Strijdend VVV heeft niet genoeg aan een punt tegen RKC

Onder luid gejuich van de fanatieke supporters en een flinke dosis vuurwerk werd de selectie van VVV-Venlo een laatste hart onder de riem gestoken. Zaterdagavond om 21:00 uur stond namelijk de ontzettend belangrijke wedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma.

Jos Luhukay stuurde voor deze cruciale wedstrijd een gewijzigd elftal ten opzichte van vorige week tegen Heracles Almelo de wei in. Op het middenveld was er een plekje vrijgemaakt voor Janssen waardoor Van Crooij doorschoof naar de voorhoede. Daar was ook plek voor Giakoumakis en John. Dat ging ten koste van Roemer en Hunte.

In een helaas nog altijd lege Koel mocht VVV beginnen aan het duel. En de intenties waren gelijk duidelijk. De Venlonaren zochten vanaf minuut één de aanval op dat resulteerde al na drie minuten in de openingstreffer. Van Crooij werd weggestuurd door Pachonik aan de rechterkant van het veld en gaf de bal goed voor. Het was Giakoumakis die fraai zijn voet tegen de bal kon zetten en zo de thuisploeg al vroeg op voorsprong zette. Dit was het begin waar we allemaal op hoopten. Het enige nadeel van de vroege openingsgoal was dat we nu nog ruim 87 minuten door moesten.

Lang kon de ploeg van Luhukay niet genieten van de voorsprong, want nog binnen het kwartier was de stand alweer gelijk getrokken. Centrale verdediger Touba werd niet aangepakt en mocht zo het hele middenveld oversteken. Hij zag Oosting de diepte in gaan en met een steekbal stond de spits van RKC oog in oog met Kirschbaum, die koeltjes afrondde. Wil je als ploeg in de Eredivisie blijven moet je toch echt beter verdedigen. Het was namelijk niet de eerste keer dat we weer zo gemakkelijk een doelpunt tegen kregen. Zo was de openingsfase van de wedstrijd met twee doelpunten zeer spectaculair te noemen, maar was er op de twee doelpunten na ook niet veel te beleven in De Koel. De spanning was er echter niet minder om.

Na ongeveer een halfuur was er weer een moment van opwinding. John en Guwara stonden te klungelen achterin en verloren de bal aan een RKC-aanvaller. Ngonge werd op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld en met een tegendraads schot verschalkte hij Kirschbaum: 1-2. De VAR keek nog even of er een overtreding op Guwara was begaan, maar na kort beraad bleef het stil in Zeist. Een prachtig begin van de wedstrijd werd op deze manier binnen een mum van tijd omgezet in een achterstand.

RKC had na de tweede goal de touwtjes in handen en leek met een voorsprong de rust in te gaan. In minuut 44 kwam daar echter verandering in. Pachonik stuurde wederom Van Crooij weg langs de zijlijn en wéér was de voorzet op maat. Deze keer was het niet Giakoumakis maar John die voor de goal kwam en knap de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Een goal die identiek was aan de eerste Venlose treffer, alleen met een andere afmaker. Dat was een fikse meevaller voor VVV, want deze kwam toch wel redelijk uit de lucht vallen. Bij deze 2-2 stand bleef het. Een erg aantrekkelijke eerste helft voor met name de neutrale toeschouwer kwam zo tot een eind. De Venlonaren begonnen sterk aan het duel, maar werden daarna ver teruggedrongen door de gasten uit Waalwijk. Na de achterstand toonden de geelzwarten knap veerkracht, waardoor er nog altijd van alles mogelijk was. Het liefst natuurlijk Venlose doelpunten, want een overwinning was noodzaak.

De openingsfase van het tweede bedrijf was duidelijk voor de gasten uit Waalwijk. De grootste mogelijkheid uit een reeks kansen was voor Ngonge. De Belg kopte de bal uit een voorzet van Meulensteen op de paal. Aan de andere kant was ook VVV niet veel later gevaarlijk. Van Crooij kreeg de bal ietwat gelukkig mee en probeerde Machach voor het doel te bereiken. De bal leek aanvankelijk makkelijk verdedigd te kunnen worden, ware het niet dat het tegenovergestelde gebeurde. Machach kwam zodoende toch vrij voor de keeper, maar Lamprou stormde snel zijn doel uit waardoor het voor Machach net te moeilijk werd om voldoende kracht achter de bal te zetten. In de rebound kreeg ook Van Crooij een reuzekans om de derde namens VVV te maken, maar ook hij kreeg de bal niet voorbij Lamprou.

Na ongeveer 65 minuten spelen ging Luhukay voor de eerste keer wisselen. Guwara, die er al een tijdje uitgeput bijliep, werd naar de kant gehaald. Voor hem kwam Schmitz binnen de lijnen. De wedstrijd kabbelde zich intussen rustig voort. De tweede helft was beduidend minder dan de eerste en het was dan ook wachten totdat er weer iets gebeurde voor een van de doelen. Gezien het spelbeeld leek deze kans zich eerder voor te doen voor RKC. Toch had VVV eigenlijk niks aan het gelijke spel. Dat wist ook Luhukay, die een kwartier voor tijd een dubbele wissel doorvoerde. Hunte en Roemer moesten voor meer aanvallende impulsen zorgen. John en Janssen werden naar de kant gehaald.

De wissels leken goed uit te pakken. Met name Schmitz had een positieve invloed op het spel van de Venlonaren en gaf een aantal gevaarlijke voorzetten. Een van die voorzetten belandde precies op het hoofd van de uitstekend spelende Van Crooij, die geweldig raak kopte: 3-2!!!! Zou het dan echt gaan gebeuren? Waarschijnlijk niet, want net als in de eerste helft kon VVV ook nu niet lang van de voorsprong genieten. Een vrije trap werd geblokt door de muur, maar tot ieders verbazing wees scheidsrechter Kamphuis naar de stip. Reden? Giakoumakis ging met zijn arm naar de bal toe waardoor de penalty absoluut terecht was. Wellicht een menselijke reactie, maar natuurlijk wel oliedom van de Griek. Ngonge benutte het buitenkansje en bracht de stand dus wéér gelijk.

De extra speeltijd bedroeg vijf minuten. Nog vijf minuten kans op die ene mogelijkheid om alsnog die felbegeerde drie punten in Venlo te houden. Bijna kwam die ook nog. Roemer had een goede voorzet op Giakoumakis. De spits legde de bal terug op Hunte die vrij kon uithalen, maar een Waalwijks been voorkwam de late winnende treffer. Verder gebeurde er niks meer. De punten werden in een zeer boeiend duel, waar wij uiteraard niks voor kopen, gedeeld.

