Supporters starten Socio club

Een groep van enthousiaste VVV-supporters en volgers hebben de Stichting Socio Club VVV-Venlo opgericht.

Naar aanleiding van de oproep van Voorzitter Hai Berden tijdens de nieuwjaarsrecepte voelde deze supporters zich geroepen. De Socio Club VVV-Venlo wil de spreekbuis zijn voor al diegenen die VVV een warm hart toedragen en ook vinden dat dit een stuk cultuur en maatschappelijk van  belang voor Venlo is.

Op Omroep Venlo zegt Voorzitter Frans Aerts dat hij denkt dat er genoeg potentieel is. ‘Dit initiatief komt voort uit een LinkedIn-groep waarin 1.400 mensen regelmatig reageren over de club. Wij denken dat er meer mensen zijn die VVV belangrijk vinden.’

Iedereen die wil deelnemen aan de Socio-Club betaald 10 euro. Hiervoor krijgen ze per jaar twee evenmenten daarnaast willen zij de deelnemers voorzien van verschillende acties. Op 30 augustus gaat de Socio-Club van start met een eerste evenement in de Maaspoort. Onder leiding van oud speler Maurice Graef worden er oude filmbeelden getoond, interviews gehouden en de 3 bekende club liederen worden live ten gehore gebracht.

Bestuur wordt gevormd door:
Frans Aerts – voorzitter
John Testroote – secretaris
Hay Janssen – penningmeester
Gilbert Idink – bestuurslid
Paul Seelen – bestuurslid.

 

10 Responses

 1. marcel

  ik heb even gegoogled, maar alles wat ik over socios VVV kan vinden dateert uit 2010. waar dit initiatief toe moet leiden, heb ik dus geen flauw idee over. Een duidelijk ‘iets’ haal ik ook niet uit bovenstaand verhaaltje.
  “ze voelden zich geroepen” tot wat?

  ik laat even alle opties open, en hoop in elk geval dat hier iets positiefs uit voortkomt. mijn eerste gedachte is echter vooralsnog, veel ‘bobo’-gehalte, en ver weg van het overgrote deel van het VVV publiek. kan me niet aan het gevoel ontrekken dat hier een hoog-politiek-gehalte inzit. en de nederlandse politiek wordt ik al jaren niet vrolijk van.

  Wellicht heb ik het mis, en daarom maar eens wachten wat hier uit voortkomt. maar voordat je 10 euro betaalt (niet voor dat tientje, maar meer om het principe), lijkt me enige inhoudelijke informatie vooraf toch wel wenselijk.

  1. VVV-Venlo heeft inderdaad al eens een socio club geprobeerd op te starten. Maar deze verdween net zo snel als hij kwam. Was niet echt een geweldig groot succes. Ik ben vanaf dag 1 tot en met vorige week onderdeel geweest van dit initiatief. Het heeft wel potentie. Mijn beweegredenen om niet verder te gaan is een beetje dat ik me niet kon vinden in de toekomstvisie en de uitvoering van het idee.

   In ieder geval kan ik melden dat er in augustus een middag is waarbij eigenlijk de officiële opening van de Socios start. Ze roepen iedereen op om te komen. Daarnaast wil ik melden dat wij ook met een plan bezig zijn. Ik hoop dat ik daar snel wat meer over kan vertellen aangezien ik nog in de gesprekken zit met VVV.

 2. kenfen

  Je moet toch ergens beginnen nietwaar, ik juich elk initiatief om VVV brder op de kaart te zetten van harte toe Hoezo politiek dit gaat om VVV Mannen ik steun jullie actie en zal 30 aug zeker aanwezig zijn en met mij hopelijk velen,

 3. supportertje

  De socio club VVV Venlo die nu opgericht word, is een stichting die de krachten wil bundelen van alle VVV supporters, groot en klein, en die de belangstelling voor de club hebben verloren of zijn kwijt geraakt, er weer bij te betrekken. Zij willen VVV op een andere wijze ondersteunen en gaan dat doen op een andere manier als dat we gewend zijn. Er moet weer een kloppend hart komen voor ons VVVke. Het is een goed stel mensen die aan de club verknocht zijn, en er veel voor over hebben dat VVV weer echt in de belangstelling komt te staan van iedereen. 30 augustus gaat het officieel van start in de Maaspoort.

 4. Depor

  Ik hoop dat een van de speerpunten is het stadion. Wat is de gemeente van plan. Is er nieuwbouw mogelijk? Zo niet, er moet echt iets met de Koel gebeuren, de status van het stadion (en haar voorzieningen) is de laatste jaren dramatisch achteruit gegaan. Dit kost ook een groot aantal vaste toeschouwers en gaat ook ten koste van de uitstraling van de club.

Leave a Reply