Supportersgroep keert zich op grove wijze tegen Marco Bogers

De supportersgroep Yellow Black Fanatics heeft zich vanmorgen openlijk gekeerd tegen algemeen directeur Marco Bogers. Met de grove woorden “Marco, fijne vakantie. Enkele reis? Na 15 jaar tijd, plaatsmaken voor een beter beleid” laat de supportersgroep weten niet meer achter Bogers te staan. “Het is tijd voor actie”, laat een lid van YBF weten tegenover Omroep Venlo.

YBF laat weten “zwaar ontevreden” te zijn met het beleid van VVV-Venlo. “Al een aantal jaren is het technische beleid onvoldoende en is de club veranderd in een trainerskerkhof”, en later: “de man die hierin het meest op de voorgrond staat en eindverantwoordelijk is voor de onrust is de heer Bogers. Het feit dat hij direct vertrokken is op vakantie na een gebrekkige toelichting zonder enige zelfreflectie is ons in het verkeerde keelgat geschoten.”

Een actie die in deze hectische week alleen maar olie op het vuur gooit. Een aantal dagen geleden kreeg Bogers er ook al flink van langs van Dagblad De Limburger. Journalist Jack Martens meldde dat Bogers “dit jaar wel vaker steken liet vallen” en ook trok Martens in twijfel of Bogers in december (toen een kleine groep spelers- en stafleden zich keerde tegen Luhukay) daadwerkelijk van niets afwist en noemde dit “ongeloofwaardig”. Bogers reageerde via LinkedIn op dit spijkerharde artikel. “Het is niet mijn gebruik om te reageren op dit soort berichten, maar nu vind ik dat ik dat wel moet doen. Een journalist moet kritisch zijn, ook op dit proces en de beleidsmaker in kwestie. Zijn vak, geen probleem. Het zou hem wel sieren dat, als hij het ‘op de man speelt’ dit moet doen op basis van de juiste feiten en niet o.b.v. feitelijke onjuistheden en ‘van horen zeggen’. Later voegt hij er aan toe: “Er komt een dag dat ik vertrek, maar voor nu liggen er mooie uitdagingen waar ik samen met een fijn, professioneel en enthousiast team vol energie met aan de slag ga”.

Een hele interessante kwestie. Intern is het in ieder geval een rommeltje bij VVV. Of de actie van YBF daarbij helpt, lijkt mij sterk. De algemeen directeur, inmiddels al 15 jaar in dienst bij VVV, op deze manier aanpakken vind ik persoonlijk te ver gaan. We gaan de aankomende dagen zien of het nog impact gaat hebben.

89 Responses

 1. Leonardus

  Ze hebben groot gelijk. Weg met Bogers.
  En nee ik ben geen lid van deze club.

  Bogers maakt er gewoon een grote puinhoop van. Iedere stap vooruit is er zo weer 5 terug.

 2. goalkiller

  Beste Guy jongen. De argumentatie grove woorden op basis waarvan er wordt niet gescholden of gedreigd. Feitelijk staat de club in brand. En alle kritiek wordt genegeerd, de beleidsbepalers worden door alle lagen van de club verheiligd. Het is dieptriest.

  1. Guy Jongen

   Er wordt inderdaad niet gescholden of gedreigd, maar ik vind de boodschap alsnog vrij stevig. Om die reden heb ik gekozen voor ‘grove wijze’, omdat ik denk dat grof (in de zin van ‘ruw’, ‘fors’) het beste de lading dekt.

   1. Leonardus

    Het is jou mening. Sinds wanneer leert een journalist in spe zijn mening te geven. Doe dat dan in de aanvullende comments maar hou je aan de feiten in het nieuwsbericht.

 3. supportertje

  Ik lees nergens dat het om grove bewoordingen gaat, maar op een grove wijze. Daarmee word denk ik bedoelt dat de manier waarop het nu gebeurt, niet elegant is om het zo te doen. Dat er zoiets aan zat te komen dat is duidelijk, bij vele supporters lopen de emoties rondom hun club hoog op. Maar waarom heeft de YBF niet eerst een gesprek afgedwongen om hun zorgen te uiten, of is dit gebeurt en hebben ze nul op het rekest gekregen. Dan snap ik ook dat dit dan de volgende stap is.

  We zien met zijn allen dat het niet goed gaat rondom VVV, en dat er verandering moet komen. Deze actie is zeker een gevolg van de non communicatie van VVV richting supporters. Ook het hullen in stilzwijgen, en om de hete brij heen draaien zorgt er voor dat er dingen gebeuren die we eigenlijk niet willen. Er is genoeg over geschreven, en de trouwe aanhang word veel in het ongewisse gelaten. Schaf de SZ kaart aan en verder maar wachten hoe het gaat verlopen. Echter zijn ze daarbij vergeten dat voor veel mensen hun hart bij VVV ligt, en worden de trouwe fans niet het gevoel gegeven dat ze worden gewaardeerd.

  Het gevoel dat de betrokkenheid wederzijds is, bestuur van de club en zijn supporters is nihil. Gecommuniceerd werd door Marco op de afsluitingsavond van een paar weken geleden dat de supporters er toe doen. Maar een paar weken later is denk voor velen de bom gebarsten door het opstappen van Jos Luhukay. De druppel die de emmer bij velen deed overlopen. Hij is binnengehaald als de droomtrainer, en is verdwenen door de achterdeur. Waarbij VVV even heeft vergeten dat hij een van ons was. Het is steeds duidelijker geworden dat dit niet zo maar is gebeurt, en het vermoeden bestaat dat hij op alle fronten is tegen gewerkt.

  We wisten met zijn allen dat Jos keihard is, fysiek veel vraagt van zijn spelers, en rechtlijnig is. Maar hij is wel eerlijk, en had het beste met de club voor. Dat zijn stijl niet iedereen ligt is ook duidelijk, maar men wist dit. Bij de supporters heeft men dit geaccepteerd en was men er blij mee. eindelijk een trainer die verandering kon bewerkstelligen, echter stuitte dit op veel verzet binnen VVV zelf. Hoe zo, men wist dit toch. Denk dat het bewegen op topsport niveau veel vraagt van mensen, spelers, en staf.

  Het lijkt er op dat dit voor veel mensen een stap te ver is binnen VVV, en men moeite heeft met verandering die dit te weeg brengt. Dit een aanname mijnerzijds natuurlijk, maar als je ziet wat er na het tijdperk Steijn allemaal gebeurt, begin je je wel af te vragen wat er toch allemaal aan de hand is binnen de club. Daadkracht lijkt ver te zoeken, het leidinggevende aspect lijkt niet aanwezig te zijn. Voorzitter van de RvC en de club is niet echt zichtbaar, en er duidelijk sprake van een zwalkend beleid.

