Supportersavond donderdag 27 juli

De eerste supportersavond van dit seizoen is op donderdag 27 juli in Stadion de Koel. Om 19:00 zal de supportersavond van start gaan. Interim directeur Ruud Timmermans en interim technisch directeur Marc van Hintum zullen klaar staan om de vragen te beantwoorden. Gezien de storm aan kritiek die de club ontvangen heeft, zullen er veel supporters aanwezig zijn om hun zegje te gaan doen.

116 Responses

 1. clubman

  Uitgelezen podium voor Wazel Kwazel om zijn visie, theorieën, en zowel sportief als (financieel-)technisch strijdplan te presenteren aan zowel de directie van VVV als aan alle aanwezige supporters.
  Ik denk dat iedereen enorm benieuwd is naar de speerpunten van het plan én of de directie bereid is om dit plan over te nemen en Wazel aan te stellen als klankbord en denktank binnen de organisatie. Het zou immers doodzonde zijn om geen gebruik te maken van zoveel kennis, ervaring en noviteit binnen de regio.
  Veel succes Wazel, iedereen staat te trappelen om je presentatie te aanhoren en de verwachtingen zijn hoog gespannen. VVV en de supportersschare hangt aan je lippen!
  Tot de 27e in De Koel!!

  1. Ievel Knievel

   Gelökkig kin idderein zelf met enige regelmaat laeze waat veur ein zielige ze eigenlijk bis.

   Ik waar eigelijk van plan dees kier gewoën weer ens te komme kieke en luustere.

   Neet um mien eige ideetjes tentoen te spreide, maar um te komme luustere. Of bijv. de tone of voice al wat veranderd is en um gewoen ens de nieje directeur aan te huure en ens te bekieke wat veur aopenheid d’r precies gegeave geit weere.

   Had ze zeker neet verwach.

   Tip, get a life, neem ein pilske. En ik weet neet of ik mich verierd mot veule of ernstig zurg mot make det ein persoen genaamd Clubman rond 22:50 aan Ievel Knievel aan ut dinke is, beej ut leaze van ein berich euver ein supportersoavend op Venlonaren.net.

   1. clubman

    Lees ik hier dat je je keutel intrekt Wazel?
    Na alle bombastische berichten en fictieve beleidsplannen komt er uiteindelijk….niks?!

    Luchtkastelen? Gebakken lucht? Praatjes die geen gaatjes vullen?
    Veel wol en weinig garen?

    Venlo is teleurgesteld.

   2. Ievel Knievel

    Als ze dinks det ut neet nog inhoudelijker kin weere, euvertreft Clubmenke zichzelf weer. Hahaha. Mien daag is weer good.

    Ein daag zonder gezever van Clubmenke euver dich heer gekrege te hebben is ein daag net gelaefd! En uiteraard heat hae weer rugdekking nuudig van zien twielinbroor Godfried.

    Enfin. Supportertje krieg wat dingskes die ik op papeer zet. Aan um heb ik ein belofte gedoan en aan verder neemes en dat wet Clubmenke aauk waal. Natuurlijk. Dan is ut verder aan supportertje wat hae doar mei duit.

    Fijn daagske nog Clubmenke! Ik goan lekker geneete van ein afscheid van ein coillega en de tour! Mazzel!

  2. Ievel Knievel

   En Bogers waas van de strijdplannen en strategische plannen en ein haup andere blabla veur de bühn; de financiële plannen waare echter neet zoë good dichtgetimmerd. Ik zet gewoën of ein toe ens wat bevindingen op papeer. Neet mier, neet minder. Nogal ein verschil.

  3. goalkiller

   NIet geremd door enige vorm van wrok. Kan dhr clubman zelf even uit de boeken doen welke strategische en technische invloed heeft op het reilen en zeilen binnen de organisatie, behalve op een zolderkamer genietend achter een toetsenbord wat frustraties uiten.

 2. FC VVV03

  Het is al langer overduidelijk dat clubman hier al dan niet in naam van iemand binnen VVV opereert. Je ziet zelden een reactie van clubman als het gaat over nieuwe spelers of bevindingen van een wedstrijd. Alleen als het gaat over het beleid, mensen binnen VVV of ievel knievel.

