Waar zitten de gaten die opgelost moeten worden. Hoe zien de constructies mbt transfers eruit, welke bedragen gaan er naar VVV en welke niet. Wat is er met het plan B voor de Koel van Soentjes gebeurd, dit zou panklaar zijn voor het geval het Kazerneterrein zou afketsen. Waar zijn die financiële reserves gebleven.

   Er wordt mij iets te vaak naar anderen gewezen door de club, iets dat je eigen positie niet sterker maakt. Geef bij sponsoren aan hoe de toekomst eruit kan zien, dat is iets wat zij willen weten, wanneer er plannen en ideeën zijn, zullen zij ook weer geld steken in de club. Niemand gaat geld steken in een zinkend schip of in een onzekere situatie. Het heeft er gewoon alle schijn van dat wij als supporters, stad en sponsoren bewust aan het lijntje gehouden worden en dat de boel bewust vaag wordt gehouden, iets wat mijn inziens averechts werkt.

   Het wijzen naar het afhaken van sponsoren en supporters, “de financiële crisis”> waar het grote bedrijfsleven alleen maar sterker uit is gekomen en de overheid is mijn inziens te makkelijk. Dan zijn het altijd maar weer de anderen. Wat heeft VVV gedaan en wat VVV anders kunnen en moeten doen. Leer van je fouten en ga vanuit een idee weer de toekomst tegemoet. Dat idee mis ik al tijden, alheb ik het idee dat de gezamenlijke supporters wel met een idee komen en dat stemt mij positief!

   1. supportertje

    Naar mijn mening gaat het niet om voor of tegen Hai. Alleen de wijze waarop hij weggezet word. Hij heeft veel betekent voor VVV en zou dat ook nog in de toekomst kunnen zijn. Verder sta ik zeker achter de vragen die jullie ook hebben. Veel is in mist verhuld en veel is onduidelijk. Het wijzen naar anderen kan ook samenhangen met het feit, dat het ook veroorzaakt is door anderen, maar dan moet je daar wel openheid ingeven.

  2. jopie14

   Helemaal mee eens, we moeten niet steeds weer terug kijken, er moet geleerd worden van de fouten die ongetwijfeld zijn gemaakt ook bij Dhr.Berden en consorten.
   Dus volle kracht vooruit met ons VVV en het liefst met ALLE AFVALLERS.

   en dan bedoel ik SUPPORTERS en SPONSOREN. en de hele REGIO.

   En natuurlijk ook onze gemeente die moeten er ook eens zijn voor gewone mensen ( dus Jan met de pet)

   1. Naar de toekomst kijken is het belangrijkste en van fouten kan en moet je eigenlijk leren om dit NOOIT meer te laten gebeuren. Ik kijk positief naar de toekomst maar er zijn nog een hele boel dingen die moeten gebeuren. Deels vanuit VVV, deels vanuit de gemeente maar wij als supporters kunnen ons steentje bijdragen en dat gaan we proberen te doen.

Leave a Reply