Sterk VVV-Venlo verliest nipt van matige koploper

Allereerst moet ik even zeggen dat ik niet blij was de invloed van Fox Sports op de tijdstippen. De aanvangstijd van 12:15 slaat natuurlijk nergens op. Helaas is dat in de volgende wedstrijd, tegen NAC Breda, weer het geval. Gelukkig regende het niet toen de wedstrijd begon en konden de supporters op de onoverdekte tribune lekker droog van de wedstrijd gaan genieten. En genoten worden kon er volop.

Maurice Steijn had één wijziging doorgevoerd in zijn opstelling ten opzichte van afgelopen week. Roel Janssen kreeg weer eens een basisplaats in plaats van Damian van Bruggen, hierdoor verhuisde Kum naar het centrum van de defensie. Susic was nog steeds afwezig.

De geel-zwarte brigade begon zeer scherp aan de wedstrijd. De duels werden scherp aangegaan en de Eindhovenaren werden bij de strot gegrepen. Dat resulteerde in een eerste schot van de wedstrijd. Patrick Joosten mocht vuren maar schoot de bal helaas net langs het doel van Zoet.

De Eindhovenaren speelden in een traag tempo waardoor ze er niet makkelijk doorheen kwamen. Daarnaast zette VVV ook echt wel de tanden flink erin. Met name onder aanvoering van het trio Röseler, Kum en aanvoerder Danny Post. Wat een lust voor het oog is deze Danny Post en wat voel ik een gepaste trots dat hij de aanvoerder is van VVV.

Ondanks de werklust en de felheid beschikt PSV nog steeds over betere spelers dan VVV en ze kwamen er dus ook vanzelfsprekend een keer door de defensie heen. Peter van Ooijen zat niet echt lekker in de wedstrijd en is ook niet echt een rechtsbuiten of een snelle speler en daar lagen dus kansen voor PSV. Angelino kwam er dan ook regelmatig overheen en dat resulteerde naar een kleine tien minuten spelen in een eerste gevaarlijke kans voor PSV. Helaas voor PSV hebben ze Unnerstall terug naar Venlo gestuurd en dus werd deze kans direct onschadelijk gemaakt.

Hierna was het weer de beurt aan de Venlonaren. Ditmaal ging Seuntjes op avontuur. Zijn avontuur strandde uiteindelijk in het strafschopgebied, maar of dit reglementair gebeurde durf ik niet te zeggen. Ook Penny Mlapa liet zich voor het eerst deze wedstrijd gelden. Met een schot uit de draai werd Zoet getest maar jammer genoeg verdween de bal niet in het doel. Zoals al eerder verteld heeft van Ooijen niet de snelheid zoals Angelino die heeft. Angelino kwam er dus weer een keer doorheen op een bijna identieke wijze, maar ook nu ging zijn poging niet in het doel.  Toch kreeg Seuntjes nog een hele serieuze mogelijkheid om de score te openen, maar helaas voor ons is Seun of God niet meer de doelpuntenmachine die hij ooit was.

Het spel speelde zich vooral af tussen de beide doelgebieden maar niet daarin. Toch was het genieten geblazen van de strijd en inzet. Zoals al genoemd speelde het centrale duo een belangrijke en goede rol in de defensie en was Danny Post weer eens onverzettelijk met heerlijke onderscheppingen en fantastische slidings. Ook Moreno Rutten wil ik graag een keer noemen. Als rechtsback ben je niet zo vaak in de picture, behalve als je toevallig eens een onterechte rode kaart krijgt. Toch speelt Rutten een dijk van een seizoen en ook vandaag was hij Lozano en Bergwijn de baas.

Ondanks het sterke verdedigen kwam PSV wel een paar keer weer 1 op 1 te staan. Ook Steven Bergwijn lukte dit een enkele keer. Toch kreeg Unnerstall het voor elkaar om ervoor te zorgen dat dit een achterbal werd. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Jonathan Opoku en Zoet. Opoku leek de Venlonaren met een voorsprong de rust in te schieten maar het was Zoet die formidabel redde en er zo voor zorgde dat VVV niet met een voorsprong de rust in ging.

