VVV-Venlo

Sterk laatste kwart levert VVV-Venlo punt op tegen SC Heerenveen

Na een goed resultaat in Utrecht begonnen de Venlonaren met veel vertrouwen aan de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De opstelling tegen SC Heerenveen zag er iets anders uit dan verleden week. Susic en Kum moesten plaatsmaken voor Opoku en Van Ooijen.

De wedstrijd begon erg traag en beide ploegen kwamen niet echt aan voetballen toe. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Er waren nauwelijks echte kansen voor beide teams. De Venlonaren kregen geen grip op de wedstrijd, wisten de bal niet in de ploeg te houden, maar gaven ook weinig weg. In de 32e minuut scoorde Heerenveen uit het niets dankzij een schot van Lammers. Zelfs Unnerstall kon deze bal niet meer stoppen. Beide ploegen bleven vervolgens erg zwak aan de bal en de amusementswaarde lag heel erg laag. Alleen Opoku kreeg nog een kans, maar deze belandde in het zijnet.

In de rust, wist ook Steijn, dat er verandering moest komen om nog iets uit deze wedstrijd te halen. Hij besloot om Martin Samuelsen te wisselen voor nieuweling Patrick Joosten, die hiermee zijn debuut maakte voor de Venlonaren. Het had nog niet veel effect. VVV kwam nauwelijks tot echte kansen en Heerenveen probeerde het tempo er telkens uit te halen. Na verloop van tijd besloot VVV om de druk meer op te voeren. Heerenveen had hier moeite mee, al leverde het nog geen grote kansen op. In de 69e minuut viel de bal voor de voeten van Joosten en hij schoot de 1-1 binnen. Dit maakte veel los bij het publiek en de spelers. Er kwam ineens weer geloof en VVV wilde meer. Na het inbrengen van Susic kregen de Venloneren weer grip op de wedstrijd en gingen ze ook steeds beter voetballen. VVV kreeg nog een paar hele grote kansen. Helaas zat de winst er niet meer in.

Op basis van de eerste helft is dit meer dan we hadden durven hopen, maar uiteindelijk had er toch nog meer ingezeten. De wedstrijd was een kopie van verleden week tegen FC Utrecht. Een hele zwakke eerste helft en een tweede helft met heel veel gemiste kansen.

Hopelijk zien we volgende wedstrijd eindelijk Mlapa in actie.

 

Uitgelichte spelers

Unnerstall: Dankzij zijn reddingen bleven we op de been. Speelde wederom een ijzersterke wedstrijd.

Joosten: Zijn debuut was een succes. Hij scoorde en was erg actief. Hopelijk gaat hij zich goed ontwikkelen en hebben we nu onze snelle buitenspeler gevonden.

Susic: Heeft maar 20 minuten op het veld gestaan tot verbazing van velen. In deze korte tijd liet hij meteen weer zien wat hij kan. Hij was actief en zorgde ervoor dat VVV voor het eerst in deze wedstrijd echt ging voetballen. Volgende wedstrijd stelt Steijn hem hopelijk op want het kan wel eens de belangrijkste schakel worden van dit team.

 

VVV-Venlo – SC Heerenveen 1-1 ( 0-1 )

Doelpunten: 32. Sam Lammers 0-1, 69. Joosten 1-1,

Scheidsrechter: Allard Lindhout. Gele kaart: Thorsby (Heerenveen), Rutten (VVV-Venlo).

Toeschouwers: 6.235.

 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten ( 88. Rutten), Promes, Röseler, Janssen, Van Ooijen ( 71. Susic), Post, Seuntjens, Samuelsen ( 46. Joosten), Opoku, Grot.

 

SC Heerenveen: Hahn, Pierie, Bulthuis, Hoegh, Floranus, Thorsby, Rienstra, Kobayashi, Vlap ( 75. Van Bergen), Zeneli ( 88. Bruijn), Lammers

53 Responses

  1. ponnie veag oet de pan

   Met susic gaat het hetzelfde eindigen als nwakali. Wss een van de beste en creatiefste voetballers in de selectie, maar doet 1 ding wat steijn niet bevalt (namelijk conformeren aan de verdedigende tactieken van steijn) en belandt dus regelmatig gefrustreerd op de bank. Zal zijn contract in de winterstop wel laten ontbinden.
   Het is mij echt een raadsel waarom steijn deze man niet laat staan in de thuiswedstrijden..