  1. supportertje

   Daar heb je helemaal gelijk in. De wijze waarop Clubman reageert op mensen, en speciaal Ievel Knievel is op zijn zachtst gezegd zeer kinderachtig. Maar ja, VVV kritiek geven op het beleid is in sommige ogen not done. Hopelijk komt VVV goed voor de dag met een fatsoenlijk verhaal op de supportersavond. Helaas kan ik niet aanwezig zijn, maar had hier echt bij willen zijn. Wacht het verder wel af wat er te voorschijn komt. Maar tijd dat we verder gaan, en zien wat het seizoen brengt.

   1. Godfried

    Mag ik hier op inhaken? 90% reageert hier heel kinderachtig op elkaar. Clubman is daarin absoluut geen uitzondering.

    Daarbij, opbouwende kritiek is goed. Kritiek om te näolen mag achterwege blijven.

    Helaas gebeurt dat laatste hier heel veel. Zelden tot nooit voegt het iets toe. Het is vooral gal spuwen. Dat is makkelijk en kan iedereen. Prima als dat de teneur is. Maar dan ook geen commentaar geven als anderen een keer ongenuanceerd uit de hoek komen.

    Niet iedereen heeft dezelfde mening en dat is prima.

   2. Koelie

    En daar heb je Godfried weer, het alter ego of collega van Clubman. Mooie spiegel zet je jezelf voor.

   3. mats

    @godfried. Dat is echt onzin! Er vallen af en toe wel eens wat woorden misschien maar er is er hier echt maar 1 die alleen maar persoonlijk mensen aanvalt, geen enkele inhoudelijke bijdrage levert en compleet van de pot gerukt is… en dat is clubkleuter….

   4. Godfried

    Kijk, hier direct voorbeeld. @Koelie… ik geef mijn mening en hij/zij/het denkt mij weer te moeten aanvallen.

    @mats even lezen wat ik schrijf aub, voordat je mij woorden in de mond legt. Ik zeg niet dat er een iemand is constant mensen persoonlijk aanvalt. Ik zeg dat het de laatste tijd veel gebeurt door meerdere mensen. Jij vindt dat onzin, maar lees gewoon eens de berichten onder dit item en je ziet toch dat er vooral óp elkaar gereageerd wordt, ipv inhoudelijk te zijn.

  2. VeniVidiVici

   Het schijnt voor een aantal hier ook moeilijk te zijn om tegenwoord van een Clubman te krijgen, terwijl ze zelf wel alles kunnen en mogen roeptoeteren in hun ogen. IK pretendeert overal een betere oplossing voor te hebben, die narcistische houding lokt nu eenmaal een bepaalde reactie uit. Zeker als er van al die akties die hij voorstelt (gesprekken met MB, aandelen supporters, kar trekken, spandoeken etc) geen opvolging komt. Waarmee hij eigenlijk precies hetzelfde doet als waar ie het bestuur en Marco al jaren van beschuldigt: loze beloftes maken. Pot verwijt de ketel dus, 1 groot luchtkasteel. Stoort mij als deze site dan voor 66% gevuld is met opmerkingen van deze persoon. Dus snap de reactie van Clubman heel goed. Verder zou ik zeggen om met de woorden van een Groot Venlonaar te eindigen: als het je niet bevalt, dan scroll je toch gewoon door naar beneden en lees je zijn berichten niet? ..het wordt tijd dat de competitie begint denk ik, ik heb het gevoel dat Kruys nog wel es kan gaan verrassen dit seizoen. Zou toch mooi zijn als aan het einde van het seizoen IK en Clubman gebroederlijk met de schaal op de platte kar staan 🙂

   1. Ievel Knievel

    Misschien moet je eens even gaan teruglezen wat ik wel of niet schrijf voordat je me allemaal woorden in de mond legt.

    Ik heb maar aan 1 iemand een belofte gedaan: dat is een schrijven aan Supportertje; en dat op verzoek van Supportertje.

    Verder heb ik wat aanzetten en voorzetten tot in mijn ogen goede ideetjes gegeven. Niets meer en niets minder. Dat is ook mijn taak/ rol. Ik zit niet op een sleutelpositie met beslissingsbevoegdheid, die ga ik ook niet krijgen. Ik ben gewoon een kritische supporter met op- en aanmerkingen, precies waar Venlonaren voor bedoeld is.

    Als je het over de kip of het ei wil hebben moet je wel even de volgorde goed doen.

