VVV-Venlo

Steijn wilt drie, vier goede spelers aan selectie VVV-Venlo toevoegen

Het is vakantie voor de selectie van VVV-Venlo, maar achter de schermen gaat het voorbereiden van het nieuwe seizoen gewoon door. Er was al nieuws naar buiten gekomen over de stadionplannen, maar nu worden er waarschijnlijk ook meer stappen gemaakt met betrekking op de selectie voor het nieuwe seizoen. Voetbal International weet te melden dat er mutaties gaan volgen in de selectie.

Lars Unnerstall speelt volgend seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo, dat is echt geweldig. Ook Nils Röseler heeft zijn contract verlengd en VI meldt dat Jerold Promes ook zijn contract heeft verlengd. De club heeft daarop nog geen reactie gegeven, maar het lijkt een formaliteit voordat dit naar buiten wordt gebracht als we Voetbal International mogen geloven.

Daarnaast zullen volgens het voetbalmedium een aantal spelers gaan vertrekken. Lennart Thy, Romeo Castelen, Emil Riis Jakobsen, Jens Janse en Torino Hunte. Jakobsen keert terug naar Derby County en Lennart Thy keert terug naar Werder Bremen. Romeo Castelen en Jens Janse zullen de Koel verlaten, terwijl Roel Janssen nog met VVV in onderhandeling is. Torino Hunte is een ander verhaal. Eigenlijk overal wordt gezegd dat hij zal gaan vertrekken – dat zeiden we zelf ook – maar het lijkt erop dat VVV en speler er misschien nog uit gaan komen. Het zou een kwestie zijn van de duur van een nieuw contract, maar het lijkt erop dat Hunte volgend seizoen gewoon speler van VVV-Venlo zal zijn.

Er moeten nieuwe spelers bijkomen, dat weet ook Maurice Steijn: “In kwantiteit én kwaliteit moeten we onze groep versterken. We willen er drie, vier echt goeie spelers bij halen. De mogelijkheden blijven beperkt, maar we denken op een creatieve manier toch onze slag te kunnen slaan.” Een van de eerste nieuwelingen moet PSV-talent Sam Lammers worden. Hij staat in de belangstelling van SC Heerenveen en VVV-Venlo. Als je meer wilt lezen daarover, klik je op deze link.

13 Responses

 1. RuiverCity

  Er zal echt goed geselecteerd moeten worden in een kwalitatief betere selectie maar zeker ook in een bredere selectie. Vandaar dat een langer verblijf van Hunte absoluut niet verkeerd is. VVV is helaas niet bij machte om elke positie dubbel en sterk bezet te hebben.

  Hopelijk komt er snel nieuws over aanwinsten zodat de seizoenkaartverkoop ook een boost krijgt.

  1. Louis van Gaal

   Hunte heeft laatste jaren laten zien dat we blij mogen zijn dat hij vertrekt. Prima inzet hoor maar brengt als aanvaller veel te weinig. Totaal geen rendement, zowel op zijn voorzetten, laat staan scorend vermogen. Door selecteren….

   1. Louis van Gaal

    Ik ook maar ik ben ervan overtuigd dat de 4 nieuwe spelers, waarvan 1 buitenspeler, van een hoger niveau zijn als Hunte… zal ook wel moeten volgend seizoen.

   2. RuiverCity

    Dan nog moet je op de bank spelers hebben die het niveau aankunnen. Dat kan niet met een Bezat, Korkmaz, Verbong etc….

  1. Zijn een tijd geleden om tafel gegaan over een definitieve overgang. Daarna was het lang stil. Wellicht wacht Damian rustig af wat er allemaal op zich afkomt. Hij was namelijk niet altijd een basisspeler en met het verlengen van Promes en het aanblijven van Leemans en Post is het voor hem natuurlijk wat lastiger.

   1. chretien

    Ik kan me goed voorstellen dat er interesse is voor Leemans. VVV kan een mooi bedrag voor hem toucheren. Er toch belangstelling van pec? Ben benieuwd naar vervolg…

 2. LJ

  In totaal 4 jeugdspelers verlaten VVV. Ook het top keeperstalent Sem Custers gaat weg, naar NAC nota bene. Op deze manier kun je beter stoppen met opleiden en het geld stoppen in het eerste elftal en mogelijk eeen jong VVV.

  1. pavisto67

   Helemaal mee eens. Als je eens een rekensom zou maken van alle jeugdspelers die het eerste van VVV hebben gehaald, en eventueel ook nog eens vervolgstappen hebben gemaakt bij anders clubs ( zoals Linssen) , berekend wat dit heeft gekost, en wat het uiteindelijk heeft opgeleverd, dan is dat ben ik bang een erg dure rekening.

 3. RuiverCity

  De laatste jaren zijn alleen al Eric Verstappen, Jeroen Houwen (geregeld eerste keeper bij Vitesse) vroegtijdig vertrokken naar andere bvo’s. Nu halen Ajax en PSV de beste jeugdspelers voor een habbekrats uit de opleiding weg.
  Van de huidige selectie is alleen Vito van Crooij doorgebroken uit de jeugd. Delano is en blijft een tweede keeper. Roel Janssen dan nog….
  Korkmaz kan het niveau van FC Den Bosch nog niet eens aan. Lugman Bezzat en de andere jeugdspelers zijn (nog?) niet goed genoeg om door te stoten.
  VVV gaat de jeugdelftallen halveren zodat er alleen nog maar eerste elftallen van onder 17, onder 15 etc. zijn.

  Is de opzet van de jeugdopleiding en de staf wel goed genoeg om deze te leiden?

 4. De Realist

  Met Delano is en blijft een 2e keeper doe je hem tekort. Hij heeft het prima gedaan vorig seizoen en de paar keren dat hij dit seizoen onder de lat stond was het ook prima. Voor de Juup is hij zeker goed genoeg als 1e keeper. Voor de Eredivisie is het inderdaad de vraag….

Leave a Reply