Sterk VVV-Venlo verliest nipt van matige koploper

Allereerst moet ik even zeggen dat ik niet blij was de invloed van Fox Sports op de tijdstippen. De aanvangstijd van 12:15 slaat natuurlijk nergens op. Helaas is dat in de volgende wedstrijd, tegen NAC Breda, weer het geval. Gelukkig regende het niet toen de wedstrijd begon en konden de supporters op de onoverdekte tribune lekker droog van de wedstrijd gaan genieten. En genoten worden kon er volop.

Maurice Steijn had één wijziging doorgevoerd in zijn opstelling ten opzichte van afgelopen week. Roel Janssen kreeg weer eens een basisplaats in plaats van Damian van Bruggen, hierdoor verhuisde Kum naar het centrum van de defensie. Susic was nog steeds afwezig.

De geel-zwarte brigade begon zeer scherp aan de wedstrijd. De duels werden scherp aangegaan en de Eindhovenaren werden bij de strot gegrepen. Dat resulteerde in een eerste schot van de wedstrijd. Patrick Joosten mocht vuren maar schoot de bal helaas net langs het doel van Zoet.

De Eindhovenaren speelden in een traag tempo waardoor ze er niet makkelijk doorheen kwamen. Daarnaast zette VVV ook echt wel de tanden flink erin. Met name onder aanvoering van het trio Röseler, Kum en aanvoerder Danny Post. Wat een lust voor het oog is deze Danny Post en wat voel ik een gepaste trots dat hij de aanvoerder is van VVV.

Ondanks de werklust en de felheid beschikt PSV nog steeds over betere spelers dan VVV en ze kwamen er dus ook vanzelfsprekend een keer door de defensie heen. Peter van Ooijen zat niet echt lekker in de wedstrijd en is ook niet echt een rechtsbuiten of een snelle speler en daar lagen dus kansen voor PSV. Angelino kwam er dan ook regelmatig overheen en dat resulteerde naar een kleine tien minuten spelen in een eerste gevaarlijke kans voor PSV. Helaas voor PSV hebben ze Unnerstall terug naar Venlo gestuurd en dus werd deze kans direct onschadelijk gemaakt.

Hierna was het weer de beurt aan de Venlonaren. Ditmaal ging Seuntjes op avontuur. Zijn avontuur strandde uiteindelijk in het strafschopgebied, maar of dit reglementair gebeurde durf ik niet te zeggen. Ook Penny Mlapa liet zich voor het eerst deze wedstrijd gelden. Met een schot uit de draai werd Zoet getest maar jammer genoeg verdween de bal niet in het doel. Zoals al eerder verteld heeft van Ooijen niet de snelheid zoals Angelino die heeft. Angelino kwam er dus weer een keer doorheen op een bijna identieke wijze, maar ook nu ging zijn poging niet in het doel.  Toch kreeg Seuntjes nog een hele serieuze mogelijkheid om de score te openen, maar helaas voor ons is Seun of God niet meer de doelpuntenmachine die hij ooit was.

Het spel speelde zich vooral af tussen de beide doelgebieden maar niet daarin. Toch was het genieten geblazen van de strijd en inzet. Zoals al genoemd speelde het centrale duo een belangrijke en goede rol in de defensie en was Danny Post weer eens onverzettelijk met heerlijke onderscheppingen en fantastische slidings. Ook Moreno Rutten wil ik graag een keer noemen. Als rechtsback ben je niet zo vaak in de picture, behalve als je toevallig eens een onterechte rode kaart krijgt. Toch speelt Rutten een dijk van een seizoen en ook vandaag was hij Lozano en Bergwijn de baas.

Ondanks het sterke verdedigen kwam PSV wel een paar keer weer 1 op 1 te staan. Ook Steven Bergwijn lukte dit een enkele keer. Toch kreeg Unnerstall het voor elkaar om ervoor te zorgen dat dit een achterbal werd. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Jonathan Opoku en Zoet. Opoku leek de Venlonaren met een voorsprong de rust in te schieten maar het was Zoet die formidabel redde en er zo voor zorgde dat VVV niet met een voorsprong de rust in ging.

De tweede helft ging precies hetzelfde verder als de eerste helft. Met vooral het spel tussen beide doelgebieden maar slechts een enkele keer kwam een van beide ploegen in het vijandelijke doelgebied terecht. Schotjes van Rutten en van Ooijen werden er vanuit de Venlosche zijde afgevuurd, maar deze waren niet rijp voor een doelpunt. Het duurde voor PSV een kwartier voordat zij hun eerste kans kregen. De Jong kopte vanuit een hoekschop goed richting het doel maar ook deze werd knap gekeerd door Unnerstall. Hierna was ook weer direct de beurt aan de mannen in het geel en zwart. Wederom Seuntjes die goed de ruimte in liep en Rutten die de bal goed richting hem gooide. Helaas voor is het torinstinkt bij Seuntjes verdwenen, de bal vloog net boven het doel.

