Steijn

UPDATE: PEC Zwolle gaat vol voor Steijn

PEC Zwolle heeft zich officieel gemeld bij VVV-Venlo voor trainer Maurice Steijn. Dat meldt Voetbal International:

“In Zwolle staan alle signalen inmiddels op groen. Het is nu aan VVV en het management van Steijn om in te stemmen met een overgang. Een van de gespreksonderwerpen is de afkoopsom voor de trainer die in Venlo nog een doorlopend contract heeft. PEC heeft zich inmiddels officieel in De Koel gemeld.”


Maurice Steijn geldt als de topkandidaat voor het trainerschap van PEC Zwolle. Dat weet De Telegraaf deze ochtend te melden. Steijn is de favoriet voor de positie en PEC lijkt dan ook hun slag te willen slaan met de trainer.

De huidige trainer Jaap Stam vertrekt naar Feyenoord en daardoor is de positie op dit moment vacant. Het is niet vreemd dat Steijn op de lijst staat, aangezien hij het goed heeft gedaan met VVV-Venlo in de laatste jaren en omdat hij een band heeft met verschillende ex-VVV-Venlo spelers zoals Vito van Crooij, Clint Leemans en Lennart Thy.

De Telegraaf schrijft het volgende hierover:  “Steijn heeft als trainer bewezen een goede inschatting te kunnen maken van de (on)mogelijkheden binnen zijn selectie en weet binnen die kaders te presteren. Het is ook waarom Feyenoord hem vorig jaar zomer aanvankelijk wilde toevoegen aan de technische staf van Giovanni van Bronckhorst, maar Steijn bleef VVV trouw.

De man die zijn contract twee keer tussentijds verlengd zag worden en nog vastligt tot de zomer van 2021, werd afgelopen jaar met nagenoeg elke vacante trainersstoel in de subtop van de Eredivisie in verband gebracht. Tot een overstap kwam het niet, maar deze kan er nu alsnog komen. Steijn lijkt van twee kandidaten de beste papieren te hebben.”

Steijn heeft nog een contract tot medio 2021 en dat zou betekenen dat PEC het contract moet afkopen. Het is nog niet beklonken en het is altijd afwachten, maar we moeten er serieus rekening mee gaan houden dat we volgend seizoen een nieuwe trainer hebben.

37 Responses

 1. chretien

  PEC weet dat ze bij VVV goedkoop kunnen shoppen. Dat begrijp ik wel. Dus voor ca 2 ton mag hij weg. De vraag is echter of VVV hem.moet laten gaan? En Steijn zelf, is het steeds verder weg zakkende PEC voor hem nog wel een stap hogerop? Ik denk van niet. Laat het verhaal vooral niet te lang in de lucht hsngen. Is er iets bekend welke (gehuurde) spelers zeker vertrekken? Of blijven? FORZA VVV!

 2. Goodie

  Het twitteraccount ForzaPECzwolle lijkt vrij zeker van een vertrek te zijn.

  “BREAKING! PEC Zwolle gaat Maurice Steijn (45) zeer waarschijnlijk aanstellen als opvolger van Jaap Stam. De trainer van VVV heeft nog een doorlopend contract in Venlo en PEC betaalt voor hem een forse afkoopsom.”

   1. Lincoln

    Zover ik weet staat Jay niet graag in de spotlights en vindt hij het heerlijk om als assistent close samen te werken met de hoofdtrainer. Maar goed het zou zeker geen verkeerde keuze zijn mocht Steijn vertrekken.

 3. idderzienmeining

  Laat ik beginnen dat Maurice Steijn van mij absoluut niet weg hoeft bij VVV Venlo.

  Toch hoeft een eventuele overstap van Steijn (naar PEC Zwolle ?) niet persé ten koste van alles te worden tegen gehouden naar mijn mening:
  – VVV Venlo kan een (forse ?) transfersom tegemoet zien en dat gebeurt niet vaak bij een trainer !
  – VVV Venlo speelt komend seizoen “gewoon weer” tegen degradatie (wat geen ramp is, maar een gegeven) en het risico bestaat dat VVV de trainer moet ontslaan omdat er geen chemie meer is en dan kóst het vertrek van Maurice Steijn de club geld (terwijl je dit geld nu juist kunt pákken) !
  – Eéns zal Maurice Steijn de club verlaten en misschien is dit hét moment ? VVV Venlo stáát als organisatie (mede dankzij Steijn trouwens) en Stan Vlackx kan met de nieuwe trainer de clubcultuur bewaken !

