Sven Braken vertrekt naar Deinze

Zojuist heeft VVV-Venlo via de officiële wegen bekend gemaakt na dit seizoen afscheid te nemen van Sven Braken. De 29 jarige Maastrichtenaar is dit seizoen de aanvoerder van de Venlonaren en kon het niet eens worden met de club om het contract te verlengen. Braken wou graag meer zekerheid en een verbintenis voor meerdere jaren tekenen, iets wat VVV naar verluidt niet kon bieden.

Braken gaat komend seizoen aan de slag in Oost Vlaanderen bij KMSK Deinze. De Belgische ploeg speelt op het tweede niveau van België en kan dit seizoen niet meer promoveren naar de hoogste klasse.

75 Responses

  1. De Realist

   Heel jammer inderdaad dit nieuws. Wat is er toch allemaal aan de hand boven op de Berg ? Toch maar proberen te promoveren via de nacompetitie want ik zie het somber in volgend seizoen als we dan nog in de KKD spelen.

 1. De Realist

  Ook veelzeggend natuurlijk dat een met alle respect weinig zeggend clubje als Deinze blijkbaar financieel meer kan bieden dan VVV. Komt het nog goed met ons clubje ?

  1. Gerardus

   België is volgens mij fiscaal als voetballer wel een heel stuk aantrekkelijker. Daar zitten vgm nogal wat uitzonderingen op in België, tenminste dat was in het verleden zo en durf ik niet met zekerheid te zeggen.

 2. Oelie op zuid

  Het volgend seizoen voldoen we al bijna aan het plan van……… Met een veredeld jeugdelftal.
  Middenveld met Smans en Verheijen.
  Achterhoede met Jansen en Kluskens. Dit zijn al 4 spelers uit de eigen jeugdopleiding.🥴tel daarbij de “talenten van A.Z. Sedlaceck, Lathouwers Dirks en Allouch en een doelman van 21 jaar, dan heb je een team dat over 3 jaar ??????? Pas gemiddeld 25 jaar is. Spelbreker is Ketting . Ook Venema is nu al 24 en Dekker is al 25. Ook Berden is al 25 Je hebt dan geen enkele kkdivisie waardige speler meer op de bank. Als Roemer als eeuwige talent ook nog doorbreekt, voldoe je helemaal aan het plan van Bogaerts. Alleen degradeer je met je clubje naar de derde divisie.

 3. FC VVV03

  Ik denk dat het niet met het financiele plaatje te maken heeft. Puur de duur van het contract. Braken wilde zekerheid voor de toekomst, VVV wilde niet verder gaan dan 1 seizoen. Natuurlijk opvallend dat een “pas” 29 jarige speler, je aanvoerder overigens niet in aanmerking komt volgens VVV voor een langer verblijf. Misschien zijn blessure gevoeligheid? Het blijft een apart beleid. Je kunt volgend jaar waarschijnlijk weer opnieuw beginnen. Doei 3 jaren plan👍

 4. chretien

  Het vertrek van Braken is jammer, maar ook niet meer dan dat. Voor een spits is hij al niet meer de jongste en over twee jaar is zijn eventuele transfersom…. inderdaad, niks. Zijn eisen zijn waarschijnlijk toch net iets te möppig zijn geweest. Bovendien, in de twee, wat heeft hij gebracht? Zijn cijfers zijn niet méér dan matig. Bivendien blessure gevoelig. Hij schiet ons in ieder geval niet de eredivisie in. Het ga hem goed in België. FORZA VVV!

  1. clubman

   Precies zo is het. Niet te dramatisch over doen.
   De kenners hier zouden een lekkende kraan in de Koel nog aangrijpen om een falend beleid aan te tonen, maar dit is gewoon een wijs besluit.
   De man is op (voetbal)leeftijd, wil een langdurig kontrakt en is blessuregevoelig. Kortom véél te veel risico voor een club als VVV dus gewoon door naar nieuwe opties.
   Braken is echt niet onvervangbaar dus gewoon realisme in de Koel.
   Forza VVV.

   1. Ievel Knievel

    Klopt alleen niet helemaal wat je zegt.

    Sven is niet (extreem) blessure-gevoelig. Zijn blessure dit seizoen was te danken aan een flinke schop/ aanslag van een MVV’er. Hij was ook behoorlijk snel weer hersteld en op de been.

    Welk risico trouwens? Bij een contract van 2 jaar kan je hem gewoon na een jaar laten transfereren hoor. Sven levert nog wel minimaal 1 seizoen hoor. Juist bij een contract van 1 seizoen loopt iemand na een jaar gratis de deur uit.

    Sven wilde een contract van 2 of 3 seizoenen. Niks vreemds hoor voor iemand op zijn leeftijd. Alsof hij al voetbalbejaard is. Wat een nonsens.

    Sven was bereid in te leveren. Zeker op zijn financiële voorwaarden. Door zowel team Sven als VVV is bevestigt dat het geen absurd hoge financiële eisen waren en dat het hem VVV puur zat in het niet willen aanbieden van een contract van langer dan 1 seizoen. Het rare is dat een 1-jarig contract juist in het nadeel van VVV is, want na het seizoen loopt een speler dan gratis de deur uit.

    De reden dat VVV waarschijnlijk geen 2- of 3-jarig contract aan Braken wil aanbieden is, omdat men geen idee heeft in hoe de financiële situatie in 2024-2025 is. Dat is namelijk vanuit VVV zelf al in een persbericht over de huidige financiële staat verteld en gesuggereerd. Vorig jaar technisch failliet, nu licht in de plus; volgend seizoen verwacht men flinke financiële tegenvallers, om over 2024-2025 nog maar te zwijgen. Het is dus logisch dat het gebrek aan perspectief bij contractbesprekingen vooral daar gezocht moet worden en dat is dus wel degelijk een beleidsdingetje (langdurig/ meerjarig financieel beleid; en daar ontbreekt het dus min of meer aan).

