Supporters uitgelicht: Van vader tot zoon

Vanaf dit seizoen gaan wij rubrieken plaatsen onder het mom ‘uitgelicht’. De bedoeling hiervan is om supporters en bijvoorbeeld oud spelers uit te lichten.

Dit doen we om een beter beeld te krijgen wie de supporters van VVV nu eigenlijk zijn en hoe het gaat met oud VVV spelers waar zijn ze terecht gekomen? Wij gaan op zoek naar allerlei verschillende supporters die hun verhaal vertellen aan Venlonaren.

Wie zijn VVV supporters? En wat doen ze in hun dagelijks leven? Wat doen ze voor VVV? En wat betekent VVV voor ze? Allemaal dingen waar we benieuwd naar zijn.

We beginnen bij Erwin Petit en zijn zoon Giovanni. Erwin is een VVV supporter in hart en nieren en draagt deze liefde over aan zijn zoon. Giovanni is inmiddels 10 jaar, zit nog op de basis school en is keeper bij VCH D2. Hun favoriete club is natuurlijk VVV.

Erwin en Giovanni zijn bekende gezichten op de O-tribunes. Als u ze niet kent van VVV dan heeft u ze vast vorig seizoen gezien bij VVV-TV op Omroep Venlo. Daar deden ze namelijk mee met de Supporter van het jaar.

We beginnen het gesprek over hoelang ze al fan zijn van VVV. Giovanni vertelt dat hij eigenlijk al fan is sinds zijn geboorte. Erwin vertelt dat zijn zoon er zelfs was in 2009 bij het kampioenschap van VVV-Venlo. Giovanni was op dat moment 5 jaar. Hij had zijn sleutelbeen gebroken bij een val tijdens de wedstrijd daar kwamen ze eigenlijk later pas achter omdat zoon Giovanni alleen maar bezig was met de wedstrijd. Een hele ervaring voor een 5-jarig jongetje. Het was mooi maar tegelijkertijd was Giovanni bang, het was zo druk dat ze in de verdrukking kwamen en hierdoor angstige momenten ervaarden. Vader is ook al vanaf kinds af aan fan van VVV. Hij vindt: “je bent voor de club van de plaats waar je vandaan komt”. Tegenwoordig is dat helaas niet meer zo, kinderen worden fan van de club die kampioen wordt in Nederland. Terwijl ze vaak weinig van de club weten en er nooit heen gaan.

De liefde is natuurlijk ontstaan via Giovanni z’n vader. Erwin was vroeger fan en heeft een lange tijd bij VVV gewerkt als hoofdsteward, maar is hiermee gestopt vanwege z’n andere hobby darten. Al jaren gaat hij naar de Koel. Vroeger nam hij zijn dochter vaker mee maar op een gegeven moment kreeg zij andere interesses. Hierdoor werd het tijd dat Giovanni eens mee ging. De zeer jonge Giovanni vond het geweldig. Hierna zijn ze altijd samen blijven gaan.

Vader en zoon zijn niet weg te slaan bij VVV. Waar VVV is, zijn Erwin en Giovanni. De liefde gaat zelfs zo ver dat eigenlijk alles moet wijken voor VVV. De twee zijn zo fanatiek dat zelfs de 85ste verjaardag van oma niet meer veilig is. Maar oma begrijpt dit. Ze vindt het alleen maar leuk dat Giovanni een passie heeft.

Erwin en Giovanni gaan elke thuis- en uitwedstrijd samen met “Venlo on Tour”. Dit is een select groepje met Patrick Otten, Mylo Otten en Glenn Bremmers. “Het is niet altijd leuk om uitsupporter te zijn bij VVV”, vertelt Erwin. Zo reden ze vorig seizoen in 4 uitwedstrijden wel 1158 kilometers en na deze 4 uitwedstrijden had VVV 0 punten gehaald. Moet je voorstellen wat dat kost: kaartjes, eten, merchandise, benzine. “Maar dat hebben wij er dubbel en dwars voor over”, zegt hij trots.
Op wedstrijddagen is Giovanni net een stuiterbal. Hij staat thuis voor de deur al te zwaaien met de vlag. De grote vlag met kleine vlaggetjes erop, is bij andere supporters misschien wel bekender dan Erwin en Giovanni. De twee staan op de O-tribune om sfeer te maken. Ze willen voor geen goud een wedstrijd missen. Zelfs niet in de mindere periodes.

Collectie
Het fan zijn uit zich niet alleen in het bezoeken van wedstrijden. Ze zijn beide ook echte verzamelaars. Ze sparen echt alles wat met VVV te maken heeft. Van shirts tot posters, van klappers tot speldjes. Zelfs de wedstrijdboekjes, wedstrijdkaartjes en seizoenkaarten. Alles wat te krijgen is, vind je terug in de collectie van de familie Petit. De slaapkamer van zoon Giovanni is dan ook helemaal omgetoverd tot VVV kamer. Het is echt fenomenaal als je de kamer binnen komt. Als buitenstaander weet je gewoon niet waar je moet kijken.

