Sterkhouders Opoku en Seuntjens blijven waarschijnlijk bij VVV-Venlo

Naast het goede nieuws dat Jerold Promes bij heeft getekend voor een seizoen, kunnen we deze week wellicht nog meer juichen. Directeur Marco Bogers laat in een interview met L1sport weten dat sterkhouders Johnatan Opoku en Ralf Seuntjens zeer waarschijnlijk bij gaan tekenen.

Opoku die een aflopend contract heeft zal een contract tekenen voor twee seizoenen. Ralf Seuntjens die wel nog een doorlopend contract heeft zal bijtekenen voor twee seizoenen.

Daarnaast is de club nog altijd in gesprek met Delano van Crooy en Moreno Rutten. Deze spelers hebben aflopende contracten. VVV wil graag met hen door.

10 Responses

 1. pavisto67

  Zeer goed nieuws, want ik vind Opoku met afstand de meest creatieve en gevaarlijkste aanvaller van VVV. Hij kan wel eens een belangrijke sleutelspeler worden volgend seizoen, zoals hij dit de afgelopen seizoenen ook was in mijn optiek. Wel vind ik hem blessure gevoelig, ik weet niet of dit door het kunstgras komt , of dat dit puur toeval is. Hij is toch een aantal keer de nodige weken geblesseerd geweest dit seizoen, en vorig seizoen ook meen ik mij te herinneren. Seuntjens is een prima Jupiler League spits, ik ben zeer benieuwd of hij ook in de eredivisie zijn doelpuntjes weet te scoren? Hij is toch afhankelijk van aanvoer via de flanken en niet van zijn snelheid, je zult hem dus in het strafschopgebied moeten bedienen, en de vraag is of wij daar volgend seizoen veelvuldig te vinden zijn?

 2. Ben

  Ik denk dat deze twee spelers volgend jaar niet zo zeker zijn van hun plaats, als dat ze dat het afgelopen jaar waren. Natuurlijk wens ik hen het allerbeste, maar VVV zal volgend jaar een bredere selectie hebben dan afgelopen jaar, dus er komen volgens mij nog zo’n 6-7 spelers bij. FORZA VVV!

 3. kiekoputspelke

  Zeer goede zaak dat VVV er waarschijnlijk in slaagt deze twee spelers langer aan de club te verbinden. Zéker als dit ook nog eens lukt met een looptijd van meer dan 1 seizoen. Mochten deze gasten na komend seizoen dan alsnóg willen gaan (degraderen kan natuurlijk altijd, zo reéel moeten we zijn) dan kunnen we tenminste een afkoopsom vragen.

  Seuntjens zal komend seizoen waarschijnlijk minder onomstreden zijn dan de laatste seizoenen maar ik denk dat Ralf genoeg zelfkennis heeft en de situatie goed kan inschatten.

  Als Opoku verlengt, dan vind ik dat een aangename verrassing. Ik dacht namelijk écht dat hij – met een aflopend contract – na dit goede en productieve seizoen zou verkassen.
  Ons grote geluk was denk ik – hoe gek het ook klinkt – dat hij die vervelende liesblessure opgelopen heeft. Dit gebeurde namelijk nadat we een serie overwinningen neergezet hadden met Opoku in de spits en Seuntjens erachter en de voorsprong ineens 15 punten was….toen was het feitelijk beslist. Was hij eerder weg gevallen dan dénk ik dat we misschien wel geen kampioen waren geworden.

  Hoe dan ook; goede zaak als ze verlengen. Het zijn inmiddels jongens van de club en dadelijk hebben we een fundament dat bestaat uit echte VVV-ers (broertjes van Crooij, Promes, Röseler, Janssen, Post, Leemans, Hunte, Seuntjens en Opoku). Die willen strijden voor onze club en hun eigen profbestaan. Niet teveel vreemdelingen en huurlingen die uiteindelijk niet tot het gaatje willen gaan; dat is de lering uit de laatste periode in de Eredivisie !

