VVV-Venlo

Statement VVV-Venlo rondom sfeer in wedstrijd tegen Feyenoord

De club heeft gereageerd op de zaken die zich voordeden om de tribunes en in de rest van het stadion wat betreft de wedstrijd tegen Feyenoord. VVV-Venlo zegt het volgende:

“VVV-Venlo betreurt randzaken rondom VVV-Feyenoord

Rondom de wedstrijd VVV-Venlo – Feyenoord, zondag 3 november jl., zijn er enkele randzaken voorgevallen die de club ernstig betreurt. Het feit dat goedwillende supporters de dupe worden van kwaadwillende stadionbezoekers, is een fenomeen wat de club zorgen baart.

VVV-Venlo heeft, met het oog op deze risicowedstrijd, in overleg met de lokale driehoek diverse maatregelen genomen zoals het traceren en blokkeren van de kaartverkoop voor thuistribunes aan Rotterdamse supporters. Daarnaast was er sprake van een ‘risicowedstrijd’ met bijbehorende verscherpte regelgeving voor o.a. de ticketverkoop, toegangscontrole en het scheiden van bepaalde tribunevakken middels gesloten poorten. Dit alles om de veiligheid van alle stadionbezoekers te waarborgen.

De wanordelijkheden betrof een groep bezoekers op de thuistribunes met kwaadwillende bedoelingen. Dat zal de club niet tolereren. Er wordt dan ook, in samenwerking met politie en justitie, een onderzoek ingesteld. Vervolgens zullen er passende maatregelen worden genomen.

Directeur Marco Bogers: “Ondanks alle genomen veiligheidsmaatregelen, hebben diverse stadionbezoekers gistermiddag derhalve een zeer vervelend gevoel overgehouden aan het bezoeken van Covebo Stadion – De Koel -. Dat vindt de club een zeer kwalijke zaak en daar willen wij dan ook onze welgemeende excuses voor aanbieden.

VVV-Venlo zal de bezoekers die zondag direct werden geconfronteerd met deze ongeregeldheden, tegemoet komen. Als compensatie voor een ontzettend vervelende ervaring, zal de club hen op korte termijn tóch een mooie, positieve én onvergetelijke ervaring aanbieden.”

Indien u een klacht heeft naar aanleiding van de randzaken rondom de wedstrijd, het verzoek deze op mail te zetten naar info@vvv-venlo.nl. Vermeld hier duidelijk bij op welke tribune u zat tijdens de wedstrijd. Deze informatie helpt de club én de lokale driehoek in het onderzoek naar de voorvallen.”

Wat vinden jullie van de reactie van de club? Laat het ons weten.

46 Responses

 1. kaalneetje

  Naar aanleiding van de escalatie gisteren, ben ik in de avonduren gefrustreerd in de pen geklomen naar VVV en heb in nette doch duidelijke bewoordingen mijn zegje gedaan in een mail. Daarbij heb ik het verzoek gedaan om graag persoonlijk door VVV benadert te worden voor het onheil wat op W5 boven ons hing.

  Vanmorgen ben ik idd door VVV gebeld en hebben we de situatie van beide kanten in een keurig gesprek kunnen toelichten. Het moge duidelijk zijn dat er fouten gemaakt zijn. Maar het siert VVV wel dat men nu de verantwoordelijkheid lijkt te nemen, in gesprek gaat met betrokkenen en hier een tot nu toe keurig vervolg aan geeft. In ieder geval in mijn ogen.

  Ik hoop dat men een afdoende oplossing kan vinden zodat we in de toekomst veilig een topwedstrijd kunnen bezoeken. En dat dat deze oplossing uiteindelijk ook nog gecommuniceerd wordt naar de supporters.

  1. Godfried

   Heel simpel: Sluit je eigen supporters niet meer op in een vak met Feyenoorders. Laat gewoon de poort open, zodat mensen die naar huis willen ook gewoon weg kunnen gaan als ze dit willen.

   Zag gisteren een man van, pak ‘m beet, 70 jaar die slecht ter been was. Hij vroeg of hij a.u.b. via de poort naar de uitgang mocht. Want anders moest hij honderden meters omlopen en de trap beklimmen. Iets wat hij duidelijk niet goed zou kunnen.

   Hij werd gewoon genegeerd en droop beteuterd af.

