Taken Marco Bogers tijdelijk overgenomen

Zojuist is er op de berg eindelijk een persbericht uitgebracht. Of dit de exacte waarheid is, is nog onduidelijk.

De website van VVV-Venlo:

Het managementteam (MT) van VVV-Venlo neemt de dagelijkse leiding van de club tijdelijk over van Marco Bogers. De Algemeen Directeur van de Koelclub is voorlopig afwezig vanwege gezondheidsredenen. 

Afgelopen dinsdag heeft Bogers zich ziek gemeld, waarna er in samenspraak met de Raad van Commissarissen (RvC) is besloten dat het MT de dagelijkse leiding overneemt. Hierbij wordt het MT ondersteund door de RvC. Omdat het niet bekend is hoelang Bogers uit de running is, zal de RvC ook op zoek gaan naar een tijdelijke vervanger om de taken van de Algemeen Directeur over te nemen totdat hij zijn werkzaamheden in Covebo Stadion – De Koel – weer kan hervatten.

VVV stevent af op een fors verlies over het seizoen 2022-2023 en daarom ligt er een belangrijke taak voor de club om onder meer kritisch naar de kosten te kijken. Een logisch gevolg daarvan zal zijn dat de huidige selectie aangevuld zal worden met spelers uit de eigen jeugd, wat gevolgen kan hebben voor de sportieve ambities voor de korte termijn. Hoewel de financiële situatie het behalen van de sportieve doelstellingen mogelijk vertraagt, blijft de club strijdbaar om er op sportief vlak het maximale uit te blijven halen.

De club heeft ook in deze situatie haar supporters, sponsors en vrijwilligers hard nodig. Zij hebben het afgelopen jaar massaal bijgedragen aan alles wat de club heeft bereikt en zodra er meer nieuws te melden is, zullen zij dit uiteraard direct horen. Ook zodra er meer bekend is over de tijdelijke invulling van de functie van Bogers zal de club dit direct melden.

284 Responses

 1. Ievel Knievel

  Zitten toevallig Walter Grutterswijk en Roger Bongaerts in dat MT (want men noemt, vast niet toevallig, de namen niet)?

  Mooi dan (not), 2 mensen die mede verantwoordelijk zijn voor de shit………De coup van Walter en Roger begint steeds meer te slagen. Als zij nog meer zeggenschap bij de club krijgen wordt het alleen maar van kwaad tot erger.

  En de vrouw van Walter gaat hem dan ondersteunen? En natuurlijk toezicht op hem houden. Zie je het al voor je?

  Wat een shit-storm-nightmare is het toch ook op die club.

  En let op lezers: de aan de clubleiding en de RvC verbonden en verwante acoountjes (zoals een clubman en een Godfried) zullen hier de boodschappers (en niet de veroorzakers van de shit) blijven aanvallen. Vaak persoonlijk en op de man. Omdat men het juist vaak bij het rechte eind heeft hier op Venlonaren. Anders hoeven de critici ook niet aangepakt te worden namelijk.

  1. niet alles geloven

   Als dich dich wat beter in dich club verdiept Wit dich det dich noé alling mer onzin kal.. ich had dich best hoog zitten. Sommige zaken dae dich zegt ken ich dich gelijk in gève. Noé sla dich de plank volledig mis..

   1. Gerardus

    Als je kijkt naar de organisatie lijken er behalve Willem Janssen weinig andere kandidaten te zijn die dus in het MT zitten… Behalve evt nog een commercieel manager en finance manager…

   2. Ievel Knievel

    En weer ein account det duudelijk heej is um de boodschappers aan te pakken Stuit genoteerd.

    Vertel maar ens wat d’r precies neet klop aan mien berich. En leeg neet, de hads mich gaar neet hoeg zitten, want ik schrief neet anders dan dit soort berichten.

   3. niet alles geloven

    Toevallig ken ich ’n paar mt leden. Noé bin ich netuurlich helemaal de pineut. Alling bin ich nèt vöör en nèt tège. Ieder zien mening laten we mer zeggen. Ich bin ’t ooch nèt overal mee ins mer joa, dich meug ooch nèt relativeren.
    als dich alles wat de roda krant lees de limburger als feit aon neemt zou ich dich ’n tip wèlle gève “niet alles geloven”
    qasim schrijft ooch mer op wat hèë oet 2de en 3de hand hoort.. dus joa dan zal ’t waal kloppen.
    zoals er tège luhukay vuil spel werd gespeeld zoeë wurt det zelfde spelletje noé weer gespeeld durch de zelfde luuj..

    mer gód ievel seizoenkaarten op o3 weer verlengd dus waarschijnlijk staan we straks weer in ’t zelfde vakkie, zingen we de zelfde liedjes, drinken we bier en juichen we als er gescoord wurt en moppere als ’t klote gèit.. niks mooier dan det toch

   4. Ievel Knievel

    Qasim belt ook gewoon met de betrokkenen zelf. Dus het zijn ook de eigen woorden van diezelfde betrokkenen.

   5. niet alles geloven

    Wae belt hèë dan? ’t lek van venlo dae ooch luhukay buiten haet gejaagd dur spelers te laten muiten.. want dae persoon denkt det hèë minster vvv 2.0 is..

   6. Ievel Knievel

    @niet alles geloven

    Volges mich haet Qasim Bogers en Janssen zelf gebeld en gesproake en auk andere minse in de club.

    Bedoel ze met ut lek Jay Driessen? Of John Roox of is d’r nog ein ander lek?

  2. roermond

   Ben al jaren vrijwilliger bij VVV en hoop dat nog jaren te blijven….heb Mitchell leren kennen als een geweldige vent…zou zo maar de nieuwe Mr. VVV kunnen worden… en misschien, als er een schaap over de dam is, volgen er meer…come on Venlo….forza VVV…..💛🖤💛

 2. Ievel Knievel

  Ik lees trouwens geen verklaring, geen excuses, geen begrip, geen compassie (alleen maar gebedel om onze steun).

  Er worden geen oorzaken genoemd. Er wordt niet uitgelegd wat er echt aan de hand is. Er wordt geen verantwoordelijkheid genomen door de RvC wat betreft hun eigen gebrekkig toezicht en hun eigen handelen.

  Alsof ze bij onze premier in de leer zijn geweest. Zo lijkt het wel.

  1. mats

   En nóg zijn er mensen die dit beleid blijven verdedigen en het allemaal maar normaal vinden en ipv de beleidsmakers aan te vallen lopen te zagen over mensen die het wel goed zien hier.