Wat waren we dichtbij. En wat zijn we nu ver weg. Drie punten leken heel even in Venlo te blijven, maar in de slotfase mocht het toch niet zo zijn. Dat betekent dat VVV nu écht nog maar aan een zijden draadje hangt en zeer afhankelijk is van de resultaten op de andere velden.

Ondanks het tegenvallende resultaat waren er toch ook positieve dingen die overblijven na deze avond. Allereerst heeft VVV een einde weten te maken aan de negatieve reeks van twaalf nederlagen op een rij. Nog een negatief record blijft de Venlonaren zo gelukkig bespaard. Daarnaast hebben we een strijdend elftal gezien dat daadwerkelijk voor de club wilde vechten, met als uitblinker Vito van Crooij. De geboren Venlonaar speelde een ijzersterke partij met twee assists en een goal. Jammer genoeg mocht het niet baten. Allemaal dingen die nu natuurlijk van minder belang zijn, maar die wel het benoemen waard zijn.

De teleurstelling overheerst nu, maar zolang het nog niet gedaan is moeten we ervoor blijven knokken. Zelf nog twee wedstrijden strijden en hopen op gunstige resultaten elders en een wonder kan zich misschien nog voltrekken. Te beginnen aanstaande donderdag op Hemelvaartsdag. Dan gaat de ploeg van Luhukay voor een stunt op bezoek op landskampioen Ajax.

VVV-Venlo-RKC Waalwijk 3-3 (2-2)

Scoreverloop:

‘3 Giakoumakis 1-0

’15 Oosting 1-1

’33 Ngonge 1-2

’44 John 2-2

’79 Van Crooij 3-2

’84 Ngonge (pen) 3-3

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Dekker, Da Graca, Guwara (Schmitz ’66), Post, Janssen (Hunte ’74), Machach (Arias ’85), Van Crooij, Giakoumakis, John (Roemer ’74)

Opstelling RKC Waakwijk: Lamprou, Gaari, Meulensteen, Touba, Lutonda, Anita, Tahiri (Augustijns ’72), Van de Venne (Mulder ’88), Sow (Stokkers ’60), Oosting (John ’88), Ngonge (Daneels ’88)

85 Responses

  1. kaalneetje

   Wat een onzin. Je bent profvoetballer of je bent het niet. Hij maakt intuïtief een menselijke beweging op een aanvliegende bal. Dat pakt helaas verkeerd uit.

   1. Inderdaad onzin, als hij er niet staat krijgt zal hij het verwijt krijgen dat hij verdedigend niet mee doet.
    Gewoon een ongelukkig moment in een fractie van een seconde en zelfs menig verdediger overkomt dit met deze spelregels.

   2. roermond

    Wat weer een onzin over onze spits, dank zij hem staan we waar we nu staan…..Niet alleen scorend vermogen, maar ook verdedigend stond hij zijn mannetje….Ik denk dat er heel wat anderen niet brachten wat er van hun verwacht werd…Maar het is nog niet te laat…het kan nog..come on Venlo…forza VVV….

  1. robvvv

   zit jij hier nu de all time topscorer van VVV af te fakkelen???? Dat ie per ongeluk een bal tegen zijn arm krijgt is nog geen reden om hem maar meteen te kapittelen…. Hij heeft verdorie 25 keer voor onze club gescoord… een beetje (veel meer) credits mag hij wel krijgen.

   1. robvvv

    er staan nog 10 anderen in het veld die het verschil hadden moeten maken. Ik kan hier om dit commentaar echt boos over worden. Sta verdomme achter je club , in voor EN tegenspoed.

   2. clubman

    Ik “fakkel” niemand af maar maak een simpele constatering.
    Aanvallers kunnen niet verdedigen en moeten wegblijven uit hun eigen 16 want vaak doen ze daar meer fout dan goed.

    Waarvan akte.

  2. Clubman;
   Zeg je dat dan ook even tegen bijvoorbeeld een Kum? Volgens mij verdediger van beroep en veroorzaker van de meeste onzinnige pingels de laatste 2 jaar.
   Een strafschop ontstaat vaak binnen een seconde waarin iemand een verkeerde beslissing maakt en dan vind ik deze nog lang niet zo erg als een sliding die je inzet binnen de 16 daar waar het niet nodig is of onnodig aan iemand gaat hangen waardoor je een domme domme strafschop tegen krijgt. Een handsbal als deze is zonder de intentie om een strafschop te veroorzaken, hij doet zijn best om een doelpoging te voorkomen maar dit loopt erg ongelukkig af. Tel dit seizoen eens hoeveel strafschoppen hiervoor zijn gegeven in de eredivisie waarbij de dader juist een verdediger was.
   Het was uiterst jammer maar nee kan hem dit niet kwalijk nemen. Je hebt 90 minuten om een wedstrijd te beslissen , niet enkel die ene ongelukkige seconde.

 1. dekoel

  Ik heb inderdaad strijd gezien, de eerste 5 minuten van de 1e helft en de laatste 20 minuten van de 2e helft, maar 25 minuten van de 95 minuten is nog 70 minuten te weinig. Je ziet op het eind dat er nog over is bij de spelers. Tegen een RKC, qua spelersmateriaal en qua achterhoede gewoon veel minder dan Emmen en Willem II, was meer nodig. Zonder de zeer goede van Crooij vandaag, was het naar mijn mening een kansloze wedstrijd geweest. Ik wil niet negatief zijn, maar heel vaak zag ik geen enkele lijn in het spel. Wissels pakte redelijk goed uit, denk dat je tegen Emmen zoveel mogelijk flank spel en variatie voorin moet hebben en stel die Duitser maar op ipv Guwaru. Donis broeders onvoldoende instelling? Anders kan ik het niet beoordelen als in dit vvv geen plaats voor hun is. Hopen op gunstige uitslagen en een wonder.

 2. Oelie op zuid

  Stuur Guara maar terug naar Utrecht. Wat een lambal , bij die eerste goal laat hij zijn man lopen. Is totaal geen schim meer van de fanatieke verdediger die hij eerst was. Schmidt op linksachter svp. Heeft schitterende voorzetten en ook een goed schot.
  Ik hoop dat we nog een finale mogen spelen tegen Emmen voor plaats 16.

 3. Beetje jammer dat ze op wedstrijddag 32 eens denken; we gooien er eens wat strijd in, gaan druk naar voren geven, de tegenstander geen seconde met rust laten enz enz enz.
  Wellicht een wedstrijd of 6-7 geleden mee moeten beginnen en niet als het al 5 voor 12 is want dan krijg je nu dus (terecht) de deksel op je neus.