 5. Ievel Knievel

  Ik denk dat je hier Braken echt te kort mee doet en ik vind het wat disrespectvol.

  Hij is gewoon 1 van je beste spelers dit seizoen, is net geen medetopscorer (1 goal verschil?), staat zelfs op de topscorerslijst KKD redelijk hoog hoor, is aanvoerder, is in de belangrijke wedstrijden (zeker tot zijn blessure) echt belangrijk en soms ook beslissend geweest (je zag meteen het verschil in kwaliteit in het team toen hij geblesseerd raakte en wegviel), wist tot aan vrijdag het publiek ook echt goed mee te krijgen en heeft zich altijd keurig en representatief gedragen.

  Ik denk ook niet dat dit VVV in staat is zomaar een gelijkwaardige vervanger (of beter) te halen. We zijn inmiddels nog maar de nummer 8 (of 9 of 10) van de Keuken Kampioen Divisie (voor het 2e jaar op rij) en er is geen goed verhaal, geen goede uitgestippelde koers voor de toekomst en de ambities druipen er niet echt vanaf. Waarom zou een (echt) talent voor VVV tekenen als hij bijv. ook naar een top 5 Keuken Kampioen Divisieclub kan of naar de onderkant ere-divisie?

  Dankjewel Braken voor alles wat je voor onze club hebt betekent (!!!) het ga je goed (!!!) en jammer dat het zo heeft moeten eindigen. Je hebt dit seizoen laten zien dat je naast Sjeng ook een echte Venlonaar bent! Fijn dat je jezelf thuis voelde hier! (en ik hoop dat dit bericht je op de één of andere manier ook bereikt).

   1. Ievel Knievel

    Het idee van 1 of 2 spandoeken (misschien hetzelfde anti-bogers spandoek als van de zomer) en het uitdelen van witte blanco vellen staat me wel aan.

 6. mats

  Braken moet lekker naar Deinze gaan. Daar is hij beter af dan met die amateurs die VVV al jaren leiden.

  Qua voetbal kont er heus wel weer een andere spits dan Braken die goedkoop genoeg is volgens Bogers om onze club naar de afgrond te leiden.

  1. Ievel Knievel

   Ik vraag me af of de ambitie volgend seizoen nog steeds is om voor de play offs te gaan. Of heeft men ons weer zand in de ogen gestrooid en in de luren gelegd op de supportersavonden. Zijn we weer aan het lijntje gehouden en blij gemaakt met een dooie mus. We gingen toch in 3 seizoenen voor de ere-divisie? Wederom valse beloftes, die je zo langzaam aan echt wel mag bestempelen als dikke leugens.

   Is het niet langzaam eens tijd om met namen en aankopen voor volgend seizoen bezig te zijn? Je zou zeggen dat het af laten ketsen van contractverlengingen bij bestaande spelers automatisch betekent dat men andere namen heeft. Ik zie bij andere clubs zo langzaam aan de persberichten langskomen over personele wisselingen, behalve bij ons weer. Wij wachten weer tot de zomerstop.

   Net als het nieuwe shirt, waar andere clubs zo langzaam aan al lopen te shinen in de nieuwe tricots (marketing), bij VVV weer geen spoor. Maar ja, met het anti-voetbal als anti-reclame op dit moment zal het ook geen goede PR zijn.

   1. Noordsupporter

    Er zijn nog 14 spelers met een doorlopend contract. Inclusief Martijn Berden. Daarover stond gisteren een bericht op De Limburger dat zijn optie was gelicht en zijn contract loopt tm juni 2025. Dat bericht is daarna overigens weer verwijderd. 14 doorlopende contracten is denk ik voor VVV relatief veel.
    Dat is wel eens anders geweest. Uiteraard moet er e.e.a. gebeuren op transfergebied.

   2. Ievel Knievel

    Maar die 14 spelers met een doorlopend contract zijn nu juist de spelers waarvan een aantal het gewoonweg niet laten zien (een aantal wel overigens, maar dat zijn er geen 11) dat in combinatie met rare tactische keuzes……amai…….

    En ik vrees dat er weinig ruimte is voor transfers. Als er iemand nodig is, is het een assistent met gevoel voor tactiek (en iemand die durft het hoofd opleidingen van weerwoord te voorzien).

   3. supportertje

    Gisteren te horen gekregen dat de nieuwe zaken voor het team klaar liggen in Zwolle. Komen z.s.m. deze kant op.

 7. Ievel Knievel

  https://www.vi.nl/nieuws/aanvoerder-vvv-kan-niks-met-reacties-op-vertrek-zo-steek-ik-niet-in-elkaar

  Wie heeft eigenlijk tegen “de pers” gezegd dat een aantal supporters nog twijfelen over de motivatie van Braken en hem in het geval van een slechte motivatie graag zien vertrekken?

  Mijn indruk is dat een grote meerderheid van de VVV-aanhang het vertrek van Braken betreurt, ook in reacties op de sociale media. Een minderheid laat reacties zien zoals we die ook in dit topic zien. Braken gaat nu al gemist worden volgend seizoen.

  En voor de anti-Braken fans: we gaan wel zien hoe VVV en de vervanger van Braken het doen en hoe Braken het doet bij Deinze, die best wel wat ambities hebben.

 8. clubman

  A propos supportersavonden: orakel jij op deze avonden net zo lang en breed zoals je dat hier veilig vanachter je schermpje doet Wazel?
  Of ben je dan net altijd toevallig onderweg als stratenmaker op zee zijnde?

  1. Ievel Knievel

   Yo, volwassen bezig weer, lekker inhoudelijk.

   Achter dat schermpje bevindt ik mij trouwens gewoon in het publieke leven. Ik zit dit nu vanaf een terrasje in de stad te typen en 2 maten kijken mee terwijl ik dit typ.

   1. supportertje

    Hoor liever wat van het ” orakel ” waar toch regelmatig de vinger op de zere plek gelegd gaat worden.