  2. Jpgr077

   Je hebt met deze reactie de spijker op de kop geslagen. Dit bestuur met hun beleid moeten eruit gekiept worden per direct, anders gaan we nog verder de put in. We hebben mensen aan het bewind nodig die om de club geven, en niet alleen de zakken vult zoals o.a. Bogers en co in de RVC.

 3. venlo untill i die

  Geen woord meer aan toe te voegen level knievel. Dit persbericht heeft mij geen woord verder gebracht dan wat ik al wist. Het is weer vragen om steun dit dat, geen enkele duidelijkheid. Steunen zullen de supporters echt wel, maar dit persbericht is er weer een vak lik me vestje

 4. FC VVV03

  Dat persbericht ook weer😂 totaal geen zelfreflectie of hand in eigen boezem. Waar supporters en sponsoren het volste recht op hebben. Men gaat nu gewoon bezuinigen, 15e worden in de KKD en vervolgens gewoon verder met dezelfde mensen aan het roer. Zo gaat het hier al jaren. En dan over 3 maanden weer zon afgelikt filmpje met een drone en vervolgens MB aan het woord dat ze onze steun nodig hebben. Same shit again…

   1. kenner

    Ah! Nu snap ik het percentage eigen jeugdspelers dat werd genoemd in het strategisch plan. Zouden ze toen al meer geweten hebben?

   2. supportertje

    Er gaat zeker geschoven worden in de jeugdopleidingen. Maar of die dit aan kan is de vraag. Volgens ingewijden kan dit ook consequenties hebben in het opleidingstraject.

   3. mats

    Nou ja dat komt de Gutterswijkjes en de Bongaertjes nu natuurlijk prima uit.
    Lekker de macht overnemen en onder het mom van een BVO leiden lekker je zakken en buikjes spekken ..

 5. Ievel Knievel

  Ik zoel noo wal alle hoon euver mich hier kriegen, maar ut haet d’r diek alle schien van dat VVV als oplossing hielemoal weer de Berden-koers geit varen (dae als aandeilhouder nog steeds sterk aan de touwtjes trok en trek) en noo goan ut auk weer zien minse weere die noar veure geschoave gon weere.

  Bedink waal det VVV ut Berden tiedperk noëits achter zich haet geloate en det de minse die d’r noo ein puinhaup van gemak hebben auk oet ut Berden netwerk kwame.

  Ut is nog steeds Berden heej, Berden doar. En hae is eigenlijk noëits weg gewaes achter de schermen.

  Dus det dit noo de redding geit zien? Dach ut neet.

  De hebs noo de meugelijkheid um ut allemoal ech anders te doon (dus met gans frisse minse), of det ze wat kleine reperaties duis, maar eigenlijk gewoen door bliefs rommelen.

  1. niet alles geloven

   Kiek ievel hier bin ich ’t dus gans mee ins.. de 90% van de aandeelhouders club volgt dae koers. Er zitten luuj in dae club dae ’n bedrijf hebben wat op um vallen staat. Luuj in dae club dae erin zitten mit geleend geld want joa ’t is toch ruig det dich ken zage det dich aandeelhouder bent.

   mer gód feit blijft woa haal dich dan ’t geld vandaan?
   is ’t dan mis management? of staat ooch bogwrs mit de rug tège de muur??

   ich dink ’t laatste du?

   fijn trouwens det we ’t ins zien 😉

 6. clubman

  En wat schiet VVV als club nu verder op met alle betweters hier die zich als aapjes op de borst kloppen omdat ze het allemaal al bleken te weten en alle wijsheid in pacht menen te hebben?
  Er wordt gesmeten met verwijten naar Jan en alleman maar ondertussen doen de criticasters hier precies dat wat ze hun doelwitten verwijten: VVV schade berokkenen.
  Kritiek hebben is makkelijk. Actief en positief de club promoten is een stuk lastiger, maar veel mooier.
  Stop de neerwaartse spiraal en buig deze om. Zie het als een uitdaging.
  Iets of iemand afbreken is makkelijk. Zoek de uitdaging in de opbouw.
  VVV OLE

  1. Ievel Knievel

   Je kan het ook omdraaien>Wat schiet VVV en Venlonaren.net eigenlijk op met clubmannetjes die niks toevoegen aan de club of gesprekken/ discussies op Venlonaren? Stel jezelf die vraag eens voor de grap. Je komst was al voorspeld.

   Niemand klopt zich hier op de borst. iedereen probeert de pijnlijke situatie te verwerken, die ons als supporters is aangedaan.

  2. Ievel Knievel

   Wij supporters breken over het algemeen niets of niemand af. Bepaalde beleidsbepalers met ego’s breken de club af.

   Wie ben jij om mensen waarvan je niet weet wie ze zijn op wat ze wel of niet doen?

  3. supportertje

   Clubman, ondertussen heb ik wel een idee wie jij bent. Over positiviteit gesproken, we zijn dit afgelopen seizoen als supporters rete positief geweest. Uit wedstrijden waren nog nooit zo goed bezocht door onze supporters. Thuis in het stadion is er niet aflatende vibe geweest om de ploeg te steunen. Mensen hebben met zijn allen heel veel gedaan, zo wel op de werkvloer, als daarbuiten. Echter kun je en zul je moeten toegeven dat we voor het lapje zijn gehouden als supporter. Dat ons maar de halve waarheid is verteld, AD en RvC het niet goed hebben gedaan. Geef dat nu eens gewoon toe, net als de rest van het bestuur en VVV moet doen. Dan kunnen we met zijn allen verder. Maar kap met dat verstoppertje spelen. Daar ben ik wel een keer klaar mee. Openheid van zaken, vertellen wat niet goed is gegaan, hoe je het op wil lossen. En dat in alle open en eerlijkheid. Dan vragen om steun van iedereen. Nu is het andersom, wij moeten steunen, seizoen kaart kopen, positief blijven opstellen. En indien nodig VVV helpen. Maar waar is dan de echte handreiking van VVV. Ik heb al eerder gezegd, maak schoon schip. Zet de juiste mensen neer. Communiceer op een fatsoenlijke manier met de achterban, en vertel geen sprookjes. Dan pak je de mensen, en kweek je geloof in de organisatie. Daarom is het zaak dat VVV zo snel mogelijk met alle problemen voor de dag komt. En sluit andere mensen met vaak goede ideeën niet uit, maar maak ze juist deelgenoot. Dan kweek je motivatie en vertrouwen in elkaar. Positief genoeg denk ik, maar VVV is aan zet om te laten dat ze daadwerkelijk menen met ons. Dus geen sprookjes meer, maar realiteit.

