Steijn

Steijn twijfelt over ingrijpen: “Ik wil eerst weten waar dat aan ligt”

VVV-Venlo heeft aan de laatste twee wedstrijden tegen NAC Breda en FC Utrecht één punt overgehouden, maar dat is niet het grootste kritiekpunt van de supporters. Het is de wijze waarop VVV voetbalde dat echt matig was en de roep om veranderingen is dan ook groeiende.

Maurice Steijn was vooral tegen FC Utrecht tactisch niet in staat om een vuist te maken en dat zag je vooral in de tweede helft. Het middenveld werd overlopen, zowel in kwantiteit als in snelheid. Maar de oefenmeester is nog niet van plan echt in te grijpen. Zo laat hij weten tegenover Dagblad de Limburger: “We stonden niet goed met onze drie middenvelders tegenover de vier middenvelders van FC Utrecht. Dus ik kijk naar het functioneren van de spelers, maar ook naar mijn eigen tactiek. Ik ben er nog niet uit of ik veel ga veranderen in mijn ploeg. Ik zal ook moeten kijken of de alternatieven beter zijn. Duidelijk is dat de supporters terecht hun ongenoegen hebben laten blijken door middel van een fluitconcert. Wij hebben het laten afweten in de tweede helft, dan hebben ze alle recht om te fluiten. We zullen het zondag beter moeten doen.”

Een zelfde soort bericht kwam ook naar buiten in de voorbeschouwing van VVV-Venlo waar de oefenmeester het volgende zegt: “Het vreemde is natuurlijk dat dezelfde groep die tegen PSV een 8 scoorde, tegen NAC en Utrecht niet verder kwam dan een 4. Dat verschil is te groot, maar ik wil eerst weten waar dat aan ligt.”

Het lijkt erop dat de Venlonaren met bijna hetzelfde elftal zullen gaan aantreden tegen Feyenoord aankomende wedstrijd. Moreno Rutten zal in ieder geval weer in het elftal komen voor Tristan Dekker na zijn schorsing.

8 Responses

 1. twiggy11

  Nou nou iedereen ziet dat opoku en Seuntjens en kum niet mee kunnen dan denk dat daar de fout ligt dus daar moet wat gebeuren dacht ik of willen we weer morgen van de mat gespeeld worden met grote cijfers

  1. Godfried

   dat ziet helemaal biet iedereen. dat denken sommige schreeuwers wel. maar of ze gelijk hebben is weer een heel ander verhaal.

   zou het heel misschien ook aan de tegenstander kunnen liggen? dat de ene ploeg en tactiek vvv beter ligt dan de ander?

   deze spelers doen het al jaren meer dan prima. en nu kunnen ze er niets meer van? dat zijn opmerkingen van supporters.

   de trainer en staf zullen het echt wel beter zien en weten!

   op naar eens stunt morgen. aan het weer zal het niet liggen iig.

 2. aoje

  Samen de schouder eronder. Er zullen nog wat punten gehaald moeten worden. Is het niet tegen Feijenoord, dan de mouwen opstropen tegen Fortuna en Graafschap. Steijn kan oorzaken zoeken, maar moet dan terug in de tijd. Vorig jaar was de 2e competitiehelft ook een drama. Doorbreken die negatieve reeks. Gaan voor lijfsbehoud en knokken zoals tegen PSV. Als je nu nog in de problemen komt verdien je ook geen eredivisie, zeker niet als je 20 weken in het linkerrijtje hebt gestaan. Gas geven !

 3. chretien

  Uiteraard beslist alleen de TD wie er worden opgesteld. Ik zie zowel Susic als ook Linthorst graag spelen. We zullen het gaan zien, allemaal achter onze jongens staan, we schreeuwen ze naar voren…

 4. Koelie

  Susic viel ook dramatisch in woensdag, dus of dat nu de grote verlosser is? In plaats van Opoku dan Linthorst en Grotje ipv Van Ooijen. Zolang we maar weer eens defensief de boel op orde krijgen en alle ballen via de linkerkant spelen dan gaat er wel een puntje inzitten. De rechtsback van Feyenoord is de achilleshiel.

 5. pierre

  @koelie:
  Vind jij het gek dat Susic slecht inviel. Met nog 10 minuten te spelen en een achterstand van 2-5 verwacht jij zeker wonderen van Susic. Susic is veruit de beste voetballer van VVV. Het is geen bikkelaar, maar een technisch uitermate goede voetbal die een team beter kan laten voetballen. Maar dan wel een hele wedstrijd en niet 10 minuten.
  Van Ooijen is een veel betere voetballer dan “ Grotje” die het hele seizoen nog niets goeds heeft laten zien. Met zijn lijf moet hij toch veel backs aftroeven, maar het omgekeerde is waar.
  Over het wissel beleid van Steijn hebben het merendeel van de VVV supporters hun twijfels. Een ding is zeker, hij wisselt vaak veel te laat in de wedstrijd. Verder vind ik Lindhorst een geweldige middenvelder die gewoon in de basis thuis hoort.

  1. Koelie

   Als je al in 10 min continu balverlies lijdt dan bak je er niet veel van. Ook je grote vriend Van Ooijen heeft daar regelmatig last van. Grot moet op dezelfde positie als Opoku spelen dichtbij Mlapa en niet als buitenspeler.

   LOL @ado

Leave a Reply