Strijdbaar VVV-Venlo wint na uitstekende tweede helft in Breda

“VVV-Venlo moet zich gaan revancheren”, schreef ik voorafgaand aan de wedstrijd in de voorbeschouwing. Na het slechte optreden tegen Telstar moest er een reactie komen van de Venlonaren. En dat hebben ze gedaan, zeg! Het gezellige avondje NAC eindigde in een 1-2 overwinning – waar VVV zichzelf eigenlijk nog tekort deed.

De wedstrijd begon vrij tam, met in de gehele eerste helft slechts twee mogelijkheden, beide van Venlose kant. Na amper zes minuten kon Özcan Yasar (die de zieke Nick Venema verving), na een goede combinatie met Simon Janssen, de zestien in dribbelen. Zijn voorzet kwam via de keeper terecht bij Kees De Boer. Deze forse kans kon de middenvelder echter niet benutten; zijn schot werd gestopt door doelman Kortsmit.
Hierna gebeurde er heel lang niets. VVV hield het achterin prima dicht tegen een dramatisch spelend NAC Breda, maar aanvallend waren de Venlonaren nog niet effectief genoeg. Pas vlak voor rust volgde opnieuw een Venlose kans: Sven Braken kon de bal vanuit een vrije trap van Robert Klaasen vrij eenvoudig binnenlopen, maar de spits kon niet genoeg kracht achter het schot krijgen.

De irritaties bij de NAC-supporters, ook nog eens tijdens het 110-jarig jubileum van de club, begonnen al snel te komen. Met een striemend fluitconcert verlieten de spelers het veld voor de rust. “Ik hoop wel op meer spektakel”, zei ik in de rust tegen een vriend. Het spektakel dat we kregen was nog meer dan ik hoopte. Het kwartier na rust bevatte meer sensatie dan de afgelopen drie wedstrijden bij elkaar.

Het begon, binnen één minuut, met een kans voor NAC. Linksback Di Michele zette de bal voor en Van Der Sande kon van vijf meter afstand binnenkoppen, maar de Bredase spits kopte de bal over het doel van Ennio Van Der Gouw. Een aantal minuten later kwam VVV er goed uit. Na, wederom, een prima combinatie tussen Janssen en Yasar, kon de laatstgenoemde de bal voor gaan zetten. Dit deed hij uitstekend, waardoor Daan Huisman de bal feilloos in de verre hoek kon plaatsen: 0-1!
Inzakken deed VVV niet na de verdiende voorsprong. Binnen amper één minuut waren de Venlonaren alweer in de aanval. Ditmaal was het Braken die de voorzet van Carl Johansson kon binnenschieten, maar de Maastrichtenaar schoot huizenhoog over.
Door een gigantische flater van NAC-verdediger Besselink kon Yasar even later opnieuw een aanval starten. Zonder aangepakt te worden, kon hij de gehele helft oversteken, maar ook zijn inzet was niet goed genoeg, waardoor de bal meters over ging. Hierna – en we zitten nog steeds pas in de 57e minuut – kwam er weer eens een kans voor de thuisploeg. Banzuzi zette voor en De Rooij kon de bal van dichtbij binnenwerken, maar zijn inzet ging gelukkig langs het Venlose doel af.

En toen was het weer de beurt aan VVV. Eerst was het De Boer die een forse kans kreeg, maar de bal helemaal verkeerd raakte, en vervolgens kreeg ook Huisman nog een dot van een kans. Een 0-3 voorsprong was niet eens onterecht geweest, maar we vergaten onszelf te belonen. En dan zul je altijd zien: maak je hem zelf niet, dan valt hij aan de andere kant. Eerst kon Van Der Gouw – mijns inziens de Man of The Match – geweldig redden op het schot van Vet, maar in de daaropvolgende hoekschop ging het dan toch mis. De afvallende bal werd snoeihard binnengeschoten door Lucassen, waardoor NAC, geheel onterecht, weer op gelijke hoogte kwam…
Mentaal was VVV wel erg sterk: binnen één minuut kwamen de Venlonaren met een reactie. Thijme Verheijen – die uitstekend inviel – schoot van een meter of dertig op doel, maar zijn spijkerharde inzet belandde op de lat. In de 78e minuut volgde opnieuw een goede actie van Verheijen, zijn voorzet kon in eerste instantie al worden binnengelopen door Braken en Van Rooijen, maar uiteindelijk was het Johansson die de bal kon binnenschieten: 1-2!!!