 2. Rossie

  Wat ik er van vind? Ik heb zojuist deze mail naar VVV gestuurd:

  ‘Beste VVV,

  Mijn 6-jarige dochter is de grootste VVV-fan die er is. Haar kamertje kleurt geel-zwart en haar bed is letterlijk volledig beplakt met plaatjes van VVV-spelers. Alle namen en rugnummers kent ze uit haar hoofd. Dit jaar heeft ze voor het eerst een eigen seizoenskaart. Ik heb die al langer, kom zelf al sinds VVV-Barcelona in 1976 in de Koel. Al dagen had zij zich verheugd op VVV-Feyenoord.

  Hoe liep het echter af? Ik heb haar doodsbang, letterlijk trillend van angst en huilend de Koel uit moeten dragen. Het was vreselijk. En dat neem ik jullie zéér kwalijk. Nu weer excuses, wederom (net zoals vorig jaar) achteraf. Daar hebben we allemaal geen fluit aan, de traumatische ervaring heeft ze nu al gehad namelijk. En roep aub niet weer dat jullie niet alles onder controle kunnen houden, dat er vooraf alles aan was gedaan, etc. Het is namelijk gewoon wél jullie eigen schuld. Want leg mij dan eens uit hoe het kan dat er búiten het uitvak tig stomdronken Feyenoord-fans rondlopen? Velen IN een Feyenoordshirt nota bene. Die laten JULLIE toch binnen, of niet? Ze zullen dus ook ergens een kaartje gekregen hebben, maar die laat je toch niet het stadion in? Dan zeg je toch ‘in het uitvak of anders wegwezen’ ? En zelfs als ze toch binnen zijn dan loop je toch met een groep beveiligers of politie rond en zet je ze alsnog het stadion uit? Wat is daar moeilijk aan? Als IK na 1 minuut binnen te zijn al geschoten heb waar ze allemaal staan en in welke toestand ze zijn dan lukt dat jullie toch ook? Nogmaals, hoe komen die mensen allemaal IN het stadion en dan buiten het uitvak??? Deze wedstrijden gewoon geen kaartverkoop meer, klaar. Alleen seizoenkaarten en evt uitvak. Dan gaan de regionale Feyenoord-fans maar in Eindhoven of Sittard naar hun club kijken, da’s dan jammer. En dan zitten er maar minder mensen in het stadion. Veiligheid boven alles! Zéker voor je eigen fans en hun kinderen!

  En dan word je óók nog verplicht (wederom, door jullie) om via een andere weg het stadion te verlaten, nota bene voor het joelende en dreigende uitvak langs! Rechts het uitvak, links grote groep Feyenoord supporters…dat was zeer intimiderend. Spitsroeden lopen in eigen stadion nota bene, zo voelde het, walgelijk! Met een 6-jarig huilend meisje aan de hand die schreeuwde dat ze niet verder durfde te lopen. Maar ze was niet de enige hoor, ik heb volwassen vrouwen om mij heen zien huilen vanwege de dreigende situatie. En ik heb alleen maar die 20 meter langs het uitvak lopen bidden dat er geen 3e vuurwerkbom gegooid zou worden op het moment dat wij er liepen. Jullie moeten je echt helemaal kapot schamen! Want het is nogmaals wél jullie schuld! Jullie jagen zo zélf je eigen supporters én jullie supporters van de toekomst het stadion uit. En het allerergste is dat jullie dat volgens mij ook nog niet eens echt in de gaten hebben ook. Nu weer excuses achteraf…daar hebben we niets aan! Ben vooraf maar eens wat stoerder en strenger! Ik ben er hélemaal klaar mee en weet niet of ik voorlopig nog naar de Koel ga (en velen met mij). En mijn dochter? Ik vraag mij ernstig af of zij nog naar het stadion durft…ze snapte er ook helemaal niets van…’papa waarom doen die mensen dat?’ riep ze maar steeds huilend. ‘Papa ik wil nu naar huis’…maar we konden geen kant op…het was een vreselijke middag die ik niet snel zal vergeten. En dat neem ik VVV zéér kwalijk. Vooral omdat het namelijk wél anders kan, óók op voorhand al. Als je maar (wellicht minder populaire) keuzes durft te maken in het belang van je EIGEN supporters!!!’