  Dit alles leid er dan naar toe dat supporters er op een gegeven moment genoeg van hebben en een duidelijk verhaal willen horen, maar vooral zien. Daar is Marco dan voor verantwoordelijk, alleen die geeft geen duidelijkheid. Verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur, en het reilen en zeilen binnen de club. En ja, geeft hij aan, binnen de club heb ik het vertrouwen. Maar buiten de club is het toch anders gesteld, daar word ernstig getwijfeld aan zijn kennis en kunde. Mede veroorzaakt door de slechte communicatie naar de supporters, het niet aanvoelen van wat er gaande is binnen de spelersgroep, het ware slagveld van trainers in de laatste jaren, en het niet voeren van een consistent beleid.

  Ik geloof persoonlijk dat hij wel zijn best doet, maar dat hij niet meer opgewassen is tegen de huidige situatie, en de grip heeft verloren op wat er gaande is. Tijd dat hij te rade gaat bij zichzelf en zich gaat afvragen of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Als mens mankeert er absoluut niets aan hem, en heeft hij het beste voor met iedereen. en dat is ook misschien zijn Achilles hiel, het voor iedereen het beste voor hebben. maar dat gaat helaas niet, je kunt het niet iedereen het naar de zin maken. Een directeur moet beslissingen kunnen nemen, leuke en minder leuke.

  1. supportertje

   Maar ik hoop wel dat ondanks dat het op dit moment een puinhoop is, dat we met zijn allen achter onze club blijven staan. Alle problemen ten spijt, vasthouden aan het nieuwe supporters elan wat ontstaan is het afgelopen seizoen, en we dit uitbreiden om te laten zien dat VVV er toe doet voor ons. Dat we ons niet laten kisten, en dat we als supporters gewoon antwoorden krijgen via een goede communicatie met ons.

   Dat VVV laat zien dat ze kunnen veranderen binnenshuis, de zaken voortvarend worden opgepakt en er daadwerkelijk verandering plaatsvind, en dat er openheid van zaken komt. Dat is de enige manier, en iedereen die niet mee kan in de verandering ook ruimte maakt voor een ander. Maar vooral elkaar niet de handjes boven het hoofd moet houden. Professioneel zijn moet de boventoon gaan voeren, moeilijke beslissingen moeten genomen worden, en dan met zijn allen weer voorwaarts, noa boave.

   1. RuiverCity

    Valt je niet op dat sinds de onrust bij VVV naar buiten is gekomen (opstappen Luhukay, zoveelste miscommunicatie van Bogers) het aantal verlengde seizoenkaarten niet meer vermeld wordt? Is toch typisch dat het nieuws rondom Luhukay naar buiten wordt gebracht, de dag na de einddatum dat de vaste seizoenkaarthouders konden verlengen. Ik denk niet dat mensen uit de regio, door alle heisa, nu staan te springen om een seizoenkaart aan te schaffen. Ik zou mij daar als Bogers ook niet druk om maken en lekker op vakantie gaan….Het amateurisme straalt er gewoon vanaf.

   2. Koelie

    Eens supportertje. We moeten door maar doet niet af dat we ons ernstige zorgen maken over de toekomst van onze club.

   3. Ievel Knievel

    @ Supportertje

    De “kritische” supporters tonen juist enorm veel betrokkenheid en zullen zeker hun steun voor de club VVV niet zomaar opgeven. Het gaat hier ook niet om de club, het gaat over verkeerde mensen op de verkeerde posities; DAT is het probleem. Zij kunnen misschien wel gaan proberen hun gedrag te veranderen, maar we hebben de afgelopen jaren gezien dat het in hun persoonlijke karakter zit dat ze functioneren zoals ze functioneren; en dat met name pikt een steeds groter deel van de achterban niet meer. End of an era. Tijd voor een nieuw tijdperk.

   4. supportertje

    Ruivercity, op dit moment staat de teller op 1800 verkochte seizoenkaarten.

 4. RuiverCity

  Guy Jongen. Grove woorden? Hoe kom je er bij? VVV staat in brand, er is van alles aan de hand en Bogers gaat rustig op vakantie. Hij wordt door de personen boven hem blijkbaar gedekt. Onvoorstelbaar. Eerst was hij de loopjongen van Hay Berden. Sinds hij er alleen voor staat, gaat VVV met sprongen achteruit.
  Eindelijk eens actie.
  Er moet schoon schip gemaakt worden, wil VVV de komende jaren überhaupt overleven. Daar begin ik mij meer en meer zorgen over te maken.

  De huidige situatie is nou niet bepaald bevorderlijk voor spelers om naar Venlo te komen.
  Maar Marco, waarom zou je je daar druk om maken???

  1. Guy Jongen

   Ik heb voor ‘grove wijze’ en ‘grove woorden’ gekozen omdat ik de boodschap – en zo direct op de man – vrij fors vind. Vooral om het enkel af te rekenen op de algemeen directeur – waar we nota bene ook goede, rustige jaren mee gekend hebben.

   1. Ievel Knievel

    @ Guy. Ik ben het niet met je eens. De boodschap is niet hard, grof of op de man gericht. Het gaat niet over Marco persoonlijk, het zal vast een aardige man zijn, het gaat over diens functioneren.

    Ook op Venlonaren gaat het over het gebrekkige, het zeg maar slechte functioneren van de directie (en Raad van Commissarissen), niet over Marco persoonlijk. Er zijn 2 reaguurders die schelden en het persoonlijk maken. De rest van de commentaren zijn weliswaar negatief over de Algemeen Directeur, maar het is wel zakelijke kritiek.

    Het bericht van Marco op Linkedin schiet mij ook in het verkeerde keelgat. Hij zegt niet als een bijtende hond te reageren op de pers, maar doet dit constant. Ook de journalisten van de Limburger spelen niet op de man. De onrust die zij al geruime tijd waarnemen op basis van, weliswaar geruchten, blijkt wel degelijk op feiten gebaseerd te zijn. Daarnaast vinden zij het slechts opmerkelijk dat Marco niks van de onrust op de club af wist. Marco had ook de kritiek kunnen pareren, maar Marco kiest er, op een Trumpiaanse manier, net als de van corruptie verdachte CDA’ ers in Limburg voor, om juist een persoonlijke aanval op de journalisten van de Limburger te doen. Marco had ook kunnen reageren door te stellen dat hij echt niks van de onrust op de club had meegekregen en dat zijn personeel dat voor hem verborgen hield, als dit echt waar is.

    Ik zal even het statement van de groep (waar ik geen deel van ben) posten, dan zul je een zeer genuanceerd verhaal lezen. De actiegroep heeft meer een statement willen maken dat het nu tijd is voor wisseling van de wacht en frisse poppetjes met verse ideeën en bovenal een frisse koers voor de toekomst met mensen die in staat zijn om de shit uit de fan te halen.
    Er is te veel onrust op de club, in de staf, in de selectie en die ontstaat door gebrekkige leiding.