Hierna hield VVV het weer perfect dicht achterin waardoor NAC geen enkele kans meer kreeg. En na 94 minuten floot scheidsrechter Kamphuis voor het eind van wedstrijd! Een overwinning bij NAC is sowieso knap, maar de manier waarop maakt het nog beter. Alhoewel NAC niet in beste staat was, speelde VVV wel gewoon de beste helft van het seizoen. Een dikverdiende overwinning. Op naar Roda!

35 Responses

  1. Grad

   Tijdens de schakelmomenten van ESPN noemde de verslaggever hem een van de betere spelers, of dit werkelijk zo was kunnen de supporters die in Breda zijn geweest het best beoordelen.

 1. chretien

  Als we die twee “gemakkelijke” wedstrijden gewoon hadden gewonnen…. Dan zouden we nu op 21 punten staan.
  Tweede plek… Iedereen op deze site in juichstemming, we worden kampioen, volgende seizoen eredivisie….
  Misschien is het wel goed zo, in de luwte, geen hosanna stemming…
  Volgend weekend uit tegen Roda. Verliezen mag…. We hebben niks te verliezen, dus…
  FORZA VVV!

 2. Ik was er gisteravond bij in Breda.
  Wat een fantastische avond was het!
  Ik was er met een NAC-supporter en ik moet zeggen, hij was niet erg blij met het spel van NAC, nou ik vond NAC zelfs gewoon erg slecht!
  Op ongeveer 20 min na rond de gelijkmaker was VVV de bovenliggende partij.
  VVV begon eigenlijk gelijk met aanvallende bedoelingen, en met name over de linkerkant via Yashar, die een prima wedstrijd speelde tegen zijn oud-wekgever, kwamen ze een aantal keren goed door.
  En ook Johansson over rechts, iets meer vanaf het middenveld, speelde een mooie pot! Heerlijk om de technisch begaafde Johansson een bijna hele wedstrijd te zien spelen.
  Achterin zag het er ook goed uit.
  Van der Gouw deed wat ie moest doen en reageerde goed op een aantal doelpogingen van NAC.
  Opvallend was ook dat hij met veel gemak (de vaak ongevaarlijke) hoge ballen uit de lucht plukte.
  Het centrale duo speelde wat mij betreft een perfecte pot. Van Sem Dirks ben ik vanaf het begin al fan, maar ook Ketting deed het meer dan uitstekend.
  Geeft goed leiding aan de defensie en heeft veel prima intercepties.
  De invalbeurt van Verheijen viel mij ook op. Hij heeft t.n.t. steeds als middenvelder gespeeld dit seizoen, maar als linkbuiten deed hij het meer dan uitstekend! Veel flair heeft hij voor zo’n jonge gast en hij denderde geregeld over de linkerkant van de aanval. Hij speelde een belangrijke rol bij de 1-2 en liet weer eens zien dat hij een uitstekend schot in zijn benen heeft met die knal op de lat. Het enige wat je VVV kunt verwijten dat ze te veel kansen hebben gemist.
  Sven Braken speelde daarbij een hoofdrol, en ik vind dat hij wel 3x had moeten scoren, maar hij baalde er zelf ook zichtbaar van.
  Hoe goed de sfeer binnen het elftal is, kun je ook zien aan hoe de hele bank het veld op stormde toen de 1-2 viel en dat samen met Johansson wilde vieren.
  Een uitstekende teamprestatie, en een elftal dat ook totaal niet onder de indruk was van een stadion gevuld met maar liefst 18.000 NAC-supporters.
  Ik denk zelf dat dit de beste wedstrijd was t.n.t van het seizoen en ik hoop dat ze deze lijn kunnen doortrekken naar de wedstrijd tegen Roda…

 3. supportertje

  Prachtige wedstrijd gezien. Spannend tot het einde met veel inzet van iedereen, en de wil om te winnen. Jasar blijkt dus wel degelijk te kunnen voetballen en zou wel eens pareltje blijken te zijn. Ook Ennio heeft een goed potje gekeept en toonde zich een betrouwbare sluitpost te zijn. Als VVV dit niveau kan blijven opbrengen, dan gaan we nog een mooi seizoen tegemoet. Iedereen van het team heeft het uitstekend gedaan in dit Avondje NAC, en terecht dat we gewonnen hebben.

  1. supportertje

   Wat trouwens ook heel mooi is, het contact met de spelers en supporters. Wij zien de spelers, maar de spelers zien ons ook. Een prachtige wisselwerking, als je ziet na de tweede goal van VVV het iedereen viert op het veld, maar ook een Mitchel van Rooijen die wijst naar het uitvak en zijn armen naar ons omhoog steekt. In de thuiswedstrijden waar de spelers contact zoeken. Maar ook na de wedstrijden gewonnen of verloren de supporters bedanken.