De tweede helft ging precies hetzelfde verder als de eerste helft. Met vooral het spel tussen beide doelgebieden maar slechts een enkele keer kwam een van beide ploegen in het vijandelijke doelgebied terecht. Schotjes van Rutten en van Ooijen werden er vanuit de Venlosche zijde afgevuurd, maar deze waren niet rijp voor een doelpunt. Het duurde voor PSV een kwartier voordat zij hun eerste kans kregen. De Jong kopte vanuit een hoekschop goed richting het doel maar ook deze werd knap gekeerd door Unnerstall. Hierna was ook weer direct de beurt aan de mannen in het geel en zwart. Wederom Seuntjes die goed de ruimte in liep en Rutten die de bal goed richting hem gooide. Helaas voor is het torinstinkt bij Seuntjes verdwenen, de bal vloog net boven het doel.

De Eindhovenaren namen nu iets meer het heft in handen en oefenden meer druk uit op de Venlosche defensie. De Venlonaren kwamen er langzaam maar zeker steeds minder onder de druk uit. Toch waren het wederom twee Venlosche spelers die richting het doel voor gevaar zorgden. Opoku werd in de diepte gestuurd maar was helaas net te langzaam om een goede kans hieruit de creëren. Daarnaast was het weer Seuntjes die voor gevaar zorgde. Hij nam een bal zijn linkervoet geweldig op de pantoffel maar deze knal ging helaas net langs het doel, dit schot verdiende zeker een mooier einde.

PSV bracht nog een extra aanvaller en eigenlijk kwamen de Venlonaren het laatste kwartier amper van de eigen helft af. De druk werd alsmaar groter en groter maar tot echt grote kansen kwam het niet. Totdat ineens Lozano het op zijn heupen kreeg. Hij had werkelijk waar helemaal niets goed gedaan in de vorige 86 minuten, maar nu toch wel. Hij speelde zijn tegenstander uit en rende naar binnen en schoot toen raak: 0-1. Verdiend was het niet maar toch stond er een achterstand op het scorebord. Dat was ook direct het signaal om alles of niets te gaan spelen. Jay-Roy Grot werd erin gebracht voor Janssen.

De allergrootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Jonathan Opoku en de redding van het jaar kwam op naam van Denzel Dumfries. Zoals John Heitinga ooit voor Ajax een schot van El Gaaouiri op miraculeuze wijze uit het doel wist te houden deed Denzel Dumfries dit namens PSV. Het Na goed en fel doorgaan van Post kwam de bal terecht bij Opoku die de bal voor het inschieten had en dit eigenlijk ook goed deed. Hij schoot de bal richting de linkerbovenhoek maar toch kon Dumfries de bal nog uit het doel houden. Dit was eigenlijk nog het enige concrete gevaar wat er was en dus eindigde de wedstrijd in een zuur verlies. Helaas mocht het niet zo zijn en er had zeker meer ingezeten.

Volgende week is er interlandvoetbal en kunt u weer een interview verwachten uit de rubriek Hoe gaat het nu met … De eerst volgende wedstrijd is tegen NAC Breda op 31 maart. FORZA VENLO!

58 Responses

 1. Jurgen_1990

  VVV speelde een prima wedstrijd, maar 1 persoon dat gaat echt niet meer, namelijk Seuntjes.

  Deze man is zo traag. Hij heeft een handelings snelheid van een schildpad en een draaicirkel van een vrachtwagen (zie goal van Lozano), maar Steijn ziet het gewoon niet, dus hopelijk wordt het contract van hem NIET!!! verlengt.

  Voor de rest blijf zo voetballen en we handhaven ons gewoon gemakkelijk.

 2. Baolderse

  Waarom een speler benoemen die het tegen uitgerekend Lozano niet kan bijbenen. Ik benoem liever naast de wekelijks uitblinkende Unerstall deze week onze captain Post. Hoeveel werklust, inzet, strijdlust en vooral tackels kun je laten zien. Fantastische speler ….

  0-1 is een eerlijke uitslag, we moeten het hebben van wedstrijden tegen NAC en Graafschap.

 3. venlona

  Wat een onzin Jürgen. Heb je een andere wedstrijd gezien? Seun speelde ijzersterk. Onvoorstelbaar wat hij een werk heeft verzet en heel veel goede passes gaf.