  Dat vind ik er dus van. Ik ben er hélemaal klaar mee. Ben fan in hart en nieren, al heel erg lang. Heb sinds 1986 een seizoenskaart, was bij de sneeuwwedstrijd tegen Ajax, de halve finale beker bij Roda uit, etc etc…mij zien ze daar voorlopig niet meer. En dat is VVV zélf schuld. Wanbeleid.

 3. Depor

  Mijn zoontje is 6 jaar. Gisteren de eerste wedstrijd overdag, een mooie gelegenheid om hem een keer mee te nemen. Dat heb ik niet gedaan gezien de omstandigheden in het stadion rondom de wedstrijden tegen toppers.

  Hoe triest eigenlijk, ik kan niet eens mijn zoontje meenemen naar het voetbal! Wat voor een club ben je dan voor je supporters. En nu geven zo ook nog eens de eigen fans de schuld. Voor iets dat ze zelf hebben gecreëerd!

  Los daarvan. Een kaartje voor mijn zoontje had 30 euro gekost. 30 euro, voor een jongen van 6 jaar !!!!

  1. Dat laatste mag inderdaad ook wel eens benoemd worden ja. Als ik met mijn zoon van 11 naar een wedstrijd van Helmond Sport ga betaal ik 20,50 aan de kassa. Als ik bij VVV twee losse kaarten voor dezelfde plaats zou kopen betaalde ik 50,50.. en tegen Ajax, Feyenoord of PSV zelfs 70,50. En zo groot is het niveauverschil tegenwoordig ook niet..

 4. Hakkentrik

  Simpel, tijdens topwedstrijden geen enkele supporter van de top 3 meer het stadion in laten, het uitvak kan dan opgevuld worden met mensen uit de regio die fan zijn van de top 3 club.
  Wat gisteren gebeurde is op deze manier niet te voorkomen. Schop je Feyenoord supporters die in de uitvakken zitten, het stadion uit, dan escaleert de boel in de binnenstad met alle gevolgen van dien. Gewoon net als bij 010-020: geen uitsupporters. punt

 5. RuiverCity

  Zoekt VVV nu werkelijk de schuld van het hele gebeuren bij de eigen supporters???? Het is toch werkelijk niet te geloven!!! Wat een …………….. (pieppppppp)

 6. Hup VVV!

  Elk jaar tijdens de wedstrijden tegen de traditionele top 3 is het weer hetzelfde probleem. VVV wacht telkens af en komt achteraf met deze excuses. De maat is vol en zoals ik het zag zijn mensen vanuit VVV kant zelf maar gaan optreden toen er voor de 2e keer een vuurwerkbom wordt afgestoken. Dan gaan er mensen richting VN1 om verhaal te halen. Enkele minuten later komt de ME het stadion in en gaat doodleuk ter hoogte van VN3/4 staan om daar de mensen tegen te houden. Terwijl als ze achter zich zouden kijken zie je dat het bij VW4/ VN1 uit de hand loopt. Dit is toch ronduit belachelijk?
  Ook na de wedstrijd was het nog lang onrustig en de ME had hun handen meer dan vol, echter als ze gewoon rustig blijven en het overzicht behouden had het helemaal niet zover hoeven te komen

  Het was al die tijd wachten totdat het een keer goed misgaat tegen deze clubs, nu is dat dus gebeurd en dan is Feyenoord er eigenlijk nog goed vanaf gekomen. Ik hoop dat alle VVV supporters die hier gisteren bij betrokken waren ook door VVV niet bestraft worden aangezien de kern van het probleem bij VVV zelf ligt. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

  Als je als VVV-supporter met een vlag zwaait krijg je een stadionverbod, omdat je het zicht van de camera wegneemt. Maar feyenoord supporters mogen tot 2 keer toe een dikke vuurwerkbom in het stadion laten afgaan en er is werkelijk niemand die hier iets tegen doet. De wereld op zijn kopt lijkt mij?!

 7. Als je goed lees staat er “een groep bezoekers op de thuistribunes met kwaadwillende bedoelingen” . Achter de goal onder de uitvak zijn natuurlijk thuistribunes, maar daar stonden de Feyenoord supporters die de problemen veroorzaakten en voor een dreigende sfeer zorgden als ik het goed begrijp.
  Misschien iets te vage bewoordingen in het statement van de club, maar ik denk dat ze met name die bezoekers bedoelen, maar in het kader van het lopend onderzoek zich wat dat betreft nog niet zo heel erg uitspreken. Misschien irritant, maar ik begrijp het wel.
  Ik neem aan dat als het onderzoek is afgesloten en alle supporters hun feedback hebben kunnen geven er dan in wat duidelijkere bewoordingen stelling zal worden genomen en de maatregelen die dientengevolge worden genomen ook duidelijk naar de supporters toe worden gecommuniceerd

 8. supportertje

  VVV probeert weer de put te dempen als het kalf is verdronken. Vele mensen weten als geen ander dat het een probleem is van jaren. VVV heeft al de eerste stappen gezet om dit te voorkomen, door controle op de kaartverkoop. Echter kan men hier niet alles er uit vissen en dat is te begrijpen.

