Steijn stuurt Yuki Otsu vervroegd naar Japan

VVV Aanvaller weigert nog in actie te komen

Yuki Otsu kan per direct het vliegtuig naar Japan pakken. VVV-trainer Maurice Steijn heeft de aanvaller te kennen gegeven dat hij meteen kan vertrekken nadat Otsu hem had verteld niet meer in actie te willen komen voor de Venlose eerstedivisionist.

„Yuki liet vlak voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle weten dat hij niet meer gemotiveerd was om te spelen. Aangezien Aziz Khalouta disciplinair geschorst is, was de kans groot dat ik hem nog nodig had. Yuki was gewoon onderdeel van mijn selectie tot na de wedstrijd van Fortuna Sittard”, aldus Steijn.

Otsu gaat vanaf 1 januari voor Kashiwa Reysol spelen, maar kan nu dus al naar Japan vertrekken. „Ik heb Yuki verteld dat hij meteen zijn spullen kon pakken om te vertrekken. Ik heb niets aan spelers die niet gemotiveerd zijn. Dan gebruik ik liever een jeugdspeler”, vertelde de VVV-coach tegen Dagblad de Limburger.

Bron: Dagblad de Limburger, vrijdag 19 december 2014

31 Responses

 1. Ben

  Dat kan Stein wel vinden, maar als je hem “wegstuurt” is het beter zo’n speler meteen te laten vertrekken. Welke speler zou er wel gemotiveerd kunnen zijn? Wat een drama deze speler, heeft ons of wie dan ook de eigenaar is, alleen maar geld gekost. Wij moeten verder, FORZA VVV!

 2. De Koel

  En weer vertrekt een speler van VVV naar een grote buitenlandse club… Ik krijg spontaan tranen in mijn ogen als ik terugdenk aan al die fantastische acties en doelpunten van deze ongeslepen diamant… Hopelijk komt Hai weer snel met een nieuwe Nigeriaan of Japanner op de proppen, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat VVV het zonder buitenlandse talenten moet stellen. Stuk voor stuk waren het grote successen die onze club naar ongekende hoogte hebben gebracht.

  @Ben: Je vraagt je af welke speler er wel gemotiveerd zou zijn? Volgens mij iedere voetballer die ook maar een greintje mentaliteit heeft. Een beetje voetballer wil namelijk ALTIJD spelen. Behalve natuurlijk die buitenlandse talenten van Hai.

  1. Goodie

   Vond de 2 van de 3 Japanners wel degelijk aanwinsten. Honda en Yoshida hebben zo’n 13 miljoen opgeleverd. Dat Yuki het dan niet waar maakt, dat is dan maar zo.

 3. Sanderkuh

  Goodie: als jij mij ook nog kunt vertellen waar die 13 miljoen zijn gebleven los je een groot VVV mysterie op. Kan het zijn dat het zit:

  A) In het nieuwe stadion Fata Morgana
  B) In de club
  C) In de zak van….

  1. Goodie

   Je hebt gelijk, maar dat is niet het punt wat ik wil maken. Ik vind dat de Japanners te kort wordt gedaan in deze. We hebben 4, eigenlijk 3 Japanners gehad: Honda, Yoshida, Yuki en Cullen. Cullen had een Noord-Iers paspoort dus daar hoefde VVV geen mega salaris aan te betalen. Maar voor spelers als Honda en Yoshida komen mensen naar het stadion. Honda heeft geen verdere uitleg nodig, maar Yoshida was een sterke defensieve kracht die bij hoekschoppen gevaarlijk was en voor een verdediger redelijk veel scoorde.

   1. Sanderkuh

    Is wel een punt Goodie waar we als supporters recht op hebben om te weten toch, weet dat dit off topic is maar niemand die daar een antwoord op kan geven. Op dat gebied voel ik me al jaren bedrogen als supporters zijnde….