    Het statement van de Yellow Black Fanatics (waar ik geen deel van ben):
    “Statement aangaande de doeken bij de Koel:
    Wij zijn als supportersgroep zwaar ontevreden met het beleid dat gevoerd wordt bij VVV-Venlo op dit moment.
    Al een aantal jaren is het technisch beleid onvoldoende, en is de club zeer wispelturig in hun visie. Onze actie is dan ook niet enkel gericht op de ontbinding van het contract van Jos Luhukay.
    Mede door dit visieloos beleid is de club in een waar trainerskerkhof veranderd. De afgelopen maanden is er veel onrust ontstaan binnen de club met als druppel die de emmer doet overlopen afgelopen week het vertrek van zowel Jos Luhukay als Jeroen Schepens.
    Het verhaal dat vanuit de club gecommuniceerd wordt is structureel hetzelfde en zonder enige vorm van zelfreflectie.
    Wij stellen daarom de kritische vraag wanneer er in de top van de club eens gekeken wordt naar het eigen beleid, en wanneer hier eventueel conclusies over getrokken worden.
    De man die hierin het meest op de voorgrond staat en eindverantwoordelijk is voor de onrust is de heer Bogers. Het feit dat hij direct vertrokken is op vakantie na een gebrekkige toelichting zonder enige zelfreflectie (wat ook is gebleken uit het “tikkie terug” op linkedin) is ons in het verkeerde keelgat geschoten. Ook hierom willen wij graag ons ongenoegen laten blijken.
    YBF 2013”

    Er wordt hier nier op de man gespeeld, men is niet grof. Het is zakelijke kritiek.

    Welke goede rustige jaren onder Marco trouwens precies? Je bedoelt de Steijn-jaren? Ik denk toch echt dat je die op het conto van Steijn moet schrijven. Maurice voelde zich thuis in Venlo en ging er vol voor. Zelf.110% Achter de schermen rommelde Marco toen ook al aan, en in die jaren was hij ook al bezig het stadiondossier te verprutsen en Valkx kreeg toen ook al veel vrije ruimte zonder tegengas. Verder zijn er 8 trainers in 5 jaar tijd versleten. Dat is desastreus te noemen. Financieel is er geen stabiliteit (er zijn forse schulden, men houdt zich niet meer aan de voorwaarden voor de categorie-indeleing bij de KNVB), technisch gezien is er geen stabiele koers. Er wordt gelogen in de pers. De relatie met de pers en de lokale overheid is slecht. Het imago van VVV is provinciaal en landelijk niet al te best. We worden nooit in 1 adem genoemd met de andere clubs die op en neer pendelen tussen eerste en ere divisie en de berichtgeving is een stuk negatiever over ons, op ADO en NAC na.

    @ Supportertje

    De tijden van het in gesprek gaan zijn voorbij. Marco doet in supportersoverleggen zo veel loze beloftes dat het vertrouwen compleet zoek en weg is. Dan krijg je gewoon doodnormale protestacties met spandoeken. “Het water zoekt altijd haar weg”. Hoezo worden protesten tegenwoordig de hele tijd weggensureerd? Het is één van de weinige pressiemiddelen die gewone burgers en dus ook gewone supporters hebben. Zij hebben immers geen (zakelijke) invloed op het beleid van de club, maar het is wel hun kindje, hun liefde, die publiekelijk beschadigt wordt door de beleidsmakers, die er vooral namens zichzelf lijken te zitten op dit moment en die kostte wat kost hun positie willen behouden. Ik denk dat veel supporters op dit moment inspraak willen. Echte inspraak. Het is immers ook hun club. Een profclub kan alleen gedijen met een achterban. Zonder heb je geen bestaansrecht (meer).

    Wat mij ook opvalt: hoezo mag je eigenlijk geen kritiek hebben op de beleidsbepalers, hoezo wordt dit gelijkgeschakeld met deze mensen beschadigen? Het zijn juist de mensen aan het stuurwiel die continu mensen beschadigen: namelijk trainers, staf, ander personeel op de club, sponsoren en supporters. Hoezo loopty iedereen zo op zijn tenen en mag er geen kritiek geuit worden? Omdat mensen eprsoonlijk close zijn met Marco? Omdat Marco zo aardig is?

    Aardige mensen kunnen wel degelijk een spoor van vernieling achterlaten en onbedoeld of bedoeld mensen beschadigen (of een club beschadigen) ook hoeven aardige mensen niet goed te zijn in hun werk. Aardige mensen kunnen heel betrokken zijn bij hun werk en zelfs workaholics zijn, maar toch hun werk bizar slecht doen.

    Overigens: De Yellow Black Fanatics hadden ook hun pijlen op de voorzitter en leden van de Raad an Commissarissen kunnen en moeten richten en vooral op meneer Grutterswijk, die zonder aanstelling, zich bemoeit met het dagelijks rijlen en zeilen op de club, zonder dat deze wordt gecontroleerd of verantwoording hoeft af te leggen. Dat is niet ok.

   2. DeOtjes

    Dat mag Maar in de krant kun je ook lezen dat er mensen zijn die vallen of het “enkele reis” regeltje.
    Dus verzonnen door Guy is het niet. Hij geeft slechts zijn mening weer. Daar kun je wel of niet mee eens zijn maar het is wel iets wat leeft bij meerdere mensen.

    Verder waren het onder Steijn inderdaad rustige jaren. En aangezien je zelf Bogers als eindverantwoordelijke positioneert zou hij ook hier zjin credits mogen krijgen. Beter nog. Het trio Bogers / Valkx / Steijn functioneerde goed. In mijn ogen een beetje flauw om al het goed op 1 persoon zijn conto te schrijven en al het slechte op andermans conto.

    Er is altijd ruimte voor verbeteringen maar ik vraag me af waarom men niet heeft gezocht naar een vervanger voor Steijn die complementair aan de andere 2 zodat de werkwijze intact zou blijven.

 5. FC VVV03

  Typische VVV reactie weer op de actie van vanmorgen. Bogers die waarschijnlijk ergens op een strand vanuit ze bedje een stagaire aan het werk zet om even een persbericht de deur uit te doen. Alsof er weet ik wat gebeurd is vanmorgen. En dan wijzen ze naar een supporters avond waar VVV de afgelopen 20 jaar talloze beloftes heeft gedaan en nooit nagekomen is. Als ik alleen al terug denk aan die voorbedachte filmpjes die VVV de wereld in slingert waarin Bogers iedereen bedankt voor de geweldige steun krijg ik spontaan rillingen. Wat een zooitje is het geworden na het vertrek van Steijn.

 6. spits

  Tja of het grof is of niet het is wel duidelijk.
  Ik heb geen idee wie YBF eigenlijk is en namens wie ze optreden. Over duidelijkheid en transparantie gesproken.
  Het is lastig het gesprek aan te gaan als je niet weet met wie. En ze spreken zeker niet namens alle supporters dus enige bescheidenheid kan geen kwaad.
  Vraag gewoon een gesprek aan met Marco of de RVC dat krijgen ze nu wel.
  Ik hoop niet dat de club afhoudend reageert dat zou heel onverstandig zijn.

  1. Leonardus

   Nou meneertje dat zijn de meest fanatieke supporters achter het doel. Die altijd maar dan ook altijd vol achter het team staan.

   En dus nu niet meer achter Marco B.

  2. Ievel Knievel

   Er zijn gesprekken genoeg geweest met Marco, Marco belooft veel, maar doet weinig. Ja, het ene beleids- en visiestuk schrijven na het andere. en natuurlijk vertegenwoordigd de YBF alleen de leden van die club en niet de hele club.