  Je bent afhankelijk van anderen nu en dat is vragen om problemen en ben bang dat ze toch niet meer uit deze problemen komen tenzij Emmen en of Willem II de komende 2 wedstrijden geen enkel punt meer halen maar dat is meer hoop dan wijsheid vrees ik.

  John: ondanks zijn goal veel te flets en geen meerwaarde
  Vito: voetballend niet best op die 2 voorzetten en goal na maar werkte zich echt de longen uit zijn lijf
  Arias: —piiiiiiiiiiiiiiiiiep —
  Dagraca: kan die ook eens vooruit voetballen ipv 9 van de 10x tikkie terug op de keeper
  Machach: deed zijn best maar kwam er niet echt aan te pas vandaag

  Ach kan de rest ook nog wel afgaan maar aan de strijdlust lag het niet vandaag, aan de vorige 14 wedstrijden wel en daarom sta je nu waar je staat en is het helaas afwachten waar we vvv volgend seizoen terug gaan zien.

 4. RuiverCity

  Als je toch ziet hoe er gisteren verdedigd wordt door bepaalde spelers. Da Graca en Dekker bij de 1-1. Bal door het centrum. Beide verdedigers wijken uiteen alsof ze iets raars op zich zien afkomen. Amper druk op de bal. Zelfs een RKC kan voetballen/opbouwen hoe ze willen. Ik vrees de wedstrijd tegen Ajax. Ik hoop niet dat we deze week weer nieuws in heel Europa gaan worden.
  Simon Janssen is toch ook een zeer beperkte speler, zelfs voor de KKD. Stuur die eens eerst een half jaar naar de sportschool. Als dat de toekomst van VVV gaat worden dan voorzie ik een jarenlang verblijf in de kelder van de KKD. De jeugd zal VVV echt niet op een hoog plan brengen in de KKD.
  De uitgeleende spelers komen in de KKD niet eens aan spelen toe.

  Vito stond eindelijk op de plek waar hij het best rendeert. Hij hoort niet op het middenveld thuis. VVV zal echt opnieuw moeten beginnen.
  Gisteren viel mij ook weer de houding van Jay Driessen op. Hij zit ook als een zoutzak op de bank en is niet echt een boegbeeld van enthousiasme voor de spelers. Er zullen bij VVV veel ontslagen gaan vallen de komende tijd.
  Het is te hopen dat onze Griek de nodige euro’s gaat opleveren anders voorspel ik een langer verblijf in de marge van het betaalde voetbal. En de verkeerde spelers halen daar is hier de afgelopen weken ook al genoeg over geschreven……

 5. mats

  Misschien kan Stan voor volgend jaar in de Juup eens beginnen met het aanstellen van spelers die snappen dat voetbal met je voeten speelt en niet met je hoofd. Gewoon basistechniekjes van hoe neem ik een bal aan en pass ik deze via de voet naar een medespelers. Bij basisschool ‘de Casino’ kunnen ze de spelers vast wel iets leren over de verschillende kleuren die er zijn. Je moet ergens beginnen he?

 6. Wat een kater heb ik overgehouden aan gisteren…
  Die handsbal van Giakoumakis, handig is het niet, maar om hem daar nu de schuld van te geven? Met de huidige regels kun je een penalty geven, maar of b.v. Bas Nijhuis m had gegeven, ik vraag het me af…
  Maar wat ik me wel afvraag: hadden we 3 tegendoelpunten gekregen met Kum i.p.v. Dekker achterin tegen dit RKC?
  Ik snap niks van de keuze van de technische staf om Dekker daar neer te zetten…
  Emmen mag dus nog maar 1 punt halen uit hun komende 2 wedstrijden, daar zijn we dus afhankelijk van, een minieme kans nog…. Willem II alles verliezen, dat zie ik niet gebeuren. En wij een resultaat halen tegen Ajax, het zou kunnen omdat het voetbal is, maar dat is wat mij betreft echt een utopie…

  1. mats

   Veel erger vind ik de onbestrafte overtreding op Guwara. En dat zelfs de VAR daar niet ingrijpt. Da Graca krijgt geel voor een overtreding op de voet staan, RKC mag een doelpunt maken voor een zelfde vergrijp.

   VVV speelt gewoon niet goed en is misschien de terecht degradant maar ik word echt al het hele seizoen niet goed van alle arbitrage/VAR beslissingen in het nadeel van VVV. Het is misschien Calimero gedrag maar VVV wordt echt genaaid dit seizoen.

   1. Koelie

    Dat je het hier nog voor Guwara gaat opnemen nadat hij een heel uur NIETS heeft gedaan. Niet fel in de duels op anderhalve meter dekken, ach laat ook maar gelukkig is hij een van de spelers die nooit meer een VVV shirt dragen.

    Als Emmen drie wedstrijden verliest dan spelen we nog play-offs.

   2. mats

    Man! Leer lezen. Waar neem
    Ik het op voor Guwara? Ik neem het op voor VVV, daar waar de overtreding op die lamballen Guwara gewoon bestraft had moeten worden. Dan was het geen 1-2 geworden. Die goal is het zoveelste voorbeeld van hoe de arbitrage en de VAR VVV op geen enkel moment heeft geholpen dit jaar.

 7. Rossie

  Het is klaar jongens, over en uit. Wat een drama zeg. Ja, in theorie kan het nog maar Emmen gaat zeker nog minimaal 2 punten halen en Willem II gaat ook niet alles verliezen vanaf nu. We worden 17e of zelfs 18e, dat kan ook nog. Ik zie ADO thuis nog wel van Willem II winnen namelijk. Of: het wonder van Amsterdam moet nog gaan plaatsvinden…maar dat is puur wishful thinking vrees ik. Overigens is Willem II en niet Emmen onze grootste hoop denk ik. Als Willem II vandaag van PSV verliest zou Fortuna ons nog kunnen redden op de laatste speeldag…maar dat zie ik niet gebeuren. Kortom: over en uit, directe degradatie.