 4. RuiverCity

  Ongelooflijk jammer dit. VVV speelde tactisch een bijzonder goede wedstrijd op één ding na. Waarom werd Seuntjens in de tweede helft niet gewisseld? Handelingssnelheid ging met de minuut verder achter uit. Hij miste een enorme kans en was schuldig aan de 0-1. Dit had voorkomen kunnen worden als Steijn Van Ooijen naar het middenveld had gehaald (meer creativiteit) en Grot op de flanken (meer snelheid want er lag me toch een ruimte…).
  Dat net de slechtste man van het veld de winnende moet maken….Dit PSV gun je toch echt niks!

 5. Jurgen_1990

  De vraag is heb jij een andere wedstrijd hebt gezien, want namelijk iedereen om mij heen had dezelfde mening en noem mij een wedstrijd die hij dit seizoen goed heeft gespeeld, want mag hij ook een keer een goede pass geven, want hij meeste wat hij doet eindigt in balverlies.

  Post speelde inderdaad ijzersterk. Snap niet dat een subtop club nooit interesse in hem heeft gehad.

   1. DeOtjes

    Jammer dat er weer op de man gespeeld moet worden. Hoe het aub netjes naar elkaar.

    On topic. Ik vind Seuntjes geweldig op inzicht, techniek en inzet. Hij is idd niet de meest wendbare. Maar zeker niet langzaam. Alhoewel het langzaam oogt. Om hem de schuld te geven van de goal is teveel. Jansen zet een verkeerde tackle in, Opoku loopt er te traag in, Seun wordt makkelijk omspeeld, centraal staat 1 persoon lucht te dekken en de bal was lastig maar niet onhoudbaar. Volgens mij is er in deze situatie niet 1 iemand aan te wijzen.

 6. john

  ‘vvv heeft alles goed gedaan , publiek vermaakt tot laatste minuut. maar wat een onterechte uitslag . als er een winnaar had moeten zijn was het VVV.

  post verdiend met zijn inzet een dikke 10.

  geen gele kaarten , een compliment voor de scheidsrechter …….zo kan het ook.

 7. supportertje

  VVV heeft een geweldige wedstrijd op de mat neergelegd. Alles zat er in, passie, strijd, inzet, maar vooral de wil om iets te laten zien tegen de landskampioen. Bijna was het gelukt, en het had moeten lukken als de trainer ze in de laatste 10 minuten geholpen had met wissels. Er was een enorme druk op het doel van VVV en het was de ene aanvalsgolf na de andere. Vele waren moegestreden, en wissels hadden m.i. kunnen helpen om drive te ontregelen bij PSV. Ook hadden verse krachten nog wat kunnen betekenen in de laatste aanvallen. Helaas koos de trainer hier niet voor. Wel complimenten voor hoe hij het elftal heeft neergezet voor deze wedstrijd. Maar in minuut 82, 83 had hij toch moeten gaan wisselen om de punt in huis te houden. Al met al een prachtige prestatie van ons team, en iets om trots op te zijn.

 8. ger

  Ik heb een erg toffe wedstrijd gezien met passie.
  En jammer dat het 0-1 is geworden en en niet 1-0 of 0-0 wat meer verdiend zou zijn.
  Maar ik denk dat als VVV tegen NAC zo speeld dat het geen probleem mag zijn!

 9. Godfried

  goede wedstrijd van vvv. en wat heb ik toch een gruwelijke hekel aan PSV.

  ik had ook in de 80e minuut een verdediger erbij gezet. slot op de deur en dat punt koesteren. of idd bluffen en vol op de aanval. PSV speelde op een gegeven met 6 aanvallers. dan moet je reageren naar mijn idee.

  op naar volgende week. uit bij nac wordt heel belangrijk. die moeten we winnen!

 10. mats

  Fijne wedstrijd, veel passie en strijd… heb genoten.
  Maar om Zeker Zwete en Ievel Piemeltje tevreden te houden zal ik toch wat zeiken hier.