  Na de twee nul van Feijenoord kwamen er suppoosten het stadion binnen die voor de O tribune en voor de zuid tribune werden geposteerd om ons in de gaten te houden.

  Daar waar het te doen was, een duidelijk gebrek aan controle. Hoe makkelijk is het toch voor VVV om na het eerste doelpunt van de tegenstander van de drie grote clubs de mensen te herkennen. Deze groep in te sluiten, en af te zonderen. Desnoods onder dwang als ze zich niet gedragen naar buiten te geleiden door de ME. Uit supporters horen thuis in het uit vak.

  We zijn m.i. zondag ontsnapt aan een rampzalige middag. Dit was het in ieder geval wel voor een aantal ouders met hun kinderen, en vele andere bezoekers. Die gaan wij niet meer terugzien. Boogers klaagt er over dat het stadion niet vol komt, vele mensen doen hun best om dit tij te doen keren.

  Maar VVV doet dit te niet, door het feit dat zij niet luisteren wat hun eigen supporters jaar op jaar hebben kenbaar gemaakt. Vele mensen waar mee ik al jaren de wedstrijden van VVV bezoek zijn dit spuugzat, en hebben mij duidelijk gemaakt dat voor hun de seizoenkaart verleden tijd is. Helaas kan ik ze niet meer op andere gedachten brengen.

  1. Hoe heeft VVV op je voorstel gereageerd, er zit best wel iets in, maar misschien zitten er toch wel wat haken en ogen aan je plan, maar heb je überhaupt een reactie gehad van VVV? En die in het zwart geklede “supporters”, misschien dat daarom VVV in haar statement wat meer algemene bewoordingen bezigt, omdat ze ook doelen op deze groep. Opvallend dat ik daar niemand eerder over gehoord heb trouwens…

   1. robvvv

    VVV heeft (nog) niet gereageerd. Vorig jaar niet en nu moet ik nog even afwachten…..
    Die “zwarte”brigade kwam toen ik het station verliet, voorbij en kwam volgens mij van de Parade.

    De tekst van mijn mail van vorig jaar was deze:
    Een simpele maar effectieve aanpassing is om de vakken VW1 en VW2 ook in te richten als uitvak (dus geen reclamedoeken), met aan de kant van de Z tribune een poort die gesloten blijft bij risico wedstrijden en een hek / poort in het verlengde van het hek dat het uitvak scheidt van W4. Stel VW1 en VW2 open voor VVV publiek bij risicoloze wedstrijden en als er tegenstanders komen met een grote schare supporters laat die dan ENKEL toe tot VW1 en VW2. Alle supporters van het uitvak en VW1 en VW2 moeten via een eigen uitgang achter het uitvak naar buiten. (dat zou dus voor VW1 en VW2 een trap betekenen naar boven toe langs het uitvak). .
    Haal het hek /poort weg tussen VN1 en VW4 en verplaats dat naar VW2. Controleer toegang tot W4 , W5 en W6 bij de trap naar die overdekte tribunes . Ik neem aan dat de controle tussen VN1 en de W tribunes enkel is om te voorkomen dat supporters met goedkope kaartjes overdekt gaan zittten…)
    Laat de tribune VW3 en VW4 gewoon toegankelijk .De meerwaarde van deze tribune t.o.v. VN is zeer beperkt.

    Een aparte uitgang achter Zuid lijkt mij ook noodzakelijk om de problemen zoals die er afgelopen zondag waren met deze supporters (die er via Oost eruit moesten ) te voorkomen. Een (gescheiden wandelpad vanaf Zuid naar de Kaldenkerkerweg , achter tribune West , moet dan wel aangelegd worden.