  2. chretien

   Vertel wat je zelf vindt in plaats van iemand, wie dan ook, terecht of onterecht, de maat te nemen.
   Uiteindelijk zijn we allemaal fans van VVV en we zouden het liefst zien dat VVV over twee seizoenen CL speelt.
   Trouwens, het kan, hoewel, het kan alleen theoretisch, er zouden enkele mensen met geld moeten op staan.
   Noot: ik ben en blijf fan van VVV, ook als ze over twee seizoenen bij de amateurs spelen.
   De kans dat het laatste gaat gebeuren is groter dan dat we over twee seizoenen CL spelen,. Hoewel, je weet nooit zeker…

 9. Ievel Knievel

  Aangezien supportersavonden onder het huidige bewind (regime) propagandashows/ goednieuwsshows zijn, waar zaken altijd mooier voorgeschoteld worden dan ze zijn/ er regelmatig leugens verspreid zijn EN info (bewust?) achtergehouden wordt, is het redelijk nutteloos om daar nog langer naartoe te gaan. Ook worden echte kritische supporters er na doorvragen genegeerd en dood gezwegen.

  Wij supporters moeten op een andere manier van ons laten horen.

  Volgens de info van de supportersavonden hadden we nu midden in fase 2 van de stadionvernieuwbouw gezeten (want de voorbereidingen liepen al namelijk LIE) en was ) nu een mooie spiksplintenieuwe O-tribune van 2 ringen hoog en waren de supportersaandelen vorig seizoen (of zelfs al daarvoor) uitgegeven. Om maar eens 2 leugens uit te lichten.

  Supportersavonden hebben pas zin als we een compleet NIEUWE en verse RvC hebben, zonder banden met ook maar iemand bij de club of het huidige zakelijk netwerk (op dit moment) en als we een nieuwe AD hebben.

  1. Ievel Knievel

   Onzin-argument. Ben zoals bekend vaak op die avonden geweest. Been there done that.

   Zo vaak om te weten dat het zinloze goedpraatavonden zijn. Vol met verdraaingen van de weekelijkheid en leugens. Als supporter heb je er niers aan. Daarom is de opkomst ook zo laag. Steeds minder mensen kunnen de praatje van Marco en de blablabla aanhoren.

  2. supportertje

   Clubman, ik vraag mij af hoe vaak jij bij, en de wedstrijden van VVV bent. Zo wel uit als thuis, tevens hoevaak jij bij supportersavonden aanwezig bent. Ik in ieder geval zo goed als bij alles. En ook ik moet constateren, althans dat gevoel heb ik dat men niet het achterste van de tong laat zien, en we aan een lijntje gehouden worden. Er zit wel wat beweging ten goede van de supporters in. Daar wil men nu wel tijd in steken, maar is van de lange adem, en ik hoop dat dit echt van de grond komt. Maar er moet nog aardig wat water door de Maas vloeien voordat de resultaten merkbaar zullen zijn. Maar kritisch mag men zeker zijn, en kijken naar wat er allemaal gaande is. Vooruitgang met alle plannen is maar niet tastbaar. En ook ik vraag mij af of er daadwerkelijk iets goeds uit de handen komt van de AD. Alles is altijd onder stilzwijgen om het proces niet te verstoren. Dat roept vragen op, die niet of nauwelijks worden beantwoord. Ook zijn er in al die jaren geen tastbare feiten. Daar heeft Knievel en meerdere mensen wel gelijk in. Marco is op zich een aimabel mens als je contact met hem hebt. Echter al die jaren komt er niet echt iets tot stand, en dat mag je hem gerust aanrekenen.

 10. inut

  Ik vind dat veel mensen hier wel erg snel een oordeel klaar hebben over de Braken-situatie. Het kleinste beetje onderzoek brengt je al op artikelen dat Deinze vorig jaar is overgenomen door een Singaporese vermogende holding. Het is dan ook niet kwalijk of gek dat zij meer mogelijkheden hebben en andere keuzes durven te nemen dan VVV. Doet overigens niets af aan het feit dat het (weer) een pijnlijk vertrek is, en je weer een sterkhouder kwijtraakt. Je zou zeggen dat je voor zo’n speler wel een stap extra zou zetten als organisatie.

 11. Ievel Knievel

  Ik gooi maar even de knuppel in het hoenderhok. Onder goed management had VVV nu nog steeds ere-divisie kunnen spelen en wel om de plekken 12/ 13 t/m 15. Zelfs nacompetitie/ play offs hadden evenwel/ misschien wel ontlopen kunnen worden; als er een goed management had gezeten.

 12. clubman

  Wazel riep jij destijds tegen het einde van het eredivisieseizoen niet dat we beter konden degraderen om lekker op vrijdagavond te gaan ballen in de KKD en te bouwen aan een nieuw, jong team?

  En…bevalt het een beetje?

  1. Ievel Knievel

   Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!
   #kleuterniveau #peuterniveau #johanderksensgedateerdehumor

   Je kan me bij mijn nickname aanspreken of anders niet.

   @Clubman, nee, ik was liever in de ere-divisie gebleven, maar toen degradatie er al weken aan zat te komen was het bouwen aan een nieuw team in de eerste divsie de best over gebleven optie. Echter heeft het beleid ons nu al weer meer dan 1,5 seizoen in de steek gelaten, waardoor we ons af kunnen vragen wat de club nu eigenlijk precies aan het doen is qua opbouwwerk.

   Er is niks mis met opbouwen op een niveautje lager, maar dan moet er wel een opbouwende lijn te bespeuren zijn en moeten er ergens vergezichten te zien zijn.

   Wat we zien bij onze bestuurders is dat het ze op het hoogste niveau niet lukt, maar dat ze op een niveau lager ook moeite hebben mee te komen. En ja, daar vind ik iets van en dat mag ook.