  Ik ben Opoku en Seuntjens enorm dankbaar voor alles wat ze voor VVV gedaan hebben. Maar iedereen kan zien dat je nooit en te never kunt doorgroeien met deze twee. Opoku ga ik het niet eens meer over hebben, wat een geklungel weer vandaag. Maar Seuntjens! DE SEUN! Wat een klasbak! Vandaag ook weer…. maar in de tweede helft was het op. Klaar! En hoezeer hij ook zijn best doet, uiteindelijk is de 0-1 hem wel aan te rekenen. Hij kan dit niveau gewoon niet meer aan. En VVV moet doorselecteren om verder te komen. Dus met alle respect voor DE Seun en Opoku, moeten ze op een mooie manier afscheid gaan nemen na dit seizoen en een mooie transfer gaan maken, want ze zouden beide voor élke KKdivisie club nog van grote waarde kunnen zijn. Ik gun ze dat meer dan dat ze wegkwijnen bij VVV.

  Maar Goed, zolang Steijn er zit zal het wel niet gebeuren. Hij had Seun moeten wisselen voor Lintjorst zodat VVV naar voren was blijven voetballen.

  Maar Hey, ik weet zeker dat Zeker Zwete en IevelPiemeltje vandaag aan hun trekken zijn gekomen. Dat is ook wat waard he

  1. Ievel Knievel

   Je moest eens weten wat ik allemaal met mijn piemeltje kan en doe 😉

   Maar inderdaad het was heerlijk vandaag (met mijn piemeltje) 😉

   En verder, ik beoordeel VVV als team en de schakels in het team. Ik ga niet zo zitten afzeiken op individuele spelers, want ze spelen volgens een Steijn-discipline, zoals ik mag aannemen inmiddels wel bekend. Ze houden zich aan de opdracht van de trainer; ongeacht wat iemand er nou van vindt of niet. Maar dat is volgens mij al vaker uitgelegd hier; overigens is dat beleid zelfs met statistiek onderbouwd hier….

   En dan nog, stel, het zijn de zwakste schakels binnen dit team, het is echt niet gezegd dat dit VVV betere vervangers voor ze kan halen, dat is nu net het punt. Je kan afgeven op de zwakste schakel in het team, maar de zwakste schakels kunnen wel de sterkste spelers zijn die dit VVV zich kan permitteren. Dat is ook de reden dat Steijn met een georganiseerd blok speelt waarbij de individuele kwaliteiten bewust niet aan bod komen. Dat is de manier waarop tekortkomingen juist gecompenseerd worden, door dat blok. Jammergenoeg lukte het net niet vandaag, op naar de volgende wedstrijd. Deze discpline gewoon vast blijven houden week-in en week uit en we eindigen tussen plek 8 en plek 14,.

   Volgens mij was de ambitie van dit VVV voor dit seizoen, 1 plek hoger en 1 punt meer dan vorig seizoen. Ze liggen op koers, zeker gelet op het spel en de teamddiscpipline. Jammer dat de concurrentie dit weekend voor VVV zeer ongunstige uitslagen heeft. Pech hoort er ook bij.

   1. DeOtjes

    Jij mag jouw mening hebben en een ander de zijne. Reageer niet of met jouw onderbouwing van jouw mening in plaats van zo kinderachtig. Maakt het voor iedereen veel leuker op dit forum.

   2. DeOtjes

    Ik snap wat je hier zegt en ben het er grotendeels mee eens. Toch zou ik graag eens een wedstrijd zien met susic op deze plek of van Ooijen.

   3. Zeker wete

    Meer dan de helft van het publiek geeft VVV na de wedstrijd een ovationeel applaus voor de prima prestatie. Veel mensen reageren hier op de site ook positief op een VVV dat naar de mogelijkheden nagenoeg het maximale haalt. Dat is ook een dik compliment waardig. En uiteraard zijn er dingen die niet zo goed gaan. Die weet onze kwatsmats natuurlijk fantastisch in de spotlight te brengen. Dat kan hij als de beste.
    Flats weet het ook nog zóó zeker dat alle andere meningen onzin zijn. Dan heeft rats altijd gelijk. Pats houd ook van gelijk krijgen. Dan voelt hij zich belangrijk.
    Ik zal nu toch ook wel beloond worden met een Bla bla bla gááp….

 11. mats

  Oh en nog wat, vreselijk al die PisVEE supporters op VW1 en 2. Hoe kan het toch dat er bij VVV altijd zoveel uitsupporters van PSV, AJAX EN FEY buiten het uitvak in het stadion zitten.
  Moeten ze niet eens gaan controleren op clubcards als mensen het stadion binnenkomen?