  Dan de namen die hierboven geopperd worden …

  Jos Luhukay is inderdaad aangesteld als interim trainer van St. Pauli om promotie af te dwingen maar dat gaat hem niet meer lukken. Dan moet de ploeg 3e worden in de 2. Bundeliga en met nog twee wedstrijden te gaan staan sowieso als 2 clubs 5 punten vóór ! Ik ga er dus vanuit dat zijn avontuur daar eindigt ? Maar nog niet zo lang geleden heeft Jos Luhukay aangegeven nog niet naar Nederland te willen als trainer ?

  Jay Driessen die heeft volgens mij niet de juiste papieren om hoofdtrainer in de Eredivisie te mogen zijn, maar dat kan iemand anders misschien zeggen ?

  We gaan het zien de komende periode, de transfer carroussel is in elk geval aan het draaien !

 4. RuiverCity

  PEC Zwolle heeft van Feyenoord ongeveer 800.000 euro afkoopsom voor Jaap Stam gekregen. Dan moet daar toch een flink deel van naar VVV stromen mocht Steijn de overstap maken. Gezien de vriendschap tussen trainer en assistent zou Jay Driessen ook wel eens mee kunnen gaan.

  Jos Luhukay zou wellicht een optie kunnen zijn al denk ik dat VVV zijn salaris niet kan betalen dat hij in Duitsland verdient.
  Als VVV maar niet in zee gaat met een type Jurgen Streppel of Erwin van der Looi. Zelden zo’n kleurloze, nietszeggende trainers gezien.

 5. twiggy11

  Als pec Steijn als trainer wil het zelfde laten betalen wat Feyenoord ook betaald heeft ze hebben voor vito en Clint ook al te weinig betaald als ik dat zo hoor het bedrijven en geen amateur clubs gewoon hard spelen met de onderhandelingen.

 6. OooLGooO

  Persoonlijk denk ik niet dat Steijn veel interesse heeft in Zwolle. Ik meen te herinneren dat Stein VVV alleen verlaat als er een niet te weigeren club voorbij komt. Persoonlijk zou ik Zwolle niet onder de categorie niet te weigeren clubs laten vallen, maar wie ben ik.
  We gaan het zien. Zolang de filosofie en de visie binnen de club staat en Vvv op zoek gaat naar het type trainer wat hier in mee kan gaan zou ik zeggen. In die transfersom en haal een frisse wind door de staf. Zou dit het moment moeten zijn om op alle vlakken door te groeien, wanneer er ook nog geld vrij is om uit een betere vijver te kunnen vissen.

 7. kenfen

  het lijkt me inderdaad sterk als hij naar zwolle verhuisd. Zwolle kende een opleving met het winnen van de beker en ook in de competitie deden ze het een aantal jaren goed echter het nivo is momenteel gelijk aan vvv en dat zal Steijn toch niet voor ogen hebben. Steyn heeft het hier welliswaar goed gedaan maar waar hadden we gestaan zonder Stan ?. Nee ik denk dat Maurice zijn zegeningen telt en mooi hier blijft en hooguit voor een club als Utrecht of AZ hier vertrekt.

 8. pmmv

  VVV heeft er geen probleem van gemaakt dat, als er een mooie club komt, Maurice mocht vertrekken. Maar PecZwolle? Dat lijkt me geen club waarvoor je VVV , als trainer zijnde gaat verlaten!

 9. Koelie

  PEC kan veel meer bieden dus ik snap wel als Steijn zou gaan. Ik denk dat Jay dan ook meegaat. Ligt eraan of Steijn alles hier wil opgegeven voor PEC of nog langer wil wachten op een nog grotere club.
  In elk geval een ramp voor VVV. Nieuwe spelers willen graag weten wie de trainer is. Als Steijn nu vertrekt zal dat vertraging oplopen. Geen ideale voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

 10. OooLGooO

  @koelie, wanneer is het dan wel een juist moment om als trainer te vertrekken??