 7. Ievel Knievel

  Overigens: Als ik ga kijken naar de spelers die nu nog bij de club zijn en over 3,5 week (meen ik) gaan starten aan de trainingen, dan is ook nog niet alles verloren.

  Ik kan deze soort van basisspelers in een denkbeeldige opstelling plaatsen:

  van der Gouw

  Lathouwers-Ketting-Janssen/?????

  Smans – Kluskens /Klaasen -?????

  ????? – (Venema)/????? -Allouch/Verheijen

  Als je puur kijkt naar welk basismaterieel we hebben, dan kan je nog best een behoorlijke basis opstellen. Dan moet je wel het systeem op die spelers aanpassen en niet de spelers aan het systeem. Een klein verschil.

  Ik kom dan dus wel maar op een 3-mans verdediging uit, waarvan 1 speler eigenlijk geen verdediger is. Wellicht kan je op de 1 of andere manier aan een behoorlijke linkerverdediger komen. Jammer dat Yoshida zijn carrière niet bij ons afsluit/ afsloot. Berden had nog wel contact met ‘m. Of heeft nog wel contact met ‘m geloof ik.

  Als je een goede linkerverdediger vindt, heb je nog een aardige verdediging staan. Iets minder sterk dan we hadden (door het wegvallen van Dekker en Koglin), maar Dekker was blessuregevoelig en speelde al heel vaak niet, en Koglin was robuust, maar een mindere opbouwer. Dat robuuste verlies je een klein beetje. Maar je bent niet helemaal kansloos met wat er overblijft qua verdediging.

  Janssen zou met die linkerverdediger weer kunnen doorschuiven naar het middenveld, waardoor je weer 4 middenvelders hebt. 2 middenvelders zijn verdedigende middenvelders, dus dat versterkt je defensie weer iets, al verlies je dan wel het frivole in je voetbalopbouw waarschijnlijk.

  In deze basisopstelling kom je 1 speler tekort. Deze positie zal dus ingevuld moeten worden door aanvulling, want anders kom ik maar tot 10 sterke basisspelers.

  Tenminste, als Venema blijft. Maar zelfs als hij vertrekt hebben we nog steeds 2 aardige voorhoedespelers, echter geen echte goaltjesmaker. Daar zal iets op verzonnen moeten worden.

  Het is niet onmogelijk om als technische manager of scout toch op de één of andere manier het verschil te maken en toch nog iets op sportief te bewerkstelligen met “dit” VVV, als er niet nog meer verandert tenminste. Misschien wordt de top 7 of top 8 heel lastig, maar misschien kan je wel 1 periode vlammen en nog met die periodetitel aan de haal gaan? Geen idee, Het wordt minder, maar het is niet zo dat VVV nu gelijk 20e wordt als het spelersmaterieel blijft wat we nu nog (onder contract) hebben.

  1. Ievel Knievel

   En voor de betweters. Ik had inderdaad kritiek op Allouch (zeker in een aantal wedstrijden), maar het scenario is nu anders. We moeten het nu gaan doen met wat we nu hebben en het maximale uit die mogelijkheden halen. Met iedereen aan boord. We hebben de luxe niet meer om andere opties achter de hand te hebben.

 8. clubman

  Dat bedoel ik: met wat positiviteit ziet de (VVV-)wereld er al een stuk rooskleuriger uit.
  Het is niet alleen maar kommer en kwel en andere clubs hebben ook zo hun uitdagingen die weer kansen voor VVV bieden.
  Een positieve vibe rondom de club kan zorgen voor wonderen en in de KKD is alles mogelijk.
  VVV OLE

  1. supportertje

   En dan nog iets, niemand heeft aan mens Marco Bogers een hekel of wil hem afschieten. Vaak genoeg een praatje met hem gemaakt, en het is een aimabel mens, met het hart op de goede plaats. En zeker ook een fanatieke supporter van VVV. Maar dat is misschien nu net het probleem. Het is vaak genoeg gezegd over Frans van Seumeren. Supporter en geldschieter van een club kan gevaarlijk zijn. Zou dit ook niet het geval kunnen zijn met Marco, de club gaat hem aan het hart, zodanig zelfs dat hij nu problemen mee heeft. Ook zeer lang op die functie, en iedere weer problemen oplossen. Misschien beter dat hij loslaat. Misschien is het nu het moment om de balans op te maken. Zo wel voor VVV als voor zichzelf. Zaken gaan veranderen en moeten veranderen voor VVV.

   1. Er is een belangrijk verschil tussen Van Seumeren en Bogers: ze zijn allebei supporter, maar van Seumeren is ook geldschieter.
    Zonder Van Seumeren had FC U wrsch. niet meer bestaan…

 9. niet alles geloven

  Dae conclusie meug dich zelf trekken. ’t is nèt aon ons um de volgende heksenjacht te openen plus ich bin hier nèt um luuj zwart te moake. Want ooch aandeelhouders lekken noa de pers.

  1 ding nog “volgens mich” is hiël gevaarlijk 😉 als dich snapt wat ich bedoel

  1. rongo26

   Ik mag hopen dat die bedragen niet kloppen. Bij dit VVV zou je niet boven 100.000 mogen verdienen….

   Door de promotie spelen ze volgend jaar ook op een hoger niveau, en dat is goed voor de weerstand van die spelers. Hopelijk wordt het gat met 1ste daardoor kleiner.

   Want teveel jeugd teams spelen op een te laag niveau, wat onaantrekkelijk is voor nieuwe spelers, en zorgt voor te weinig weerstand. Zolang dat niet veranderd blijft de jeugd een beperkte vijver om uit te vissen.

  2. Ievel Knievel

   Als dit lijstje klopt, dan zie je dus dat Sven Braken echt gewoon net een modaal jaarsalaris verdiende (net aan) en dus voor een voetballer echt heel weinig verdiende. Logisch dat hij vastigheid wilde en toekomstperspectief. Schandalig dat de club dat niet aan Sven kon bieden, omdat men dus…

   ….Zima en Kristonsson gewoonweg ‘over betaalde’.

   Twee bankzitters, waarvan er 1 net zoveel verdient als de premier van Nederland?
   HALLO!!!?!?!?!?!?!?!?!?!? Die 2 verdienden echt te fors. Kritsinsson………tja……wat heeft die nu eigenlijk laten zien?

   Waar ben je dan mee bezig? Wie is daar verantwoordelijk voor? DIT noem je dus wanbeleid.

   Hier is dus een grote rol voor Valkx in weggelegd die jaren lang deze hoge salarissen en contracten heeft aangeboden en afgesloten (dat is wel feitelijk vastgesteld, ook als de bedragen via d elink niet kloppen).
   Het is al vaker gezegd (en daarvoor moest Valkx ook bij PSV weg)> Valkx onderhield soms wel erg innige contacten met bepaalde zaakwaarnemers, waardoor het leek alsof de zaakwaarnemers bepaalden en niet de club bepaalde.