   Tic is een groot deel van de supporters uiterst kritisch op Marco. Ik zelf (en anderen) ben dat al vanaf 2011 ongeveer. Ook op de RVC is al jaren her en der flink wat kritiek te horen.

   Als je de social mediareacties op het vertrek van Luhukay leest, dan zie je dat ongeveer 80% van de reacties op berichten van Omroep Venlo en VVV zelf, negatief is over het functioneren van Bogers. Luhukay krijgt juist de support van veel VVV-supporters (in grote lijnen). Het was ook de persoon Luhukay die het stadion na de degradatie van afgelopen jaar behoorlijk vol kreeg (best uniek in de geschiedenis van VVV), niet Marco die de fans de weg naar het stadion heeft laten terugvinden. Daarom doet het ook zo’n pijn. Jos is van ons. Jos is van VVV. Jos heeft vrijwillig er voor gekozen om zijn carrière bij ons te willen afsluiten. Niet voor het geld, maar uit liefde voor de club en vanuit vertrouwen in de club en haar mensen. Daarom doet het vertrek ook zo’n pijn, omdat de mensen van de club Jos hebben beschadigd!

 7. Ievel Knievel

  Misschien moeten de protesten, uiteraard op een beschaafde niet-gewelddadige manier, zonder schelden of agressieve vibe, hier plaats vinden>>>>: “Wij (VVV) organiseren op maandag 20 juni om 20.00 uur een eerste supportersavond. We geven onze supporters op deze avond graag de gelegenheid om alle vragen te stellen. Marco Bogers en onze nieuwe Technisch Manager Willem Janssen zijn op deze avond aanwezig. Aanmelden voor de supportersavond kan door het sturen van een e-mail naar: communicatie@vvv-venlo.nl.”

  Overigens heeft het er alle schijn van dat VVV zich momenteel bewust afzijdig houdt, in de hoop dat de wind (storm) overwaait. Een hele slechte communicatietechniek in mijn ogen. Het is onvermijdelijk dat Marco maandag terug moet komen van vakantie. Ik kan me niet voorstellen dat hij daar nu ook ontspant. Dit gaat niet overwaaien en WIJ kunnen er voor zorgen dat het niet over waait. Zo makkelijk moet VVV met het slechte beleid in het afgelopen decennium niet weg komen.

 8. spits

  Leonardus je hebt het over de fanatieke supporters achter het doel ik heb al 40 jaar fanatiek een seizoenkaart .
  In alle goede en slechte tijden. Dus dit meneertje heeft ook een mening.

  1. Ievel Knievel

   @ Spits, jij mag zeker een mening hebben.

   Het enige dat Leonardus stelt is dat de Yellow Black Fanatics niet anoniem zijn en dus een groot deel van de supporters achter het doel vertegenwoordigen. Dat is misschien wel een man of 250-500. Uiteraard hebben ze geen enquete gehouden, maar denk dat die 500 de strekking van het statement wel steunen.

   1. Koelie

    Altijd een beresterk argument om over “de toon” te beginnen. Daarmee hoef je dus niet meer over de inhoud te beginnen, lekker makkelijk.

    Als ze dus “enkele reis naar een tropisch eiland” hadden geschreven was het ok geweest. Schei uit. Niets mis mee.

    Bij andere clubs staan ze tegen de deuren van de bestuurskamer te rammen.

 9. FC VVV03

  Dit is ook wel een reden dat VVV maar niet uitgroeit tot vaste eredivisionist. Buiten het financiele plaatje waait bij VVV alle vorm van kritiek altijd weer over, en word er niks mee gedaan of aan gedaan. Nu hebben ze qua supportersaantallen een geweldig jaar achter de rug waarin de sfeer ook nog eens geweldig was op de tribunes, doen ze er nu alles aan om die mensen weer weg te jagen.

 10. Ievel Knievel

  Uit de Linkedin reactie van Marco, waar dus rare dingen in staan:
  “Ik maak zeker mijn fouten en niet altijd de juiste keuzes. Daar ben ik me van bewust. Juist in de voetbalwereld is niet altijd alles goed te managen en heb je niet overal invloed op. Dat bewijs is er elke dag.
  Mensen die mij goed kennen weten dat ik altijd handel en acteer vanuit het belang van de club met fatsoen, respect, transparantie en toegankelijkheid. Er komt een dag dat ik vertrek maar voor nu liggen er mooie uitdagingen waar ik samen met een fijn, professioneel en enthousiast team vol energie mee aan de slag ga.”

  Eigenlijk veegt hij met de woorden: “juist in de voetbalwereld is niet altijd alles goed te managen en heb je niet overal invloed op.” toch weer zijn eigen straatje schoon, zeker door de toevoeging “Dat bewijs is er elke dag”. Weer een slechte beurt van een directeur die persoonlijk reageert op zakelijke kritiek. Of HIJ wordt aangevallen.

  Ook zie je in de reacties op zijn bericht dat de bestuursleden en oud-bestuursleden van VVV weer de hand boven het hoofd van Marco houden op een ons kent ons manier en de aanval op de journalist inzetten. Een echo-kamer van vrienden en bevriende mensen. Dat heeft niks met professionaliteit te maken. Eerder het zoeken naar bevestiging van je eigen gelijk.

  Hat grappige is dat er gesteld wordt dat de journalisten geen hoor-en-wederhoor toepassen en op basis van geruchten artikelen plaatsen, maar het is MARCO DIE DE PERS NIET TE WOORD WENST TE STAAN en FEITEN ONTKEND (waarna hij de keutel weer moet intrekken). Er wordt wel degelijk om hoor en wederhoor gevraagd.

 11. Geelzwart

  Ik begrijp de onvrede die er op dit moment heerst, ook in het functioneren van Marco Bogers. Dat heb ik ook en denk dat dit ook niet houdbaar zal zijn op termijn. Maar stel nu dat Marco Bogers volgende week opstapt en misschien ook nog enkele bestuursleden, wie gaat dan de club runnen? In een tijd dat we net een nieuwe TD hebben en nog veel moet leren en een trainer moet aanstellen en veel nieuwe spelers.
  Is er echt de gedachten dat als Bogers vandaag opstapt, morgen een vervanger klaar staat? Waarschijnlijk zal de onrust alleen maar groter worden op korte termijn, wat niet wegneemt dat de huidige situatie niet wenselijk is.

  1. Koelie

   Of nu met of zonder bestuur en AD afzakken naar rechterrijtje dat maakt niet meer uit. Er is toch geen perspectief op beter onder de huidige leiding. Genoeg (tussen)jaren de tijd om echt opnieuw te beginnen.

 12. chretien

  Als je ziet hoe men elkaar in de tweede kamer soms bejegent, dan is dit een “normaal” te noemen reactie. Een groep supporters die zijn ontevredenheid uit. Niks mis mee.
  Het is wel mis als deze groep een groot deel van de supporters betreft. Dat blijkt echter nergens uit.
  Wat is mis bij VVV op bestuurlijk niveau?
  Ik kan dat, gelijk de meesten onder ons, niet beoordelen.
  Wat ik wel zie is de armetierige communicatie van de club naar fans en de media. Daar valt veel winst te behalen.
  FORZA VVV!

