“Steijn in de belangstelling van Ipswich Town”

Maurice Steijn zou als trainer in beeld zijn bij het Engelse Ipswich Town, dat uitkomt in de Championship, het tweede niveau in Engeland. Dat meldt Portman Road op haar website.

Ipswich Town doet het niet fantastisch dit seizoen en staat momenteel op de 17e plek in de Championship. De club heeft haar vertrouwen uitgesproken in trainer Mick McCarthey, maar er zou een vervanger moeten komen in de zomer.

Maurice Steijn is op promotie én kampioenkoers met VVV en dat weten ze in Engeland ook. The Tractor Boys uit East-Anglia zouden dus volgens Portman Road interesse hebben in onze trainer. Dat weet ook Rodger Linse, de zaakwaarnemer van Steijn: ‘Ik heb via-via ook gehoord dat Maurice bij Ipswich Town wordt genoemd als kandidaat, maar er is geen contact opgenomen’  Verder benadrukt Linse dat Steijn het naar zijn zin heeft bij VVV-Venlo.

Maurice Steijn heeft een lopend contract tot medio 2018, maar er kan opnieuw gesproken worden als hij zich sportief en financieel kan verbeteren. Volgens de zaakwaarnemer van Steijn wordt er binnenkort met VVV-Venlo gesproken over het al dan niet openbreken van zijn huidige overeenkomst.

Naast de geruchten rondom om Ipswich Town zijn er ook geruchten dat Maurice Steijn en assistent Jay Driessen na dit seizoen alsnog naar ADO Den Haag zullen vertrekken. Ook dit is allemaal nog te vaag en niets concreets. Aan het einde van het seizoen zullen er alleen maar meer geruchten komen. Het enige doel momenteel is om te promoveren en kampioen te worden. Wat daarna gebeurd wachten we rustig af.

19 Responses

 1. RuiverCity

  Dat krijg je als je succes hebt. Dan komen de clubs met meer geld zoeken naar talent en mensen die dat hebben klaar gespeeld. Gerefgeld levert deze interesse onrust op in een team. Hopelijk is VVV achter de schermen volop bezig en komen ze snel naar buiten dat contracten verlengd gaan worden.
  Voor de positie van trainer keus genoeg lijkt me. Wat te denken van Oliseh, De Gier of Luhukay.

  1. Onrust? Nee dat is doemdenken ik denk dat de selectie en de trainer momenteel daar helemaal niet mee bezig zijn. De focus ligt op het kampioenschap, wat daarna komt zien ze dan wel weer. Steijn heeft al meerdere keren in belangstelling gestaan van meerdere clubs en die waren concreter dan dit. Heeft nooit invloed gehad op de prestaties.

   Steijn heeft nog een contract voor een seizoen, daarnaast zijn beide partijen gelukkig met elkaar en staat er ook in de tekst dat er een kans is dat Steijn zijn contract gaat verlengen. Persoonlijk denk ik wel dat Steijn voelt dat zijn taak volbracht is door na 3 seizoenen hard werken te promoveren, maar misschien ziet hij dit ook als een nieuwe uitdaging om in de Eredivisie te slagen. Wie het weet mag het zeggen.

 2. RuiverCity

  Waar schrijf ik dat er onrust ontstaat bij VVV? Ik schrijf: “Geregeld levert dit onrust op in een team”. Is in het verleden vaak genoeg gebeurd bij diverse clubs.
  Veel spelers zijn bezig met volgend seizoen. Je maakt mij niet wijs dat Recerveur, Resida, Misdijan e.a. niet al aan het kijken zijn waar ze volgend jaar kunnen gaan spelen. Dat is menselijk.
  Wie weet denkt Steijn na die drie jaar dat hij financieel ook eens wil gaan oogsten. Wat te denken van Danny Post. Zijn manier van spelen past ideaal in Engeland. Daar had hij nog niet de helft van de kaarten gekregen. En die Engelse ploegen kopen zo’n contract van Post met gemak af. We zullen zien….eerst maar eens die laatste punten binnenhalen.

 3. jimhendrix56

  Off topic: Ik zie dat Fernando Lewis van AZ transfervrij weg mag na dit seizoen. Lijkt mij een goede speler die multifunctioneel is. Hij is ook nog relatief jong.

 4. kiekoputspelke

  Dat er interesse is voor Maurice Steijn lijkt me niet meer dan logisch….hij heeft in Venlo fantastisch werk geleverd !

  Veel zal afhangen van wat Steijn zelf wil; wil hij het met deze club ook proberen in de Eredivisie, of vertrekt hij op het (sportieve) hoogtepunt ?

  Ik roep DE TWELLUFDE MAN dan ook op om voor de komende thuiswedstrijd op 2e Paasdag een spandoek te maken voor onze trainer….hij heeft het verdiend. En misschien helpt het in zijn keuze om misschien toch in Venlo te blijven ?

 5. Ben

  Als Steijn vertrekt naar zo’n grote club, dan is dat voor hem een enorme vooruitgang. Die moet je hem gunnen. Mooie uitdaging voor hem, die kans mag je hem niet ontnemen. Hoe lang zit Steijn bij ons? Het is geen Ron Jans! Houdbaarheidsdatum? Ik zie hem niet graag gaan, maar nogmaals, een enorme vooruitgang oor hem mag VVV hem niet ontnemen. Bovendien, Ipswich Town zal ook VVV compenseren. We zullen zien, laten we inderdaad eerst promoveren en kampioen worden! FORZA VVV!

 6. De Realist

  Off topic…Marsman zijn contract bij FC Twente wordt niet verlengd. Als ze hem (met alle respect) maar niet gaan halen.
  Alhoewel…..het zou ook goed kunnen uitpakken.

   1. De Koel

    Maenpaa is naar mijn mening de beste keeper die we de afgelopen jaren gehad hebben. Misschien dat hij bij promotie naar de Eredivisie een terugkeer bij VVV wel ziet zitten. Kan me niet voorstellen dat hij het naar zijn zin heeft als reservekeeper bij Brighton. Reservekeeper is echt de meest ondankbare rol in een voetbalteam. Dan weet je zeker dat je vrijwel nooit speelt.

 7. Ievel Knievel

  Al mag Steijn gewoon blijven hoor. Past bij de club, is een ideale match met Valkx, haalt echt het maximale uit een spelergroep, zeker gelet op onze begroting. We hadden net zo makkelijk 5e kunnen worden.

  Steijn!!!!

   1. Sanderkuh

    Komen bakken met geld binnen alleen al via televisiegelden….is zeker en optie dat ze hem laten gaan en een meer ervaren doelman (die op zijn retour is) gaan halen. Dus niet geschoten is altijd mis….alleen salaris kon wel eens een struikelblok vormen..

Leave a Reply