   Venema verdient ook fors hoor, voor een ex-jong speler. Maar goed, die maakt wel op beslissende momenten belangrijke goals, maar toch? Moet hij echt zoveel verdienen?

   Johansson ook fors, maar dat was wel gewoon een Zweedse eredivisie speler op het moment van aantrekken en net aangetrokken in de zomer dat we degradeerden. Waarschijnlijk waren er al gesprekken met deze speler toen we nog niet daadwerkelijk gedegradeerd waren. En een (ex) zweeds jeugdinternational.

   Ik denk dat de grens van salarissen voor een club als VVV bij het salaris van Huisman ligt (volgens de link) maar dat soort salarissen zouden al richting de uitzondering moeten gaan. Misschien dat je ruimte hebt of zou moeten hebben voor 1 uitzonderlijk salaris, maar dat moet dan wel echt een zeer uitzonderlijke speler zijn voor dit niveau.

   Wel even met de kanttekening: kloppen de salarissen op de website van de link?

 10. FC VVV03

  Het gaat al lang niet meer om de “verzwakte” selectie die VVV op de been krijgt. Het gaat de meeste om het herhaaldelijke bedrog wat men bij VVV al jarenlang normaal lijkt te vinden. Is het niet het klein houden en tegenwerken van eigen supporters door allerlei doldwaze acties mbt bezoekende supporters , dan is het wel de communicatie die er nooit is naar de achterban. De enige communicatie vanuit hun zijn die verschrikkelijke van te voren geoefende filmpjes die bijvoorbeeld zo’n Marco Bogers dan weer inspreekt. Het gaat hier om niet transparant zijn naar de hondstrouwe aanhang die al jaar in jaar uit de club steunen. Hoe kan het zijn dat nog geen jaar geleden een beleidsplan geschreven word wat gericht is om zo snel mogelijk te promoveren, dat je dan nu zwaar in de financiële shit zit?! Onmogelijk en gewoon pure waanzin. Wisten ze bij het schrijven van dit beleid al dat dit eraan zat te komen en was het gewoon een afleidingsmanoeuvre om ons koest te houden? Antwoorden waar wij recht op hebben niet waar? Bij VVV verlies vaak meer dan dat je wint, allemaal acceptabel en onderdeel van het VVV fan zijn. Maar jaren voorgelogen worden met allerlei luchtkastelen hoeven wij niet te pikken.

 11. @ Ievel Knievel
  Fijn dat je het ook over voetbal (de selectie) kunt hebben en je bent daar dan zelfs positiever dan dat ik ben…
  Ik hoop toch dat in augustus nog een paar spelers van buitenaf kunnen komen (tegen een minimaal salaris), waardoor we misschien nog een kleine kans maken op de nacompetitie.
  Doe het anders net zo als b.v bij Telstar.
  Je krijgt een contract , en je beloning zit m in het de kijker spelen d.m.v. presteren bij VVV en dat als springplank gebruiken naar een andere club.

 12. Ievel Knievel

  Messchien ein hiel gek idee he, maar…..

  Zullen er tussen Nijmegen en Roermond en tussen Deurne en Kempen en tussen Weert en Venray niet toevallig 6500 mensen bereid zijn tussen de 250 en 500 euro eenmalig in VVV te stoppen (toevallig de kern die gemiddeld genomen VVV blijft bezoeken, zo over de afgelopen 40 jaar als je de eerste divisie en de ere divsie middelt)?

  Stel, de helft, 3250 mensen zijn bereid éénmalig 250 euro in VVV te steken en 3250 mensen zijn bereid eenmalig 500 euro in VVV te steken. Dan hoesten wij als supporters 2.437.500 op.

  Kunnen we hiermee niet de helft van de club “kopen”. Kunnen we niet het supporters-aandelen-initiatief in eigen hand nemen? Want de club heeft ons hiermee ooit aan het lijntje gehouden, maar nooit woord gehouden.

  Of is het gewoon zo dat het Berden-netwerk de macht eigenlijk niet wil opgeven?

  KV Mechelen is met een dergelijk initiatief ooit gered van de ondergang.

  AZ en FC Twente hebben weer een flinke groei en bloei doorgemaakt, nadat ze gestopt zijn met het samenwerken met hun sjoemelende en frauderende bestuursleden en directieleden.

  Misschien wordt het eens tijd voor een echte verse start en misschien moeten wij supporters dat initiatief nemen, zodat we ook daadwerkelijk zeggenschap bij de club krijgen, om de continuïteit van de club te waarborgen.

  Een supporters based club, zoals FC United of Manchester? Of het Duitse model waar 51% van de aandelen in handen van de leden van de club en dus de supporters blijven?

  Laten we de soap rondom VVV de komende dagen eens goed in de gaten houden en goed kijken waar de organisatie zelf mee komt en anders ingrijpen als supporters?

  Zelfs als je maar 1500 supporters 250 euro kan laten betalen en 1500 supporters 500 euro, dan heb je toch al 1.125.000 tezamen. Genoeg om een deel van de aandelen van de club in handen te krijgen (zou je zeggen) en bijna genoeg voor de club om het tekort weg te poetsen waardoor we gewoon volgend seizoen kunnen ballen in de KKD. Misschien kunnen er dan zelfs 2 a 3 versterkingen voor het 1e team aangetrokken worden (op een bescheiden niveau), kunnen we de reserves vanuit Jong VVV de selectie laten aanvullen en kunnen we gewoon eens vrijuit gaan kijken hoever we komen aankomend seizoen.

  1. Koelie

   Hier heb ik ook over nagedacht. Maar dan zouden we als supporters gezamenlijk een (meerderheids)aandeel kunnen kopen, zodat een afgevaardigde kan aansluiten bij de aandeelhoudersvergadering.

   1. Ievel Knievel

    Volgens mij mag bij een aandeelhoudersvergadering iedereen komen 😉

    Misschien moet VVV in dat geval dan maar vast de Maasport afhuren 😉

   2. Koelie

    Maaspoort is in dat geval niet nodig je bent zelf eigenaar van een stadion. Ga je dat maar eens multi functioneel inzetten LOL

 13. spits

  Hoi prima idee we kunnen misschien een soort van crowdfunding actie beginnen. Heeft de locale brouwerij ook gedaan met veel succes. Oke dit isheel wat anders maar ik zou direct meedoen aan een vvv steun actie.