  En gisteren had je gewoon écht kunnen en moeten winnen: als VVV 5x had gescoord had niemand wat kunnen zeggen. Maar onze verdediging, man man man, dat is gewoon echt niet om aan te zien…en wat was Guwara slecht zeg! Had ‘m al veel eerder gewisseld. Wel eindelijk eens wat meer strijd, maar te laat. Ik ben er echt hélemaal kapot van, gaat nog wel een paar dagen duren…pffffffff

 8. RuiverCity

  Opvallend dat niemand hier iets over de werkwijze van Luhukay durft te schrijven.
  Die faalde gisteren door Dekker weer centraal te zetten. Iedereen met een beetje voetbalverstand had dit de afgelopen wedstrijden niet gedaan! Hij is inderdaad sneller dan een Kum, maar wat betreft ervaring en verdedigen ver beneden de maat.
  Het is heel knap dat Luhukay hier in is gestapt. Hij moet het doen met het zooitje dat door Valckx is gehaald.
  En weer wordt duidelijk dat versterkingen in de winterstop nihil effect hebben. Sla de statistieken er maar op na. De basis moet je in de zomer leggen.
  Dat Schmitz het afgelopen seizoen (door De Koning, Driessen en Luhukay) verkeerd is gebruikt, werd gisteren maar weer eens duidelijk. Die zouden ze moeten houden gezien zijn ervaring.

  1. Real VVV

   Is het idee van Dekker achterin misschien dat het meer een voetballer is dan Gelmi en Kum en dat hij dus beter kan opbouwen, naast het feit dat hij sneller is? Het valt me namelijk op dat de ballen naar voren van hem komen.

   Terechte conclusie dat de transferwindow in december ons erg weinig gebracht heeft. Alleen Da Graca wellicht een voldoende, maar echt overtuigen doet hij toch ook niet na een sterk begin.
   Vorig jaar daarentegen hadden we twee voltreffers met Bruns en vooral Darfalou die ons toch boven de degradatiestreep hebben gebracht.

  2. mats

   Schmitz er in en Vito gewoon in de voorste linie maakte wel het verschil. Je vraagt je idd af wat De Koning Driessen en Luhukay bezielt heeft dit jaar.

   En dan ga je ook denken had zelfs Schäfer niet meer strijd kunnen brengen dan Guwara?

   Da Graca, iemand zei het al,… kan die gast eens naar vóren spelen?

   Machach, lekker hakjes blijven geven joh. Man man man

   Dekker als CV, terwijl Schäfer het daar steeds heel
   Goed heeft gedaan. Was die Schäfer niet meer te motiveren? Gelmi, iemand? Die
   Komt in het hele Luhukay verhaal niet meer voor… die maakte fouten maar was wel een strijder…..Kum en zeker Swinkels ook toch. Dus ja schiet mij maar lek, maar die 1-0 is gewoon zwak verdedigd door Dekker en Da Graca. Schäfer was sterker bij dat soort ballen.

   En dan de Donis bros en Shabani. Die
   Laatste, wat ene top aankoop! En die broers? Staan die er nou niet in dan zegt dat toch wat over hun stelling? Anders maak je toch geen keuze voor Hunte en John….
   Vandaag nog terugsturen die drie.

   1. clubman

    Schaefer… tot voor kort afgebrand tot onder de enkels door Jan en alleman hier en nu opeens zou hij de verlosser in het centrum van de verdediging zijn?
    Mats, ik begrijp je frustratie en teleurstelling maar soms is het beter om even tot 10 te tellen ipv meteen weer in de pen te kruipen.
    Dit gaat nergens over.

  3. DeOtjes

   Omdat dat niet nodig is. Volgens mij was zijn enige andere optie achterin Swinkels. Gelmi en Kum zijn geblesseerd geweest en hebben en giga trainingsachterstand.Of ze 100% fit zijn al weet ik niet. Blijft Swinkels over en die kan het niet meer belopen.

   Schmitz .. heeft al enkele keren gespeeld en niet of nauwelijks weten te overtuigen. 1 goede voorzet maakt hem nog niet de ideale linksback.

   1. Ievel Knievel

    Je zou Schmitz wel als linkshalf kunnen gebruiken, als hij als verdediger minder voldoet. Een goede voorzet is wel essentieel om de voorhoede te bedienen.

 9. Ievel Knievel

  Sorry; maar echt niet mee eens. Waarom zou PSV punten gaan verspelen tegen Willem II? PSV speelt nog om een positie die heel erg veel belang heeft en heeeeeel erg veel geld waard is.

  FC Groningen gaat echt niet bewust rustig aan doen tegen Emmen. Die spelen ook om een belangrijke positie.

  Ook Fortuna speelt iedere week voor winst, net als dat ze tegen AZ deden. Zij spelen theoretisch nog voor een play off plek of een hogere positie (tv-geld).

  Ik snap de teleurstelling bij sommigen, maar vreemd genoeg is het nog steeds niet over voor VVV.

  ADO moet nog 4 of 5 punten pakken (en aan doelsaldo werken). Dat zie ik niet gebeuren. Vorige week was het een incidentele opleving.

  Emmen verliest vandaag (ga ik vanuit) Dat betekent dat ze volgende week MOETEN winnen, want met 1 punt lopen ze wel uit, maar VVV kan dan zelf orde op zaken stellen in de laatste wedstrijd.

  En dat kan gewoon bewijst gisteren!!!

  Het positieve aan gisteren is het volgende. We hadden gewoon kunnen winnen van een directe concurrent. We hebben na 13 wedstrijden zonder weer een punt gepakt en 3x gescoord. Ook de topscorer weer eens na lang droog gestaan te hebben. Er is een ban gebroken!

  Jos en/ of een goede sportpsycholoog kan hier wel iets mee. Ook heeft Schmitz gewoon laten zien van waarde te kunnen zijn. Waarom die bijna een heel seizoen gepasseerd is? De traimerstaf heeft de transferwaarde van deze speler volledig om zeep geholpen door die actie. Schmitz kan je zelfs op linkshalf kwijt vanwege zijn uitstekende voorzet.

  Ook de 3 scoringsposities werden uitstekend uitgespeeld. Kan je gewoon op trainen dus.

  Gewoon op karakter proberen een punt te pakken in Amsterdam. Je hebt daar toch al verloren. Misschien eens gaan voor het houden van de nul, iet om na te streven voor onze verdedigende linie. Een revanche voor de beschamende nederlaag.

  Je moet toch aan dat karakter werken voor de play offs die misschien aanstaande zijn. Laat harde hund Jos maar eens los! 🐕

  Jos moet gewoon in retraite met de spelers die wel willen de komende 2 weken op een geheime afgezonderde plek. En we vliegen de beste sportpsycholoog in en we werken de beste intense trainingen af om er fysiek weer fris te staan. De selectie kijkt alle sportfilms die gaan over (echt bestaande) miraculeuze sportontsnappingen. Op de trainingen geen spelletjes meer om te lachen maar felle bloedforst.

