Supporters Advies Raad verslag 11 april 2016

Op maandag 11 april stond de derde SAR vergadering van het seizoen op het programma. Onder leiding van Algemeen Directeur Marco Bogers werden de actualiteiten besproken. Daarnaast kunnen de supportervertegenwoordigers van een aantal groepen vragen stellen en punten aanstellen die ze graag besproken willen hebben. Hierbij een kort overzicht van de belangrijkste punten die zijn besproken.

Contracten selectie
Twee weken geleden kwam het bericht naar buiten dat van een aantal spelers de contracten formeel zijn opgezegd. Dit moet VVV om puur juridische redenen doen en dat betekent niet dat de desbetreffende spelers volgend jaar niet voor VVV zullen gaan spelen. Het is moeilijk om nu na te gaan hoe het gaat lopen en dit komt door het financiële aspect. En natuurlijk dat we nog niet 100% weten of er volgend seizoen Jupiler League of Eredivisie wordt gespeeld. De leiding van de club heeft een tweesporen beleid en is voorbereid op een eventuele promotie.

Jeugdopleiding
VVV-Venlo zal alleen verder gaan jeugdopleiding. Helmond Sport heeft aangegeven ermee te willen stoppen, maar de berichtgeving in de media is voorbarig. Er zal nog het een en ander juridisch, organisatorisch en financieel geregeld moeten worden voordat het zeker is hoe het eruit gaat zien volgend seizoen.  Een voorbeeld hiervan is dat Helmond Sport verplicht (volgens de licentie eisen) is om 4 jeugdteams te hebben. De club uit Helmond heeft VVV gevraagd de jeugd bij VVV onder te brengen.

Daarnaast is ervoor gekozen om volgend seizoen niet in competitieverband te gaan spelen met het Tweede elftal. In de plaats daarvan gaan er oefenwedstrijden gespeeld worden. Een aantal andere clubs uit de Jupiler League hebben ervoor gekozen dit te gaan doen. Directeur Marco Bogers geeft aan dat dit financieel  en sportief aantrekkelijker is. Bij promotie naar de Eredivisie levert dit echter een probleem op, aangezien het volgens de licentie eisen verplicht is om met je Tweede elftal in competitieverband te spelen. Als VVV zou promoveren zal het Tweede elftal instromen in de nieuwe voetbalpiramide.

Play-off acties
VVV is druk bezig met het opzetten van een campagne rondom de Play Offs. Zeer spoedig zal rond de bekende mediakanalen van VVV meer over bekend gemaakt worden.

Supportershome
Na dit seizoen zal het Supportershome van VVV-Venlo een nieuwe invulling krijgen. De eerste verandering is dat er een nieuwe beheerder komt. Jan zal plaatsnemen voor een andere beheerder. Het is nog niet op dit moment nog niet 100% wie het over gaat nemen. Jan zal daarentegen bij het supportershome betrokken blijven al zal dit niet meer in de leidinggevende functie zijn. Supporters zullen worden betrokken de invulling en inrichting van het supportershome op wedstrijddagen.

Supporterscollectief Nederland
Een landelijk supporterscollectief heeft Venlonaren  benaderd om deel te nemen aan het landelijk collectief waarin de meeste Eredivisieclubs en Jupiler League clubs vertegenwoordigd zijn. Dit collectief heeft als doel om het voetbal te normaliseren in Nederland en is hier over in gesprek met de KNVB en de overheid.

Overige onderwerpen

 • Op 10 juni 2016 is er een verplichte veiligheidsoefening (wedstrijd Fontysteam tegen SV Lottum 3) in het stadion: oproep voor supporters om aanwezig te zijn zodat er voldoende mensen zijn om de oefeningen te kunnen doen.
 • Optreden ME: door geen reactie op verzoeken van stewards aan supporters (nav protocollen) neemt ME het over en dan wordt hard ingegrepen. Zelfs stewards hebben klappen gekregen.
 • Geluidsinstallatie: is nu eenmaal verouderd en niet afdoende. Bij Play Offs komen er extra boxen (net als bij wedstrijd tegen NAC).
 • Sfeer in rust is slecht. Teveel dezelfde activiteiten. Voor nieuwe seizoen wordt gekeken naar aanpassing van rustprogramma.
 • Fanfares heeft vooralsnog geen vervolg gekregen vanwege afzeggingen van enkele fanfares (na winterstop was gepland om iedere wedstrijd fanfare te hebben) én vooral ook vanwege belasting van veld. Het kunstgras is steeds slechter te borstelen, waardoor activiteiten op veld beperkt moeten worden. Een marcherende groep van 40-60 personen is dan niet mogelijk kort op de wedstrijd. Alternatief op rondweg wordt bemoeilijkt door risicostatus van wedstrijden.
 • Waarom geheime wedstrijden?: officiële wedstrijden zijn 1.800 euro extra kosten, naast dat dan (onnodige) formele processen mbt veiligheid doorlopen moeten worden.

De volgende Supporters Advies Raad staat gepland op 6 juni 2016.

4 Responses

 1. kiekoputspelke

  Duidelijk verhaal en ik kan het wel waarderen als de club ons op al deze vlakken bijpraat.
  Zo’n verhaal over de geheime wedstrijden en de daarmee gemoeide extra kosten zijn voor mij bijvoorbeeld nieuw….

 2. pavisto67

  Bedankt voor de samenvatting van deze bijeenkomst.
  Is de financiële malaise nog ter sprake gekomen? Heeft VVV daarover nog iets verteld, wat mij betreft een belangrijk onderwerp, zo niet het belangrijkste.

 3. Gerardus

  Goed en duidelijk verslag. Komt dit ook op de site van VVV zelf te staan en dan via VVV op facebook of iets dergelijks ? Want zo iets verschaft een hoop informatie en dat scheelt weer achterlijke opmerkingen die er gemaakt zullen worden. Zoals dat VVV in de Topklasse wil gaan spelen omdat ze geen contracten verlengen.

Leave a Reply