   1. Ievel Knievel

    Gaan ze weer voor het bekende werk, dan moeten we als supporters ingrijpen en ja, ik ben serieus. Ik heb nog nooit zo iets op touw gezet, maar ik denk dat het kan werken

   2. Ievel Knievel

    Als aandeelhouders kunnen we in ieder geval meepraten, aangeven welke sponsoren en welke investeerders wel en welke niet, kaders stellen en we mogen meepraten over het aanstellen van personen op sleutelposities en we hebben zeggenschap in identiteitsbewaking, cultuurbewaking, dat soort zaken

 14. Make us proud

  Ik vind t een prima idee van level, zo kunnen wij als supporter ook zeggenschap krijgen en zullen we beter de hoogte zijn van de interne gang van zaken. Want de communicatie van de club uit naar de achterban laat zwaar te wensen over!

  1. supportertje

   Clubman, een ander insteek en attitude is er bij de supporters altijd al geweest. Een aantal jaren geleden is dit ook reeds aangedragen door een aantal supporters.

   Men zou er toen naar kijken, en vervolgens na een aantal keer dit te hebben aangekaart, verdween dit naar de achtergrond. Het werd toen vervangen door een aantal mensen die aandeelhouder werden met een inleg van 125.000 euro.

   Van het daadwerkelijke plan om aandelen uit tegeven voor supporters is nooit meer wat vernomen. Ook toen was het plan schijnbaar tegen de wil van, ja wie eigenlijk.

   Duidelijk was echter dat een aantal mensen van de club hiertegen waren schijnbaar. Ook in de navolgende jaren is regelmatig gerefereerd aan de supporters aandelen, maar werd er niets meegedaan.

   Behalve dat bestaande plannen werden afgestoft, een nieuwe benaming kregen, tot aan het laatste strijdplan wat ook niets opleverde behalve nieuwe goodwill.

   Duidelijk dat dit niet de weg is. Dus nu nog maar eens. Waarom geen aandelen voor supporters, met voor iedere beurs een instap. Ondergebracht in een stichting, met afgevaardigden die aanschuiven bij het bestuur, en een controleur bij de RvC voor de stichting.

   Dat had toen een goede grond bij de supporters, maar werd gewoon gezegd dat dit veel te ingewikkeld was, en niet haalbaar. Er is nooit serieus naar gekeken, of enig haalbaarheids onderzoek naar gedaan.

   Nodig de supporters en sponsoren en iedereen uit die wat wil en kan betekenen voor VVV
   uit in het stadion, op de tribunes zet er een paar goede sprekers neer. Vertel wat we gezamenlijk kunnen bereiken, inplaats van al de achtergrond gesprekjes.

   Durf een stukje macht uit handen te geven, je hebt een bestuur en RvC wat kan ingrijpen indien nodig. Het plan wat Ievel schetst kan zeker werken, mits men durf, weet te combineren met aantrekkelijkheid. Een aantal jaren geleden weet ik zeker dat dit had kunnen lukken.

   Of dit nu nog zo is weet ik niet echt, in mijn omgeving hebben we het er niet meer over gehad in het stadion. We zullen dan opnieuw moeten starten hiermee. Het aankomende jaar dan zien als een overgangsfase, en de boel op poten zetten.

   Je zou ook het reddingsplan wat DAF ooit gebruikte voor VVV in kunnen zetten toen DAF failliet dreigde te gaan. Men vroeg toen om een geldbedrag voor de doorstart. Was toen meen ik duizend gulden. Als DAF winst ging maken kreeg je dit bedrag via uitlating terug. Daarvoor kreeg je een certificaat. Ik en mijn vrouw hebben daar ook aan meegedaan. Uiteindelijk beiden het geld terug gekregen. Geen rente, geen winst, maar het mooie bedrijf overeind gehouden.

   Ik schrijf dit omdat er vele mogelijkheden zijn. Ook ik was een van die mensen die een aantal jaren geleden dit opperde, maar nooit ba vele keren vragen een antwoord kreeg. Behalve dan, is misschien te ingewikkeld. Nee, de situatie nu dan, die is lekker overzichtelijk. Daar zijn we op vooruit gegaan.

   Maar om positief te eindigen, bij VVV zouden ze allereerst eens de hand in eigen boezem moeten steken, en daar bedoel niet het personeel mee. Maar Bestuur, AD, RvC, maak schoon schip, alle kansen zijn er nu, slechter kan haast niet.

   Stel je ambitie vast binnen de grenzen die mogelijk zijn. Geef openheid van zaken en blijf dat doen. Vertel de aandeelhouders, sponsoren, en supporters maandelijks via een nieuwsbrief hoe het er voor staat, op alle fronten.

   Maak er geen goed nieuwsshow van maar vertel de werkelijkheid. Herstel op deze manier het vertrouwen, en onderhoud die band ook. En communiceer open en eerlijk, en schenk aandacht aan ideeën die worden geopperd, en neem mensen serieus. Juist dan behoud je de mensen, en heeft de achterban ook vertrouwen naar VVV.

  2. mats

   Noow zakt mich de böks Aaf!
   Clubkleuter die wil opbouwen ipv afbreken?

   Jaar in jaar uit zijn de enige bijdrages die jij hier geeft gericht op het persoonlijk aanvallen van mensen. Afbreken….

   En nu deze mensen gelijk krijgen ben je nóg in staat om ze aan te vallen…maar opeens ga je als een halve moeder Theresa de heilige uithangen en vrede prediken? Whahahaha zelfs Putin is geloofwaardiger.

   Je hebt echt net zoveel zelfinzicht als zicht op de problemen (en oplossingen) bij VVV.

 15. Leonardus

  Ruud Timmermans wordt de nieuwe (tijdelijke?) directeur van VVV. Een goede zet, want Timmermans heeft in het verleden veel ervaring als directeur in het bedrijfsleven opgedaan. Is ook een belangrijke man in de logistieke wereld. Hopelijk krijgt hij de ruimte en de tijd om de club weer omhoog te brengen.

  1. Ievel Knievel

   Komt “zeer hoogst waarschijnlijk” gewoon uit de Berden-koker (heeft ook bij Seacon gewerkt). De zieke directeur kwam ook uit de Berden-koker. De vraag is nog steeds of je het niet gewoon helemaal fris overnieuw moet gaan doen op de club, maar ja…….., je hebt ook gewoon (per direct) iemand nodig.

   Wel fijn als er echt een (tijdelijke) directeur komt en dat niet het MT de club gaat runnen (als WG erin zit), vanwege dus mogelijke belangenverstrengeling (die sowieso al aanwezig is).