 13. Ievel Knievel

  Overigens lees ik dat VVV met Utrecht om de tafel gaat om het contract van Kruys af te kopen, ja afkopen dus, want doorlopend contract tot aan volgend seizoen. Wij, de club zonder geld en met dikke schulden gaan weer eens iemand afkopen. En het is dus een experiment, Kruys zijn eerste klus bij Utrecht was bij Utrecht geen succes. Het merendeel van de supporters is blij dat zijn tijdelijke klus erop zit. Ook al is Willem wel gecharmeerd.

  Als je voor Dogan Cornelle in combi met Lissen gaat zullen er ook bedragen betaald moeten worden, maar gelet op de status van beiden wel minder waarschijnlijk dan bij Kruys. Maar het is aan Janssen. Hoop wel dat hij verder kijkt dan zijn neus lang is en niet alleen maar met Kruys onderhandeld, omdat hij hem kent. Het heeft er wel alle schijn van en dan is het dus weer een vriendendienst en dat is bij voorbaat niet professioneel. Ik zou het niet doen. Het is weer zwabberbeleid.

 14. VeniVidiVici

  YBF spreekt absoluut niet voor alle supporters, ik kende ze niet eens tot vandaag, blijkbaar hebben ze maar liefst 158 leden op FB. Voorzitster vh bestuur is volledig onzichtbaar, Marco moet veel beter communiceren en transparanter zijn, daar ben ik het mee eens, maar ik mis het respect en de kudos voor de dingen die wel goed gegaan zijn. Ik lees dat sommigen de verwachting hebben dat wij een vaste eredivisieclub moeten zijn. Dat gaat nooit gebeuren, al zet je het Ajaxbestuur hier neer. Als dat je drijfveer is om naar VVV te gaan, kun je beter fan worden van PSV, zul je beter van slapen.

  1. Ievel Knievel

   Als deze club al 158 leden heeft dan vertegenwoordigen ze sowieso bijna 200 man, dat is 1 op de 10 seizoenskaarthouders.

   En, als het in Deventer kan, in Almelo kan (doorgaans), in Waalwijk kan, in Leeuwarden kan, in Heerenveen kan, in Emmen kan, etc., dan kan het hier ook, want en een sterkere economische regio en een groter potentieel achterland en eigenlijk een groter voetbalverleden (tot aan jaren negentig ook op Heerenveen).

   En als ik namens mij zelf spreek, ik vind het niet erg als VVV wel eens promoveert of wel eens degradeert. Kan ik mee leven. Als er maar eerlijk beleid gevoerd wordt zonder te veel poeha en te veel blabla en als de spelers en trainers er maar vol overtuiging voor gaan. En als er maar een eerlijke beleidslijn gevoerd wordt en men de tering naar de nering zet. De laatste jaren zijn een opeenstapeling van loze beloftes, zwalkend technisch en bestuurlijk beleid en toch geld over de balk smijtend aan paniekaankopen en afkoopsommen. Dat stoort mij en velen, en het snel naast de schoenen lopen van de mensen op bestuurlijke posities en de mooie verkooppraatjes (als waren ze koelkastverkopers).

   1. VeniVidiVici

    Ik heb een hekel aan koelkastverkopers, hou meer van verkopers die een goed verhaal hebben, gebaseerd op feiten ipv halve waarheden. Je gaat er vanuit dat die 158 man allemaal een seizoenskaart hebben en dezelfde mening hebben, dat betwijfel ik. En van het rijtje clubs dat jij opsomt beschouw ik alleen Heerenveen en Heracles als vaste eredivisieclubs, de rest is hetzelfde lot toebedeeld als VVV of minder. Onder Marco Bogers heeft VVV 6 seizoenen in de eredivisie gespeeld, 5 in de KKD. Dat is voor mij meer dan ik van onze club zou verwachten. We zullen altijd goede en minder goede tijden kennen en af en toe een feestje op de Markt vieren. Daar horen uitschieters naar boven en beneden bij op alle vlakken..spelers, trainers, uitslagen etc. Soms gok je en win je en soms verlies je, afgelopen seizoen was niet best, maar vorig seizoen stonden we nog in de halve finale vd beker. Dat is VVV. Ik verdenk jou ervan dat je zelf koelkastverkoper bent, maar ik zou er alleen nooit een van je kopen.

   2. Ievel Knievel

    @ Veni

    Onder Marco Bogers zijn er nogal veel trainers versleten, 8 stuks

    Eén trainer is succesvol geweest. Dat lag aan die trainer. Niet aan het beleid per sé.

    Maaskant had nooit aangesteld moeten worden. De waarschuwingen daarvoor waren aan dovemansoren gericht. Een trainer die overal met heibel weg moet. Zonder Maaskant had VVV afgelopen seizoen waarschijnlijk nog steeds in de eredivsie gespeeld en aankomend seizoen wellicht ook nog en was onze financiële positie vele malen beter geweest, hoogstwaarschijnlijk

   3. Maaskant was in het begin van seizoen 2019-2020 vier maanden trainer. Dat seizoen zijn we met Hans de Koning gewoon in de Eredivisie gebleven.

    Het seizoen erna, met De Koning en Luhukay zijn we pas gedegradeerd. Dus de conclusie dat we zonder Maaskant vorig seizoen nog Eredivisie gespeeld hadden lijkt me vrij onzinnig.

 15. supportertje

  Wat ik nu eigenlijk verwacht dat al die mensen die hier nu reageren al weken lang, nu ook op komen draven bij de supportersavond en ook daar hun mening verkondigen. E niet zoals velen voor ons afhaken. Dat heb ik al genoeg meegemaakt, bakken met kritiek, maar oog in oog met, zijn ze er niet. want het is natuurlijk wel lekker anoniem om je mening hier te geven. Ik ben er, en nu is mijn vraag, zijn jullie er ook. Met dezelfde opmerkingen, meningen en vragen die hier worden geponeerd.

  Als ik nog even terug ga naar de afsluitingsavond voor SZ houders, daar hadden zich er 450 voor opgegeven, resultaat uiteindelijk 120 man in totaal aanwezig. Dus ik ben heel benieuwd wat er resultaat nu zal zijn en wie er verschijnt. Maar ik zal er zijn, en durf ook kritische vragen te stellen richting de staf en bestuur.

  1. Koelie

   Wel makkelijk supportertje om daar na te wijzen. Het ontslaat de club niet om te professionaliseren en beter te communiceren.

   Die laatste supportersavond was toch een feest en niet aangekondigd als inspreekavond?

   Ik had na dit seizoen geen behoefte aan een feestje met de selectie. En daarbij een feestje op een donderdagavond niet echt handig voor het werkende plebs.

   Doe je supportersavond fysiek en online (kan makkelijk), dan haak ik misschien aan. Maar betwijfel of ik nog zit te wachten op de standaard nietszeggende antwoorden of de zoveelste belofte van Bogers.