  2. vvv_supporter_op_zuid

   wat dacht je van B + C
   Maar dat naar B is gegaan is opgelost in salaris in zakken van een Japanner (Yuki) en Nigerianen (beetje Musa maar vooral de andere 2).

 4. supportertje

  Hij was niet meer gemotiveerd om te spelen? ik krijg het idee dat er meer zijn onder trainer Steijn die niet meer gemotiveerd zijn. Ik had al eens een stukje geschreven, over wat ik denk van de trainer. Ik vraag mij af op welke manier hij denkt de mensen te motiveren. Van wat ik tot nu toe gezien, waargenomen heb, krijg ik toch langzaam een twijfelachtig gevoel. Zoals ik al gezegd heb, een trainer motiveert, stimuleert, kweekt eigen verantwoordelijkheid bij de spelers, en probeert het beste uit zijn mensen te halen. Misschien zit hij er wel een beetje naast.

 5. RuiverCity

  @supportertje: Het ligt niet aan Steijn maar aan de spelers. Ik ben blij dat Steijn eindelijk deze zwaar overgewaardeerde zakkenvuller wegstuurt. Vanaf wedstrijd 1 dat ie meedeed lag hij meer op de grond dan dat ie aan het spel deelnam. Van mij mogen er nog meer gaan want ze zijn het niet waard om het VVV shit te dragen.

 6. Meuske

  Op basis waarvan kwam Yuki niet meer in aanmerking om bij de wedstrijd selectie te zitten, dat vraag ik me af. Het is niet dat die Elito de pannen van het dak speelt of Khalouta iedere week zijn goaltje meepikt. Dus ik snap ook wel een beetje dat Yuki nu niet staat te springen om tegen Fortuna nog even te gaan knallen voor een trainer die hem al weken negeert. Laat ik voorop stellen dat ik denk dat Steijn wel een goede is voor VVV en geen mak lammetje is zoals voorgaande trainers af en toe.

 7. supportertje

  Ik zeg ook niet dat Steijn niet deugt voor VVV, maar dat hij het op een andere manier kan doen, of te werk moet gaan. Maar desalniettemin geloof ik ook dat er spelers bijzitten die het VVV shirt niet waard zijn. Maar komt toch die trainer weer om de hoek kijken die van het geheel wat moet maken. Ik mis de knokkersmentaliteit bij VVV, op de uitzonderingen daargelaten. Maar knokken moet je met zijn allen, inclusief diegenen die aan de zijlijn staan te kijken.

  1. Je kunt je ook afvragen waarom deze knokkersmentaliteit onder meerdere trainers niet naar boven komt. Is dit omdat alle trainers die gehaald worden niet voldoen aan de voorwaarden of dat de selectie niet goed genoeg is. Of misschien is het een veel groter probleem binnen de organisatie. We hebben na Jan van Dijk weet ik hoeveel trainers gehad met allemaal een andere aanpak en een andere voetbalopvatting en allemaal slaagde ze er niet in om VVV tot voetballen te krijgen.

   Wat ik wel weet is dat Steijn bij ADO Den Haag wel deze knokkersmentaliteit overbracht naar het team. En dat ADO onder Steijn het gewoon goed deed op de laatste periode na.

   1. supportertje

    Mijn inziens is dit een groepsprobleem doordat de selectie niet goed op elkaar aansluit. Maar dan moet ook de trainer aan de gang om de juiste mensen bijeen te zetten en het vertrouwen te geven. En dat is wat ik op dit moment mis van Steijn.