   Maarrrrrrrrrrrr, je kan je afvragen of de logistieke weg altijd de weg is. Ervaring in de logistiek hebben is iets anders dan een voetbalclub runnen. Het is dan weliswaar een tijdelijke directeur, maar tijdelijk kan lang duren.

   De vraag is ook of er en naar welke competenties van zo iemand, die pas sinds febrauari bij de club is, gekeken is. Op basis waarvan moet nu net deze man gaan puin ruimen (in een korte tijd voordat het nieuwe seizoen begint)? Is hier echt naar gekeken, of hebben ze maar gewoon iemand gekozen die toevallig al binnen de club aanwezig was?

 16. supportertje

  En dan aan Godfried en Clubman. Supporters staan altijd achter hun club. Maar als er niets gedaan word met kritiek die word uitgesproken, er geen openheid gegeven word, er ambities worden uitgesproken die onrealistisch zijn, men op het niet geven van eerlijke informatie wordt betrapt. Ja, dan gaan er conclusies getrokken worden, en komen er geruchten en verhalen die wereld in.

  En in een organisatie komen die problemen ook gewoon een keer naar buiten. Maar dan niet de supporters aanvallen, maar juist naar de eigen organisatie kijken hoe dit tot stand is gekomen.

  Dus als je wilt opbouwen, begin dan eens te stoppen met die persoonlijke aanvallen op mensen die kritiek hebben. Want dat werkt averechts, want ik ben geen aapje wat trots op zijn borst klopt, en zegt, zie je wel.

  De meeste van ons zijn VVV fan voor het leven. En staan altijd achter de club, ook als ze teleurgesteld worden. Iedere keer pakken we ons weer op.

  Vraag je eens af waar het vandaan komt en breng daar de veranderingen aan. Wij doen mee, blijven achter onze club staan, willen ook niemand beschadigen. Mag hopen dat het bij jullie ook is.

  Ga er nu gevoeglijk van uit, dat het op de man spelen voorbij is. Niet de aanval als reactie, maar de uitleg als reactie. Met respect naar elkaar. Ik ben voor, jullie ook? En ik heb het al eerder gezegd, contact leggen is makkelijk, plaats, naam en tijd waar kunnen we af stemmen.

 17. supportertje

  En voor wat betreft Willem Janssen, kan zijn dat zijn kantoorbaan hem niet bevalt, en hem een worst is voorgehouden. Maar wel een rete slecht moment om iets anders te willen gaan doen. Geeft ook de nodige onrust.

 18. Oelie op zuid

  Aandelen voor supporters is een moeilijk onderwerp voor sponsoren. Sponsoren geven geld en krijgen daar geen aandelen voor maar wel zakelijke contacten en bijeenkomsten eten en drinken, maar geen aandelen. Weet iemand hoe dit te ” regelen is voor supporters”. Ik zou als supporter best een bedrag willen betalen voor een aandeel in de club. Mits in een goede verenigingsakte vastgelegd met stemrecht.

 19. FC VVV03

  VVV heeft nog 15 spelers onder contract staan voor komend seizoen. Dat zal nog wel aangevuld worden met een speler of 6 zoals Craenmehr, Jacobs enz die op amateurbasis onder contract staan. Misschien dat ze nog 2/3 spelers van 20 huren van jong Az en dan houd het op denk ik.

  1. Prima als spelers als Thier, Bartu, Vosselman en Craenmehr een contract krijgen. Maar Jacobs? Die hadden ze na zijn dramatische invalbeurt tegen PEC Zwolle meteen terug naar MVC Maasbree moeten sturen. In vergelijking daarmee is zelfs een Yasar van champions league niveau.

   1. Overigens is mijn oordeel wel puur gebaseerd op die ene wedstrijd en dus niet helemaal eerlijk. Misschien doet die jongen het in o21 wel prima, en waren het gewoon de zenuwen voor zijn eerste (bijna) volledige wedstrijd. Eigenlijk maar goed dat ik geen trainer ben.

 20. Leonardus

  RVC tegen MB: we moeten bezuinigen. MB tegen RVC: dat kan niet vanwege beloftes aan sponsoren en supporters. RVC tegen MB: meld je dan een tijd ziek en dan nemen wij die impopulaire maatregelen. Dan krijgen wij de zwarte Piet en niet jij. Als de zaak dan geluwd is, kun je gewoon terugkomen. MB tegen RVC: prima plan, lekker lange vakantie en daarna zien we wel.

  1. supportertje

   Is een gedachtegang, maar geloof dat dit niet zo is. Er is ons wat voorgespiegeld, en men heeft of zitten slapen als RvC, of er is zand in de oogjes gestrooid. En als ze er wel vanaf hebben geweten, dan is dit zeer kwalijk.

   Dan moeten al deze mensen weg, wat niet makkelijk zal zijn, vind maar eens andere, die het wel kunnen. Maar hoe het ook loopt, de betrokken mensen hebben alle geloofwaardigheid verloren.

 21. supportertje

  Dan maar terug in alles, weer van de grond af beginnen met zijn allen. Liever spelen in de KKD, en na een aantal jaren weer meedoen in de top KKD. Van belang is dat ons clubje blijft bestaan, met nieuwe en capabele mensen aan het roer.

  Zien of we daadwerkelijk de supportersaandelen van de grond krijgen, en daardoor ook invloed kunnen uitoefenen. Want dat dit nodig is heeft deze situatie wel duidelijk gemaakt. Over met vriendjespolitiek, en de Bvo zakelijk leiden. Waarbij men meerdere malen laat zien hoe het er voor staat.

  Want zo als het nu is gegaan, is de daadwerkelijke situatie verzwegen, zijn er shows opgevoerd, en hebben er een aantal mensen er niet van geweten. Dat is ondertussen ook duidelijk

  Denk ook op de supportersavonden er om de hete brei heen gedraaid is geweest. Wij als supporters wisten eigenlijk al jaren dat er zaken niet klopten. Maar de vinger konden we er niet opleggen, en we werden voor dom gehouden. Maar zo dom waren we toch niet, dat blijkt wel.

  Nu word er weer om steun gevraagd, en ik denk dat wij als supporter die echt wel weer geven. Maar geschoffeerd zijn we wel, en dat mag het bestuur en RvC zich ook aanrekenen.

  Normaal zijn we benieuwd wat het nieuwe seizoen brengt, nu is het maar afwachten hoe het gaat lopen. Maar hoe het ook zij, die jongens op het veld kunnen rekenen op ons als supporter. En besef dat zij nu ook voor de leeuwen worden gegooid.