 1. chretien

  Onvoorstelbaar zwakkevwedstrijd, gelukkig zakte Heerenveen in de tweede helft ook onder de ondergrens, waarmee wij ook een puntje verdienden. Hoe lang gaan we nig wachten op de entree van Mlapa? En ja, Susic stel je altijd op….

 2. Koelie

  70 minuten uitermate matig spelen en toch teleurgesteld met maar één punt. Tweede goal hing in de lucht helaas te laat gaan voetballen met lef. Onbegrijpelijk dat Susic niet in de basis stond. Opoku en Van Ooijen zeer matig hopelijk Mlapa volgende wedstrijd in de spits ( Grot en Samuelsen ook niet super). Door blessure van Rutten mocht hij niet meer zijn debuut maken . Seuntjens top. Scheidsrechter brandhout deelde mee in de malaise. Die nam Heerenveen in bescherming. Thorsby had laatste 10 minuten al in de kleedkamer moeten zitten. Bizar dat de laatste vrije trap niet meer genomen mocht worden.

 3. Depor

  Waarom speelt onze beste speler niet? En waarom speelt Seuntjens wel wekelijks. Susic is 10 klasse beter op die positie.

  Seuntjens en opoku komen echt te kort. Kwestie van door selecteren.
  Ik heb me weer kapot liggen te ergeren aan beide spelers.

   1. bear664

    Naar welke wedstrijd heb jij zitten te kijken … een videoband uit de Jupiler League … ?

   2. lucien1978

    Nee gewoon deze wedstrijd. Wat ik zeg was hij de beste.

    Steijn laat hem niet voor niets altijd staan. Enorm belangrijk ook voor het elftal

  1. Koelie

   Seuntjens was de beste veldspeler en is dat heel vaak. Of erger je je aan goede balaannames en passjes.

   Opoku krijgt blijkbaar geen bal tussen de palen geschoten, dat is voor een spits wel een vereiste lijkt me. Ritme?

  1. lucien1978

   Seuntjens was weer de beste aan de kant van VVV .

   Even begon ik te twijfelen of ik het verkeerd zag maar nu weet ik het zeker.

   Op VI zijn de punten bekend gemaakt en heeft idd Seuntjens idd weer het hoogste punt gekregen .

   Is gewoon onmisbaar voor dit VVV

 4. YowVVV

  Slechte wedstrijd, laatste kwart van de wedstrijd laten zien, slaat dan ook direct over op de goede bezette (viel me erg mee!) tribunes. Post nam naar mijn mening het elftal bij de hand. Grot heeft potentie 2e helft ook laten zien. Wissels pakte goed maar waarom zat Susic op de bank, man of the match vorige week en kwalitatief erg goede en slimme speler. Gewonnen punt op basis van de eerste 70 minuten, daarna zat er meer in, maar ben tevreden met een punt tegen heerenveen. Rustactiviteit erg triest, mogen ze mee stoppen.

 5. bear664

  Seuntjens komt op dit niveau echt te kort … vooral snelheid …
  En Opoku heeft wel snelheid, maar het rendement is tegenwoordig bedroevend … lijkt Hunte wel …
  Susic inderdaad in de basis … en waarom kwam Kum voor Rutten in het veld … we hebben Tristan Dekker toch nog … Kum was de eerste wedstrijden sowieso een uiterst zwakke schakel.
  Grot doet me op dit moment nog te veel aan Uchebo denken …
  Samuelson heeft het wel in zich, maar mist de ervaring nog …
  We mogen ons in de handen knijpen met dat punt … Heerenveen had 20 minuten voor het einde al op 3-0 , 4-0 moeten staan.

  1. lucien1978

   Blijkbaar teveel Bearkes gedronken voordat je dit schreef.