   1. Geelzwart

    Ja je mag er iets van vinden als supporter. Maar alles wat negatief is maar bij Marco en Co leggen gaat er bij mij niet in. Als ze de spelers het laten afweten zoals tegen Ajax ligt het aan de leiding. Winnen we is de tegenstander zo slecht dat het bijna onmogelijk om er van te verliezen. Elke keer beredeneer je de uitkomst terug naar jouw oorzaak, zonder echte onderbouwing. het zijn jouw aannames die je als feiten presenteert.
    Moet het anders binnen de club? Ja
    Is het de oplossing als Marco en co vertrekken? Ik denk het wel, maar ze zijn niet overal de oorzaak van.

   2. JelleTeeuwen

    @IEVEL KNIEVEL

    Wat is jouw toegevoegde waarde in de door jou genoemde ”opbouwende lijn”? Jij roeptoetert alleen maar op dit forum?

    Met andere woorden wat draag jij concreet bij aan VVV-Venlo? Los van dagelijks kritiek hebben op alles en iedereen van onze club. Heb je ooit een spandoek gemaakt? Heb je ooit een uitwedstrijd bezocht? Ben je vrijwilliger bij onze club? Bezoek je ooit trainingen?

    Stond jij te klappen na de 13-0 in aanloop naar de bekerwedstrijd van FC Den Bosch of stond je toen dit forum vol te kalken met negatieve berichten.

    Kom op man je bent supporter of niet, in goede en slechte tijden. Marco en ”zijn vriendjes” zijn niet weg en gaan ook niet weg. Ga achter je club staan of blijf alsjeblieft weg!

   3. Ievel Knievel

    @ Geel-Zwart

    Het punt is nu net dat het geen aannames zijn, maar juist feiten zijn. Allemaal terug te zoeken, allemaal verifieerbaar, zeker als je verschillende interviews naast elkaar legt. Een groot deel ook uit de mond van Marco of VVV zelf, wel vaak achteraf. Verhalen worden bij VVV vaak tussentijds meermaals steeds in kleine beetjes aangepast. Na verloop van tijd heb je een verhaal dat compleet afwijkt van het oorspronkelijke verhaal dat verteld is.

    Dat de spelers nu slecht spelen ligt aan de spelers, de speelwijze, de tactiek, de trainer en een aantal “nieuwe” aankopen, maar de invloed van het beleid is er zeker ook (en ook dit is een feit) en dat is zeker niet te onderschatten. We kennen inderdaad inmiddels ook allemaal het 5-jaren-plan waarin Roger Bongaerts een grote rol heeft opgeëist. De reden dat Jos en Roger clashte, Bogers de kant van Bongerts koos en Jos boos en teleurgesteld vertrok (wegens een gebrek aan steun, zacht uitgedrukt).Die invloed van Bongaerts heeft wel degelijk invloed op de tactische koers en het uitgestippelde technisch beleid en dus ook op opstelling, speelwijze etc. VVV heeft immers een technisch hart, zoals dat zo mooi heet.
    https://www.limburger.nl/cnt/dmf20220512_95324465
    https://www.limburger.nl/cnt/dmf20220530_94929322

    Dan wat andere zaken. Ik kan het wel blijven opsommen, maar het zijn simpelweg de feiten die in reacties als de jouwe als aannames weggezet worden, maar het zijn geen aannames.

    VVV heeft onder bewind van eerst Hans Soentjes en later Marco Bogers (later aan het roer als AD en eerder bij de club verantwoordelijk voor commerciële zaken vanaf 2006) zelf de stekker uit het nieuwe stadion op de plek van de kazerne getrokken, terwijl op dat moment de gemeenteraad juist eindelijk eens dit plan was gaan steunen. In woorden, daden en financiën. VVV heeft ten onrechte de gemeente de zwarte piet toegespeeld; heel grappig dat de zand-in-de-ogen-strooi-tactiek ook toen al veelvuldig in de pers werd toegepast; en let wel, deze uitspraken zijn gedaan nadat VVV zich teruggetrokken heeft uit het Kazerneplan, hilarisch gewoon, zeker met kennis achteraf: https://www.elfvoetbal.nl/Overige/118991/vvv-venlo-plannen-nieuw-stadion-helemaal-niet-van-de-baan

    Dan hebben we nog het gedoe met Ton Beton. Eerlijk is eerlijk. Bogers was geen AD, nog voorzitter op dat moment, maar heeft het allemaal wel erg laten duren onder later wel zijn bewind, dat aangemodder. We weten allemaal waar dat op uitgedraaid is. https://www.trouw.nl/nieuws/ontslag-bij-vvv-volslagen-verrassing-voor-ton-lokhoff~bc7343d5/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

    Dezelfde Marco Bogers die vond dat VVV het in periodes ook wel kon zonder technisch manager. Was dat ook niet in de periode na Trost? https://www.vi.nl/nieuws/vvv-gooit-roer-om-na-afscheid-van-trost-en-dusseldorp. Ook toen gingen we het even allemaal anders doen (voor de zoveelste keer). Dezelfde Marco Bogers die is gaan bezuinigen op de jeugdafdeling en op een gegeven moment Jong-VVV weg gesaneerd heeft. Daarna moest alles weer hersteld worden.

    Dezelfde Marco Bogers die met “De Trap Omhoog” kwam (en een nieuw marketingplan, welk marketingplan precies?) . Dat resulteerde uiteindelijk in een plan, dat al door de tekentafel fase was, en een gefaseerde vernieuwbouw van de Koel had moeten leiden. Alles was al rond en in kannen kruiken. aldus Marco, iig voor de eerste fases (t/m O-tribune). Die Marco Bogers. Die Marco Bogers die daar vervolgens zonder echte uitleg de stekker uit trok, terwijl toen de gefaseerde nieuwbouw van de O-Tribune volgens zijn eigen woorden al gestart had moeten zijn. Sterker nog, nu hadden we in fase 2 (of 3 of 4 of whatever) gezeten (aanpak Z-tribune).
    https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180611_00063831
    https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/vvv-kiest-voor-verbouwing-van-stadion-de-koel~ac88c725/
    https://www.1limburg.nl/sport/1370374/groen-licht-voor-verbouwing-stadion-de-koel
    En hoe kan het ook anders, dit plan is doelbewust verwijderd uit de archieven, klik maar op de link: https://www.vvv-venlo.nl/assets/document/Publieksversie-DeTrapOmhoog.PDF
    Deze is ook leuk: https://www.venlonaren.net/vvv-blijft-in-de-koel-en-voegt-bestuursleden-toe/

    Google maar eens, er is veel meer te vinden.