   2. robvvv

    correctie : vorig jaar is er weldegelijk gereageerd:
    Dank voor je uitgebreide uiteenzetting. Ik ga dit intern doorzetten. Het oplossen is helaas wel complex (ook fysieke aanpassingen is niet zo makkelijk), maar in jouw mail zitten weldegelijk zaken goede gedachtegangen.

    Intern wordt er in ieder geval wel serieus gekeken naar de organisatie van topwedstrijden volgend jaar.

 9. robvvv

  Ik heb vorig jaar het volgende voorgesteld aan VVV. Ik heb dit vandaag nogmaals aangedragen . Ik ben benieuwd wat ook supporters op dit forum hiervan vinden.
  M.i. is met een simpele aanpassing van de infrastructuur in combinatie met een gedegen kaartverkoop/controle een hoop ellende te voorkomen.

  “Maak van VW1 een uitvak, met dien verstande dat het bij normale wedstrijden opengesteld wordt voor thuispubliek maar bij risico wedstrijden enkel voor supporters van de bezoekende club. Zet dit vak af met hekken/poorten en maak een trap/opgang links van het uitvak naar boven zodat dit uitvak gebruik kan maken van de uitgang voor het vaste uitvak .

  Haal de poort tussen VN1 en VW weg en om te voorkomen dat VN-publiek overdekt gaat zitten op VW zorg voor suppoosten die de trap naar VW bewaken.”

  Overigens viel mij voor en na de wedstrijd een groep van 100 in het zwart geklede bezoekers op die het thuisvak bevolkten. Die waren duidelijk uit op rellen. Ik heb ze nog nooit bij VVV gezien. Hoe kwamen die aan kaartjes… ?

 10. Ik denk niet dat je een groep mensen zomaar kunt insluiten, maar je kunt wel signaleren waar de supporters staan, en die zou je dan veel beter in de gaten moeten houden. Ik denk toch dat politie/ME daarin een rol moet spelen. Suppoosten zijn daar misschien i.e.i. wel voor geschikt maar er moet een korte lijn zijn naar de politie/ME, en hooligans moeten weten waar de grenzen liggen. Best lastig allemaal hoor, je kunt ook de escalaties over een wat breder gebied verspreiden als de politie gaat ingrijpen waardoor je het overzicht helemaal verliest…
  Maar uiteindelijk moet het thuispubliek (families, kinderen , vrouwen etc ) zich sowieso veilig voelen – in en rondom het stadion – en dat is de taak van de driehoek waar VVV het in het statement over heeft. En als bezoekers van wedstrijden met de top 3 qua veiligheid zich al jaren niet gehoord voelt, dan moet VVV als voetbalorganisatie daar echt iets mee!

 11. De Koel

  Probleem met uitsupporters in de thuisvakken speelt al jaren. VVV heeft daar al die jaren veel te weinig mee gedaan en dus bewust het risico gelopen. Nu escaleert het en dan komt de club met ‘passende maatregelen’. Triest. Dit had nooit mogen gebeuren. Geeft maar weer eens aan wat een amateuristische organisatie het is bij VVV.

 12. YowVVV

  Ik neem aan dat er beelden zijn (stadion en kaldenkerkerweg bij het stadion), zet ze maar openbaar, tientallen die een flinke boete en een stadionverbod (al is dat een wassen neus) kunnen krijgen, voor het verstoren van de openbare orde. Dat een deel van hun Duits was, dat was wel duidelijk hoorbaar. Hoeveel aanhoudingen zijn er eigenlijk verricht? Leken te worden verdreven door de ME, had gehoopt dat vervolgens de politie ze zou arresteren. Wat een idioten.

 13. mats

  Ik ben echt flabbergasted hoe VVV nu weer communiceert. VVV snapt er echt helemaal niks van. Ook nu weer de aandacht vooral richten op de eigen supporters. Terwijl iedereen heeft kunnen zien (en inmiddels lezen) dat die zwarte groep (Duitsers) ws niet eens VVV supporters zijn. Maar VVV gaat gewoon door met de eigen supporters beschimpen en sluit weer braaf de ogen voor de eigen fouten! En dat wil dan meer toeschouwers het stadion inkrijgen. Ze zijn er gisteren weer een heleboel kwijtgeraakt. En de paar die Maaskant uitscholden zullen wel weer een stadionverbod krijgen. Meer plek voor FEY supporters volgend jaar. Arm arm VVV…. elke supporters die op wil komen voor zijn club krijgt van die koekwauzen een stadionverbod. Wat een kutorganisatie bij VVV. Compleet ongeschikt voor de job!