  Juist dit moment is het perfect. Je bent al veilig en zit nog ruim voor de voorbereiding van volgend seizoen. Buiten dat ik het niet hoop, maar als het dan moet, dan maar liever vandaag als morgen. Dan heeft VvV deze maand de tijd om een nieuwe trainer te vinden, zijn er transfer inkomsten gekomen en kan er toegewerkt worden naar het nieuwe seizoen.

  Vvv heeft haar lijstje klaar liggen met potentiële opvolgers. Geloof maar dat dit allen trainers zijn die de filosofie van vvv moeten dragen willen ze kans maken op deze functie.

  Ik zou zeggen; zie het positief in, in deze kunnen alleen maar winners komen.

  1. Koelie

   Daar heb je een punt. Een geschikt moment is er nooit. Maar ik zie nu geen beschikbare trainer met dezelfde kwaliteiten als Steijn. Dus dan ben je slechter uit. Ook zien hier sommige Steijn graag vertrekken, het is een aderlating en dat zal wel blijken.

 11. RuiverCity

  VVV moet zeker 7 tot 8 ton vragen.
  Luhukay, kent VVV-cultuur, maar ook al vaak ontslagen. Van der Gaag zou een droomkandidaat zijn. Heeftj het bij Excelsior uitstekend gedaan. Bij NAC had hij geen fatsoenlijk materiaal. Tevens ben ik zeer gecharmeerd van Peter Hyballa. Een Duitse trainer die veel op Frans Körver lijkt qua enthousiasme en beleving en de mensen hier in de regio zeker zal aanspreken.
  Géén Streppel of Van der Looi aub!

 12. RuiverCity

  De kans is natuurlijk groot dat mocht Steijn naar Zwolle gaan, dat enkele spelers hem volgen. Wat te denken van Post en Röseler. Bij Zwolle zijn ze bezig om veel geld vrij te maken. Zou voor VVV een enorme klap betekenen.

  1. mats

   Kan het me niet voorstellen dat Steijn weggaat naar Pec én Post en Röseler meeneemt. Wat wil dat stomme Pec dan? Laat ze lekker zelf eens spelers zoeken ipv soort VVV2 te worden.

 13. robbaan

  Steijn zal volgens mij niet naar PEC gaan, want wat is de meerwaarde?
  Voor VVV is het sowieso belangrijk een jonge trainer te kiezen met ambitie, mocht de trainer toch gaan.
  Wie dat dan moet worden? Geen idee…

  1. LJ

   1) Steijn is nog niet weg, 2) een gerucht zegt nog niets, zeker niet vanuit 1 bron en 3) heb toch eens vertrouwen in Valckx en Bogers.

   Als je dan zoveel spijt gaat krijgen mocht Streppel toch komen, blijf dan AUB gelijk weg, looser.

 14. Animal

  Erg jammer als Maurice weg zou gaan. Hoop dat ie blijft maar als dat niet zo is : geen Streppel…dat word niks…jammer dat ik mijn seizoenkaart al verlengd heb en dat ik dit niet meer kan afwachten..

 15. venlow077

  Ik zou Peter Hyballa een betere optie vinden. Maar ik neem aan dat er meerdere kandidaten op het lijstje van VVV staan dan Jurgen Streppel. Maar ik weet zeker dat er betere trainers vrij zijn dan Jurgen Streppel! We zullen het gaan zien/horen de komende tijd.

 16. expat

  Van der Gaag zou mooi zijn. Liever geen Streppel inderdaad. Dat voelt als een hele grote stap terug. Het zij Steijn gegund, maar verdient hij geen grotere club dan PEC?

 17. RuiverCity

  Steijn heeft vorig jaar duidelijk gemaakt dat hij alléén voor een betere/grotere club weg zou gaan. Pec heeft meer geld en meer publiek maar zoveel groter is die club niet. Geld doet dan blijkbaar toch veel.
  Of….is het bolwerk Steijn niet meer zo stevig? Seun, Van Bruggen, Susic, Mlapa en wie volgt nog meer???

Leave a Reply