    Sommige mensen kunnen er gewoon niet tegen als door mij (zeker niet door mij alleen) en anderen de vinger op de zere plek gelegd wordt in gaten die VVV als club en organisatie laat vallen. Hun reactie (iedereen weet over wie we het hebben) is zelden inhoudelijk en zo goed als altijd op de man. Best wel een teken dat er dus geen inhoud aanwezig is.

    Ik heb volgens mij zelden iemand op de man aangevallen, al kan ik niet garanderen dat ik ook wel eens uit mijn slof ben geschoten bij zoveel gezuig van de usual suspects. Bij dezen mijn excuses dan.

    Verder: zoek het ook eigenlijk allemaal maar uit. Ik weet zelf wat ik wel en niet zeg (of heb gezegd) en weet precies wie mij wel of niet waardeert. Ik heb daar verder geen moeite mee. Vreemd genoeg zijn het de usual suspects zelf die kennelijk heel veel moeite met mij (zonder mij te kennen) of mijn schrijven hebben en sorry dat ik het zeg (zij zien het vast anders en dat recht hebben ze), dat ligt toch mijn inziens voor een heel erg groot deel bij hen zelf. Ze hebben er zelf de meeste last van.

    Fijne avond nog.

    Zullen we het dan nu weer over de inhoud hebben want dat praten over elkaar (begint wel bij een bepaalde hoek) begint een beetje vermoeiend te worden.

    Wordt ook tijd dat VVV een wedstrijd gelijk speelt of wint in de voorbereiding. Je moet ook aan klantenbinding en de groei van het zelfvertrouwen doen namelijk. Roda wint met 4-0 van VVCS. Ook al kan je weinig conclusies verbinden aan resultaten in oefenpotjes, wamt het gaat hoofdzakelijk niet over de resultaten, toch zegt het wel degelijk iets. Een VVV dat wel lekker speelt, maar niet scoort en geen wedstrijden naar zich toetrekt? Daar heb je straks in de competitie maar heel weinig aan. Je koopt er niet zo veel voor.

    Ben dus benieuwd naar de verdere ontwikkeling en groei van de huidige selectie. De Boer oogt prima, de jeugdspelers zijn gretig en de kwaliteit van de beoogde basis is nog niet eens heel veel minder dan verleden seizoen (al stonden we vorig jaar te hoog in de ranking), dus laten we hopen dat er nog wat in het vat zit. Dat scheelt dan een slok op een borrel.

   2. Koelie

    Lekker speelt? Welke wedstrijd heb jij gezien? Schrikbarend niveau tot nu toe. Hopen dat er nog wat kwaliteit bij komt en snel voordat je al meerdere wedstrijden achter de feiten aanloopt..

   1. mats

    Jij en clubkleuter en Veni vidi geen enkele visie… altijd alleen maar zeiken…echt kansloze gasten

  1. mats

   @godfried. Dat is echt onzin! Er vallen af en toe wel eens wat woorden misschien maar er is er hier echt maar 1 die alleen maar persoonlijk mensen aanvalt, geen enkele inhoudelijke bijdrage levert en compleet van de pot gerukt is… en dat is clubkleuter….

   1. Godfried

    Lees je eigen tekst nu eens:

    “Jij en clubkleuter en Veni vidi geen enkele visie… altijd alleen maar zeiken…echt kansloze gasten”

    Dat vind jij fatsoenlijk en inhoudelijk en bovenal, niet op de man?

   1. Koelie

    Tsja als al die mensen ook naar stadion zouden komen dan was eht misschien nog wat geworden met deze club. Blijft toch een pijnlijk dat een PSV’er het clublied heeft geschreven.

   2. Ievel Knievel

    @ Koelie

    Volgens mij is Frans voor zowel VVV als PSV. Er zijn wel meer mensen voor 2 clubs hoor. Zeker als de “eigen” club op het 2e niveau speelt. En misschien was Frans ook wel klaar met hoe het bestuurlijk met VVV gaat (en ging op een gegeven moment). Maar Frans is evengoed ook VVV’er. Weet niet of hij nog vaak in het stadion zit.

    En ik zie toch best wel wat VVV-vlaggen in de crowd, dus die komen vast wel eens in de Koel vermoed ik.