   2. Ik snap wat je zegt en misschien heb je ook wel gelijk. Kijk wij kunnen alleen maar een beetje gissen want wat er echt binnen de kleedkamer gebeurd horen wij alleen van zeggen of via VVV of andere media zoals ons natuurlijk. Dat de selectie niet in balans is geef ik je groot gelijk in. En je merkt ook dat Steijn zoekende is op het middenveld. Ik denk dat de trainer nog bijna geen een wedstrijd met dezelfde middenvelders heeft gespeeld. Alleen kom je dan weer met het probleem dat we financieel gezien er echt bar slecht voor staan. Spelers halen, zat er deze zomer bijna niet in. Als je kijkt naar de spelers die onder Steijn worden gehaald doen het prima. Buwalda is echt een versterking en Platje daar hoeven we ook niet veel over te zeggen. Als je 21 of 22 doorlopende contracten hebt kun je gewoon niet veel. Misschien dom om te zeggen maar ik zie dit jaar eigenlijk als een tussenfase. Na dit seizoen gaan er veel spelers weg. Ik ben heel erg benieuwd hoe VVV dit gaat oplossen en wat hun plannen zijn voor de toekomst. Daarnaast is het ook nog eens zo dat Steijn hierna nog maar een 1 jarig contract heeft en het lijkt me geen verstandige keuze om dan allemaal nieuwe spelers te gaan halen onder zijn gezag als hij nog maar 1 jaar de trainer is. Verder maak ik me grote zorgen om de club. We zitten in categorie 1, ik ben daarom best blij dat de 2 grootverdieners weg zijn want dit scheelt natuurlijk enorm. Maar de sponsoren trekken zich terug en er komen steeds minder supporters. Hierdoor komt er nog minder geld binnen. Zoals afgelopen wedstrijd tegen PEC. Zo’n wedstrijd kost VVV gewoon geld! Als je al financieel er gewoon kut voorstaat en er komt niemand meer kijken kun je gaan saneren wat je wilt maar dit is gewoon dweilen met de kraan open. Hoe minder geld, hoe minder goede spelers en ik ben bang dat we in een neerwaartse spiraal zijn gekomen waar het heel moeilijk is om uit te komen.

   3. supportertje

    Ben blij dat ik niet alleen sta in mijn observaties. En ik deel jouw mening volledig. Maar wat doen er aan. Misschien win ik wel de staats met 30 miljoen.

   4. supportertje

    Ach, met 5 miljoen heb ik ook een mooi leven, en de rest heb je in feite niet nodig.

   5. sultana

    Lincoln:

    Mooi stukje wat je schrijft waar ik me volledig in kan vinden, ik schreef het hier al eerder dat we af gaan zakken en dat het heel lastig gaat worden hier nog uit te komen. Met het huidige stadion word het er ook niet beter op, denk dat dit wel eens de doodsteek voor VVV gaat worden. Huidige stadion is niet meer van deze tijd en is echt te oud, hoe mooi het ook ligt maar er zal toch echt iets moeten gebeuren anders ben ik bang dat VVV over enkele jaren verleden tijd is!

   6. Dankje :)! Ik denk dat ze het stadion wel overleven. Maar wat ze niet gaan overleven is als er geen supporters meer komen. Ik snap best dat mensen het helemaal zat zijn en mismanagement niet steunen maar goed. Ik hoop dat VVV deze negatieve spiraal gaat doorbreken en het overleeft. In ieder geval zullen wij er alles aan doen.

   7. supportertje

    Ik geloof er wel in na de winterstop. De trainer moet maar eens een paar gewaagde wisselingen doen. En wij als supporter ons team blijven steunen. Uitfluiten na een slechte wedstrijd heeft nog nooit betere spelers opgeleverd.