   Seuntjens hoort iedere wedstrijd tot de besten en vandaar dat het ook een van de belangrijkste spelers is van dit VVV met Post, Roseler en Promes

 6. De Realist

  Wat weer een overwegend negatif commentaar zeg. De 1e helft was VVV slecht tot bedroevend slecht. De 2e helft begonnen ze weer zwak, maar opeens begonnen ze te voetballen. Toen Susic erin kwam liep het nog beter. Een raadsel waarom hij niet begon ? Ik moet zeggen dat Grot zich in de 2e helft goed herpakt heeft. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat Grot gaat renderen. Al met al een leuke 2e helft gezien en een dik verdiend punt erbij !

 7. De Realist

  Enne…..Opoku mist nog sterds ritme, maar om hem zo af te kraken ? In Utrecht speelde hij een puike part8j en nu is hij weer niks. Die goals komen vanzelf wel weer. Ik ben erg benieuwd wat Mlapa ervan gaat bakken. We hebben in ieder geval heel veel lemgte in het team en elke standaard situatie is hierdoor gevaarlijk.

 8. Luis Erique

  Mooi dat we weer een punt pakken, maar ik word zo moet van de “ we gaan tegenhouden tot we achterstaan en hopen op een meevaller” tactiek. Iedere keer als vvv gaat voetballen zie je dat er echt meer in deze ploeg zit dan er uitkomt. Echt jammer.

  1. pavisto67

   helemaal mee eens Luis, je speelt ook voor je publiek, natuurlijk zijn de punten van levensbelang maar dat reactievoetbal vindt ik echt niet meer om aan te zien, zeker thuis.
   VVV is gewoon een hele vervelende ploeg om tegen te spelen, maar ook voor de neutrale kijker om naar te kijken. Ze creëren 70 minuten nauwelijks iets. Ik vind Samuelsen en van Ooyen niet erg sterk spelen tot dusverre, dus het was inderdaad een fout van Steyn om Susic niet in de basis te laten beginnen. Dan zie je de laatste 20 minuten, net zoals in Utrecht wat deze ploeg kan, en dat is niet alleen verdedigen. Jammer dat Steyn voor deze tactiek kiest. Probeer eens gewoon 1 wedstrijd wel van je eigen kracht uit te gaan en probeer te voetballen, als je dan kansloos verliest dan begrijp ik dat je met deze tactiek speelt. Tegenwoordig is de eredivisie dermate zwak dat dit best zou moeten kunnen lijkt mij

   1. chretien

    Je hebt volkomen gelijk. Tegen Utrecht uit zagen we hetzelfde scenario, maar dat betekent voor mij dat dit komt van de bank…. Maar waarom?

 9. VVV 4ever

  tot de 70ste minuut uitermate zwak VVV gezien, Toen Susic erin kwam zag je weer het geloof in eigen kunnen en werd er eindelijk opportunistischer gespeeld Heerenveen was de regie helemaal kwijt en met meer scherpte in de afwerking hadden het net als vorige week weer tegen Utrecht drie punten kunnen zijn…..

  Ik vind als je voetballend de mindere bent probeer dan eerder een ander strijdplan uit te voeren en niet pas in het laatste kwart van een wedstrijd!

  Scheidsrechter Brandhout was inderdaad weer ………$@&^**&(%!
  Unnerstall is unne Venlonaer veur altied!!!

  Forzaaaaaa VVV!!!!

 10. Godfried

  jongens wat lopen we toch weer te zeiken.

  hebben tegen Ajax, Utrecht, heerenveen en Willem II gespeeld en hebben pas 1keer (onder v.h.t) verloren.

  natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering, maar ben potverdorie eens trots op dit team.

 11. Luis Erique

  Ik ben ook trots op t feit dat een kleine club als vvv in de eredivisie speelten punten pakt, maar je mag als trainer en club ook wel íets laten zien. Het is natuurlijk ook een vorm van amusement. Je hoeft de sluizen niet open te gooien, maar iets meer druk vooruit kan tegen een matige ploeg als Heerenveen prima. Je hoopt toch op een steeds vollere Koel, en dat gebeurt alleen als er in de koel ook wat gebeurt.