De Eindhovenaren namen nu iets meer het heft in handen en oefenden meer druk uit op de Venlosche defensie. De Venlonaren kwamen er langzaam maar zeker steeds minder onder de druk uit. Toch waren het wederom twee Venlosche spelers die richting het doel voor gevaar zorgden. Opoku werd in de diepte gestuurd maar was helaas net te langzaam om een goede kans hieruit de creëren. Daarnaast was het weer Seuntjes die voor gevaar zorgde. Hij nam een bal zijn linkervoet geweldig op de pantoffel maar deze knal ging helaas net langs het doel, dit schot verdiende zeker een mooier einde.

PSV bracht nog een extra aanvaller en eigenlijk kwamen de Venlonaren het laatste kwartier amper van de eigen helft af. De druk werd alsmaar groter en groter maar tot echt grote kansen kwam het niet. Totdat ineens Lozano het op zijn heupen kreeg. Hij had werkelijk waar helemaal niets goed gedaan in de vorige 86 minuten, maar nu toch wel. Hij speelde zijn tegenstander uit en rende naar binnen en schoot toen raak: 0-1. Verdiend was het niet maar toch stond er een achterstand op het scorebord. Dat was ook direct het signaal om alles of niets te gaan spelen. Jay-Roy Grot werd erin gebracht voor Janssen.

De allergrootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Jonathan Opoku en de redding van het jaar kwam op naam van Denzel Dumfries. Zoals John Heitinga ooit voor Ajax een schot van El Gaaouiri op miraculeuze wijze uit het doel wist te houden deed Denzel Dumfries dit namens PSV. Het Na goed en fel doorgaan van Post kwam de bal terecht bij Opoku die de bal voor het inschieten had en dit eigenlijk ook goed deed. Hij schoot de bal richting de linkerbovenhoek maar toch kon Dumfries de bal nog uit het doel houden. Dit was eigenlijk nog het enige concrete gevaar wat er was en dus eindigde de wedstrijd in een zuur verlies. Helaas mocht het niet zo zijn en er had zeker meer ingezeten.

Volgende week is er interlandvoetbal en kunt u weer een interview verwachten uit de rubriek Hoe gaat het nu met … De eerst volgende wedstrijd is tegen NAC Breda op 31 maart. FORZA VENLO!

24 Responses

 1. Jurgen_1990

  VVV speelde een prima wedstrijd, maar 1 persoon dat gaat echt niet meer, namelijk Seuntjes.

  Deze man is zo traag. Hij heeft een handelings snelheid van een schildpad en een draaicirkel van een vrachtwagen (zie goal van Lozano), maar Steijn ziet het gewoon niet, dus hopelijk wordt het contract van hem NIET!!! verlengt.

  Voor de rest blijf zo voetballen en we handhaven ons gewoon gemakkelijk.

 2. Baolderse

  Waarom een speler benoemen die het tegen uitgerekend Lozano niet kan bijbenen. Ik benoem liever naast de wekelijks uitblinkende Unerstall deze week onze captain Post. Hoeveel werklust, inzet, strijdlust en vooral tackels kun je laten zien. Fantastische speler ….

  0-1 is een eerlijke uitslag, we moeten het hebben van wedstrijden tegen NAC en Graafschap.

 3. venlona

  Wat een onzin Jürgen. Heb je een andere wedstrijd gezien? Seun speelde ijzersterk. Onvoorstelbaar wat hij een werk heeft verzet en heel veel goede passes gaf.

 4. RuiverCity

  Ongelooflijk jammer dit. VVV speelde tactisch een bijzonder goede wedstrijd op één ding na. Waarom werd Seuntjens in de tweede helft niet gewisseld? Handelingssnelheid ging met de minuut verder achter uit. Hij miste een enorme kans en was schuldig aan de 0-1. Dit had voorkomen kunnen worden als Steijn Van Ooijen naar het middenveld had gehaald (meer creativiteit) en Grot op de flanken (meer snelheid want er lag me toch een ruimte…).
  Dat net de slechtste man van het veld de winnende moet maken….Dit PSV gun je toch echt niks!