   1. VeniVidiVici

    Ik vond die supporters avond rondom die verloren wedstrijd tegen Ajax (0 – 13), in de vorm van online Zoom wel goed. Het zou VVV sieren als ze supporters zowel fysiek als online de optie geven om op 20 juni de avond bij te wonen.

   2. Leonardus

    Het is toch te zot voor woorden dat je je voor zo’n avond moet aanmelden. Ik ben eens benieuwd wat ze met supporters gaan doen die zich niet aanmelden en toch komen.

    En dan het vooraf indienen van de vragen. Ze pikken de makkelijkste vragen er uit vermijden de lastige vragen en bereiden een zoveel mogelijk standaard antwoord voor.

    Het zou VVV sieren dit nu achterwege te laten en ook echt het achterste van de tong te laten zien.

   3. supportertje

    Koelie, ik heb begrip voor jouw standpunt. Echter ik verwijs hiernaar omdat veel supporters het laten afweten bij allerlei bijeenkomsten. een ieder zal hier zijn reden voor hebben. Maar ook de supporters bijeenkomsten van VVV worden in de regel slecht bezocht. Nu word er veel commentaar gegeven, en veel er van is terecht in mij ogen. Dus het zou heel mooi zijn als iedereen nu ook eens de tijd neemt om te komen. Vragen van de te voren indienen is geen probleem denk ik, maar dan ook gewoon de vragen die je indient daar te berde brengen zodat men wel een antwoord moet geven. Krijg je geen antwoord op kritische vragen, dan kun je alsnog demonstratief opstappen, en zo je ongenoegen kenbaar te maken. Maar het allerbelangrijkste is daar zijn op die avond, en ik heb er al genoeg meegemaakt dat we daar maar zijn met een handvol vaste bezoekers.

   4. marcel

    @leonardus,

    aanmelden is zodat ze een inschatting kunnen maken van hoeveel mensen er komen, zodat ze kunnen bepalen in welke zaal/locatie en hoeveel ze voor moeten bereiden.

    Verder staat nergens dat je je vragen van tevoren moet aanmelden. Dat is voor zover ik niet weet zo, kun je aangeven waar dit wel staat?

 16. kuebke

  Laat de boel maar failliet gaan, misschien gebeurt er dan wel iets en staat er misschien wel een nieuwe geldschieter op die de zaak wil overnemen want zo doorgaan heeft ook geen zin meer .
  ( Zeker zolang die Bogers en zijn kornuiten er blijven zitten)

  1. Venlooow

   Beetje vreemde reacties van Kuebke. Laat de boel maar failliet gaan.
   Dan is er helemaal geen VVV meer en hebben we ook geen gezellige avond meer op de tribune.
   Gewoon een schoonmaak door het bestuur en met een schone lei beginnen.
   En rustig de boel opbouwen.

   1. kuebke

    Dan ga je maar lekker met je vrienden naar de kroeg ,daar kan het ook gezellig zijn en hoef je ook niet te ergeren aan het verschrikkelijk slecht voetbal wat ze elke week laten zien.
    Over het schoonmaak,dan zal je toch een goed schoonmaakbedrijf moeten laten komen want het bestuur gaat dat echt niet doen want het is en blijft toch één grote kliek daar op de berg.

 17. zuid1

  als je failliet gaat valt er niets meer opnieuw te starten, vreemde theorie. Dan zou er nu iemand moeten stappen en moet je de club dus te koop zetten. Zie ik niet gebeuren, vraag is moet je het willen.

 18. Misschien VidaXL eens lief aankijken dan. Die wilden vorig seizoen graag paarse uitshirts, maar dat werd uiteindelijk een paars keepershirt als compromis. Daar valt met die gedachte nog best wat over het sponsorbedrag te onderhandelen denk ik.

  1. Ievel Knievel

   @ Peter

   Paarse uitshirts klopt ook nog ergens wel historisch gezien. Die hebben we vaker gehad in het JpJ tijdperk en Centurion Accu-tijdperk ook (meen ik).

   Voor een aardig zakcentje zou ik het gewoon doen. Mooi paars is niet lelijk.

  2. goalkiller

   Ook hier weer, hoe triest ook. Je hebt een quote500 sponsor binnenboord met wereldwijde exposure. Directie en kornuiten behandelen deze alsof het met alle respect de loco is die VVV sponsort. Ja, met klein denken kom je er niet nee. #tradeport.

 19. Masita begon in 2010 met logo’s die na twee wasbeurten spontaan van de shirts afvielen. Daarna is het een aaneenschakeling van keepershirts die pas in november geleverd worden, noodgedwongen elftalfotos in trainingshirts , complete voorbereidingen in shirts van het seizoen ervoor, een twee meter lange Michael Uchebo die in maat M shirt moet spelen omdat de andere maten op zijn, geen speciale shirts kunnen leveren waardoor VVV voor de ‘75 jaar De Koel’ jubileumshirts maar een patroontje op de normale shirts moet drukken enzovoort enzovoort.

  We kunnen, net als VVV zelf, alleen maar hopen dat de nieuwe shirts nog voor het begin van de competitie binnen komen. Hopelijk wordt er als het contact met Masita in 2023 weer afloopt toch eens iets verder gekeken dan welk merk het goedkoopste kan leveren. Want dat lijkt de enige reden dat VVV nog steeds in Masita speelt.

  VVV moet echt eens heel hard gaan nadenken over een andere kleidingsponsor als in 2023 het contract met Masita afloopt. En niet op het laatste moment toch weer voor Masita kiezen omdat dat de makkelijkste weg is en voor de zoveelste keer beterschap belooft.

  1. Geertje

   Is het misschien ooit in je opgekomen dat een deel van de schuld van late leveringen ook bij de besteller kan liggen? Vroeger bestellen = eerder geleverd krijgen.
   Als het echt zo’n drama was, was VVV toch al lang overgestapt naar een ander merk? Maar wat VVV bij Masita aan kledingbudget krijgt, kunnen ze bij geen enkel ander merk krijgen. Qua sponsoring behoort Masita dan ook tot de grotere sponsoren van VVV. Het is niet zozeer dat VVV Masita kiest, ik denk dat je er eerder vanuit moet gaan dat het andersom is, en dat dit een keuze is waar VVV zich mee in de handjes knijpt.
   Who cares dat je keepersshirt er eentje van het vorige seizoen is, als je eigen bijdrage aan kleding voor je hele club inclusief jeugdtak echt minimaal is?

   Waar ik me veel drukker om maak is het feit dat de hele jeugdtak onder leiding staat van lichtgewichten zonder enige naam,. ervaring of weet ik wat in het BV.
   Dat een talent kiest voor een amateurclub ipv voor VVV.
   Dat we een kerkhof voor trainers geworden zijn.
   Dat we degraderen uit de Eredivisie en vervolgens zonder enige ambitie inkopen op middenmoot-KKD-niveau.
   Dat spelers zich niet doorontwikkelen..

   Daar maak ik me druk om. Dan vind ik het spelen van een voorbereiding in shirts van een jaar oud niet zo erg..