 12. Goodie

  Wedstrijd is vergelijkbaar met die van vorige week. De eerste 60 minuten waren op z’n zachts gezegd kut. Daarna werden vrijwel alle duels gewonnen wat resulteerde in een hoop kansen. Ook hier hadden we 3 punten kunnen pakken, maar voor hetzelfde geldt met 0-3 achter kunnen staan na 60 minuten.

  Uit deze wedstrijden hadden we vorig jaar 0 punten, nu hebben we er toch mooi 5.

 13. Animal

  5 punten is prima. maar vvv mag zeker thuis ietjes avontuurlijker spelen. en met Susic erin kan dat ook. Stein is heel erg behoudend, al vanaf dag 1… hoop dat ie iets meer lef gaat tonen in de redt van hetvseizoen en thuiswedstrijden zeker als VVV wat afstand kan nemen van de onderste 3 plaatsen. komende 4 wedstrijden puur op resultaat gaan en dan iets meer op eigen initiatief..

 14. sjengske07

  Het wordt tijd, dat Nilis de spitsen eens leert de bal tussen de palen te knallen. Als je de kansen bekijkt is het bijna onmogelijk deze te missen. Verder tegen de Graafschap eens de voorhoede proberen Emanuelsen-Mlapa- Joosten en op het middenveld Susic. Dit is de man die het elftal swing geeft en spelinzicht heeft. Succes regen de Graafscap en eens wat meer lef tonen.

 15. beek

  VVV moet het hebben van inzet, Die was de eerste helft en een deel van de tweede onvoldoende.
  Ik snap wel dat Susic niet in de basis staat tegen die lompe boeren uit Friesland (waar de scheids niet voldoende optrad). Hij is nogal licht. Seuntjens was weer goed. Hij voorkwam ook nog een tweede treffer van Heerenveen. Ongelooflijk wat die man doet. Opoku toont over de hele wedstrijd gezien te weinig inzet. Hij wordt vier keer teruggefloten wegens buitenspel omdat hij veel te sloom terugloopt! Over Grot was ik de vorige keer niet positief. Hij was de laatste 20 minuten erg sterk (in de duels). Van Ooijen moet zijn individuele acties niet te ver doordrijven. Jammer dat Rutten niet op het middenveld stond.
  Ik denk dat we sterker zijn dan vorig jaar!

 16. Piet Verbong

  Ralf Seuntjens is goud waard voor VVV. Altijd opstellen. Alle Ralf-criticasters hier zitten er gruwelijk naast. Dit VVV is trouwens idd sterker dan vorig jaar. Grot en Samuelsen moeten nog groeien in Steijns plannen. Kom best goed. Komende vier wedstrijden krijgen we tegenstanders tegen wie wat te halen valt. Als we dan in de sterkst mogelijke opstelling spelen en de durf opbrengen van de laatste fases tegen Utrecht en Heerenveen zijn we half oktober gewoon subtop!

 17. Zeker wete

  mijn mening:
  mooi punt tegen een zeer sterke tegenstander
  eerste helft slaapverwekkend
  2 helft goed
  Susic moet in de basis. meer voetbal op middenveld en aansluiting met spitsen nodig
  Roseler en Promes speelden nagenoeg foutloos en verdienen meer lof
  Seun en Post heel belangrijk
  Unnerstal wundebar
  We moeten trots zijn. het wordt een mooi seizoen!!

 18. chretien

  Grappig te lezen dat Seuntjens door de een gezien wordt als top en de ander vindt hem niet geschikt voor de eredivisie. Ik ben persoonlijk een groot liefhebber van het type Seuntjens. Heb ook de indruk dat de tegenstander “bang” is voor hem. Blij dat hij bij ons speelt en niet bij de tegenstander. FORZA VVV!

   1. Goodie

    Dus laten we het team flink steunen, om te beginnen in Doetichem! 250 supporters moet toch lukken?