    En een hoop blablabla destijds: https://www.facebook.com/VVV.Venlo/posts/de-trap-omhoog-van-vvv-venlohet-kampioenschap-betekent-dat-vvv-venlo-komend-jaar/10155175663985575/?locale=pt_BR&paipv=0&eav=AfbnVh5d7zX8gS8tcijX6V2R4V5wKlDRF4QvwL2kCbWhbdTvUM1NZM9HZw_4tNUcZHQ&_rdr

    De Marco Bogers die (en hier is Valkx ook voor verantwoordelijk geweest) dus met Maaskant op de proppen kwam? Die niet geheel oncontroversieel was en dan al na 4 maanden daar weer de stekker uit trekt (onder grote druk van Hai Berden> publiek geheim).

    Dezelfde Marco Bogers die Hans de Koning niet in december wenste te ontslaan, maar daarmee wachtte tot we al bijna goed en wel gedegradeerd zijn? Die Marco Bogers. Die Marco Bogers die al in Coronatijden de beurs trekt/ goedkeuring geeft voor het aantrekken van een waar vreemdelingenlegioen (tegen erg hoe kosten> dubbele interpretatie): https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/963684/derde-winterse-versterking-onderweg-naar-vvv-heb-begrepen-dat-we-heel-ver-zijn.html En er kwamen er nog velen, net als in die zomerse transferperiode overigens. Allemaal ware diamantjes (proest)

    De Marco Bogers die velen via de achterdeur bij de club heeft laten vertrekken of op een niet al te fraaie wijze heeft weggestuurd? Voorbeeld: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210611_94013041 en nu weer Roox: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20230213_96563094. Dit zijn slechts 2 voorbeelden. Er zijn vele voorbeelden te vinden.

    En ja, ik ben DODELIJK vermoeiend. Lees het niet als het je niet bevalt, maar beschuldig mij niet van “aannames” en het neerpennen van verkeerde feiten.

    Verder opvallend dat je van sommige accounts niets tot weinig leest, behalve als Bogers verdedigd moet worden. Dat hij al verdedigd moet worden zegt eigenlijk al wat.

   4. Ievel Knievel

    @ Jelleteeuwen

    Ook weer zo’n account dat nog NOOIT eerder hier iets van zich heeft laten horen (dus net aangemaakt). Ook weer zo’n acoount die op de man speelt en komt om mij te bashen of in diskrediet te brengen. Net als afgelopen zomer toen Marco B in zwaar weer zat. Toen gebeurde dit ook op exact dezelfde manier. Van een hoop van die accounts is daarna nooit meer iets vernomen.

    Mijn bijdragen aan VVV (in het verleden):

    -Actief binnen supportersgebeuren wat decennia geleden.
    -Ideeën aan VVV aan gedragen (meer dan eens), die toeval of niet, in gecopy paste vorm terug kwamen in “De Trap Omhoog” en andere brainfarts van Marco, maar uiteraard om zeep geholpen. Had je kunnen weten als trouw volger van Venlonaren, want dit heb ik al vaker laten vallen.
    -Actief op Venlonaren.net en wat illustere voorgangers, altijd in voor gesprek, dialoog en discussie.
    -Veelvuldig aanwezig op supportersavonden in een grijs verleden.

   5. JelleTeeuwen

    @Ievel Knievel

    Ik breng je niet in diskrediet, ik bash je ook niet. Ik constateer enkel dat jouw opmerkingen op geen enkele wijze positief bijdragen.

    Trouwens als je het over bashen en in diskrediet brengen hebt? Jij verwijt dat mij, maar wat doe jij met VVV-Venlo? Denk je echt dat telkens dit soort negatieve reacties ook maar ‘iets’ bijdragen aan VVV-Venlo?

    Kom op man! Ga ook iets doen voor onze club, ga het veranderen. Je hebt tijd genoeg toch? Of? SLO is dat niks voor jou?

   6. Ievel Knievel

    @Jelleteeuwen

    Heel account aangemaakt om me dit te komen vertellen? Grappig voor iemand die voor het eerst zich in een gesprek mengt.

    Ik heb je trouwens net opgesomd hoeveel decennia ik al meega en wat ik al wel of niet o.a. heb gedaan. Wat ik verder in real life doe: daar heb jij geen enkele weet van en het gaat je ook eigenlijk geen ene donder aan.

    Iedereen die ik ken weet, en raar dat ik dat weer moet herhalen, dat ik me in het stadion zelden tot nooit negatief uitlaat over spelers en staf en supporter/ aanmoedig.

    Ik ben daarnaast super-actief en zet me in voor de samenleving. Ik werk veel met jongeren, om maar eens wat te noemen Je doet aannames tussen de regels door, die wel degelijk bedoeld zijn om mij in diskrediet te brengen.

   7. Ievel Knievel

    En weet je wat voor positiviteit zorgt? Beleidsmakers die zichzelf niet tegenspreken, geen valse beloftes doen, niet jokken, realistisch zijn, open zijn, transparant zijn, niet over-ambitieus zijn, maar ook geen gebrek aan ambities hebben. Mensen die vooral hard werken in plaats van de hele tijd praatjes hebben.

    En vooral beleidsmakers die niet aan vriendjespolitiek doen: Marco Bogers> Walter Grutterswijk> Ineke Grutterswijk> need I say more?