 20. RuiverCity

  Helemaal met je eens perterloeki. VVV kiest al jaren voor de goedkoopste oplossing voor het eerste elftal en de jeugd. Masita is al jaren te laat met leveren van de kleding voor het nieuwe seizoen. Bij de jeugd is al niet anders.
  VVV durft blijkbaar niet over te stappen naar een ander kledingmerk. Dat is ook weer zo’n voorbeeld van daadkracht. Als je toch al zeker drie/vier jaar te laat jouw kleding krijgt, waardoor de spelers bij het jaarlijkse persmoment in ‘oudere’ kleding staat, is toch geen visitekaartje van een betaald voetbal organisatie!!!

 21. Welke kleur uitshirt het ook wordt, het zal in ieder geval beter verkopen dan wit. Het huidige uitshirt is al een maand of vijf in de uitverkoop voor half geld, en nog wil niemand het.

  Behalve dat het vreselijk saai is koopt natuurlijk geen enkele vader of moeder een wit voetbalshirt voor zijn kinderen, want dat zit meer in de wasmachine dan op het voetbalveld.

 22. Leonardus

  Een club als Helmond Sport timmert flink aan de weg en heeft een plan om binnen 3 jaar naar de eredivisie te promoveren.

  Om dat plan kracht bij te zetten hebben ze zich verbonden aan een aantal lokale geldschieters. Hierdoor groeit hun spelersbudget komend seizoen al van 0,8 naar 1,8 miljoen. Ook de komst van een nieuw stadion komt steeds dichterbij.

  Allemaal kansen die VVV de afgelopen jaren heeft laten liggen dankzij Bogers.

  Als VVV niet uitkijkt en snel schakelt in de top van de organisatie volgt mer rasse schreden een gang naar de onderste regionen van het betaalde voetbal.

  Ongeloofelijk hoe de directie van VVV er een zooitje van maakt en de club te gronde richt met dit amateuristisch management.

  1. Plannen genoeg bij Helmond Sport inderdaad. Maar wat moet je met een nieuw stadion als er maar 1500 man naar de thuiswedstrijden komen kijken? Of hebben ze daar ook de illusie dat een nieuw stadion duizenden extra toeschouwers trekt?

 23. FC VVV03

  VVV heeft ook altijd plannen, alleen blijft het hier in Venlo altijd bij plannen🤣 verbouwing stadion? Investeerders? Allerlei projecten die na een jaar weer in de doofpot verdwijnen. Hier is het in ieder geval nooit saai dat dan weer wel😀

  1. supportertje

   Ik heb het net gelezen, en het is niet fraai als dit allemaal waar is. Daarbij kan ik mij ook niet voorstellen dat Luhukay daarom zou liegen, want dan beschadigt hij zichzelf. Maar dat er mensen zijn die halve waarheden vertellen, word steeds duidelijker. Tijd dat de club echt open kaart gaat spelen, en duidelijkheid verschaft. Denken dat dit overwaait als het seizoen weer is begonnen is ijdele hoop. Dit blijft door etteren tot er eerlijk en open de zaken worden besproken, opgepakt, en verholpen zijn. Dat er mensen daarbij gaan sneuvelen is duidelijk, en misschien ook wel nodig, om schoon schip te maken.

   1. Waar menig trainer de club nog een flinke trap na zou geven blijft Jos correct en netjes. Gewoon Jos zoals we hem kennen.

    Of hij het ook echt meent als hij dit zegt, daar kun je inderdaad heel wat vraagtekens bij plaatsen.

  2. Grad

   Het bevreemd me wel, gezien de teneur van het artikel, dat Luhukay tot slot nog zegt, dat de club wilde professionaliseren en dat het gelukt is en bij VVV een mooie basis ligt, waar de komende jaren op voortgeborduurd kan worden????

   1. Dat bevreemdt mij niet. Hij kan toch moeilijk zeggen ‘VVV is een zinkend schip, en ik ben blij dat ik het op tijd verlaten heb’.

   2. DeOtjes

    Ik vond dat ook een rare zin maar PeterLoeki zijn uitleg is er wel een die ik begrijp

   3. Ievel Knievel

    @ Grad

    Ik denk dat de laatste zin van Jos gemeend is. Jos blijft een supporter van VVV en koestert ook hoop en wil positief blijven. Het was natuurlijk ook niet allemaal puin afgelopen seizoen.

 24. Louis van Gaal

  Hoe dan ook, al dit gedonder is slecht voor VVV… het is al moeilijk met het beschikbare budget om spelers te overtuigen naar VVV te komen, maar met al die negatieve verhalen romdom de club is VVV als club nog minder aantrekkelijk.

  1. Koelie

   Elke reactie van VVV behoudens excuses en het opstappen van alle verantwoordelijken voor deze onprofessionele interne cultuur zal niet goed genoeg zijn. Walgelijk en beschamend. Maar gezien de communicatieve vaardigheden van de club en de vorige reactie op LinkedIn van de “aal in chief” zal het wel aan Jos en de media liggen.

   Jos en Stan bedankt voor jullie inzet.

   1. Koelie

    En niet te vergeten Albert van der Weide ook bedankt. Het derde slachtoffer blijkbaar…

    Het wachten is op de vervangers uit Utrecht. Manmanman

 25. Leonardus

  Beste Marco, wat heb je er toch een ontzettende puinhoop van gemaakt. Het wordt nu toch echt tijd voor verandering. Vertrek aub snel en laat de club over aan een nieuwe leider.

 26. goalkiller

  VVV en heilige huisjes, het blijft een structureel probleem. voor nu wachtend op het persbericht van VVV dat de samenwerking met Bogers beeïndigd wordt. Hoe erg ook voor alle ja-knikkers en bedrijfspoedels op de berg en op deze site.

 27. Ievel Knievel

  De vragen die nu belangrijk zijn:
  Is Marco en een deel van de RvC al vrijwillig opgestapt? (Het kan niet meer zo EN Het is tijd voor andere mensen met andere ideeën), meer cultvoetbal> minder netwerk-bitterballen-borrel-hand-boven-het-hoofd-houd-club.

  EN

  Hebben we inmiddels al een nieuwe trainer, assistent trainer, hopelijk een nieuw hoofd opleidingen en aangevulde selectie? De eerste training is al over 2,5 week/ 3 weken geloof ik. Het gaat hard nu.

 28. Ievel Knievel

  Quote Omroep Venlo

  “Na de laatste competitiewedstrijd van de Venlonaren verzocht Omroep Venlo om een interview met Luhukay waarin werd teruggekeken op het verloop van het seizoen. ‘Dat had ik graag gedaan, want ik ben een open persoon en heb mijn analyse altijd klaar. Ik had dan ook graag op een eerlijke manier de goede en slechte dingen willen benoemen van afgelopen seizoen, maar intern werd me verteld dat we dit beter op de lange baan konden schuiven’, zegt de ex-trainer. VVV gaf eerder al aan dat dit te maken het met het feit dat er eerst intern geëvalueerd moest worden en dat er bij de eerste training van het nieuwe seizoen ruimte was voor een interview.”