  Maar laat onze spelers niet de dupe worden van het gedrag van diegenen die de club hebben geleid. Zij verdienen beter. Nu is het afwachten waar de berg mee gaat komen. En daar moeten ze heel snel mee zijn.

  Dit om de aangerichte schade te beperken. Want sponsoren zullen ook niet te spreken zijn over het geheel. Dus snel, maar dan ook heel snel duidelijkheid. Want ik kan mij ook zo maar voorstellen dat zij denken, oh dezelfde mensen nog aan het roer. No more money today. Of geen geld of extra geld zo lang deze mensen nog aan het roer staan.

  Al met al een situatie die slecht is, echter ook nieuwe kansen bied. Laat de grote opruiming maar groots uitpakken. Alles moet gewoon op de schop. Opnieuw starten met frisse mensen, die wel de zaak op een rijtje kunnen houden, en alleen via haalbare ambities te werk gaan.

  Dan kunnen we bouwen aan een nieuw VVV, en pas denken aan iets groters als er een gezonde basis ligt.

  1. Koelie

   Helemaal eens. Wij zijn met z’n allen belazerd. Er is gegokt op promotie zodat men door kon met pappen en nathouden. Dat moet afgelopen zijn. We worden nu weer 20 jaar teruggeworpen. Als we niet oppassen komen we weer in neerwaartse spiraal.

   Daarom moeten we als supporters en sponsors eisen dat voor nieuwe steun er eerst schoon schip gemaakt moet worden. De verantwoordelijken voor deze puinhoop moeten vertrekken (RvC en directie). Dat gaat namelijk niet spontaan gebeuren.

 22. Koelie

  Net bij Goedemorgen Eredivisie verklapte Gert Kruys dat VVV terug gaat in budget gelijk aan dat van IJsselmeervogels, Telstar en FC Dordrecht. Zijn zoon, onze trainer, was met andere vooruitzichten naar onze club gelokt. Het is nog zeer onzeker of hij blijft en de rest van de technische staf.

  We staan er weer goed op in voetballand.

 23. sjengske07

  Als gepensioneerd CFO lijkt mij het beste, dat de complete Raad van Besruur ook opstapt.
  Zij hebben immers hun werk niet gedaan. Zij moeten het Bestuur controleren.
  Waarschijnlijk hebben zij de tekorten nie oprijd geconstateerd of zijn helemaal niet geínformeerd.
  Bovendien moeten Bongaers en Walter Grutterswijk verdwijnen. Zij zijn immers mede schuld van de huidige situatie .
  Verder moet de kostenkant bekeken worden. 23 lieden op kantoor is misschien wat teveel?
  Verder kijken waar bezuinigingen plaats kunnen vinden, opdat de club weer gezond wordt.
  Wellicht zijn er genoeg mensen te vinden die de club uit de put willen halen en prondel
  willen helpen re verwezenlijken.
  Veel inzicht en sterkte gewenst met de club er weer bovenop te helpen.

 24. kuebke

  Het ertgste vind ik nog dat Bogers ook nog zegt als het aan hem ligt graag terug wil keren.
  Zal die man zich niet kapot schamen bij zich zelf denken wat heb ik er toch een groot zooitje van gemaakt?
  En maar groot spreken,we willen een stabiele middenmotor worden in de Eredivisie..
  Haha ,laat me niet lachen.
  Dat zal ik niet meer meemaken i.v.m. mijn leeftijd en dat zal ook nooit gebeuren in de toekomst.
  Dream on zou ik zeggen..

  1. Ievel Knievel

   Dit zou je als een wraakactie van de familie Kruijs op VVV kunnen zien, om dit zo openlijk via de pers te doen. Dat is rechtstreeks te wijten aan de houding en het gedrag van de club VVV en de mensen die daar werken. Het complete gebrek aan openheid naar de eigen personeelsleden.

   En dan hoor ik Qasim Hakim zeggen dat geen enkel bedrijf open is over problemen. Nou Qasim. Het bedrijf waar ik werk, daar wordt alles besproken in de 2-wekelijkse werkoverleggen waar iedereen bij aanwezig is. Daar wordt ook besproken wanneer we het financieel moeilijk hebben, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

   1. Koelie

    Ze gaven de voorzet bij ESPN en Gert kopte hem in. Kort werd de puinhoop besproken en daar moest wel Rick even ook in de etalage gezet worden. Kan me wel voorstellen dat het voor hem net zo’n grote verrassing was als voor ons.

    Inderdaad een kulargument van Qasim. Juist bij bvo dat maatschappelijk “eigendom” is zou je wel meer transparantie verwachten dan krijg je de omgeving meer in gang.

 25. Die hier boven genoemde uitspraken die Gert Kruys vanmorgen deed in Goedemorgen Eredivisie zouden eigenlijk gewoon een eigen nieuwsbericht verdienen hier, in plaats van alleen maar even terloops in 1 van de 75 reacties op een ander nieuwsbericht aangehaald te worden.

  1. supportertje

   Daar heb je wel een punt. Het begint er steeds meer op te lijken dat zowel Willem Janssen en Rick Kruijs onder valse voorwendselen zijn gehaald. Anders zou zijn vader niet zo gereageerd hebben denk ik. Of ze zijn gehaald d.m.v. mooie verhalen die de fantasie prikkelen. A fijn, één ding is duidelijk, er zijn veel mensen voor het lapje gehouden.

   1. Ievel Knievel

    Denk ook even aan het interview met Kruijs (minder dan?) een week geleden op de VVV-website.

 26. Ievel Knievel

  Misschien wordt het tijd voor een reconstructie, aangezien VVV met geen enkel (goed) verhaal naar buiten komt. We zijn al bijna een week verder, nadat de bom openlijk explodeerde.

  Wat we weten:

  VVV heeft wederom een tekort op de begroting, net zoals vele jaren eerder op rij. Er is dus weer meer geld uitgegeven dan er binnenkomt.

  In het verleden zijn deze gaten vaak gelapt door sponsoren, aandeelhouders (Seacon/ Berden).

  Kennelijk wilde niemand nu de gaten dichten.

  Pas nadat niemand de gaten wilde dichten heeft een aandeelhouder/ hebben aandeelhouders “ingegrepen” (in ieder geval aan de bel getrokken en er is een interne strijd ontstaan). Er is een strijd ontstaan over de te voeren financiën/ begrotingstactiek. Een aandeelhouder/ aandeelhouders willen dat er (fors) bezuinigd gaat worden. Dit gaat meteen dit seizoen gebeuren. Per direct.

  Let op: dus met name de aandeelhouders en niet (echt) de Raad van Commissarissen).