 8. jerrich

  Ben jaren trouwe supporter geweest van VVV-Venlo, maar de laatste 2 jaar heb ik het vertrouwen in VVV opgezegd.
  Iets binnen die club zit niet goed. Sta er te ver van af om het te kunnen beoordelen. Wat me dit seizoen wel opvalt ?
  Het hoeveelste conflict is dit dat de trainer heeft met een van z’n spelers ?
  Waarom gaan de spelers niet voor hem door het vuur ?
  Ik mis in heel veel wedstrijden de passie en strijd om tot het uiterste te gaan. Vaak is dit een teken dat het niet goed zit tussen groep en trainer.
  Sevinc : Was vorig seizoen een van de betere, misschien wel de beste. Heeft een mindere periode en wordt naar de tribune verwezen. Daar wordt geen enkele speler beter ! Die jongen moet je veel laten spelen en uitstralen dat je veel vertrouwen in hem hebt.
  Geef maar eens minder krediet aan spelers als Joppen, Altheer en er zijn er zeker nog wel een paar te noemen.
  Ik denk dat VVV voldoende kwaliteit in huis heeft om in de top 5 mee te doen maar dan moet de chemie tussen trainer en spelers beter worden en zou het belangrijk zijn dat er een echte nummer 10 bij de groep komt. Die ontbreekt nu, want wie kan nu de lijnen uitzetten ? Ja, alleen de terreinknecht !

  1. marcel

   mee eens, enkele spelers presteren al langer dan dit seizoen regelmatig onder de maat. Het probleem zit hem bij VVV volgens mij maar in een ding: spelopvatting.
   lees eens wat vaker interviews in de VI. dan valt de mailaise bij VVV op te delen in enkele blokken:

   1) algemene. Vooral vlak na de degradatie van VVV zag je in de club-interviews van de promovendi de (verkapte) verwijzingen naar het spel van VVV. zo gaan wij de eredivisie niet in, zo willen wij ons niet aan onze supporters presenteren.

   gevolgschade:

   1). De negatieve “sfeer” die hierdoor rondom onze club is komen hangen. andere teams worden bejubbeld, VVV wordt vooral genegeerd en negatief benaderd. ruimte in diverse bladen en samenvattingen zijn miniem, en minder dan met vergelijkbare clubs.
   toeval? voetbal wordt meer en meer ‘all about the money’, en het lijkt dat VVV daarin de boot behoorlijk mist, want bij VVV valt niets te beleven.

   2) dalende toeschouwers-aantallen door de negatieve speelwijze / spelopvatting / instelling.
   vvv was de laatste jaren ere-divisie al het lelijke eendje. in de juup behoort VVV alweer 2 jaar tot de minst scorende teams. zelfs thuis kan VVV amper nog leuke wedstrijden op de mat brengen.
   ook hier lijken andere teams VVV meer en meer voorbij te streven (zie bijv. Top en Emmen)

   3) spelersmateriaal vs bovenstaande gegevens.
   ook in interviews zie je spelers vaak zeggen: leuke club: daar gebeurd iets, daar moet je bijzijn. zo wordt er onderling door spelers dus gepraat. Kan me niet voorstellen dat met dit spel, en de entourage eromheen, die steeds minder lijkt te worden, spelers dit over VVV zeggen. Indien VVV interesse heeft in spelers, en deze een keus hebben, kun je je voorstellen dat de keus meer en meer op een andere club zal vallen.
   krijgt VVV wel de spelers die ze willen, of krijgen ze vaker te horen “ik kies voor een andere club”?

   Al met al: maak het voetbal op het veld weer aantrekkelijk. speel om te winnen (niet alleen de punten, maar ook het terugwinnen van het publiek is een belangrijke factor). soms ga je op de bek, maar je kweekt in elk geval sympathie, die nu ver te zoeken is.
   dit voetbal heeft in de ere al niet tot succes geleid, en lijkt nu ook in de juup dodelijk (missen PO?).
   plek 1 t/m 8 geeft normaliter zo’n beetje recht op play-offs. feitelijk voor een club als VVV een schande als men dit niet haalt.

   1. supportertje

    Wij zien dit als supporters, vraag ik mij af zij het binnen de club ook zo zien als bestuurders. Of leven ze ook in een bubbel.

 9. vvv_supporter_op_zuid

  Stein had Yuki eerder ook niet nodig, ik kan me zijn mening wel voorstellen. Immers, hij gaat 1 januari toch weg.
  ECHTER, het is in principe werkweigering en zou dus ook niet betaald hoeven worden… of een boete moeten krijgen.

Leave a Reply