 5. Jurgen_1990

  De vraag is heb jij een andere wedstrijd hebt gezien, want namelijk iedereen om mij heen had dezelfde mening en noem mij een wedstrijd die hij dit seizoen goed heeft gespeeld, want mag hij ook een keer een goede pass geven, want hij meeste wat hij doet eindigt in balverlies.

  Post speelde inderdaad ijzersterk. Snap niet dat een subtop club nooit interesse in hem heeft gehad.

 6. john

  ‘vvv heeft alles goed gedaan , publiek vermaakt tot laatste minuut. maar wat een onterechte uitslag . als er een winnaar had moeten zijn was het VVV.

  post verdiend met zijn inzet een dikke 10.

  geen gele kaarten , een compliment voor de scheidsrechter …….zo kan het ook.

 7. supportertje
  supportertje

  VVV heeft een geweldige wedstrijd op de mat neergelegd. Alles zat er in, passie, strijd, inzet, maar vooral de wil om iets te laten zien tegen de landskampioen. Bijna was het gelukt, en het had moeten lukken als de trainer ze in de laatste 10 minuten geholpen had met wissels. Er was een enorme druk op het doel van VVV en het was de ene aanvalsgolf na de andere. Vele waren moegestreden, en wissels hadden m.i. kunnen helpen om drive te ontregelen bij PSV. Ook hadden verse krachten nog wat kunnen betekenen in de laatste aanvallen. Helaas koos de trainer hier niet voor. Wel complimenten voor hoe hij het elftal heeft neergezet voor deze wedstrijd. Maar in minuut 82, 83 had hij toch moeten gaan wisselen om de punt in huis te houden. Al met al een prachtige prestatie van ons team, en iets om trots op te zijn.

 8. ger

  Ik heb een erg toffe wedstrijd gezien met passie.
  En jammer dat het 0-1 is geworden en en niet 1-0 of 0-0 wat meer verdiend zou zijn.
  Maar ik denk dat als VVV tegen NAC zo speeld dat het geen probleem mag zijn!

 9. Godfried
  Godfried

  goede wedstrijd van vvv. en wat heb ik toch een gruwelijke hekel aan PSV.

  ik had ook in de 80e minuut een verdediger erbij gezet. slot op de deur en dat punt koesteren. of idd bluffen en vol op de aanval. PSV speelde op een gegeven met 6 aanvallers. dan moet je reageren naar mijn idee.

  op naar volgende week. uit bij nac wordt heel belangrijk. die moeten we winnen!

 10. mats

  Fijne wedstrijd, veel passie en strijd… heb genoten.
  Maar om Zeker Zwete en Ievel Piemeltje tevreden te houden zal ik toch wat zeiken hier.

  Ik ben Opoku en Seuntjens enorm dankbaar voor alles wat ze voor VVV gedaan hebben. Maar iedereen kan zien dat je nooit en te never kunt doorgroeien met deze twee. Opoku ga ik het niet eens meer over hebben, wat een geklungel weer vandaag. Maar Seuntjens! DE SEUN! Wat een klasbak! Vandaag ook weer…. maar in de tweede helft was het op. Klaar! En hoezeer hij ook zijn best doet, uiteindelijk is de 0-1 hem wel aan te rekenen. Hij kan dit niveau gewoon niet meer aan. En VVV moet doorselecteren om verder te komen. Dus met alle respect voor DE Seun en Opoku, moeten ze op een mooie manier afscheid gaan nemen na dit seizoen en een mooie transfer gaan maken, want ze zouden beide voor élke KKdivisie club nog van grote waarde kunnen zijn. Ik gun ze dat meer dan dat ze wegkwijnen bij VVV.

  Maar Goed, zolang Steijn er zit zal het wel niet gebeuren. Hij had Seun moeten wisselen voor Lintjorst zodat VVV naar voren was blijven voetballen.

  Maar Hey, ik weet zeker dat Zeker Zwete en IevelPiemeltje vandaag aan hun trekken zijn gekomen. Dat is ook wat waard he

  1. Ievel Knievel

   Je moest eens weten wat ik allemaal met mijn piemeltje kan en doe 😉

   Maar inderdaad het was heerlijk vandaag (met mijn piemeltje) 😉

   En verder, ik beoordeel VVV als team en de schakels in het team. Ik ga niet zo zitten afzeiken op individuele spelers, want ze spelen volgens een Steijn-discipline, zoals ik mag aannemen inmiddels wel bekend. Ze houden zich aan de opdracht van de trainer; ongeacht wat iemand er nou van vindt of niet. Maar dat is volgens mij al vaker uitgelegd hier; overigens is dat beleid zelfs met statistiek onderbouwd hier….