 14. mats

  VVV moet gewoon dat halve stadion verbouwen. Het is een ramp!
  Te beginnen met dat kutkunstgras!

  Dan;
  – iedereen van Z via O er in en eruit! Pad achter O verbreden zodat ambulances ed bij Z kunnen komen via O. ( en hekken tussen O en VN open voor ouderen die niet via de trap kunnen).
  – uitvak boven halveren en naar beneden uitbreiden inclusief wat nu rondweg is. VW1 wordt dan uitvak. Goed afschermen met doeken van de rest van die maastribunes (nieuwe VW1 2 en 3) en ook voor het veld doeken zodat mensen op Z7 veilig staan voor vuurwerk e.d.

  Maar ja kan niet geen geld voor….eerst nog meer supporters stadion uithangen met dat ant-supportersgeweld (geen supporters home, catering, moddrrpoelen, etc etc).

 15. RuiverCity

  Het is toch niet te geloven wat ik nu in de Limburger lees! VVV gaat onderzoeken welke supporters van VVV(???) ze kunnen pakken om eens aan te spreken op hun gedrag.
  De Feyenoord supporters onder het uitvak, zwaar onder invloed van de alcohol en wiet (de lucht was werkelijk niet te harden), hebben zondagmiddag niks anders gedaan dan mensen uitgedaagd en bedreigd. Daar hoor je VVV met geen woord over. Nu is dit tuig uitgedaagd door supporters op de O-tribune. Tsjonge jonge VVV. Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig?
  Je zit op VN4-5 en W4-5-6 in het nauw, kinderen staan doodsangsten uit maar de VVV-supporters hebben het weer gedaan. De Koel komt niet vol, hoe zal dat toch komen??? Voor mij en vele supporters op de W-tribune is de maat vol want dit was niet de eerste keer. Het cynische applaus en gejuich, toen de poort tussen VN3 en VN 4 open ging, zei meer dan genoeg maar ook dat hebben ze bij VVV niet meegekregen. Schaamte overheerst……

  1. mats

   Dit VVV bestuur verdiend geen supporters.
   En het is in- en in triest dat ik het moet zeggen.
   We stevenen rechtstreeks af op degradatie en met dit verrotte kutstadion en ant-supportersbeleid vrees ik voor het voortbestaan van VVV. Voor het eerst en serieus…..

   1. YowVVV

    Toon eens wat respect, denk je niet dat het bestuur en de dagelijkse leiding er niet alles aan doet. Verkeerde keuzes? Dat kan, maar laten we wel een beetje respect voor elkaar houden. Ook in het stadion. Er zijn mensen 24/7 met VVV bezig soms. Als er beelden zijn dan is dat mooi, stadionverbod voor de gasten in het stadion, buiten het stadion flinke boete. Het is vervolgens misschien maar een druppel, maar er moet goed gekeken worden hoe dit op te lossen. Laten we niet bagitaliseren, dit is alleen aan de hand tegen feyenoord en in mogelijk tegen Ajax.

   2. mats

    Respect? Hahahahahahahaha
    Sorry ik ben van de kerk ‘zonder supporters geen club’ … zal best dat ze hun best doen maar in dit geval vind ik het behoorlijk kut wat ze presteren. En het feit dat ze niet naar supporters luisteren is waarom ze mijn respect verloren zijn.

 16. Louis van Gaal

  Werkelijk, blijven jullie nu alles aangaande dit onderwerp negatief zien ? VVV werkt hier nu aan geef ze de komende dagen de tijd en kijk wat er uitkomt…

  1. mats

   Dat heeft te maken met ervaringen uit het verleden waardoor mensen geen vertrouwen hebben in de oplossingen van VVV. En dat wordt nu weer bevestigd doordat VVV zegt in het statement vooral het gedrag van VVV supporters gaat onderzoeken. Dus ja, werkelijk, ik blijf het negatief zien totdat VVV eindelijk eens bewijst op te komen voor de eigen supporters.

  2. RuiverCity

   VVV werkt hier aan? Dit probleem is al drie jaar gaande. In die tijd is er dus niks mee gebeurd. Vorige week is er nog uitgebreid gewaarschuwd. Ben maar blij dat je er zelf niet tussen stond want dan had je anders gereageerd als je zo in het nauw wordt gedreven en je die huilende kinderen had gezien.