 3. mats

  Moderators, ik ben niet van de bans,… maar als ik elke keer als ik Venlonaren open en benieuwd ben naar de nieuwste info en verhalen over VVV me eerst door die kots die clubkleuter hier neerklettert heen moet worstelen dan hou ik het voor gezien:

  Ik kan me ook niet voorstellen dat jullie nog veel zin hebben in al dit werk om posts te plaatsen als clubkleuter werkelijk elke keer komt zeiken alsof het hier een urinoir is.

  Succes ermee

  1. Godfried

   @Moderators, ik ben niet van de ban… maar wanneer je het hebt over een persoon en je gebruikt de woorden: “clubkleuter, kots neerkletteren, zeiken en urinoir”, dan lijkt me dat de fatsoensnormen te overschrijden.

   1. Koelie

    Dan ook voor jou een ban aub. Met twee accounts lopen trollen is erg kinderachtig.

   2. Volgens mij is Clubman degene die het al jaren over ‘Wazel Kwazel’ heeft. Dan is het niet zo vreemd dat daar op een gegeven moment een reactie op komt lijkt me.

 4. FC VVV03

  Ja laten we ons daar op focussen voorlopig. Dat gezeik over het beleid wakkert vanzelf wel weer aan als Bogers weer gaat werken😉😉

  Het is nog 3,5 week tot VVV-MVV. Ze zochten sowieso nog een back, centrale verdediger en een spits. Voor die eerste 2 zijn Rutten en Janssen wel te noteren. VVV zou VVV niet zijn als ze deze 2 (die allebei amper gespeeld hebben laatste jaren) niet vastleggen. Wie word onze spits?

 5. Ievel Knievel

  Even om te zeiken/ niet om te zeiken; dit is dan wel weer heel erg slordig:

  https://www.vvv-venlo.nl/nieuws/vvv-venlo-organiseert-fan-dag-rondom-herman-teeuwen-memorial-geen-open-dag-op-23-juli

  Waarom zijn ze daar op de berg organisatorisch toch zo slecht? Communiceer nu eens een keer dingen als ze nagenoeg 99,9% zeker zijn.

  Maar ja, er is natuurlijk ook niks verandert op de berg; alleen op technisch vlak misschien, met het belangrijker maken van van Hintum, die is wel gepokt en gemazeld en een rustig persoon die zich goed kan uiten. Voor de rest zijn alle poppetjes blijven zitten. Zelfs Ruud Timmermans zit al bijna 7 maanden bij de club. Het enige dat veranderd is, is dat er 1 iemand ziek thuis zit. De poppetjes die dingen moeten bolwerken zijn nog steeds de zelfden.

   1. Ievel Knievel

    Nee hoor. Zullen we afspraken dat ik voor mezelf denk en dat jij niet gaat bepalen wat ik denk?

    We hebben het hier over de traditionele open dag die een paar dagen (4) voordat hij plaats vindt wordt afgelast. Zo’n open dag organiseer je vooral ook voor kinderen en families. Geloof het of niet, maar die hadden zich misschien op de open dag verheugd. Een paar dagen voor aanvang cancelen, terwijl dat waarschijnlijk al wat langer in de pijplijn zat is eigenlijk een beetje not done.

    “maar deze datum bleek later toch niet het meest geschikte moment om een dag voor de supporters te organiseren” > dit is natuurlijk weer eens de slechtste communicatie ever. Wat staat er nu helemaal in deze zin? En daar kom je 4 dagen voor de betreffende dag achter? Dat de 23e eigenlijk geen handige was? Wat da fok……

    Bij gebrek aan info, zal ik dan maar weer eens invullen wat redenen kunnen zijn? Besparen op financiën? Personeelstekort om een dag te kunnen organiseren? Maar nogmaals, daar kom je 4 dagen voor aanvang achter?

    Welke club heeft er nu eigenlijk geen open dag? En natuurlijk is het slim om open dag en HTM met elkaar te combineren, maar dat kan je toch ook van te voren bedenken? En waarom verander je de naam van open dag in fan dag? Je kan het toch nog steeds open dag noenen?

    En ook dit: “Meer informatie over de precieze invulling van de fan dag volgt nog, maar zet zaterdag 5 augustus dus alvast in je agenda voor de Herman Teeuwen Memorial én de fan dag!” > is natuurlijk weer slechte communicatie.

    Mensen willen tijdstippen weten als ze iets hun agenda moeten zetten. Hoezo weet je de aanvangstijd nog niet voor iets dat over 2 weken plaats heeft? Hoezo weet je het programma nog niet exact voor iets dat over 2 weken plaats heeft?

