Maurice Steijn

“Steijn kandidaat als opvolger Advocaat bij FC Utrecht”

Maurice Steijn wordt genoemd als een mogelijke kandidaat om Dick Advocaat op te volgen aan het einde van het lopende seizoen bij FC Utrecht. Dat melden De Telegraaf en AD.

Dick Advocaat werd eerder dit seizoen aangesteld bij de Domstedeling – in principe tot het einde van het seizoen. Nu John Van den Brom weggaat bij AZ, is hij de grootste kandidaat om Advocaat op te volgen, maar er zijn meer kandidaten. Advocaat, Rutten én onze eigen Steijn. Hij stond aan het einde van het vorige seizoen ook al in de belangstelling van FC Utrecht.

Eerder dit seizoen verlengde Steijn zijn contract bij VVV-Venlo tot medio 2021. Hij zei destijds het volgende daarover: “Hier spreekt veel vertrouwen uit. Samen met de geweldige mensen waar ik dagelijks mee samenwerk, hoop ik ook de komende jaren succesvol te zijn bij deze prachtige club.”

De oefenmeester uit Den Haag was als speler actief voor ADO Den Haag en NAC Breda, daarna was hij ook trainer van ADO, voordat hij in 2014 neerstreek in Venlo. De afgelopen drie seizoenen waren succesvol met achtereenvolgens een tweede plek, het kampioenschap en de handhaving in de Eredivisie. Ook dit seizoen doet hij het goed, waar we momenteel op de 9e plek in de Eredivisie staan. Echt een hele goede prestatie. Hij zat inmiddels al meer dan 150 wedstrijden op de bank bij de Venlonaren.

Je weet het in het voetbal maar nooit, maar we moeten er denk ik wel rekening mee houden dat als er een goede club komt, dat we Maurice Steijn mogelijk kwijt kunnen raken. Aan de andere kant kan hij ook gewoon blijven en voelt hij zich goed thuis in Venlo. Deze geruchten doen altijd de ronde, maar de toekomst zal het leren.

5 Responses

 1. idderzienmeining

  Ik denk dat Steijn voor FC Utrecht inderdaad één van de kandidaten is om daar de nieuwe hoofdtrainer te worden. De prestaties van Steijn zijn natuurlijk al jaren prima en het zou raar zijn als dit soort clubs niet over Steijn nadenken bij het zoeken naar de juiste kandidaat.

  Laten we eerlijk zijn, voor Steijn zou het een prachtige stap voorwaarts betekenen en in de Eredivisie is dit ook meteen het maximaal haalbare !

  Ben benieuwd …

 2. pmmv

  Maurice verricht nog steeds geweldig werk. Is eigenlijk een Venlonaar geworden. Ik denk dat er, als hij geduld heeft, meer voor hem inzit dan Utrecht. Van Bronkhorst is denk ik aan zijn laatste seizoen bezig. Mooie club voor Maurice. Voor minder dan de top 3 of een mooie buitenlandse club moet jij niet weggaan. Maar bovenal hoop ik dat hij in Venlo blijft.

 3. chretien

  Utrecht doet het eigenlijk nooit goed, ook niet echt slecht. Als van Seumeren ermee stopt, dan kunnen ze ver wegzakken. Utrecht is voor VVV het grote voorbeeld, zoals wij, VVV dus, het niet moeten doen. Het bewijs dat je met alleen geld er op de lange termijn niet vooruitkomt. Steijn moet vooral doen wat hij denkt dat goed voor hem is. Ooit zal hij vertrekken, maar niemand zit daar op te wachten. FORZA VVV!

Leave a Reply