 4. Timeeh

  Niet helemaal eens met wat hierboven wordt neergeschreven. Tuurlijk, Opoku heeft er aardig wat doelpuntjes in gelegd. Toch vond ik de instelling van Opoku, met name in de laatste wedstrijden niet goed! Kwam lui over en weigerde met pressie te spelen en achter de verdedigers aan te rennen. Alsof hij zich daar te goed voor voelde. Aan die instelling hebben we in de eredivisie niets. Knokvoetbal is de enige manier hoe we in de eredivisie kunnen blijven. Ik had het niet erg gevonden als Opoku was vertrokken. Ook over Promes heb ik mijn twijfels. Prima voor de eerste divisie, maar te langzaam en statisch voor de eredivisie. Seuntjes prima, mits er twee snelle buitenspelers/diepe middenvelders om hem heen spelen. Op die manier kan Seuntjes de bal vasthouden en kan VVV er snel uit komen op.de counter. Als afmaker heb je niet zoveel aan Seuntjes in de eredivisie, aangezien onze aanvallers veelal op eigen helft zullen staan.

  1. Machiavelli

   Kan wel allemaal zo zijn maar denk je dat we miljoenen op de bank hebben staan die we kunnen gebruiken om topspelers naar Venlo te halen als deze überhaupt al zin hebben om naar de Koel te komen? Antwoord: nee, VVV moet (helaas) gewoon op de kleintjes letten en daar zijn contracten van betrouwbare spelers verlengen gewoon een goed middel voor. VVV-Venlo runnen is wat anders dan FIFA, Football Manager of Online Soccer Manager spelen hé?

  2. Machiavelli

   En wat betreft die instelling van Opoku kan het misschien inderdaad zo overkomen -en ik had af en toe ook een beetje dat idee-, maar het kan gewoon ook een teken zijn dat hij zich verveeld in de Jupiler League. Ga er maar vanuit dat Eredivisie spelen hem een nieuwe prikkel zal geven en dat hij zich wilt bewijzen aan de (sub)top van de Eredivisie/andere mooie competitie om volgend jaar alsnog een transfer te maken.

   1. Donderspeech

    Vanaf het moment dat Opoku geblesseerd was heeft VVV minder punten gehaald per wedstrijd. Ik heb geen statistieken maar het is zeker zo. Opoku was belangrijk afgelopen seizoen. Ik denk dat hij de hogere handelingssnelheid in de eredivisie aan kan. Bij Promes heb ik zoals eerder al gezegd mijn twijfels. De draaicirkel van een gemiddelde eredivisie spits is net wat kleiner dan die van Promes. Zal mij ook benieuwen of Seuntjes snel genoeg is. In de eredivisie zal hij korter gedekt worden. In de Juup corrigeerde hij zijn beperkte handelingssnelheid met zijn goede inzicht en techniek. Ben bang dat dit in de ere niet meer voldoende is. Gevolg is dat een paar belangrijke pionnen in de as het moeilijk gaan krijgen. Gelukkig komt Unnerstall. Ken deze keeper helemaal niet maar waarschijnlijk durft hij wel van de lijn te komen.

 5. kenfen

  Helaas Times wij zijn VVV en geen Barcelona. Prima spelers voor ons en wat jij over Promes zegt slaat helemaal nergens op mede dankzij hem spelen we Eredivisie volgend seizoen hij is niet de snelste maar als centrale verdediger staat hij altijd op de goede plek

 6. Gerardus

  Vind toch dat er prima spelers worden gecontracteerd. Zowel de spelers die we al hadden als de spelers die zijn aangetrokken. Wat ik vooral fijn en echt goed vind is dat er gericht versterking wordt gehaald. Want Unnerstall en Tissoudali zijn niet de eerste de beste. Daarnaast vind ik het goed dat er verlengd is. Ik denk en neem aan dat er met Opoku is afgesproken dat ze hem na een eventueel goed Eredivisie jaar voor een schappelijke prijs verkopen of dat hij een clausule heeft. Als dat niet zo is zou ik dat alleen maar toejuichen natuurlijk!

  Dat Promes niet goed genoeg is, is gewoon bullshit. Als we eens kijken naar de laatste wedstrijd tegen Jong Ajax thuis was te zien dat Promes qua handelingssnelheid gemakkelijk mee kon komen en dat hij de enige was die zich daar goed staande hield. Over Seuntjes heb ik wel mijn bedenkingen aangezien hij niet bepaald de snelste is en VVV niet zo veel op de helft van de tegenstander zal spelen. Een Sanches is natuurlijk wat beter dan de laatste man van Jong Utrech of Achilles he. Maar daar doen we het ook voor. Als hij de vorm van twee jaar terug te pakken krijgt hebben we er zeker een goede meerwaarde aan.

  Ben benieuwd welke spelers er nog meer gaan volgen ! Volgens de richtlijnen van KNVB moeten we in de Eredivisie over 18 contractspelers beschikken. Dat betekend dat er nog wel wat gaat komen!

Leave a Reply