Steijn

Steijn klaar met tuchtcommissie: “Ze doen toch wat ze zelf willen in Zeist”

Gisteren speelden we met 2-2 gelijk tegen AZ en ik denk dat we erg blij zijn met het punt dat we hebben behaald. De technische staf is ook blij met het resultaat, maar Maurice Steijn is met een ding niet zo blij. Hij heeft het namelijk helemaal gehad met de tuchtcommissie van de KNVB.

Naar aanleiding van de rode kaart van Peter van Ooijen werd de trainer gevraagd wat hij vond van de overtreding en de bestraffing daarvan, maar hij reageerde nogal fel met kritiek richting de KNVB: “Welke straf er ook wordt gegeven aan een van onze spelers of coach, we gaan niet meer naar Zeist, gaan niet meer in beroep. Dat is kansloos als VVV zijnde.” Hij doelde hier onder meer op het feit dat de schorsing van Roel Janssen werd gehandhaafd en dat andere clubs meer succes hebben in het verweer. Voornamelijk de grote clubs zijn in het voordeel. Althans, dat is de suggestie die Steijn geeft.

(klik op de afbeelding voor de video)

Steijn vervolgt tegen de camera’s van NOS: “De tuchtcommissie gebruikte mijn woorden om Janssen vier duels te geven, terwijl te pas en te onpas spelers worden vrijgesproken. Als ik zeg dat ik de tackle van Janssen onbesuisd vindt en dom, maar niet met de intentie om iemand te blesseren, gebruikt de tuchtcommissie mijn woorden om Janssen zwaarder te straffen.Ze doen toch wat ze zelf willen in Zeist. Naar een clubje van ons niveau wordt niet omgekeken. Dan vinden ze het wel prima.”

Over de zaak van Van Ooijen, is op dit moment niet veel bekend. De ernst en intentie van de overtreding wordt meegenomen, en er zal waarschijnlijk op zeer korte termijn een voorstel tot schorsing worden bekendgemaakt door de KNVB. Een ding lijkt zeker, men gaat bij VVV niet meer in beroep tegen het besluit van de KNVB.

 

8 Responses

 1. Godfried

  dit moet vvv niet doen. schiet je niets mee op en komt als een boemerang terug. er wordt nu alleen maar gesprok2n over de rode kaart en deze uitspraak. de wedstrijd zelf, daar heeft niemand het over. en dat is helaas niet de eerste keer.

  dus iets minder domme rode kaarten pakken en de volgende keer tot 10 tellen bij een interview . doen we onszelf een groot plezier mee.

   1. Godfried

    Nou, omdat Social media nul-komma-nul representatief is. Ten eerste reageren alleen mensen die iets met VVV hebben -> dus een stel gekleurde brillen. en ten tweede is Social media vooral een uitlaatklep voor de onderbuik. roepen om te roepen. Vooral ongenuanceerd leeglopen.

    Jezelf op deze manier uitlaten op de nationale tv zorg enkel voor gefronste wenkbrauwen. Vooral na een dergelijke overtreding als afgelopen zondag.

    Het enige wat je bereikt is dat mensen over randzaken lullen, in plaats van over het spel of de prestatie.

    Dat vind ik zonde. Daarnaast houden mensen niet zo van ‘zeurende’ mensen. Dit gaat ten koste van de goede naam: Incident tegen PSV afgelopen jaar, incident met blote billen meneer, nu dit. Werkt niet in je voordeel qua goodwill.

 2. mats

  Volkomen terecht van VVV en Steijn

  Los van de domme terechte kaarten wordt VVV (en SP-ers van andere kleinere clubs) gewoon stelselmatig benadeeld en anders behandeld ein gelijke gevallen.

  Maar wel eerste en laatste interview hierover zou ik zeggen. Nu rest van het jaar ook ballen laten zien en er handelen naar wat je roept.

 3. OooLGooO

  Precies en daar kan v Ooijen blij mee zijn. De intentie en manier van inkomen is al 2-3 wedstrijden schorsing waarvan 1 voorwaardelijk. Raak je hem sta je er zeker 3-4 wedstrijden langs. Gewoon totaal onnodig.

Leave a Reply