    Rommelig en wiebelig.

   1. Hoezo dan? Ik ken mensen die zelfs hun vakantie verschoven hebben om met de kinderen bij de open dagboek kunnen zijn.
    Als die dan last minute wegens vage redenen niet doorgaat mag daar best even over geklaagd worden.

    Sterker nog, die gaan nu als alternatief naar Helmond toe, waar zaterdag wel gewoon een open dag is.

   2. Grad

    Peter, dan kunnen ze daar ook tevens een seizoenkaart van Helmond Sport kopen, want die zullen het zeker beter gaan doen dan VVV,

   3. Een seizoenkaart kopen voor twee clubs die allebei op vrijdagavond spelen lijkt me niet verstandig. Bovendien zijn de seizoenkaarten in Helmond zo’n 50
    Euro duurder dan in Venlo.

    Misschien is dat ook wel de reden dat Helmond vandaag trots meldt al 400 seizoenkaarten verkocht te hebben, terwijl we hier volgens mij op 2000 zitten.

 6. Oelie op zuid

  Misschien is VVV nog in onderhandeling met een of twee spelers , waarvan de contracten en medische keuring nog niet zijn afgerond. Kunnen ze de 23e nog niks zeggen, maar mischien wel op de HTM dag. Dit is positief bekijken en niet kritiek leveren
  .

   1. Frietei

    Zoals het er nu uitziet, wordt er begin van de week een spits gepresenteerd. Pin je er niet op vast, je weet hoe voetballers zijn. Kunnen ze bij Helmond Sport bijvoorbeeld vijf tientjes meer verdienen, dan gaan ze naar Helmond Sport.

   2. Frietei

    Nee, nog niet. Wat ik zei destijds was natuurlijk een momentopname; je weet hoe wispelturig ze kunnen zijn. We wachten af.

    Vandaag in ieder geval tegen TOP Oss. Deel van de basisspelers krijgt rust en gaat trainen en wat jeugd uit O18/O21 mag opdraven.

   3. VVV-O1

    Frietei, betekent dat wispelturige dat de beoogde spits voorlopig toch nog niet komt?

   4. VVV-O1

    Super! Sierra klinkt veelbelovend! 🙂
    Dit is 1 van die 2. Is nummer 2 ook in aantocht of loopt er even niets concreets meer?

   5. Frietei

    Nummer 1 en 2 waren/zijn Janssen en Rutten; daar wordt/is mee gesproken over een eventueel dienstverband.

 7. Belangrijke informatie over jouw seizoenkaart
  Het is niet mogelijk om horecategoed op je nieuwe seizoenkaart te zetten. In plaats daarvan zijn er aparte betaalpassen verkrijgbaar waarmee betaald kan worden in Covebo Stadion – De Koel -. Het is nog wel mogelijk om horecategoed dat op je oude pasje staat op te maken.

  Dus voortaan nog een extra pasje mee als we naar De Koel gaan. Waarom zou je ook makkelijk doen als het ook moeilijk kan?

  1. Donderspeech

   Zou me niet verbazen als ze de horeca tegen een vast bedrag uitbesteed hebben om de begroting sluitend te krijgen. Het tegoed op het pasje hoort dan niet bij vvv maar bij de horeca aanbieder. Komende donderdag maar eens gaan luisteren.

   1. Knoajboks

    manmanmanmanman wat enne broaj

    Hoe moeilijk is het om gewoon contactloos betalen te introduceren in het stadion, lekker betalen met je pinpas of telefoon en niet meer dat geklooi met opwaarderen om er daarna achter te komen dat er nog steeds niks op je betaalkaart staat.

    Neem aan dat de seizoenskaart van vorig jaar gebruikt kan worden als betaalkaart of moeten we nu massaal ook nog zo’n ding aanschaffen?

   2. Koelie

    Contactloos betalen of pinnen dat kost geld (% per transactie ) gezien de situatie gaan ze dat waarschijnlijk niet doen. Waarom ze huidige systeem niet aanhouden is een raadsel, zal ook wel te duur zijn met een fee voor betaalsysteem van de horeca partner. In de mail staat je tegoed nog kunt opmaken op je oude seizoenskaart. Niet dat je deze kunt hergebruiken. Ik denk dat je dus een nieuwe betaalpas moet aanschaffen. En ben ook heel benieuwd of je die nog online kunt opwaarderen. Gezien deze veranderingen verwacht ik dat niet. Zullen wel bezuinigingen zijn.