   8. supportertje

    Dat kunnen we ook aan jou vragen Jelle Teeuw. Nog nooit gezien hier, maar van harte welkom. Benieuwd wat je in de toekomt nog meer te vertellen hebt. Behalve dat je in de verdediging schiet als het om beleidskwesties gaat. Daar is deze site ook voor bedoelt. Van gedachte wisselen en op gepaste wijze je kritiek of denkwijze met anderen delen. Of je het er nu mee eens bent of niet.

   9. clubman

    Wazel, jouw natte droom is dat je hersenspinsels ooit in een beleidsplan van VVV worden overgenomen en dat je de verlosser van Venlo en omstreken wordt.
    Laat ik je uit de droom helpen: met negativisme en näöle bereik je helemaal niets en niemand zal je complottheorieën ooit serieus nemen.
    Zoek een andere droom of probeer het anders eens bij het lokale partijbureau van FvD. Daar zijn nog wel wat wappies te vinden die gevoelig zijn voor onbewezen theorieën die kant noch wal raken.
    VVV redt het zonder jouw inbreng vast wel.

   10. Ievel Knievel

    @ Jelle

    Wat ik voor VVV doe? Meer dan genoeg, buiten mijn geld in de bodemloze put gooien (tegen beter weten in). Wat ik hier doe? Tegengas geven, een kritische blik op werpen. Lukt aardig dacht ik zo. Wat doe jij voor VVV?

   11. Ievel Knievel

    En daar is Clubbie weer!!!! Ik miste je al!

    Or shall we call him “Jelle”?

    Vergeet trouwens niet je medicijnen in te nemen. Wat loop je trouwens allemaal te bazelen over complotten en FvD? Hallo?! Gaat het nog wel goed daar in die bovenkamer? Venlonaren is trouwens een non-politiek iets. We hebben het hier over de club VVV.

    En als “niemand” me serieus neemt, waarom doe jij dat dan wel? Vanwaar dan die zielloze pogingen om zo op de man te spelen en me in een kwaad daglicht te stellen? En al voor de 4e (of 5e) keer in korte tijd op me reageren. Angstzweet? Omdat er scheurtjes ontstaan in het heilige Marco-rijk (voor de zoveelste keer dit decennium)? Moeten er daarom accountjes aangemaakt worden? Om mij te “bestrijden”? Volwassen niveautje hoor!

    En waarom ik zo los ga de laatste weken? Omdat ik vrees dat er tussen 2025 en 2028 behoorlijk wat lijken uit de kast gaan vallen. Mogelijk eerder en mogelijkerwijs is het dan te laat (falissement of zielloze overname) En dan wordt VVV van ons (de supporters) afgepakt. En dat allemaal, omdat er maar wat gekonkeld en aangeklooid wordt achter de schermen.

    Mocht het zover komen, dan is er geen VVV meer en geen betaald voetbal meer in deze stad en regio en als deze stad en regio iets verdienen dan is het wel een fatsoenlijk VVV. En let wel, we zijn erg dichtbij. Vorig jaar technisch failliet en de stand op huidige ranglijst verbloemd veel. Waarom ik daar zo bang voor ben? Omdat ons dit seizoen al weer een dikke worst is voorgehouden die niet waargemaakt wordt. We zijn met ons allen in de luren gelegd. Dit terwijl Marco na het Luhukay echec het voordeel van de twijfel kreeg…..

    Nou, als er toch iets positiefs is, is het mijn liefde voor VVV wel. En met deze bomshell sluit ik de avond af. Welterusten allemaal!

   12. supportertje

    Krijg het idee als reageerder op deze site, dat er inderdaad mensen met account zoals clubman en Jelle Teeuw reageren als er kritiek op de leiding komt van VVV. De meeste zitten al haren op deze site, en dat gast ons goed af. Maar zo gauw er zaken gezegd worden over de AD of RvC, dan zijn er plotseling reaguurders die we nog niet lang zien hier. De vraag is nu eigenlijk zitten die op kantoor bij VVV, of zijn het vriendjes. Wie of wat proberen ze in bescherming te nemen. En wat al helemaal belachelijk is als men er politieke partijen er bij gaat halen. Het gaat hier over voetbal, hoe de club geleid gaat worden, of geleid wordt. Wie of welke spelers we graag zien, die het wel of niet goed doen, welke tactiek, en honderd duizenden andere zaken. Maar kritiek op beleid en beleidsmakers mag, uiteindelijk is het de club van de supporters. Die zijn er altijd, velen tientallen jarenlang , altijd achter hun club. Zij geven nooit op, steken hun ziel en zaligheid er in. De rest zijn gewoon passanten. Ik ken de mensen wel die naar VVV gaan, die iedere wedstrijd er weer zijn. Dat is een harde kern van 2500. Daarbinnen nog een kern van 250 mag die gerust fanatiek te noemen zijn. Uit en thuis, ze zijn er. En ga mij nou niet vertellen dat die geen kritiek op zaken mogen hebben, vooral niet op de leiding. Houd op, deze mensen zijn juist de mensen die VVV een warm hart toedragen. Daarom durven ze ook kritisch te zijn. I rest my case.

   13. DeOtjes

    @supportertje. Ik begrijp wel wat je zegt. Aan de andere kant de ellenlange monologen zitten vol aannames en worden zeer gekleurd opgeschreven. Vergeten worden de succesperiodes van VVV. De combi Stein / Valkx / Boogers in de meest recente periode was prima in de laatste 2 jaar KKD en eerste 2 eredivisie. Maar daar krijgt Boogers geen credits voor. Valkx later ook niet meer.

    Maar een directeur daarop blijven teren ? Nee. Maar om zaken uit 2006 of eerder ook maar op een conto van Boogers te schrijven is de andere kant.