  Ik schaam me echt voor de club VVV. Echt totaal geen respect voor de eigen supporters

  1. jason

   Mats je bovenstaande reactie over de wedstrijd ben ik helemaal met je eens echter over de supporters niet. Heerlijk dat er nog een stadion in nederland is waar het gewoon kan. Supporters door elkaar. Hoezo geen respect van VVV voor de eigen supporters. Deze snap ik niet.

   Wat wel ergerlijk is dat nou eenmaal in venlo en omgeving het normaal is dat je je kids opvoed dat ze voor een van de topclubs moeten zijn. En dus krijg je veel limburgs sprekende mensen in de koel met een psv sjaal om. Zie breda daar wordt ze gewoon geleerd dat je voor nac moet zijn en dus elke week volle bak.

   Helaas willen mensen nou eenmaal (zeker in Venlo) bij de beste horen en dat is niet vvv.

   Lang leve De Koel

   1. RuiverCity

    Ja omdat PSV won. Als VVV gewonnen had waren de rapen gaar geweest. Die gasten waren stomdronken. Liepen constant bier te halen tijdens de wedstrijd.

   2. mats

    Dat er wat supporters tussen Itten is op zich ook niet zo erg Jason… soms is het ook we mooi dat het nog kan… maar dan gaat het om een paar vrienden of kennissen van het werk die je eens mee neemt op je clubkaart.
    Nu gaat het om complete tribunes. Hoe kan dat nou? Dat moet bijna wel georganiseerd gebeuren. En ik vind het gek dat VVV zich daarvoor laat gebruiken.

  2. bear664

   Ben het helemaal met je eens mats … een grof schandaal dat daar uitsluitend PSV supporters zitten ,,, en dan voor zo’n wedstrijd clubcard verplichting aanhouden … bah

 12. robbaan

  PSV wint, zwijnt!,
  VVV verdiende minimaal een punt.
  Goede organisatie en klasse inzet van het gehele team, jammer dat uitgerekend Lozano er toch nog een in kon prikken.
  Maar van de andere kant verzuimde VVV zelf om te scoren. Wat ik erg ergerlijk vond was de reactie van Dumfries na het laatste fluitsignaal een international onwaardig richting de o tribune.
  Wat betreft het wisselbeleid, blijft Steijn volharden in wat hij al jaren doet, vooral niet wisselen of zo laat mogelijk!

 13. Depor

  Wat was Seuntjens schandalig slecht vandaag. Hij maakte veel fouten die beslissend konden zijn en nog wordt hij niet gewisseld. Uiteindelijk is hij ook schuldig aan het tegendoelpunt. We hebben een groot talent voor zijn positie. Waarom speelt deze niet?

  Hopelijk is Susic weer snel fit. Samen met Linthorst en Post zou dit een mooi middenveld zijn voor de laatste wedstrijden (en volgend seizoen).

 14. Goodie

  Ik heb een gedreven en goed spelend VVV gezien. De verdediging met Kum als CV was ijzersterk vandaag. Persoonlijk was voor mij Post MOTM. Wat een inzet en werk verricht hij.
  Het zou niet de eerste keer zijn dat PSV de laatste 5 minuten scoort, helaas houden wij er ook niks aan over.
  Seuntjens was niet helemaal gelukkig vandaag, maar lekker hem afvallen dat hij een sprintduel van Lozano verliest… Beoordeel hem op zijn kwaliteiten: inzicht, balvast en werklust.

  Maar goed, geen kaarten dus geen schorsingen tegen Nac. 3 belangrijke punten zijn daar te pakken op weg naar handhaving.

 15. twiggy11

  Jammer jammer een puntje was verdiend maar alsj je t tegen bayern München van Nederland speelt kan het gebeuren .de hoeveelste wedstrijd van PSV is dit al niet gebeurd wat een mazzel ploeg is voor mij niet de kampioen ik hop dat ze nog punten laten liggen

 16. Koelie

  Als PSV de schuld geeft van hun matige spel aan het veld dan weet je dat VVV het uitstekend heeft gedaan. Onwijs hard gewerkt en met goed spel zover dat mogelijk was. Onverdiend verlies.. het zoeken naar een zondebok gaat ook weer veel te ver. Blijkbaar moeten de fans altijd een reden hebben om te zeiken.