 4. wuilus

  Heb net de samenvatting gezien. Dat zag er erg echt goed uit.
  Wat zonde dat vvv dit de vorige thuiswedstrijden niet heeft kunnen laten zien.
  Misschien geeft dit een boost voor de komende wedstrijden

 5. Goodie

  Met de spaarzame momenten die ik heb kunnen zien leken Yasar en Johansson het goed te doen in een 4-3-3 (?) opstelling.

  Yasar was bij zijn eerdere invalbeurten niet overtuigend. Maar op enige nuance aan te brengen die ik weinig gezien heb: Hij is nog “maar” 20. Hij is bijvoorbeeld nog jonger dan Roemer en heeft van de zomer pas zijn eerste profcontract getekend. Heb hem bij meerdere berichten totaal afgebrand zien worden andere weken.

  1. Wat op zich ook logisch is, want tot gisteren heeft hij werkelijk geen één bal fatsoenlijk geraakt, zowel in de oefenwedstrijden als bij zijn invalbeurten.

   Misschien is het wel echt een goede voetballer, maar dan heeft hij dat tot nu toe erg goed verborgen weten te houden.

 6. Volgens mij was het nog steeds 4-4-2, maar Johansson wel in een meer vooruitgeschoven rol, zodat het soms 4-3-3 leek… Yasar speelde een prima wedstrijd, maar kreeg ook erg veel ruimte van de back van NAC, de complete verdediging van NAC had sowieso gisteren een off-day. Ik denk dat als Yasar minder ruimte krijgt, hij het stuk moeilijker heeft. Maar ik heb in die andere wedstrijden waarin hij inviel soms best aardige acties gezien van hem, andere momenten was het helemaal niks, we gaan het zien…

 7. clubman

  Wat zal Wazel Kwazel balen zeg…met al zijn/haar voetbaltechnische en -organisatorische kennis had ‘ie deze toch niet zien aankomen…wat rest is een oorverdovende stilte die méér zegt over hem/haar dan over VVV…

  1. VeniVidiVici

   Haha, ik denk dat ie alvast met Kuebke het epistel aan het schrijven is over de tekortkomingen van Marco B en de rest van de club, naar aanleiding van de supportersavond die nog moet plaatsvinden.

  2. Ievel Knievel

   Wat een kleuterreactie (of zelfs peuterreeactie) die weer meer zegt over jou zelf dan over mij.

   En wederom zeg je niks over de wedstrijd, het spel of de club. En waarom ben je eigenlijk zo gefixeerd op mij? Waarom ben je niet gewoon blij met de winst?

   Ik wel hoor.

   Ik heb niks tegen het eerste elftal, de spelers, niks tegen Rick Kruys en niks tegen Willen Janssen of Marc van Hintun. Niks tegen het merendeel van mijn medesupporters. Waarom zou ik ook?

   En al had ik dat wel gehad, had ik nog steeds kunnen genieten van een leuke wedstrijd.

   Erg blij met deze nodige overwinning die de laatste 2 teleurstellende wedstrijden wegspoelt en ben ik blij dat Johansson wat meer credits kreeg. Ik verbaasde me al langer over het niet juist gebruiken van Johansson.

   Neemt niet weg dat zorgen over een te grote rol van hoofd jeugdopleidingen binnen de organisatie van het eerste elftal overeind blijven staan. Net als zorgen over financieel beleid (op de korte en lange termijn) en de rol en invloed van mensen binnen een bepaald kliekje op de club.

   1. Ievel Knievel

    En lees even na over wat ik dit seizoen heb geschreven over de wedstrijden, spelers en de staf.

    Altijd ben ik blij met winst, altijd hoop ik op goede resultaten. De hele tijd ben ik al blij met de goede sfeer in de selectie en ook, zoals supportertje al stelde, de goede band en sfeer tussen supporters en selectie.

    Ook heb ik Rick Kruys en Willem Janssen al meermaals de credits gegeven die zij verdienen. De kritiek en feedback op het vertoonde spel blijkt ook nog te kloppen en als VVV wat voetbaltechnischezaken veranderd ten opzichte van verloren wedstrijden blijkt er toch vaak een verrassing in te zitten. Ook heb ik gezegd dat VVV niet per sé een betere selectie heeft dan verleden seizoen. Net als verleden seizoen kan VVV/had VVV met een goede sfeer, goede fightspirit en het goed gebruik maken van spelers op de juiste positie (en een bepaalde vastigheid) top 8 (kunnen) halen en een periodetitel winnen. Zit het tegen dan wordt het eerder top 10 t/m plek 14.

    Ik denk nog steeds dat het dat is. Deze wedstrijd verandert daar op de lange termijn nog niet veel aan. Dan zou VVV lang deze vorm moeten vasthouden en VVV is nu nog te wisselvallig. 1 zwaluw maakt nog geen zomer en we zitten pas op 1/4 van het seizoen. 3/4 moet nog gespeeld worden.

