VVV-Venlo

Steffen Schäfer tot medio 2021 bij VVV-Venlo

En zo was er de derde aanwinst voor VVV-Venlo voor het nieuwe seizoen. Steffen Schäfer komt transfervrij over van 1. FC Magdeburg. Dat meldt VVV-Venlo op de website.

VVV meldt het volgende: Schäfer werd opgeleid bij 1. FC Köln en speelde daarna bij 1. FC Saarbrücken. Na een seizoen FSV Frankfurt in de derde Bundesliga belandde hij bij Magdeburg waarmee hij in zijn eerste seizoen naar de tweede Bundesliga promoveerde. Na een jaar tweede Bundesliga volgt de promotie naar de Eredivisie door de transfer naar VVV. Schäfer had bij Magdeburg een aflopend contract.

Manager Voetbal Stan Valckx over Schäfer: “Hij is een sterke centrale verdediger die sterk is aan de bal. Hij kan voor ons een prima speler zijn. Hij krijgt de kans zich te bewijzen en is een uitstekende aanvulling voor onze selectie.”

De speler zelf is blij met zijn komst naar de Koelclub. “In het Duitse voetbal ligt de nadruk op strijd. In Nederland zie je toch meer verzorgd voetbal, met de prestaties van Ajax als extreem voorbeeld. Ik denk wel dat het Nederlands voetbal beter bij me past. Ik kijk vol verwachting uit naar mijn tijd bij VVV. Afgelopen seizoen keurig twaalfde en ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan een nieuw stapje omhoog.”

Hij tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen met een optie tot nog een seizoen.

29 Responses

 1. Godfried

  Bankzitter bij de nummer 17 uit de 2e Bundesliga. Zou hij zijn gehaald voor de basis of als stand-in?
  Ik weet dat het niveau in Duitsland over het algemeen wat hoger ligt dan in Nederland. Maar toch niet zoveel hoger? Maar goed, ik laat me graag verassen! Succes!

  1. Gerardus

   Mlapa was volgens mij ook finaal mislukt bij Dynamo Dresden in de 2. en uiteindelijk was hij een succes. Maar ik moet zeggen dat ik het ook apart vind en het mij afvraag of hij goed genoeg zal zijn. Maar daar komen we maar op een manier achter…

 2. expat

  Jongen van bijna 1,90m die 19 wedstrijden speelde vorig jaar. Uit Keulen, dus speelt dichter bij huis komend seizoen ;). Zoveel Duitsers, hopelijk meer Duitse seizoenskaarthouders komend jaar? Goed dat VVV zo aan het doorpakken is! En niet elke speler hoeft een Honda te zijn.

 3. roermond

  Mooi om te zien, dat VVV en Stan op de landelijke voetbalsites zo’n complimenten krijgen…nu het Venlose publiek nog…come on Venlo…laat Vvv en Stan nu niet in de steek, koop die seizoenkaarten en zorg dat de Koel komend seizoen bomvol komt…

 4. YowVVV

  Ik heb er wel vertrouwen! Hopelijk blijft Roseler, dan mag hij met van Bruggen uitmaken wie de andere centrale is, al kan Kum ook centraal, daar is hij ook sterker als l/r back. Misschien facebookevenement maken VVV, afhalen seizoenkaart, misschien weer een trigger. Venlonaren en omgeving, koop die seizoenkaart en voor een dubbeltje op de eerste rij. Support your locals en pik de wedstrijden tegen de toppers ook mooi mee!

 5. LJ

  Volgens DDL wil VVV volgende week nog 3 nieuwe spelers presenteren. Waaronder ook de nieuwe doelman Kirschbaum. Prima dat Valckx en co zo actief zijn. Een groot deel van het team staat dan als de voorbereiding begint. En dat is nodig ook om alle nieuwe spelers in te passen.

 6. De Realist

  Best grappig allemaal dit…bujna geen hond kent deze 3 nieuwe Duitsers en iedereen is heel erg enthousiast. Ik ook, maar weet niet waarop het is gebaseerd. Laat die Stan maar z’n werk doen…dan komt alles goed. Het zou me trouwens niet verbazen als Valckx nog weggaat deze zomer bij VVV en dat hij daarom zo’n haast heeft met spelers aantrekken. Laten we het niet hopen want Stan is goud waard voor VVV

  1. lucien1978

   Dan moet je je toch iets dieper in de duitse competitie verdiepen.

   Soriano en Neudecker zijn gewoon erg bekende spelers in duitsland.

   Alleen Schafer ken ik niet

 7. LJ

  Uit de reactie van Valckx valt op te maken dat hij is gehaald voor de breedte.

  Manager Voetbal Stan Valckx over Schäfer: “Hij is een sterke centrale verdediger die sterk is aan de bal. Hij kan voor ons een prima speler zijn. Hij krijgt de kans zich te bewijzen en is een uitstekende aanvulling voor onze selectie.”

  Kan ook niet anders met inmiddels al 4 cv’s. En dan komt mogelijk Promes daar ook nog bij.

Leave a Reply