  Conclusie: Bogers out. De slechte communicatiestrategie is dus een bewuste keus. De eerlijke, open en kritische reflectie, op ook het eigen handelen mag niet en naar buiten toe moet dus een” mooi weer show” gespeeld worden. Achterban en sponsoren worden dus min of meer voorgelogen.

  Laat de achterban en sponsoren nu eens opstaan en het roer bij de club overnemen. Met de mensen aan de knoppen bij VVV kan dit gewoon niet meer zo. Als een club, ex-vereniging en bedrijf zo gerunt worden dan is dit op de lange termijn gedoemd te mislukken. De beste marketing is nog altijd een eerlijk verhaal dat past bij je identiteit.

  Bij VVV is de strategie: zaken mooier voorstellen dan ze zijn, liegen, hopen dat stormen gaan liggen, “hier hebben we het niet meer over”, en uiteraard: “welk “bevriend” netwerkcontact zit nog om een baan verlegen EN “ook al doen we ons werk bij VVV als hobby> what’s in it for mee, financieel gezien”.

  Ik krijg ook nooit antwoord op mijn vragen:

  -Gaat VVV de Koel renoveren of voor een nieuw stadion de komende 15 jaar?
  – Hoe denkt VVV een cultclub te kunnen worden?
  – Hoe gaat VVV de band met de lokale en regionale overheden herstellen
  – Hoe gaat VVV de band met de pers herstellen/
  – Gaat VVV de huidige begroting handhaven, uitbouwen of moeten we gefaseerd terug in begroting?
  – Wat is het spelers- en trainersbeleid voor de komende 5-10 jaar?
  – Hoe gaat VVV de band met zijn achterban, supporters, en sponsoren, versterken en uitbouwen?
  – Waar blijven de supportersaandelen en worden overige aandelenpakketten ook nog uitgegeven?

  En nee, ik ga niet beleidsplan 4, versie 5 lezen nee. Ik ben inmiddels wel klaar met beleidsstukken en visiestukken die niet uitgevoerd worden en ook wel klaar met loze beloftes.

 29. Ievel Knievel

  Het interview in de Limburger met Jos is werkelijk ontluisterend.

  En wat een gentleman is Jos, door nog steeds supporter te zijn en mensen niet te willen beschadigen Het is inmiddels wel duidelijk hoe de vork in de steel zit.. En rechtlijnig zijn kan soms echt wel fijn zijn, dat hoeft geen minpunt te zijn. Ik gun Jos een volwaardig afscheid in Duitsland.

  Maar, we hebben dus een hoofd opleidingen die ineens heel belangrijk is en belangrijker dan andere mensen. Valxk, Luhukay en van der Weiden zijn geschofeerd en gepasseerd en naar buiten gewerkt. Dat kan je pestgedrag noemen en niet netjes, chique en wat mij betreft hoort dit niet des VVV’s te zijn.

  Bogers heeft een enorme fout gemaakt door Luhukay een contractverlenging te geven maar kort daarna Bongaerts alle macht te geven en daarna dus aan Luhukay vast te zitten. Zijn tactiek? > eigen hachie redden en Luhukay naar buiten werken. Valkx is ook geschoffeerd> voorstel gedaan tot functie van scout en deze rol had Valkx serieus in overweging en daarna toch Valkx de deur uit werken (even goed, ik denk dat het prima is dat Valkx in zijn oude rol plaats maakt voor iemand anders, maar hoe moeilijk is het om dit netjes met de beste man zelf te bespreken?> al dat achterbakse gedoe> waarom?)

  Kennelijk kan Bongaerts niet tegen opbouwende kritiek EN levert hij jeugdspelers aan de SELECTIE (nota bene) af die niet klaar zijn voor het grote werk, die dus simpelweg (nog) te kort komen. Dat spelers niet balvast zijn, geen overzicht hebben> diepte en geen bal kunnen aannemen (op niveau) lijken mij toch ernstige tekortkomingen in de jeugdopleiding. Dat heeft met oefenen en trainen te maken> schepte, niet per sé iets met aangeboren talent. Overigens denk ik dat Roemer en Bastiaans wel klaar zouden moeten zijn voor het grote werk en dit ook waren. Hun ontwikkeling is echter volledig geremd en de groei is gestopt. Zij hebben geen stappen vooruit gemaakt, maar stappen terug. Dit terwijl dit zeldzame talenten zijn die echt wel iets kunnen, zij hebben toch echt in vertegenwoordigende elftallen gebald. Hier is iemand voor verantwoordelijk.

  1. Bastiaans mocht bij de nummer laatst Helmond Sport 12 keer in de basis beginnen, en zat voor de rest op de bank. Ongeveer dezelfde statistieken als Juul Respen in 20-21 daar had. Die speelt inmiddels bij EVV Echt en maakt een transfer naar VV UNA..

   1. Ievel Knievel

    @ peter

    Precies mijn punt. Er heeft ooit veel meer talent in Bastiaans gezeten. Hij is niet goed begeleid bij VVV, er is slecht tot niet aan zijn tekortkomingen gewerkt en er is niet aan zijn fysiek gewerkt. Zonde, want ga je werken met talent dan is natuurlijk de bedoeling dat je ze klaarstoomt voor het echte grote werk en niet om bankzitter te zijn bij Helmond. Hij heeft de Nederlandse jeugdelftallen doorlopen en eredivisie-ervaring als invaller en soms zelfs basisspeler.

   2. Grad

    De vraag is nu zijn/waren Bastiaans, Roemer en Essanoussi (grote) talenten, dat zelfs een ervaren trainer als Luhukay deze niet beter heeft kunnen maken, en zelfs hun niveau zo verslechterd is, dat ze geen vaste basisplaats meer hadden bij een club in het rechter rijtje van de KKD, of is het een mentale kwestie.

   3. Ievel Knievel

    Luhukay was niet de enige binnen de club die de overgang van jeugd naar selectie in goede banen moest leiden. Daar is ook Bongaerts voor aangesteld (en anderen). Dat is een teamdingetje. In het moderne voetbal werken dingen anders dan vroeger.

  2. supportertje

   Tja, wat moet je nog zeggen na dit interview. Wat mij het meeste stoort is dat er geen enkele samenwerking tot stand kwam met Bongaerts. Die voelde zich heel duidelijk op zijn pik getrapt, en sloot zich daarna af voor het geheel. Maar ook duidelijk is dat in het beeld wat geschetst werd, hij veel invloed heeft op het beleid van VVV, en dat m.i. misplaatst. Neem het opleidingsplan wat gepresenteerd is door hem, 30 tot 40 % zou moeten doorstromen naar het eerste Elftal van VVV. Schier onmogelijk, en we hebben gisteren nog kunnen lezen hoe een twaalfjarig talent verdwijnt naar Ajax. Als men denkt dat men bij VVV echt 30 tot 40 % kan behouden voor VVV, is dat in mijn ogen dromen. Maar wat heeft Bongaerts voor ideeën, of denkt hij dat hij groter is dan de werkelijkheid. Zijn mijn eigen conclusies natuurlijk, maar wel stof tot nadenken.

Leave a Reply