    Ievel draait informatie, combineert het met zijn onderbuik, interpreteert erop los en presenteert vervolgens de waarheid. Het lukt hem meestal niet in 5 a 10 regels een (onderbouwd) statement te maken. Als hij dat dat wel doet staat er vaak ook wat zinnigs. Maar zodra het begint te orakelen rammelt het.

    En daar heb ik moeite mee

   14. Ievel Knievel

    @DeOtjes

    Bewijs maar eens dat ik aannames maak en aan het “zwammen” ben.

    Ik draai nergens en al helemaal geen zaken om. En ik verdraai dus niets.

    Nergens heb ik zaken uit 2006 erbij gehaald (behalve dat ik heb gezegd dat Bogers al vanaf dat jaar in dienst is). Dus wie verdraaid hier nu zaken?

    In mijn “lange” post staat het vol met linkjes naar artikelen, met onderbouwing en het staat vol met elkaar tegensprekende boodschappen gedaan door VVV zelf.

    En als de periode Steijn/ Valks de enige succcesperiode is in 11 a 12 jaar tijd, dan is dat eerder de uitzondering dan de regel. En dat komt, zien we ook dit seizoen, met name door Steijn, die gewoon het maximale uit zijn spelers en selectie haalt. Het verschil tussen Sparta dit seizoen en het bijna gedegradeerde Sparta van vorig seizoen is ene verschil van dag en nacht. Sparta kan met geluk zelfs nog 4e worden (worden ze niet, maar toch). Toen Steijn het bij ADO overnam, veranderde ADO ook van een matig team (hij hield ADO zelfs buiten het gevaar van de play-offs en haalde 1x een keurige 9e plek). Zelfs bij NAC, waar hij veel kritiek kreeg, haalde Steijn gewoon de nacompetitie, zijn opvolgers zijn daar al niet meer in geslaagd.

    Dus als de periode Steijn het enige succesvolle wapenfeit is in de periode Bogers, dan is dit eerder een uitzondering dan de regel. Voor de rest zie ik VVV vooral steeds iets minder worden (op 3 jaar na in 11 a 12 jaar dus) en ik zie bovenal de mogelijkheden op groei steeds kleiner worden.

    Het is tijd voor een frisse wind. Iemand die meer haalt uit de mogelijkheden en iemand die de mogelijkheden zelf weet te vergroten. Daaraan weet je dat de huidige beldismakers gewoonweg niet lukt. Dat hebben ze al in meerdere pogingen laten zien.

    En noem wat ik doe een kruistocht. Daar heb ik vrede mee.

   15. DeOtjes

    Ik hoef helemaal niks te bewijzen. Ik haal 1 eenvoudige uitspraken aan: ik lees tussen de regels door

    Hiermee creëer je dus informatie uit niks die je ook nog eens als feit presenteert. Ik heb het niet over je 1 artikeltje met linkjes maar de toon in het algemeen.

    Ook nu neem jij het recht om successen toe te wijzen aan 1 persoon. Maar als het binnenhalen van Maaskant een slechte keuze was van Boogers moet je ook zeggen dat het binnenhalen van Stein een goede zet was. Net zoals dat het een goede zet is gebleken om een sterke basis met Roseler / Seuntjes / Opoku op te zetten waarbij spelers langer werden vastgelegd Waarvoor toch credits naar Valkx moeten. Ook een door jouw weggehoond persoon.

    Jij neemt het recht te kiezen wie de zondebokken zijn. Boogers is evident. Maar nu ook Bongaerts. Voor mij enkel en alleen op basis van de minder handige uitspraak dat een bepaald percentage jeugdspelers naar het eerste moet. Meer heb ik niet gelezen / gehoord over die man. En als dat alles is wat nagegaan kan worden vind ik het wat karig en kort door de bocht om personen zo snel af te schrijven.

    Nogmaals. Ik zou er ook niet rouwig om zijn als er een goede vervanger zou zijn voor Boogers. Omdat het nu koffiedik kijken is of het beter zou gaan. Maar om bij elke scheet die gelaten wordt te roepen dat die en die dat allemaal schuld zijn hoeft van mij niet

   16. Ievel Knievel

    @DeOtjes

    Wel, jij zegt dat ik met onzin kom, maar je bewijst niks, terwijl zo goed als alles wat ik beweer te checken is. Dat ik dingen tussen de regels door lees en info met elkaar match, wil niet zeggen dat ik het bij het verkeerde eind heb en dat ik verkeerd tussen de regels doorlees.

    Je uitspraak over Bongaerts is onjuist, omdat Jos Luhukay heel duidelijk heeft gezegd in een interview dat Bongaerts niet meer met hem wilde praten/ zaken doen/ samenwerken, nadat Jos kritisch was over de aanpak van Bongaerts in het ruimte willen geven aan jeugdspelers in de selectie van het eerste team/ basis-11, ten koste van aankopen van buiten. Naast het woord van Jos is gebleken (dat noem je journalistiek uitzoekwerk) dat de woorden van Jos overeenkwamen met de werkelijkheid. Daarnaast/ daaruit is dus duidelijk naar voren gekomen dat Bongaerts zich actief bemoeit met het reilen en zeilen binnen het eerste elftal, terwijl daar hoofdzakelijk de trainer van dat eerste elftal voor verantwoordelijk is/ hoort te zijn. Jos is mede door toedoen van Bongaerts de club uitgewerkt (achter zijn rug om) en Bogers wilde Jos niet backuppen en koos opzichtelijk voor Bongaerts, zelfs net nadat hij Jos een nieuw contract had aangeboden (toen het al hommeles was achter de schermen).

   1. Ievel Knievel

    Hopelijk ontwikkeld hij zich komend seizoen door en hebben we veel aan Berden komend seizoen!

   2. Gerardus

    Ik vind dit persoonlijk een slechte deal. Als je als club zijnde financieel er niet goed voor staat, dan moet je niet een speler over gaan nemen voor een transfersom(metje). Hoe groot of klein deze ook is. Ondanks dat ik niet weet wat voor transfersom ervoor is betaald natuurlijk, al zal dit geen grote zijn. Maar ik vind dat je in dit soort situaties gewoon creatiever moet zijn en enkel en alleen maar transfervrije jongens vast moet leggen.