  Tegelijkertijd gaat de selectie en ook wij naar ut kepelleke van genuuje. Elke week. Om te beginnen nu. Bidden dat Emmen geen punten.meer pakt.

  Juist nu heeft VVV onze support nodig! Om het onmogelijke waar te maken. Ik schaam me soms voor het gebrek aan support van sommigen dat eigenlijk al in februari begon. We verloren de eerst van Sparta door pech en toeval; Sparta bivakkeerde rondom onze positie. Waren niet beter. Strijden nu om play offs. Puur op mentale kracht dus. Kijk naar Sheffield Wednesday. Op zeker gedegradeerd. Toch hadden ze het geloof nog gisteren.

  Juist voor onmogelijke mystieke escape truuks is het AVé VVV uitgevonden. Laat zangvereneging Venlona dit maar tijdens de laatse wedstrijd 11 (of 13) x versterkt vanaf de parkeerplaats zingen.

  AVE, AVE, AVE VVV!!!! AVE, AVE, AVE VVV!!!

  1. Ievel Knievel

   Overigens is de kans ook aanwezig dat:

   ADO, Willem II en Emmen vandaag dus verliezen.

   Dat ADO wel wint van Willem II, want die ruiken ons nog.

   Emmen gelijkspeelt tegen Heerenveen, wat en ergens realistisch is en redelijk is en tegelijkertijd heel optimistisch. Heerenveen speelt nog echt ergens voor en is kwalitatief beter.

   Win je dan je laatste wedstrijd tegen Emmen, wat sowieso moet, kan je nog steeds gewoon 15e worden. Mits Willem II de laatste ook verliest. Of kan je iig 16e worden. Waar we ook nog steeds onze vingers voor moeten kruisen en niet onverdiend is, omdat we het zelf hebben laten liggen. Laten we dan maar eens voor Fortuna zijn! Limburgse broeders.

   De kwaliteit bij onze concurrenten helt echt niet over. Die spelen op mentaliteit. Ben benieuwd wat er gebeurd als die een klap krijgen.

   En laten we verder in onze commentaren niet te veel op alle winden meewaaien. De spelers die in februati opghemeld werden kunnen er ineens niks meer van en de spelers die toen volledig afgefakkeld werden zouden nu onze redders zijn? Wat een opportunisme. Sommigen zouden hun eigen reacties van een paar maanden geleden eens moeten teruglezen.

   Het verleden doet er ook niet toe. Het gaat om het nu. En nu verdient iedereen onze support. Ook de spelers die we nu minder vinden. Het gaat om lijfsbehoud. Het team moet het samen doen. Met onze support. Met affakkelen maak je niemand beter. Je bent alleen je eigen frustratie kwijt en hebt even laten weten dat jij het als enige scherp ziet.

   Ik heb alle vertrouwen in Jos. Voor nu en de toekomst. Het effect heeft natuurlijk tijd nodig. Dat zagen we gisteren 2e helft. Er is vast wat gezegd in de rust. Jos kan het beste inschatten wie op welke plek moet staan nu. Dat gaat ook over een goede mindset. Ook kan Jos Jay meenemen in zijn visie. Net als dat Steijn dat kon.

 10. FC VVV03

  Het was gister niet geweldig qua voetbal en verdedigen, maar ik ben er van overtuigd dat als je de afgelopen 12/13 wedstrijden de instelling van gisteren op de mat had gelegd had je nu 6-10 punten meer gehad. Wat zonde!

  1. mats

   Dat denk ik ook. Maar door blessures heeft VVV eigenlijk nooit met een vast team kunnen spelen. Vooral achterin en op het middenveld was dat ene probleem. Tel daarbij de aankopen op die nooit gedaan hadden mogen worden (Hunte, Arias en John), halve missers als Guwara én de totaal mislukte huur van de Donis Bros en Shabani die het waarschijnlijk geen kut boeit of VVV degradeert, ….dan wordt strijden moeilijk he ?

  2. Ievel Knievel

   Sterker nog. VVV had voor de winterstop in 4 a 5 wedstrijden 2 a 3 punten per wedstrijd meer kunnen pakken Redelijk makkelijk. Tel eens uit waar je dan had gestaan! Lichte voorzichtige schatting: voor de winterstop 7 punten meer (hadden er ook 12 kunnen zijn), daarna 6 meer (hadden er ook 10 kunnen zijn). Maakt al 13 punten samen. (Hadden er ook 22 kunnen zijn). Wij zijn niet per sé kwalitatief de slechtste in de ere. We zijn het wel zelf gaan geloven.

   1. Ievel Knievel

    Hopen dat je club degradeert. Pffff.

    Je had gisteren gewonnen als Gio niet de blunder der blunders had gemaakt 6 minuten voor tijd. Kostbaar foutje.

    Emmen staat nu 3-0 achter. Of ze punten pakken tegen Heerenveen? Geen idee. Kans is klein. Heerenveen is normaliter beter dan Emmen en strijd nog ergens voor.

    ADO en Willem II zie ik vanmiddag echt niet winnen. Waarom ook. PSV heeft belang bij winst en is maar een factor 10 beter in normale doen. Hun trainer heeft zich nog immer te bewijzen.

    Daarna moet ADO tegen Willem II. ADO moet dan. ADO ruikt ons. Enige mogelijkheid nog voor hen. Daarna Willem II-Fortuna. Fortuna is beter en kan nog ergens voor spelen.

    Het is echt nog niet over. Na vanmiddag weten we meer.

    Wij zijn niet slechter als Emmen. Hebben daar al gewonnen. Met mindere tactiek en op papier mindere opstelling. Wij zijn niet slechter als de concurrentie. Van Willem II wonnen we ook in een flow. Wij zijn niet minder als de concurrentie. Mentaal zat het niet goed. Je kan het zelf evt. afmaken in laatste wedstrijd. Doe je dat niet, dan is dat het dus.

    Over woensdag. Je treft een uitgespeeld Ajax dat een slopende klassieker in de benen heeft. VVV heeft daar eigenlijk sowieso geen kans, maar betere voorwaarden vind je niet.

 11. FC VVV03

  Ja die gehuurde spelers snap ik ook niets van. Als je gister die Schmitz zag invallen vraag je je af waarom heeft deze man niet vaker gedaan wat die gisteren deed. Op begin van seizoen liep iedereen hem voorbij alsof die er niet stond.

  1. Ievel Knievel

   Als hij bewijst aan de TS dat hij op dit moment de beste is? Ik train niet met de jongens, zie hun instelling niet en voer ook geen gesprekken met de selectie.