   En dan nog, stel, het zijn de zwakste schakels binnen dit team, het is echt niet gezegd dat dit VVV betere vervangers voor ze kan halen, dat is nu net het punt. Je kan afgeven op de zwakste schakel in het team, maar de zwakste schakels kunnen wel de sterkste spelers zijn die dit VVV zich kan permitteren. Dat is ook de reden dat Steijn met een georganiseerd blok speelt waarbij de individuele kwaliteiten bewust niet aan bod komen. Dat is de manier waarop tekortkomingen juist gecompenseerd worden, door dat blok. Jammergenoeg lukte het net niet vandaag, op naar de volgende wedstrijd. Deze discpline gewoon vast blijven houden week-in en week uit en we eindigen tussen plek 8 en plek 14,.

   Volgens mij was de ambitie van dit VVV voor dit seizoen, 1 plek hoger en 1 punt meer dan vorig seizoen. Ze liggen op koers, zeker gelet op het spel en de teamddiscpipline. Jammer dat de concurrentie dit weekend voor VVV zeer ongunstige uitslagen heeft. Pech hoort er ook bij.

 11. mats

  Oh en nog wat, vreselijk al die PisVEE supporters op VW1 en 2. Hoe kan het toch dat er bij VVV altijd zoveel uitsupporters van PSV, AJAX EN FEY buiten het uitvak in het stadion zitten.
  Moeten ze niet eens gaan controleren op clubcards als mensen het stadion binnenkomen?

  Ik schaam me echt voor de club VVV. Echt totaal geen respect voor de eigen supporters

  1. jason

   Mats je bovenstaande reactie over de wedstrijd ben ik helemaal met je eens echter over de supporters niet. Heerlijk dat er nog een stadion in nederland is waar het gewoon kan. Supporters door elkaar. Hoezo geen respect van VVV voor de eigen supporters. Deze snap ik niet.

   Wat wel ergerlijk is dat nou eenmaal in venlo en omgeving het normaal is dat je je kids opvoed dat ze voor een van de topclubs moeten zijn. En dus krijg je veel limburgs sprekende mensen in de koel met een psv sjaal om. Zie breda daar wordt ze gewoon geleerd dat je voor nac moet zijn en dus elke week volle bak.

   Helaas willen mensen nou eenmaal (zeker in Venlo) bij de beste horen en dat is niet vvv.

   Lang leve De Koel

 12. robbaan

  PSV wint, zwijnt!,
  VVV verdiende minimaal een punt.
  Goede organisatie en klasse inzet van het gehele team, jammer dat uitgerekend Lozano er toch nog een in kon prikken.
  Maar van de andere kant verzuimde VVV zelf om te scoren. Wat ik erg ergerlijk vond was de reactie van Dumfries na het laatste fluitsignaal een international onwaardig richting de o tribune.
  Wat betreft het wisselbeleid, blijft Steijn volharden in wat hij al jaren doet, vooral niet wisselen of zo laat mogelijk!

 13. Depor

  Wat was Seuntjens schandalig slecht vandaag. Hij maakte veel fouten die beslissend konden zijn en nog wordt hij niet gewisseld. Uiteindelijk is hij ook schuldig aan het tegendoelpunt. We hebben een groot talent voor zijn positie. Waarom speelt deze niet?

  Hopelijk is Susic weer snel fit. Samen met Linthorst en Post zou dit een mooi middenveld zijn voor de laatste wedstrijden (en volgend seizoen).

 14. Goodie
  Goodie

  Ik heb een gedreven en goed spelend VVV gezien. De verdediging met Kum als CV was ijzersterk vandaag. Persoonlijk was voor mij Post MOTM. Wat een inzet en werk verricht hij.
  Het zou niet de eerste keer zijn dat PSV de laatste 5 minuten scoort, helaas houden wij er ook niks aan over.
  Seuntjens was niet helemaal gelukkig vandaag, maar lekker hem afvallen dat hij een sprintduel van Lozano verliest… Beoordeel hem op zijn kwaliteiten: inzicht, balvast en werklust.

  Maar goed, geen kaarten dus geen schorsingen tegen Nac. 3 belangrijke punten zijn daar te pakken op weg naar handhaving.

 15. twiggy11

  Jammer jammer een puntje was verdiend maar alsj je t tegen bayern München van Nederland speelt kan het gebeuren .de hoeveelste wedstrijd van PSV is dit al niet gebeurd wat een mazzel ploeg is voor mij niet de kampioen ik hop dat ze nog punten laten liggen

Leave a Reply