   1. Ievel Knievel

    Volgens mij ben je zelf de reden/ oorzaak dat je zeikt, maar goed.

    Dit team doet gewoon wat het kan.

  1. jason

   Dit is ook het meest schandaligste veld in het betaalde voetbal. Vvv moet zich schamen dat ze zon gedrocht daar hebben liggen in het verder mooiste stadion van Nederland.

   Lang leve De Koel

   1. supportertje

    jason, is het jou nu nog niet duidelijk dat VVV daar geen geld voor heeft. Zoek een hele grote sponsor, misschien dat hij daar geld voor over heeft. VVV heeft dat namelijk niet.

   2. Ievel Knievel

    Ik denk ook niet dat ze bij VVV trots zijn op dit veld. En Unnerstal’s salaris/ huursom moet ergens van betaald worden he. Hij balt hier in ieder geval niet gratis.

    Maar ja, het was dit of een zandvlakte/ modderpoel/ knollenveld; dan is dit nog niet eens zo’n slechte optie.

   3. jason

    “Maar ja, het was dit of een zandvlakte/ modderpoel/ knollenveld; dan is dit nog niet eens zo’n slechte optie.”
    Onzin. Vvv heeft in het verleden in de koel een prima grasmat gehad. al die smoesjes dat er geen gras groeit door de ondergrond zijn dus bulshit.
    Geld besparen prima maar niet op de ondergrond waarop je moet ballen. vvv krijgt er ook een behoorlijk slecht imago van. Met de vorige kunstgrasmat had ik minder moeite dan met deze die er nu ligt. Het lijkt wel alsof ze er met opzet duizenden korrels op gedropt hebben. Dit zie je nergens anders.

    Lang leve De Koel dat dan weer wel

   4. Ievel Knievel

    Er kan prima een goed onderhouden mat liggen, maar dat kost wat. Vergeet niet dat bij amateurclubs de gemeente vaak het onderhoud van de velden betaald, al zijn die ook bijna allemaal op kunstgras gaan spelen.

    Bij VVV is het, of 2 spelers een jaar lang salaris betalen of met een nog kleinere selectie spelen en dan heb je dus een Jupiler League selectie. Het is echt het één of het ander.

    Daarnaast merk ik weinig iets van imagoschade in de stukjes die ik lees over VVV (ik lees vooral over sport). VVV pakt ook nog de nodige extra punten door de mat. Misschien heeft VVV wel expres een slechte mat neergelegd. Je kan er van vinden wat je wil, maar VVV heeft nu eenmaal andere beleidskeuzes gemaakt. Je bent dus een beetje roepende. En er is te weinig geld beschikbaar dus moeten er keuzes gemaakt worden. Die keuze is niet op het veld uitgekomen.

   5. Koelie

    En ook al komt de Zilvervloot binnenvaren in De Koel, dan nog blijft dit veld er nog wel even liggen totdat de stadionverbouwing afgerond is. Dus wen er maar aan, of tel af nog maar 15 jaar ofzo…

 17. kenfen

  Dit team speelt boven verwachting en is een team. Ze spelen niet altijd de pannen van het dak maar vechten wel voor elkaar. Dat is een absolute noodzaak voor handhaving en dat doen ze heel behoorlijk. Dat we op kunstgras spelen is een financiële kwestie vvv heeft momenteel de mogelijkheid niet om dit aan te passen. Al dit soort geklaag en negatief gebrabbel helpen echt niet om de volgende stap te zetten. Ben eens positief en geniet van de mooie prestatie die ze zondag neergezet hebben

 18. john

  als we dat kunstgras niet hadden ,wat moeten die topclubs dan voor excuus hebben dat ze tegen VVV een moeilijke wedstrijd hadden.

  eerst Fox gelden eerlijker verdelen ,dan pas kan VVV mee doen op normaal gras.

  eredivisieclubs moeten eens realiseren dat ze elkaar nodig hebben voor een competitie.