   Niemand is echt goed bij VVV momenteel, op de keep na. Als hij de beste van de keuzes achterin is nu, dan zij het zo. Ik ga niet op de stoel van de trainer zitten momenteel. Kan ook zijn dat men Dekker voorbereid op volgend seizoen. Velen gaan ons verlaten en er gaat/ geen weinig geld zijn voor versterkingen. Dekker moet er dus staan.

   1. Het gaat niet alleen om inzet en zijn instelling, die is bij Dekker altijd op orde, maar het gaat ook om kwaliteit. Ik denk dat Kum heeft bewezen – ondanks zijn vele kummetjes – dat hij het wel kan als hij geen rare dingen doet.
    Vergeet ook niet de ervaring die hij meebrengt. Dekker is fysiek niet sterk genoeg maar ook positioneel maakt hij veel te veel fouten, dat zag je gisteren ook weer. Zie je het al voor je, Haller tegen Dekker in de Arena komende wedstrijd? Sorry hoor…
    Maar dan zou ik Kum er ook niet inzetten omdat hij zomaar tegen een rode kaart kan aanlopen, dus dan misschien Swinkels of Gelmi,…

   2. Grad

    Mats met je eens, als je zo’n overtreding of zelfs nog lichter in het strafschopgebied maakt krijg je een penalty tegen. Nu het het een stuk over de middellijn gebeurt wordt er niets mee gedaan

 12. lucien1978

  Het is afgelopen voor VVV. Emmen en Willem 2 gaan de benodigde puntjes wel halen. Volgend seizoen aan een compleet nieuw team bouwen.

  Contracten die aflopen :

  Machach
  Donis C
  Donis A
  Shabani
  Dekker
  Srifi
  Verbong
  Kum
  Arias
  Schaefer
  Guwara
  Kirschbaum
  John
  Hunte
  Swinkels

  Van deze zou ik alleen Dekker , Kirschbaum en Verbong proberen te verlengen. Heel misschien Kum voor 1 jaar in de KKD divisie.

  Pachonik en Giakoumakis zullen verkocht gaan worden.

  Wat zou er dan over blijven.

  Kirschbaum v Crooij Verbong
  Dekker Da Graca Gelmi (Kum) Schmitz v Dijk
  Post , Janssen , Essanoussi
  Hupperts, Roemer , v Crooij, Bastiaans

  En dan nog wat jongere verhuurde jongens als Roeffen en Hendrikx

  Dan heb je al een opstelling :

  Kirschbaum
  Dekker Gelmi Da Graca Schmitz
  Post Janssen (aankoop)
  Roemer (aankoop) (aankoop)

  1. Ievel Knievel

   Van Crooy kan je gewoon opstellen hoor. Zeker in de kkd.

   Ik ben benieuwd of Pachonik een andere club vindt.

   Hadden we Shabani niet voor langer vastliggen? Is het nog niet nu, maar wel een echt talent en nog mega jong. Kan zich gewoon ontwikkelen zeker in de kkd.

   Overigens is het helemaal niet zeker dat Willem II en Emmen zomaar even punten pakken. Zij spelen tegen tegenstanders die ergens om spelen en moeten winnen. Gaat over posities en veel geld. Na vandaag weten we meer. Volgende week alles.

   Het is nog steeds niet over. Op naar ut kepelke van Genuuje.

  2. mats

   Tuurlijk is het afgelopen voor VVV. Als je niet van RKC wint dan kun je zeker niet van Emmen winnen. Sterker nog ik hoop echt dat iedereen alles won’t behalve RKC zodat die kitchen met ons meedegradeert.

   Lekker rijtje waar we afscheid van gaan nemen. Prima. Opzouten met die gasten. Hopelijk vangen we nog wat leuks voor Giako. Sterke twijfel of iemand Pachonik wilt hebben. Kum echt afscheid van nemen. Gelmi zal het prima doen naast Da Graca in de KKD. Post zal ook wel toe zijn aan een andere club (geef hem eens ongelijk) maar wie wil hem hebben dan? Vito natuurlijk altijd opstellen in de KKD. Roemer ernaast. Dus eigenlijk alleen een 9 en een 10 erbij…. maar die zijn schaars…. als maar niet doorgaan met Aria’s brrrrrr..:

   1. Ievel Knievel

    Lekker respectvol naar je eigen ploeg weer met je “opzouten met die gasten”. Lekkere support weer. Maar als ik vind dat jij hier op moet zouten met je boute stellingen is de wereld te klein.

  3. Koelie

   Ik denk dat je niet veel overhoudt na dit seizoen

   v Crooij Verbong
   v Dijk
   Post , Janssen , Essanoussi
   Hupperts, Roemer , v Crooij, Bastiaans

   De aflopende contracten worden niet verlengd (lijkt me terecht) en de buitenlanders gaan niet KKD spelen. Als ze niet verkocht worden (wat ik niet verwacht) dan zullen ze een vrije transfer krijgen om de lasten te drukken.

   Er wordt hier echt te makkelijk gedacht over degradatie. We hadden al niet de hoogste begroting bij promotie, als we weer zouden terugvallen zal dat nog erger zijn.

   Dus elke strohalm aangrijpen om er in te blijven. Redelijk gunstige uitslagen vandaag voor ons. Je bent wel totaal afhankelijk van anderen, maar het kan nog. Ik hoop op een verlies van Emmen (gelijkspel kan eventueel ook nog) tegen Heerenveen. Dan moeten we het zelf afmaken in de laatste wedstrijd om 16e te worden. Tegen ajax zou ik met het tweede spelen, de wedstrijd tegen Emmen is 3 dagen later die is natuurlijk veel belangrijker.

 13. RuiverCity

  Ik kan mij niet voorstellen dat Lukas Schmitz na dit seizoen blijft. Zeker na het afgelopen seizoen, waarin hij door alle drie de trainers schandalig is behandeld. Die gaat echt niet KKD voetballen. Daar is hij ook te duur voor denk ik.
  Da Graca valt na een sterk begin ontzettend tegen, maar heeft nog een contract voor een jaar. Wellicht is daarin wel opgenomen dat hij bij een degradatie weer mag vertrekken.
  Ik blijf het ongelooflijk vinden wat sommigen hier in die Dekker en Janssen zien. Komen zoveel te kort, vooral fysiek. Voorin moet je zeker een fysiek sterke spits halen. Uit de jeugd hoef je ook niks te verwachten wat KKD-niveau meteen aankan.