 8. FC VVV03

  Jammer dat de open dag Zondag niet doorgaat. Vrij laat moet ik eerlijk bekennen. Mijn zoontje in tranen omdat die er nu niet bij kan zijn. Waarschijnlijk heeft er s morgens bij de koffie iets geroepen van misschien is het beter de open dag bij de wedstrijd te betrekken.

  1. Ievel Knievel

   Dat bedoel ik dus. Hoeveel clubs ken jij die hun open dag cancelen? 4 dagen voordat het zover is ook, omdat de club weer eens het publiek aan het bespelen is vanwege een vage reden. Waar de club vooral zelf beter van zou worden (denken ze zelf).

   Zal wel meer dan 1 huilend kindje opleveren. Lekker je publiek van de toekomst verstoten.

  1. FC VVV03

   “23 Juli leek toch niet zo’n goed moment om een fandag te organiseren”. En daar kom je dan 4,5 dag voor dat het zo ver is achter. Organisatorisch doen ze maar wat.

  1. Jacko

   Hoezo roep jij gewoon iets? ” Eerste wedstrijd tegen MVV gaat niet door (waarschijnlijk). Dus we hebben een weekje langer voorbereiding. ” Dit is gewoon echt uit de lucht gegrepen? Nergens op gebasseerd, een grasmat ligt binnen één week, en kan ook sneller als het moet, dat het bij VVV altijd langer duurt betekend niet dat het bij MVV of Roda of Fortuna langer duurt.

   1. In dit geval wel. Even een stukje uit het bericht op de website van MVV:

    Omdat de aanleg tussen de 4 en 6 weken gaat duren, zal MVV minimaal één of zelfs twee competitiewedstrijden niet in eigen stadion kunnen spelen.

 9. VVV-O1

  Frietei, klinkt in ieder geval goed dat bericht over de mogelijke nieuwe spits.
  Ik ga er niet vanuit dat je meer info kan vrijgeven, maar wellicht een klein tipje van de sluier?
  Nationaliteit, ervaring, goals in het verleden etc.

  Maar ik ben in ieder geval al blij met dit bericht 🙂

  Winnen of verliezen – Genieten van die geelzwarte shirts en ons cluppie doen we toch 🙂 ik tenminste wel 🙂

   1. Frietei

    Wellicht kan AI wel onze problemen oplossen. Zoek een promt die ons kan helpen…

   1. VenloVVV

    Goede eerste helft van VVV. Uitstekende goal, dankzij mooie pass van Bartu. Speelt een goede pot. Allouch valt ook positief op. Ondanks ontbreken Sedlacek, Klaassen, Berden en Verheijen staat er vandaag een redelijk geraamte. Maar goed, Rutten en Janssen hebben nog geen contract. Mochten deze er echt bij komen heb je minimaal nog 1 spits en een creatieve middenvelder nodig. Keeper oogt ook erg sterk.

   2. Koelie

    Eerste helft niet gezien. De tweede wel en die was dramatisch slecht. Wat ik van deze en vorige wedstrijd gezien heb is betaald voetbal onwaardig. Hopelijk allemaal te schuiven onder vorm in oefenwedstrijden competitie.

  1. Wedstrijd voor het grootste gedeelte gezien via you tube, waarvoor dank @ Grad
   1e helft was wel ok, Allouch een prima goal, alleen zelf als team te weinig gecreëerd en te weinig stootkracht voorin.
   2e helft was een stuk minder.
   Bielefeld zette een tandje bij, gooide meer fysiek in de strijd, waar de verdediging incl. de doelman veel moeite mee had.
   Ik blijf erbij, er moet een creatieve middenvelder en spits bij.

 10. idderzienmeining

  Off topic maar naar aanleiding van de tot nog toe gespeelde oefenwedstrijden … kan iemand aangeven waarom Sedlacek en Klaassen er niet bij zijn ??

  Ook gisteren weer verloren dus deze selectie is duidelijk nog niet goed genoeg

 11. supportertje

  Stukje uit de Limburger over of Venlo nu wel of geen cultclub is.