 13. RuiverCity

  Zijn Boogers en Bongaerts nog niet weg????

  Die twee helpen onze club naar de verdommenis. Hou toch op met die jeugdspelers. Als Simon Janssen het beste talent uit jouw jeugdopleiding is, mag je je als technisch verantwoordelijke toch wel kapot schamen!

  Alle jeugdspelers komen, net als de afgelopen jaren, binnen afzienbare tijd bij regionale amateurclubs terecht. Enige uitzondering is Vito van Crooij geweest.

  Dat ze een man uit de provincie als aanvoerder en als topscoorder laten vertrekken, bevestigt mijn vermoeden weer waar ze naar toe willen. Zal ook door financiën komen, maar dan zouden de verantwoordelijken zich eens moeten afvragen wie er de laatste jaren gezorgd heeft voor deze malaise!!!

  Komend seizoen zal er minder publiek komen/seizoenkaarten verkocht gaan worden. Niet moeilijk om dat nu al te kunnen voorspellen.

  En maar lachende foto’s van de trainingen publiceren en elke week dezelfde vooruitblik op de wedstrijd van onze trainer. Het profklimaat is in Venlo ver te zoeken!

  1. goalkiller

   Het is te hopen voor vvv dat het bod van het kabel consortium voor de uitzendrechten geaccepteerd wordt, en dat espn de verliezende partij wordt. Deze extra inkomsten zijn hard nodig, ja het is een druppel enfin. @marco Bogers, ja je leest dit wekelijks. Denk je aan de new business accounts manager?

  2. Noordsupporter

   Minder publiek volgend jaar? Dat weet ik niet. Zie het eens positief. Geen onzekerheid meer rond corona.
   VVV heeft nu 53 punten (overigens wel voornamelijk in uitwedstrijden) tegenover vorig jaar in de eindstand 48. De play-offs zullen (waarschijnlijk) toch wel gehaald worden. Als je dan een beetje redelijk speelt (1 ronde verder komen) en een paar versterkingen kunt aantrekken, dan zou je niet minder publiek hoeven te krijgen. Ja, jammer dat Braken vertrekt, maar dat salaris kon/wilde VVV blijkbaar niet bieden en zet dan in op een jongere (goedkopere) spits, waarvan je idd maar moet afwachten wat die gaat brengen.

  3. clubman

   Simon speelt anders het hele seizoen heel behoorlijk en wordt steeds sterker.
   Je zanikt dat ze een man uit de provincie laten gaan maar ondertussen brand je constant een speler uit de eigen stad af.
   Met andere woorden: je praat jezelf constant tegen.

   1. RuiverCity

    Simon speelt behoorlijk? Welke wedstrijden zie jij? Hij wordt vaak aan alle kanten voorbij gelopen en dekt op drie meter afstand. Tevens komt hij voetbaltechnisch en fysiek zo veel te kort.
    Simon is géén linksback!

    Jij praat alles recht wat krom is bij VVV.

  4. DeOtjes

   Je vergeet Linthorst. Maar goed. Het is te weinig om de jeugd en doorstroom het financiële vangnet te laten zijn of überhaupt een pijler daarin. Wat dat betreft leunt VVV te weinig op het beter maken van spelers en daarmee goede transfers.

   De ambitie zie je wel in de leeftijd van de gehaalde spelers. Maar niet in de kwaliteiten of verbetering hiervan. Het is wel wezenlijk anders dan Valkx, die bewust spelers met een krasje haalde. In de hoop dat ze weer op zouden bloeien bij VVV.

   Maar gevoelsmatig zeg ik dat VVV nu gokt op wat minder getalenteerde jeugd. In de hoop dat ze op KKD nivo wel tot hun recht komen. Time will tell

 14. Koelie

  Heeft Ievel weer een gevoelige snaar geraakt? Hahaha.

  Ondertussen zijn Marco en Willem vandaag druk bezig om lekker wat onervaren bankzitters te halen. Alom hosanna.
  Wanneer kunnen we verlengen?

  1. Ievel Knievel

   Ja, “een” Timber, maar dan de verkeerde (net zoals dat ze ooit de verkeerde Hasselbaink haalden, maar ok, dat wisten we pas jaren later). En kennelijk moesten we Berden wel halen, want waren we contractueel verplicht hem over te nemen na 12 gespeelde wedstrijden en konden we daar niet onderuit. Maar zou men hem anders ook gehaald hebben? (En moest trouwens Braken daarom weg o.a.?).

   En dit dan brengen als groot en positief nieuws.

   Ik ben nu echt onder de indruk. 😉

   1. Sven Braken, een sympathieke, gemotiveerde jongen uit de provincie, jammer dat hij weggaat…
    En ook een reëel interview op de site van VVV-Venlo.
    Het was mooi geweest als hij sowieso nog een jaar was gebleven.
    Maar ik denk dat ik de wrsch. beweegredenen van de club wel snap.
    Sven is geregeld geblesseerd geweest in zijn carriere, ook bij ons. En hij gaf zelf aan dat hij baalt dat het na zijn laatste blessure lang duurt voor hij weer op zijn niveau is van de eerste seizoenshelft, waarin hij overigens geweldig speelde en een echte aanvoerder was.
    Dus, gezien zijn leeftijd, de kans op een blessure en de mogelijk langdurige peiode van herstel loop je echt een risico als club om hem een langdurig contract aan te bieden. Dus ik snap dat ze daar niet voor gekozen hebben.

   2. Ievel Knievel

    @distortion

    Eindelijk eens een volwassen reactie van iemand.

    We zijn het niet met elkaar eens, maar je geeft tenminste een heldere en duidelijk gemotiveerde reactie, waarin ik de redenen die je geeft ook nog kan begrijpen.

Leave a Reply