  1. Ievel Knievel

   Hangt van het contact van Schmitz met Jos af. Hij is eigenlijk einde carriere. Vindt niet snel meer een ander team. Misschien blijven we er ook wel gewoon in.

 14. Vind je dat nog steeds Mats, dat we niet kunnen winnen van Emmen?
  Dit is wel een tik hoor, die Emmen te verwerken krijgt…😀
  Nu Emmen dus niet winnen van Heerenveen de volgende wedstrijd, dan hebben we het nog steeds in eigen hand..

  1. mats

   Ik denk dat Emmen meer veerkracht heeft dan VVV. En ik denk echt dat na donderdag de wedstrijd tegen Emmen niet eens meer belangrijk is. Ze maken gehakt van H’veen

   En stel dat het wel is….ADO staat voor bij PEC, die kunnen zomaar nog drie keer achter elkaar winnen …winnen we van Emmen, staan we nog 17e.

   Iedereen heeft hoop op die laatste wedstrijd tegen Emmen. Maar of VVV het redt hangt van veel te veel externe factoren af…. en laten we wel wezen, al die externe factoren zijn de afgelopen maanden ook absoluut niet in het voordeel van VVV geweest. Dus nee, ik zie het niet gebeuren

   1. Ievel Knievel

    Gewoon hoop blijven houden jongens. Zonder hoop is er niets. Ook nu. Ik heb net een kaarsje extra aangestoken zodat PEC er in ieder gevalnog eentje maakt. Hopelijk 2.

 15. Zou kunnen Mats, maar het grappige is dat heel Nederland denkt dat Emmen het gaat redden en VVV niet, dus dat geeft ook druk bij Emmen, want je moet het nog altijd wel doen…
  Nu ADO voorstaat, gaat het doelgemiddelde ook weer ineens een rol spelen, mocht ADO winnen…
  En Fortuna moet ons dan helpen in de laatste wedstrijd tegen ADO.
  Die externe factoren, dat zijn er inderdaad wel heel veel natuurlijk, daar heb je gelijk in.
  Maar het geluk van de 1e seizoenshelft laat ons nu al een tijdje in de steek, misschien gaat dat ons wel weer toelachen die laatste wedstrijden, wie zal het zeggen…

  1. mats

   Heel Nederland denkt nu ook dat ADO het nog gaat redden. Dankzij een lamlendig PEC dat nergens meer om strijdt en zich gewoon laat piepelen door ADO….

   Maar goed, zolang Emmen en ADO donderdag niet winnen is er idd nog alles mogelijk …. maar ik zie het niet gebeuren…..

   1. Ievel Knievel

    Nou, een 15e plek is iig niet meer echt mogelijk door het resultaat van ADO nu, tenminste als je doordenkt. Wil VVV 15e worden, moet ADO winnen van Willem II. Dan komt ADO op gelijke voet met VVV. Echter hebben we nog wel een beter doelsaldo. Spannende ontknoping dit. Te spannend!

    16e hoogst haalbare waarschijnlijk. Nog steeds de moeite waard om voor te strijden. Alles beter dan rechtstreekse degradatie.

    Overigens vindt en hoopt heel NL erg weinig van de strijd onderin. Dat is een illusie. Het is ze om het even. ADO was al lang en breed afgeschreven ook. Misschien kan VVV hier een belangrijke les uittrekken.

    Iig de nul houden tegen Ajax. Ook eens leuk om voor te gaan en winnen volgende week zondag. Meer kan je niet doen. Vol voor gaan. Avé VVV.

   2. Ievel Knievel

    Excuus.ADO wipt dan zelfs al over VVV heen natuurlijk. Nou, zit niks anders op dan maar voor een onmogelijk gelijkspel in Amsterdam gaan dan. Het is toch al een raar seizoen.

 16. Rossie

  ADO wint dus…pfff, ook dat nog. En ik denk dat die thuis ook van Willem II gaan winnen. En hun laatste wedstrijd is tegen Twente, ook niet súper lastig. Emmen vandaag mentale dreun en volgende wedstrijd tegen Heerenveen die nog ergens voor spelen, lastig! Dus áls Willem II vandaag van PSV verliest (dat is essentieel!) is er echt een serieuze kans dat Willem II en Emmen nog 17e en 18e worden…en als wij dan van Emmen winnen kunnen we nog 16e worden. Als wij dan van Emmen winnen kunnen we op doelsaldo (tov ADO) zelfs nog 15e worden. Maar dan mogen die niet winnen van Twente.

  Dus: de wedstrijd tegen Ajax wordt toch nog heel belangrijk! Vanwege het doelsaldo tov ADO én als je er een lelijk puntje haalt kan het zelfs handhaving betekenen nog.

  Dan dus wel vandaag Willem II nog verliezen en donderdag Emmen en Willem II verliezen.

  Wat een spanning nog…niet normaal!

 17. Mijn favoriete scenario na al deze verrassingen blijft toch dat Emmen de volgende speelronde niet wint en ADO verliest van Willem II of FC Twente, dan is de wedstrijd tegen Ajax niet van belang en speelt ook het doelgemiddelde geen rol meer dus…
  Dan moeten wij de klus natuurlijk wel klaren tegen Emmen!

 18. Ievel Knievel

  https://nos.nl/artikel/2380017-eredivisievoetballer-verdacht-van-matchfixing-met-gele-kaart-politie-doet-onderzoek?fbclid=IwAR3JxkVmdtfyf6XqmrfAGQqLH-m2HxQWbkNxvylOPtoiLGmSmAHT3AoaHKI

  Ik hoop niet bij ons. Al zou het ergens (als dit vaker aan de hand is) wel de bizarre ineenstorting vanaf februari kunnen verklaren.

  Ik blijf erbij. Als je zaken doet met Oost-Europese en Zuid-Europese zaakwaarnemers die mensen als handelswaar zien, dan is het risico op matchfixing niet uit te sluiten. Spelers met schulden bij de (gok)-maffia die onder druk gezet worden? Het komt allemaal voor. Het zijn zeker geen sprookjes.

  Ik zie wel een aantal spelers in de selectie bij VVV die het werkelijk al weken/ maanden geen bal kan interesseren of VVV degradeert of niet. Gisteren viel het overigens mee.