 19. chretien

  Als we er tegen aan gaan zoals we het kunnen, dan moeten er een flink aantal punten gesprokkeld kunnen worden. Alleen, die komende 3 tegenstanders zullen er ook zo ver denken. Van mij mogen het drie vechtwedstrijden worden met op het eind 9 punten. Is het dagdromen? Eigenlijk niet. Voor mij mogen ze voor elke wedstrijd een paar dagen in retraite gaan. FORZA VVV!

 20. Animal

  komende 3 wedstrijden worden kritisch. pak je 7 of meer punten kun je vrijuit voetballen , publiek wat meer vermaken , pak je regelmatig puntjes eindig je waarschijnlijk in de middenmoot. VVV moet komende 3 wedstrijden 100% voor het resultaat gaan , mooi of lelijk doet er niet toe, en hopelijk kan het daarna allemaal wat attractiever, aanvallender zeker in thuiswedstrijden.

 21. jurgen

  Positief is het feit dat je nu een puntje pakt, vorig seizoen stond je met lege handen. Is trouwens wel boeiend om de “rode draad” te doorzien uit bovenstaande meningen waar een mogelijk probleem bij VVV ligt. Soms een hele 1e helft, soms de 1e 60 minuten en hierna begint eigenlijk voor VVV het voetballen pas. Ligt het aan de speelwijze van de trainer c.q. zijn opstelling ? Lastig te zeggen, feit is, dat mensen inzet en leuk voetbal willen zien voor hun centen en ik ben van mening dat het af en toe wel iets gedurfder mag. Natuurlijk is resultaat belangrijk en zorgen dat je in de eredivisie blijft, is 1e prioriteit, speel je thuis met wat meer lef, komt de Koel vanzelf weer vol.

 22. Venlonaerke

  Eerste helft was niet goed, VVV liet Heerenveen te veel in het spel komen. Susic hoort een basisplaats te hebben, ik vond Peter van Oyen tegenvallen. Veel te traag met de bal en te laat met het passen. Seuntjens was voor mij man of the match. Sterk in de duels en echt een schakelpunt naar de spitsen toe. Jammer dat Moreno geblesseerd uit is gevallen, had graag Mlapa zien spelen. Weet iemand trouwens hoe het nu met Moreno gesteld is?

 23. wuilus

  Draak van een wedstrijd, daar waar ik hoop had op een mooie pot, omdat ze het vorige week in utrecht hebben laten zien. Lijkt wel dat vvv beter voetbalde op gewoon gras.
  Ongelooflijk dat mensen Seuntjes niet goed vinden, vorig seizoen en de laatste twee wedstrijden ook weer een vd betere.
  Snap alleen niet dat susic op de bank zat. Dat is misschien wel onze allerbeste speler!!

 24. kenfen

  Wat mij opviel was dat veel spelers een stuk beter gingen voetballen toen Susic inviel Grot,Post,Opoku speelden matig maar na de wissel begonnen ze duels te winnen. Zoals hierboven al vaker gezegd Susic hoort in de basis.

 25. clubman

  Jaja het is weer zover, we hebben weer wat te klagen: nu spelen we weer niet attractief en opportunistisch genoeg…
  Hadden we dat nu wél gedaan maar daardoor slechts 1 puntje bij elkaar gesprokkeld, dan hadden we natuurlijk véél behoudender moeten spelen en de bus parkeren! Dank je de koekoek!
  Zeiken, zeiken, zeiken…in Venlo is het nooit goed…5 punten uit 4 relatief zware wedstrijden en alwéér is het niet goed genoeg en had het anders gemoeten…
  Venlo, stedje van geklaag en genäöl!

 26. robvvv

  Vvv heeft nu 5 punten uit 4 wedstrijden tegen tegenstanders die vorig jaar goed waren voor NUL punten… er zit dus verbetering in. Ze zijn op koers voor handhaving … En daar gaat het om..

 27. Dond

  Zal VVV nog kijken naar transfervrije spelers?

  Terell Ondaan (?)
  Snelle behendige buitenspeler. Zie Patrick Joosten, er gebeurde wat toen hij erin kwam. En persoonlijk vind ik dat we voorin helaas nog beperkte snelheid hebben.

Leave a Reply