  In een interview met het Venlose jaarboek De Buun in 2016 sprak toenmalig voorzitter Hai Berden de wens uit dat VVV-Venlo – in het vervolg ‘VVV’, de naamsverandering naar Venlose Voetbal Vereniging-Venlo in 2003 moet uiteraard liefst vandaag nog teruggedraaid worden – een cultclub zou worden. „Vergelijk ons maar met het Duitse Sankt Pauli.”

  Nu roept de sympathieke Containerkoning van Hout-Blerick vaak wijze dingen, maar die uitspraak van Hai kon ik destijds niet rijmen. Je zegt niet hardop van jezelf dat je een cultclub wil worden. Dat is namelijk allesbehalve, uhm, cult. Anderen, historici, journalisten en fans van rivaliserende clubs, schenken je die geuzennaam. Als je die status over een langere periode, op en buiten het veld, waarmaakt.

  Wat ik toen nog niet wist, is dat we zeven jaar later hard op weg zijn. ‘We’, ja, 1981 was het jaar van mijn eerste seizoenkaart. Me dunkt dat je dan van ‘we’ mag spreken. Enfin, sinds 2016 beleefde VVV onder de vleugels van vakman Maurice Steijn nog één glorieuze periode. In 2017 veroverde de club de titel in de eerste divisie. Waarna Steijn met ragfijn resultaatvoetbal het lelijke eendje – of beter: het armlastige eendje – twee seizoenen lang op het hoogste niveau hield. Volstrekt anti-cult, dat betonvoetbal, maar ook ontzettend knap.

  Sindsdien? Kommer en kwel. De roemloze degradatie uit de eredivisie in 2021 werd voorafgegaan door een historische nederlaag tegen Ajax: 0-13. Een eredivisierecord voor de eeuwigheid. In datzelfde seizoen leverde VVV met de Griek Giorgos Giakoumakis ook nog eens de topscorer af, waarmee de club voor de tweede keer binnen korte tijd in heel Europa nieuws was: topscorer in huis, toch gedegradeerd.

  Gelukkig was daar vorig jaar het strategische strijdplan Same nao baove. Korte samenvatting: binnen drie jaar moet VVV weer eredivisie spelen. De hoop sterft als laatste, nietwaar. Een maand geleden volgde de ontnuchtering: VVV heeft op te grote voet geleefd, de beste spelers zijn transfervrij De Koel uitgelopen, directeur Marco Bogers zit ziek thuis en technisch manager Willem Janssen heeft na één schamel seizoen al genoeg gezien en is nu ‘individueel trainer’ bij FC Utrecht.

  Tot zover de ambities, de eredivisie was nog nooit zo ver uit zicht in Venlo. Maar geen nood, laatst twitterde VVV dat het de club, in tegenstelling tot een jaar ervoor, gelukt was om een tegenstander te vinden voor de traditionele Herman Teeuwen Memorial. Jezelf een schouderklopje geven omdat een veredelde oefenwedstrijd tegen, even opzoeken, Fortuna Sittard succesvol in de steigers is gezet. Tenenkrommend.

  En dan was er deze zomer ook nog de amateuristische soap rond doelman Jan de Boer die na veel vijven en zessen wel, niet, o ja toch wel een contract kreeg. Inclusief triomfantelijke tweet in fout Venloos dialect: ‘Kump hea waal, kump hea neet?’

  1. Goodie

   Het begint langzamerhand cult te worden omdat veel zaken amateuristisch geregeld zijn. Niet bepaald de cult-status die je wilt hebben.
   Je geeft al een aantal zaken aan.
   Dat bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Bielefeld besloten was, daar kan VVV niks aan doen. Als je vervolgens zelf helemaal niks post over opstellingen of überhaupt iets over de wedstrijd, vind ik dat vrij kwalijk.

   Ook de betaalpassen in de Koel is kolderiek te noemen. Een aparte pas, naast de seizoenskaart waarmee je drinken/eten kunt kopen. Blijkt er niet genoeg saldo op te staan, moet je deze weer ergens anders opwaarderen. Pleur om met die passen, zorg dat er gewoon enkel en alleen met de pin betaald kan worden.

   1. En dat de mensen die er ondanks het ‘besloten’ toch heen gaan na een beetje zeuren gewoon naar binnen mogen is ook niet echt professioneel.