   1. Louis van Gaal

    Ik begrijp het allemaal, vind het verschrikkelijk voor de kinderen, gebeurde voor de zoveelste keer, mag niet gebeuren, ik weet . Heb bij de uitgang ook moeten rennen om niet onder de voet te worden gelopen, maar VVV heeft zich gemeld, ik heb mijn verhaal gedaan en dat is het. Ik kan het er nog wel 20 keer over hebben, het is gebeurd….De bal ligt nu bij VVV …klaar..!

 17. Venske

  Rob vvv. De oplossing die je aandraagt is prima, maar er zitten in de vakken z1 t/m z7 mensen die slecht ter been zijn en niet de steile trap op kunnen. Zorg dan dat de poort tussen O1 enVN5 open is zodat deze mensen via de tunnel het stadion kunnen verlaten.

  1. robvvv

   @Venske: dat is deel van mijn oplossing. In mijn eerste voorstel richting VVV maakte ik gewag van de optie om een extra uitgang achter Z te maken maar kijkend naar de omgeving lijkt me dat bij nader inzien toch geen goede optie. (Een (gescheiden ) wandelpad vanaf Zuid naar de Kaldenkerkerweg , achter tribune West …. .

 18. jason

  Maak het uitvak op de O tribune en O naar de venlose kant en veel problemen zijn opgelost.

  Uitsupporters via de grens laten komen hoeven ze niet meer door het thuispubliek. Ooit was daar het uitvak.

  En kap eens met dat gezeik op vvv. Zij doen echt wel hun best maar het is nu eenmaal een complex probleem.

  En er moet zeker naar de eigen supporters gekeken worden want deze waren toch echt met hun vriendjes uit duitsland verantwoordelijk voor wat er buiten het stadion gebeurde al hebben ze voornamelijk gerent. Losers.

  Lang leve De Koel

 19. Goodie

  Ik kan de VVV supporters niks kwalijk nemen. Het altijd en overal gezeik met dat pleuris volk uit Rotterdam. Vorig jaar waren en problemen doordat zei provoceerde en VVV supporters verrot scholden. Dit jaar waren er al minder Feyenoorders (wss medelijden met zichzelf dat ze buiten de top 3 staan). Maar die enkele die er waren lopen weer te provoceren en vuurwerk af te steken op de thuistribune. Niet voor niks dat ze eerder in Tilburg al de gracht in gesmeten zijn.

  1. mats

   Precies. En ik ga niet meteen goedpraten dat er Duitse supporters waren die gingen provoceren. Maar ergens snap ik het wel. Als VVV supporter krijg je werkelijk te zien dat de uitsupporters eigenlijk de voeten vegen aan alles in De Koel en daar wordt niet op gereageerd. Dit zijn iig supporters die het eens spuugzat waren dat ze geen bass in eigen huis zijn

 20. Depor

  Inderdaad, van de O-tribune het uitvak maken. Bussen parkeren achter de tribune met rondweg maken. Er kan wel een stuk van dat trainingveld af. Een grote betonnenbak maken zoals bij het uitvak van ADO Den Haag. Dan kan er niks meer gebeuren!

  En dan van de huidige Maastribune een mooie grote sfeertribune maken. Aan die kant is ook genoeg plaats voor een groot en gezellig supportershome met buitenterrassen.

  1. Koelie

   Je beschrijft nu het eindplaatje van de vernieuwbouw dat dus on hold is gezet. Door alle vertragingen heb ik er geen vertrouwen meer in dat het ooit nog gerealiseerd gaat worden.

 21. Geelzwart

  Die rondweg is nu duidelijk het probleem daardoor moeten de poorten dicht om de vakken af te sluiten. Bij escalatie zit je ook gelijk muurvast. Veel keuze heeft VVV niet, geen geld!

  1. venlo81

   Je kunt de poorten verplaatsen of open laten totdat het echt nodig is. Nu worden de poorten gewoon de hele wedstrijd dicht gehouden. Al jaren op een rij. En hoeveel er ook geklaagd word er veranderd helemaal niets. En daarom word het ook steeds leger in de koel.

   1. chretien

    En het ergste is dat de club, laat ik maar geen namen noemen, zelfs dat niet in gsten heeft. Ze klagen immers steeds dat het stadion maar niet vol wil lopen….

Leave a Reply