Sven Braken nieuwe spits VVV-Venlo

Maastrichtenaar Sven Braken is de nieuwe spits van VVV-Venlo. De 28-jarige targetman komt over van het Italiaanse AS Livorno, waar hij de afgelopen twee seizoenen voor uitkwam. Braken tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen.

De in de Maastrichtse wijk Wolder opgegroeide Braken, doorliep de gehele jeugdopleiding van MVV Maastricht. Vanaf het seizoen 2011-2012 sloot de spits aan bij de selectie van de Sterrendragers. Na afloop van het seizoen 2014-2015 vertrok Braken naar Almere City FC, waar hij twee seizoenen mee uitkwam in de Jupiler League.

Daarna verkaste Braken naar NEC Nijmegen, waar hij tot nu toe zijn beste periode kende met 20 competitiedoelpunten en vijf bekerdoelpunten in anderhalf seizoen. Halverwege het seizoen 2018-2019 maakte hij de stap naar de Eredivisie toen hij door de Nijmeegse club werd verhuurd aan FC Emmen. Daarna zette Braken de stap richting de Italiaanse, destijds, serie B-club AS Livorno. Met de Italiaanse club degradeerde hij in het seizoen 2019-2020 naar de serie C. Hij speelde er in totaal 50 officiële wedstrijden, scoorde daarin zeven keer en gaf vier assists. 

Sven Braken over zijn stap naar VVV-Venlo: “Ik was me op mijn toekomst aan het oriënteren toen VVV-Venlo bij me aanklopte. Ze waren zeer doortastend. Ik heb met Stan Valckx, Jos Luhukay en Marco Bogers gesproken en had meteen een goed en warm gevoel bij de club. Dat vind ik belangrijk. Ik weet dat ik een paar grote schoenen te vullen heb bij de club, want de ongelofelijke prestaties van Georgios Giakoumakis zijn natuurlijk de hele wereld over gegaan. Maar ik ben strijdlustig en heb er heel veel zin in om met VVV-Venlo hoge ogen te gaan gooien in de Keuken Kampioen Divisie.”

Technisch Manager Stan Valckx over de komst van Braken: “Als geboren en getogen ‘Mestreechteneer’ is Sven een jongen die de Limburgse cultuur goed kent en daarmee perfect past in onze spelersgroep. Door zijn ervaring bij clubs als MVV Maastricht, NEC Nijmegen en FC Emmen en na zijn avontuur bij Livorno is Sven gevormd tot een speler die weet wat er van hem verwacht wordt als spits van VVV-Venlo. Hij heeft de capaciteiten om die ervaring ook over te kunnen brengen op zijn medespelers. Met zijn technische bagage, balvaardigheid, overzicht én neusje voor de goal is hij daarnaast een spits die zelf zijn doelpunten mee zal pikken, maar ook anderen kan laten scoren. Een veelzijdige spits die in het spelsysteem past dat wij voor ogen hebben.”

9 Responses

  1. Dat komt omdat VVV verwarring zaait door ‘Welkom terug in De Koel’ te schrijven voor een speler die nooit bij VVV gespeeld heeft.

   Met op de achtegrond het geluid van iemand die in de laatste seconde scoort. Daardoor denkt iedereen dat het Leemans is die voor VVV scoorde, maar het was Sven Braken die voor NEC scoorde tegen Jong FC Utrecht.

   1. chretien

    Inderdaad, inmiddels gelezen.. Is heel vreemd, slaat de plank volledig mis. Je verwacht dan dat er iemand terugkomt naar VVV. Niet dus…

Leave a Reply