   2. Ievel Knievel

    Ik snap alleen niet waarom Arminia Bielefeld een besloten wedstrijd wel (zelf) live streamed op Youtube. Zo is er weinig beslotens aan. Want wat maakt een beetje publiek langs de zijlijn dan uit? Of bang voor hooligans?

   3. Goodie

    Dat oefenwedstrijden besloten zijn is niks nieuws onder de zon. Inderdaad bang voor ongeregeldheden.
    De wedstrijden tegen Oss en ADO waren ook besloten, maar deze zijn nu zelfs van de site van VVV afgehaald. Dus of deze überhaupt gespeeld worden?

 12. FC VVV03

  Om vervolgens een hele fb post te gebruiken om feestelijk te melden dat Rick Ketting 1 jaar in dienst van VVV is. Wat is dat voor nieuws? Het zal wel met de tijd van tegenwoordig te maken hebben. Ik snap ook wel dat veel mensen die aankondiging van de Boer grappig vonden. Ik vond het eerder amateuristisch en jezelf niet te serieus nemen. Precies waarom het VVV niet lukt om te groeien, jezelf altijd niet te serieus nemen en fouten weglachen. Zelfs die ongelooflijk pijnlijke 0-13 werd lacherig weggewuift op verschillende socials van VVV. Slecht in het nieuws komen is ook in het nieuws komen denkt men hier.

  1. Koelie

   Ja die posts over de verjaardag van Unnerstall, de verjaardag van de transfer van Ketting en nu dus de trainer. Ze hebben niks te melden dus recyclen maar oud nieuws.
   Langzamerhand wordt het meer Vastelaovend Vereiniging Venlo. Het heeft niks meer met voetbal te maken. Stuur je marketing maar naar huis, gelijk met je scouting en het die vacature van TD maar op. Ze doen er toch helemaal niks mee.

   1. Ievel Knievel

    Er zit geen beleidslijn achter de (sociale) mediastrategie.

    Sterker nog: wat is de sociale media-strategie?

    Hoe wil je gezien worden door anderen? Wat is het beleid ten aanzien van betaalde social media posts? Wordt er voldoende onderzoek gedaan naar wie de achterban is, hoe die aangesproken wenst te worden en wie de nieuwe potentiële achterban zou kunnen zijn, hoe je die aanspreekt en hoe je die kan bereiken?

    Dat ze nog steeds #samennoaboave gebruiken zegt ook al genoeg.

    Een nieuwe zinsnede is inmiddels wel gewenst, aangezien dat plannetje de prullenbak in is gegooid.

 13. FC VVV03

  De spits positie is vooral bij KKD clubs gewoon een belangrijke positie. Heb je een jaar dat je spits er 15+ maakt scheelt dat gewoon een aantal plekken op de ranglijst. Wie gaat het worden?

 14. Jorrit Hendrix (transfervrij en uit Panningen) zou een mooie optie voor het middenveld zijn. Zijn broer werkt al bij VVV als performance coach.

  Maar aangezien hij vorig seizoen bij Fortuna Düsseldorf drie keer zoveel verdiende als de best verdienende VVV’er (Zima) zal dat helaas niet gaan gebeuren.

  1. Ievel Knievel

   In het betaald voetbal krijgen voetballers middels belachelijke hoge salarissen in verhouding tot wat ze er voor doen en wat het maatschappelijk (positieve) effect van hu werk is.

   Daarmee wordt de sport steeds minder leuk en heb je overal van die patje peeërs rondlopen die de “ik” het allerbelangrijkste vinden, terwijl voetbal een community sport is (was). Eerst van de kostschooljongetjes, later van de arbeiders. Gemeenschapszin was het toverwoord. Het betaald voetbal graaft langzaam aan haar eigen graf. Clubs als VVV vallen het eerst om, want deze race naar de bottom gaat steeds meer verliezers opleveren, om te beginnen de zwakkere broeders.

   1. Grad

    Kuebke niet weer roeptoeteren. Om een juist beeld te krijgen van het niveau van de jeugdopleiding zul je per leeftijdscategorie moeten kijken in welke klasse/divisie ze spelen en van daaruit kun je pas oordelen vellen!

 15. FC VVV03

  Nu is het natuurlijk wel anders als enkele jonge jongens tussen die andere mee doen. Alleen je hele voorbereiding verliezen zonder zelf amper tot scoren te komen is ook niet erg lekker.

Leave a Reply