‘Sven Braken en Brian Koglin naar VVV’

Gisteren liet Stan Valckx bij VVV Live weten dat ze hopen dat er aankomend weekend twee spelers gepresenteerd kunnen worden. Dit zou, volgens Dagblad De Limburger, gaan over spits Sven Braken en verdediger Brian Koglin.

Sven Braken, geboren in Maastricht, speelde vorig seizoen bij Livorno FC – spelend in de derde competitie van Italië. Daar maakte de 28-jarige spits zes goals in 24 wedstrijden. Inmiddels is de ex-speler van NEC, FC Emmen, Almere City en MVV transfervrij. Hiermee loopt VVV vooruit op het vertrek van Georgios Giakoumakis.
De tweede aanwinst moet Brian Koglin worden. Koglin is een oude bekende van Jos Luhukay, hij speelde onder Jos bij FC St. Pauli. In 2019 vertrok Brian naar 1. FC Magdeburg in de 3. Liga. Hier speelde hij afgelopen seizoen 20 wedstrijden. De 1.89m lange centrale verdediger is, evenals Braken, transfervrij.

19 Responses

 1. mats

  Lijken me overigens op het eerste gezicht wel
  Spelers die bij VVV zouden passen. Braken is denk ik wel toe aan een kans pakken in NL om te laten zien wat hij kan.

  En blij dat Jos zijn stempel
  Drukt op het aankoopbeleid

 2. SneltreinMusa

  Braken was bij NEC wel redelijk, oke spits voor KKD begrippen, zou het toejuichen zou hij transfervrij komen, Koglin ken ik niet zoals waarschijnlijk iedereen, maar een CV is wel welkom na dat gekloot afgelopen jaar

   1. SneltreinMusa

    Nee eens hoor, maar ik ben eigenlijk al blij dat er een spits komt, Arias als 1e spits was absoluut een nachtmerrie

   2. mats

    Ai ai Livorno…. Dacht dat die nog wel serie B speelde….. maar blijkbaar gaat het goed mis daar en zijn ze na degradatie uit de serie B dit jaar ook kansloos gedegradeerd uit de serie C. En de club zo goed als failliet.

    Met serie B in mijn hoofd dacht ik ‘nou lijkt me wel een versterking die Braken, ….nu ga ik bijna denken dat zelfs Arias beter is.

    Ik duim dat het allemaal niet alleen aan Braken lag, maar heb er opeens niet veel vertrouwen meer in :/

   1. Rossie

    Wie zegt overigens dat Braken als ‘eerste’ spits komt? Misschien komt er na verkoop van Giakoumakis nog wel wat leukers? Braken is geen spits vind ik waarmee je meedoet om promotie…

 3. Geen heel aansprekende namen, maar als ik dan lees dat Roda JC Guus Joppen haalt bij Helmond Sport doen we het nog best prima. Zou me niks verbazen als ze daar in Kerkrade ook nog Arjan Swinkels halen, die past er mooi naast in de verdediging.

   1. idderzienmeining

    De 1e nieuwe namen zijn dus bekend nu.

    Mooi dat iedereen Braken op voorhand óf ongeschikt vind óf andere vooroordelen heeft … maar helaas typisch näölers reacties zoals we die hier (TE) vaak lezen

    Daarom ben ik hier lange tijd niet meer actief geweest want constructieve discussies kun je hier helaas niet of nauwelijks voeren?

    Nieuw seizoen, maar weer eens kijken hoe het er hier nu aan toe gaat

    Braken zal normaliter 2e spits worden achter Giakoumakis maar we weten allemaal dat hij verkocht moet worden willen we financieel door kunnen ! Dan kont er dus sowieso nog een spits en dan mogen we als “experts” weer oordelen of die wél geschikt is 😉

    De centrale verdediger ken ik niet dus die mag me straks verrassen en hopelijk positief ! Zou teleurstellend zijn als deze jongen het niveau van Swinkels, Kum (de Kum van het laatste seizoen dan) of Schäfer niet kan overstijgen !

 4. rongo26

  Prima spits lijkt me. Scoort toch makkelijk in KKD. Al had die nergens echt een basisplaats…

  Maar als Roemer zijn mannetje passeert, en die bal op maat geeft, dan kan die er ook zo 20 inleggen.

  Kortom ik vind het niet onaardig gezien de situatie waar we nu in zitten.

 5. SneltreinMusa

  Vind ook dat mensen hier al veel te snel praten voor ze überhaupt weten of het wat is of niet, ik kijk het altijd eerst even aan voor ik commentaar lever, hoevaak hebben we spitsen gehaald die overal tekort kwamen en bij ons ineens begonnen te scoren, kijk naar Mlapa en nu Giakoumakis

   1. SneltreinMusa

    Ik zeg je heel eerlijk, komt er een bod van 3+ mil moet je hem laten gaan, dat is zo enorm veel geld voor ons, wil je het risico lopen dat het zoals vele zeggen een one season wonder is, loop je 3 mil mis..

    Nee ik weet het wel, bod van 3 miljoen laten gaan en rustig bouwen aan een team, als het niet binnen 1 jaar gebeurt agja geen drama, richt op een play-offs plek waar je gewoon in de 1e ronde start, speel je 3 jaar jupiler league is dat ook geen schande, alleen promoveren wanneer je weet dat de selectie zich kan weren en niet dat je kansloos afgaat, en 1 jaar later weer degradeert

Leave a Reply