    Niettemin: deze wedstrijd heeft voor een deel mijn weekend gemaakt.

    Alles wat VVV boven top 8 gaat eindigen is een prestatie van jewelste en zal mij nog meer respect doen laten opbrengen voor de trainer (waar ik bij aanstelling mijn twijfels over had) en de spelers.

 8. Ievel Knievel

  Leuk dat VVV trouwens de uit-tickets in Kerkrade betaalt.

  En leuk dat het uit-vak vol zit.

  Doet de club dingen goed, zal ik deze dingen zeker ook benoemen.

   1. Koelie

    Klopt Goodie. Volgens de huidige tijd zou je het ook “desinformatie” kunnen noemen. Gelukkig nog extra bussen maar lang niet zoveel om een uitvak met capaciteit van 900 te vullen. Desalniettemin een voor VVV begrippen uitzonderlijk hoog aantal. Een mooi statement tegen de tegenwerking van die subsidieclub en haar grootste sponsor.

   2. Grad

    @peterloeki Dat boeit de competitieleider van de KNVB voor de KKD toch niet. Die heeft een PC programma, vult de wensen in van ESPN en van jong-Ajax en PSV en daarna de randomknop.

   3. Dat vraag ik me af. VVV speelde vorig seizoen op zaterdag thuis tegen MVV, en op zondag thuis tegen Roda JC.

    Ik kan me moeilijk voorstellen dat dat toevallig zo gepland was door de knvb, en daar geen verzoek van VVV aan vooraf gegaan is.

   4. Goodie

    @Peterloeki, de thuiswedstrijden op zaterdagen/zondagen zullen ongetwijfeld zijn opgelegd door de lokale driehoek. Ik weet niet wat de gedachtegang er achter is. Wellicht daglicht bij ongeregeldheden. Maar inderdaad, verplichte buscombi’s op vrijdagen zijn klote…

  1. supportertje

   Ondertussen zijn er 13 bussen die gaan rijden. Fanclub heeft het uitstekend gedaan in samenwerking met VVV. Alle lof voor de mensen die zich zo inzetten. Nu nog winnen van Roda dan is het feest helemaal compleet. Kan er bij het stadion een mooi spontaan feestje ontstaan. Helaas kan er geen bus meer bij ivm organisatorische problemen. Te weinig personeel, tja waar niet eigenlijk.

 9. Godfried

  Belachelijk trouwens dat die wedstrijd wederom niet live wordt uitgezonden.

  De nr. 5 tegen de nr 6 én een derby…

  Nee, ze kiezen bij ESPN wederom voor PEC (tegen de nr 16) en voor Heracles (tegen de nr 15).
  Schijtzender.

  Vraag me af wat de gemaakte afspraken zijn tussen ESPN en de BVO’s?

  1. chretien

   ESPN kijkt naar belangstelling, aantallen kijkers. Buiten onze regio interesseert zich niemand voor VVV en laten we wel zijn, VVV heeft sowieso maar een klein aantal fans. Kijk naar de toeschouwers aantallen, betaald voetbal onwaardig. We zijn een heel erg klein clubje….

   1. Godfried

    @chretien Buiten Zwolle en Almelo interesseert ook geen hond zich voor deze beide clubs.
    Daarbij is het stadion in Dordrecht steevast leeg. Daar is dus écht geen publiek voor. Durf bovendien te wedden dat er mee mensen kijken naar Roda – VVV dan naar Dordrecht – PEC.

    @koelie Heracles heeft één keer de uitzendrechten op zich genomen. De uitwedstrijd tegen Jong-Utrecht. Dit is natuurlijk niet de reden dat ze elke week live worden uitgezonden.

   2. chretien

    Ik schreef niet over Dordrecht… Ik schrijf dat ESPN kijkt naar belangstelling.
    Noot: Toeschouwersaantallen bij PEC en Heracles zijn veel hoger dan bij VVV.

   3. Koelie

    @godfried. Nee dat is niet de enige keer dat ze dit hebben gedaan.
    Telstar uit op 16 september hebben ze ook betaald: https://www.heracles.nl/2022/09/16/telstar-heracles-almelo-live-op-espn4/

    Ik weet zeker dat ik bij Goedemorgen Eredivisie heb gehoord dat het beleid is van de club. Ze willen dat alle wedstrijden live worden uitgezonden. Daarover hebben ze afspraken gemaakt met ESPN. Als ze niet de voorkeur krijgen in een speelronde dan betalen ze mee aan de productiekosten.

Leave a Reply