 19. Animal

  VVV heeft een prima wedstrijd gespeeld en onterecht verloren. Die Diepvries lukt zo’n redding op de lijn nooit meer…

  Dat in De Koel geen gras groeit is inderdaad bullshit. Hadden altijd een prima veld en de vorige hybride mat was ook niet verkeerd. ik snap dat deze drama mat een financiele keuze was en er nog een tijdje zal.liggen . Maar ik vindt het wel zwak dat VVV zich verschuilt achter “er groeit niks”…als de TV gelden wel eerlijker verdeeld woren of spelen op gras verplicht word: groeit het gras dan wel opeens in de Koel. ( en zo niet dan is die verbouwing een beleidsblunder dan is een ander stadion een must. ben ervan overtuigd dat kunstgras vroeg of laat verboden gaat worden)

  1. Grad

   Er groeit wel degelijk gras in de koel, maar dat vergt extra onderhoud en behandeling en kost een paar centjes. Om een voorbeeld te noemen,Feyenoord geeft, op jaarbasis meer als €300.000,- uit aan de grasmat. Nu hoeft VVV niet zo’n biljartlaken te hebben als het veld van Feyenoord, maar ik bedoel hiermee te zeggen, kosten spelen hier wel degelijk een rol.

   1. Ievel Knievel

    Precies en voor dat geld kan VVV een aantal spelers een jaar lang het salaris betalen.

    Het is of geld uitgeven aan een veld, of een Jupiler League selectie.

   2. jason

    Dat vvv gekozen heeft voor het geld dat weten we nu wel beste “advocaten” van vvv. Het gaat er echter om dat als je een beetje trots in je flikker hebt en trots bent op de club dan ga je niet op troep voetballen. Er is wel degelijk heel veel negatieve publiciteit wat betreft vvv en deze mat. Als je die mist dan lees/hoor je niet veel.
    Waar vvv ook nog een probleem mee gaat krijgen of zelfs al problemen mee gehad heeft is dat spelers niet meer naar onze club willen vanwege de mat. Zeg zelf als je kunt kiezen tussen willem II of vvv. Ik wist het wel.
    En met een jupiler leaque selectie red je het best tegenwoordig in de eredivisie. heeft vvv bewezen toch ?

    Laat kunstgras svp snel verboden worden.

    Lang leve De Koel

   3. Ievel Knievel

    Praat lekker in overdrijvingen.

    Misschien trek je jezelf kritiek wel heel erg aan. In het voetbal is altijd op alles en iedereen maar kritiek, vanuit de kantine. Dat moet je ergens wel met ene korreltje zout nemen. Met als toppunt Voetbal Insite. Gelukkig doet VVV dat gewoon.

    Vreemd genoeg hoor ik de eigen spelers nauwelijks klagen over de mat. Ook niet als ze weggaan. Dus het zal wel meevallen. Je kan je gewoon instellen op zo’n mat. En dat VVV al die jaren hiervoor zo’n perfecte mat had? Ik weet niet hoor, misschien eens wat archiefbeelden opvragen bij Beeld en Geluid in Hilversum? VVV heeft namelijk nooit heel veel geld aan zijn mat uitgegeven. Rond de winter werd het altijd een keihard afgetrapt veld; toen het nog echt gras was dan. Kijk de beelden uit de 80’s, 90’s en jaren tweeduizend maar eens terug en dan de beelden van een december ofzo. Ik herinner me in ieder geval een verre van perfect veld. Maar achteraf zeiken is natuurlijk altijd zoveel makkelijker. Anyway; je kritiek komt niet meteen binnen in de bestuurskamers van VVV. Ze zijn zich er namelijk gewoon van bewust en hebben bewust een keuze gemaakt.

    VVV is trouwens 1 van de vaste clubs die zitting heeft in het comité om weer echt gras op de mat te krijgen; dus er wordt al lang aan gewerkt. Het is alleen niet meteen in 1 seizoen tijd geregeld.

 20. Ievel Knievel

  Had ik trouwens al wel eens laten vallen dat ik o.a. op het Media Park in Hilversum werk? En dat ik daar wel eens de collega’s van Studio Sport, RT en Ziggo Sports spreek? En dat die zelden tot zelfs nooit iets negatiefs zeggen over de grasmat in de Koel?

  Wel dat ze VVV een leuke sympathieke ploeg en club vinden (de standaard reactie), al jaren; en dat ze de ploeg intelligent vinden spelen, moeilijke tegenstander. “Niemand gaat daar graag op bezoek” is ook al zo’n standaard reactie. “Goed TEAM” ook.

  Laatst zat ik met Hebri Schut in de trein en niets dan lovende woorden over VVV.

Leave a Reply