Zo bezitten vader en zoon veel oude VVV shirts, waarvan de oudste uit 1988. Een zeer uniek bronzen beeld van het logo van VVV-Venlo. Hier zijn er maar twee van gemaakt, via via heeft Erwin deze op de kop kunnen tikken. Heel veel VVV sjaals en de hele trainingsoutfit van Niki Maenpaa. Ook al hangen de gedragen shirts van Remco Scholl en John de Wolf aan de muur, Giovanni vindt het training-shirt van de Finse keeper het mooiste. Vader Erwin heeft een andere voorkeur. Hij vindt het shirt van Remco Scholl het mooiste en bijzonderste omdat hij die persoonlijk heeft gekregen.

De twee sparen al jaren alles van VVV en de verzameling wordt steeds groter en groter. Ze kopen de spullen vooral op rommelmarkten en via Marktplaats. Maar ze krijgen ook wel eens spullen van oud spelers en huidige selectie spelers waar ze goede banden mee hebben. Het kost natuurlijk veel geld zo’n collectie maar het heeft een vele grotere emotionele waarde voor Erwin en Giovanni.

“De grootste droom van Erwin is dat Hai Berden een keer langs komt om te kijken naar hun collectie”

VVV-TV supporter van het jaar
Erwin en Giovanni Petit hebben vorig seizoen meegedaan bij de Supporter van het jaar award van VVV-TV. Zoals bekend werd chefdoek Jeroen Faassen de winnaar. Vanaf dit seizoen is VVV-TV veranderd in een verkorte versie. Een herkansing zullen de twee hierdoor niet krijgen. Wij vroegen ons af of ze teleurgesteld waren dat ze niet hebben gewonnen.

Erwin vindt het een super tof initiatief. Hij gunt het de winnaar natuurlijk van harte, want die jongen heeft hart voor de club en doet superveel goeds voor VVV. Maar hij vindt het jammer dat ze verloren hebben. Volgens Erwin hebben ze nooit een echte kans gehad om de titel te winnen. Erwin vertelt: “Wij zijn gewoon teleurgesteld in de gang van zaken. Wij hebben na het interview nooit meer iets gehoord van Omroep Venlo. Wij wisten niet eens wie de winnaar was. De uitslag hebben we via Facebook moeten lezen. Het was toch veel leuker geweest als je alle deelnemers had uitgenodigd om de uitslag bekend te maken”.

Als VVV weer promoveert, keert het echte VVV-TV terug zoals vorig seizoen. “Dan heeft Giovanni weer een kans”, zegt Erwin.

“We hebben door het programma wel heel veel bekendheid gekregen”, zegt Erwin. Overal waar vader en zoon kwamen ,werden ze herkend. Van in het stadion tot in de supermarkt. “Echt gekkenwerk”, zegt Erwin “maar tegelijkertijd natuurlijk geeft dat echt een kick”.

Als supporter maak je natuurlijk veel mee en vooral bij een club als VVV. We hebben in de historie hoge pieken en diepe dalen gekend. Het leeftijdsverschil is enorm van vader en zoon en hierdoor des te interessanter hoe zij hun VVV periode hebben ervaren. Als hoogtepunten geven beide natuurlijk het Kampioenschap aan. Maar Giovanni vond de uitwedstrijd tegen Vitesse geweldig. Een vol uitvak en een super sfeer.

Dieptepunten hebben ze genoeg meegemaakt bij VVV maar dat hoort er bij. Voor beide was de laatste degradatie een klap. Maar het was wel verdiend. Go Ahead Eagles was vele malen beter. Een ander dieptepunt volgens Erwin was de nederlaag tegen Roda JC terwijl je met 2-0 voor stond.

Beide hebben ze ook een favoriete speler. Voor Giovanni is dit Niki Maenpaa. Door hem is hij ook zelf gaan keepen. Erwin vindt het moeilijk om te kiezen omdat hij niet een maar meerdere favoriete spelers heeft. Maar als hij moet kiezen dan zegt hij John van Loenhout. “Echt een waanzinnige voetballer. Ik zal hem nooit meer vergeten. Vooral de actie waar hij achter zijn standbeen een voorzet gaf aan Paul Jans. Hier scoorde Paul Jans ook nog eens uit” zegt Erwin met een glimlach.

VVV-Venlo zal voor altijd een belangrijk onderdeel van zijn de familie Petit. Wij vonden het leuk om meer inzicht te krijgen over onze volgers.

Zoals gezegd gaan we dit seizoen meer supporters interviewen. Ken je of ben je iemand met een interessant VVV verhaal neem dan contact met ons op.

Daarnaast vroeg Erwin Petit of we nog een mededeling wilde doen. Namelijk zij zijn altijd op zoek naar spullen om hun collectie uit te breiden. Heb jij nog VVV spullen. Alles is van harte welkom.

5 Responses

  1. Almonia

    The endocrine therapy trials have not shown an overall survival benefit, 39 41 whereas CLEOPATRA 18, 19 did show an OS benefit for both ER positive and ER negative diseases doxycycline over the counter If a vaccine for a high risk infection cannot be given, trip postponement or consideration of an alternate destination may be necessary

Leave a Reply