 19. De Realist

  Super natuurlijk dat Emmen met 0-4 verloren heeft, maar zeer ongunstig dat Ado gewonnen heeft. VVV kan alleen nog maar degradatie ontlopen als ze van Emmen winnen. Willem II zie ik nog wel een puntje halen in de wedstrijden uit tegen Ado en thuis tegen Fortuna. VVV zal dus alleen boven Emmen eindigen als Emmen thuis niet van Heerenveen wint en VVV thuis van Emmen wint. Emmen heeft een klap gehad en dit is zeker geen ondenkbaar scenario. VVV heeft nu nog maar 1 goal beter dan ADO en bij een gelijke eindstand op de ranglijst zal VVV het op doelsaldo wrs gaan verliezen van ADO of VVV moet met een miniem verschil van AJAX verliezen. Het is zeker niet ondenkbaar dat ADO 4 punten gaat halen in de wedstrijden thuis tegen Willem II en uit tegen het uitgespeelde Twente. VVV zou dan bij Winst op Emmen gelijk komen met ADO en dan gaat het om het doelsaldo. Die 0-13 tegen AJAX zou dus ook nog heel erg doorslaggevend kunnen worden. Laten we hopen dat Willem II wint en Emmen thuis niet van Heerenveen wint. We zijn dan bij winst op Emmen verzekerd van de nacompetitie. Als als als, we zijn nu wel heef afhankelijk geworden van anderen of we moeten nog gaan stunten in Amsterdam, maar wie gelooft daar in ? Over een kleine week zullen we het allemaal weten, het belooft nog een hele spannende ontknoping te worden. Come on Venlo !

 20. Depor

  Het is juist gunstig dat ADO heeft gewonnen. Anders waren ze uitgespeeld en lieten ze de wedstrijd tegen Willem II waarschijnlijk lopen. Ik zie ADO echt geen 4 punten meer pakken.
  Donderdag afwachten hoe alles verloopt. Indien we het na donderdag nog in eigen hand hebben mogen we van geluk spreken. Laten we het hopen!

  1. mats

   Ik zie ADO nog 15e worden.
   Waarom? Omdat Willem II helemaal niet zo goed is. Omdat El Khayati in vorm is, omdat de verdediging van ADO in vorm is…. en omdat Twente als ze donderdag verliezen, uitgespeeld zijn en net zo’n zaadpot op de mat gaan leggen als PEC gisteren.

   In mijn gunstigste scenario wint WII vervolgens ook niet van Fortuna (dat mogelijk nog om de play-offs kan spelen en misschien ook omdat ze gewoon liever de ‘derby’ tegen VVV willen houden. In dit scenario wint Emmen niet van Heerenveen en wij wel van Emmen. Dan rest ons een slopende nacompetitie, die wij gaan winnen omdat we tegen die tijd 11 spelers op het veld hebben staan die 100% willen geven voor de club (en omdat we in de winning mood zijn).

   Zoiets,…. tot donderdag dromen….

 21. Mats, dit zou ook kunnen, maar ADO scoort moeilijk ondanks El Khayati en Adekanye, dus ik zie een ander scenario, zoals hierboven geschetst. Bovendien moet Willem II ook echt verliezen van Fortuna en ADO, als ze maar 1x gelijkspelen hebben ze een beter doelsaldo dan ons, ook al winnen we van Emmen, dus daar hebben we niks aan. Maar het is wel mooi dat je weer kunt dromen, tot donderdag althans …

  1. mats

   Ja klopt, in alle scenario’s moeten alle clubs om ons heen verliezen… dan worden we gewoon nog 15e als we zelf winnen van Emmen 😉

   Giakoumakis legt er gewoon weer 4 in tegen Emmen. En dan loopt hij de tent uit voor 6 miljoen…. 🙂

 22. of topic: ik las net op de VI-site dat het gerucht dat Giakoumakis gratis kan vertrekken bij degradatie gelukkig niet klopt. VVV wil de hoofdprijs, tussen de 6 en 10 miljoen, dan helpt het wel als hij er nog een paar inlegt tegen Emmen…

  1. Grad

   Klopt, maar een paar doemdenkers hier hebben gesuggereerd dat hij bij degradatie gratis kan vertrekken. In het artikel staat ook, dat er géén gelimiteerde transfersom in het contract is opgenomen. Dus doemdenkers kunnen deze optie dan ook doorstrepen.

  1. mats

   Echt geen idee. Een van de raadselen van VVV.
   Nou moeten we ook niet meteen doen alsof Schmidt de reddende engel is, maar het is vreemd dat hij niet meer kansen heeft gehad. Zeker als je zijn voorzetten ziet van afgelopen zaterdag. Ik wil hem donderdag tegen Ajax idd wel eens als linkshalf zien spelen….

   1. mats

    Er zijn mensen die het al een heel jaar niet laten zien en toch de halve tijd opgesteld worden.

 23. Ievel Knievel

  Bij Emmen denken ze al dat ze van VVV gewonnen hebben, gelet op een aantal interviews.

  Ik vind dit maar behoorlijk arrogant voor een team/ club die nagenoeg het hele seizoen slecht/ matig gepresteerd heeft (en onder hun kunnen?).

  Als de selectie van Emmen en alles om de club heen dit echt denkt, kan je daar gebruik van maken in de laatste wedstrijd.

  1. Ievel Knievel

   Alleen als Emmen EN Willem II winnen zijn we gedegradeerd (en als wij zelf geen punt halen).

   Ik blijf erbij, waarom zou Heerenveen zo onscherp zijn als er voor hun iets op het spel staat?

   Waarom zou Ado in redelijke doen en in een flow ineens niet bij machte zijn om weerstand te bieden aan een nog steeds vrij matig Willem II?

 24. kuebke

  Sorry,maar ik kan het gewoon niet meer positief bekijken na wat ik de afgelopen maanden gezien heb.
  Het was gewoon om te huilen .
  Er lopen spelers rond die het blijkbaar niets interesseerd of ze degraderen dat gevoel heb ik althans.(Of zie ik het misschien verkeerd).

  1. Ievel Knievel

   Die spelers die je bekritiseer en dingen verwijt doen dus precies hetzelfde als jij nu doet.

   Teleurstelling is begrijpelijk, alleen verder wel zinloos als je nog ergens om strijdt en dat doen we.

   1. Real VVV

    Ik heb er ook een hard hoofd in, maar ik ben na de wedstrijd tegen RKC toch iets minder negatief. Eindelijk was er bij vlagen inzet te zien en ze hebben toch meer aanvallen laten zien dan de voorgaande 5 wedstrijden bij elkaar.

    Ik geef ze nu 20% kans om de nacompetitie nog te halen. Waar VVV voor mij 5 dagen geleden al dood en begraven was, heb ik ze nu toch weer opgegraven. Nu nog tot leven zien te wekken 🙂

    Kom op!

Leave a Reply