  Een superongezonde situatie waar VVV in het verleden al vaker waarschuwingen voor heeft gehad van de KNVB, als ik mij niet vergis.

  Wat we weten is dat in ieder geval de laatste 2 jaar zeker spelers veel te gortige contracten met te hoge waarderingen hebben ontvangen, zeker voor het niveau waar VVV op acteert. Na corona, na degradatie en na al bekende schuldenproblematiek.

  Wat we ook weten is dat VVV de compensatie TV-gelden voor na degradatie niet gebruikt heeft waar ze voor bedoeld zijn (namelijk 3-jarig beleid maken), maar het geld is waarschijnlijk verdwenen/ verdampt en opgelost, net als het Giakoumakis geld.

  Waarschijnlijk heeft VVV in de eredivisieperiode en na Steijn nog veel meer geld over de balk gekiepert en veel en veel te hoge salarissen betaald (om over andere vergoedingen nog maar te zijgen, zoals ik al meermaals vermoed heb in het laatste half jaar eredivisie, toen het vreemdelingenlegioen aangetrokken werd. Ik was daar toen al heel erg kritisch over en naar het zich laat aanzien terecht).

  De verantwoordelijke hiervoor was Stan Valkx en een Marco Bogers (die uiteraard over diens schouder had moeten meekijken en op de rem had moeten trappen).

  Veel ellende is ook begonnen met aantrekken van Robert Maaskant als opvolger van Steijn.

  Hoe kan je eigenlijk structureel zoveel tekort komen op begrotingen en zoveel meer uitgeven dan verwacht? Dat kan alleen bij onverwachte incidenten. Niet bij beleid.

  Wat we ook weten is dat de club vol zit met mensen uit het Hay Berden-netwerk en daar zelfs vaak op persoonlijk aandragen van Hay terecht zijn gekomen. Is er wel gekeken naar de capaciteiten en competenties van medewerkers? Een terechte vraag: hoeveel mensen solliciteren er bij VVV eigenlijk op vacatures en worden getoetst door een sollicitatiecommissie? Ik zie eigenlijk nooit vacatures langskomen namelijk, maar wel geregeld het personeelsbestand groeien en nieuwe mensen in dienst komen bij de club. Hoe kan dit? Waarom zijn het vaak mensen die bekenden van elkaar zijn? Dat is toch niet professioneel? Meerdere mensen op sleutelposities zitten daar door Hay Berden en ook mensen die het ernstig verkloot hebben. We weten ook dat Berden nog steeds aan de touwtjes trekt, uit het zicht van de pers. Is Berden wel de heilige waar hij voor gehouden wordt in het Venlose en omstreken?

  We weten ook dat Walter Grutterswijk via zijn vrouw de club in is gefietst. Vriendjespolitiek avant la lettre. Hij is daar in eerste instantie zonder betrekking terecht gekomen als assistent van Marco Bogers, omdat sommige zaken Marco boven de pet groeiden. Nu is hij, zonder vacature of sollicitatie, hoofd van het stadion/ de stadionontwikkeling geworden en DE adjudant (fluisteraar) van Marco Bogers. Er is al voorspeld dat hier gedoe van zou komen . Walter Grutterwijk is daarom mede verantwoordelijk voor de ontstane situatie. Gaat daar op ingegrepen worden? Hoe dan en door wie dan? Want dat zou zijn vrouw moeten doen. Waarom is Walter niet vrijwillig teruggetreden?

  We weten ook dat er een lek naar de pers in de trainersstaf zit die betrokken zijn bij muiterijen de afgelopen jaren. Veel onrust in die staf, veel door de achterdeur vertrokken personen.

  Wet weten dat er veel onrust is rondom de positie van Roger Bongaerts. Dit komt al enkele jaren herhaaldelijk terug. Is het niet over zijn eigen rol en positie binnen de staf (en onrust die daar heerst, oftewel een niet collegiaal iemand om mee samen te werken), dan is het wel door de veel te hoge ambities die bij de jeugdontwikkeling worden uitgesproken in relatie tot het rendement en de behaalde resultaten (ook resultaten wat betreft ontwikkeling van spelers en talenten).

  Een probleem, aangezien we met deze jeugd de basis moeten gaan vorm geven.

  1. Leonardus

   VVV-Venlo heeft een positief resultaat geboekt over het boekjaar 2021-2022. Het nettoresultaat na belastingen bedraagt €165.000,- en daarmee sluit de Koelclub het boekjaar dus met positieve cijfers af. Maandagavond is de jaarrekening door de vergadering van aandeelhouders formeel goedgekeurd.

   In het seizoen 2021-2022 kwam VVV na vier seizoenen in de Eredivisie gespeeld te hebben weer voor het eerst uit in de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks de degradatie is de club er toch in geslaagd om een omzet van €5.422.000 te realiseren. De kosten vielen een stuk hoger uit, waarvan de personeelskosten de grootste kostenpost is. Mede dankzij de transfers van Evert Linthorst en Giorgos Giakoumakis boekt VVV echter toch een positief nettoresultaat van €165.000,-.

   Ondanks die zwarte cijfers liggen er voor het seizoen 2022-2023 grote financiële uitdagingen. Mede door de uitgifte van nieuwe aandelen en het resultaat over het afgelopen boekjaar wordt het eigen vermogen €150.000 positief per 1 juli 2022.

   1. Ievel Knievel

    Ja Leonardus, dat mag iemand dus eens komen uitleggen hoe dit zit?

    Kan iemand een verklaring geven voor dat persbericht?

    Wat wordt er toch gehocus-pocussed met cijfers bij VVV.

    We weten ook dat bij alle grote transfers gewoonweg gelogen is over de transferinkomsten. Altijd vielen ze lager uit dan er naar buiten gecommuniceerd werd. Hoe zit dat precies? Waarom mogen mensen van VVV liegen naar de buitenwereld?

 27. FC VVV03

  Wanneer verschijnt er iemand vanuit VVV voor de camera van een bijvoorbeeld omroep Venlo om het een en ander duidelijk te maken? Natuurlijk nooit! Des VVV’s. Wij als seizoenkaarthouders verdienen ook uitleg. Ons geld word indirect ook over de balk gesmeten jaar in jaar uit blijkt maar weer. Of gaan we straks “gewoon” aan de voorbereiding beginnen en doen we alsof er niets aan de hand is?

  1. Ievel Knievel

   Dit hadden ze op woensdag of donderdag al kunnen doen. Zo moeilijk is het niet om eerlijk te vertellen wat er aan de hand is.

   Het punt is, is dat die mensjes allemaal er goed vanaf willen komen qua beeldvorming en net willen doen alsof ze niet schuldig zijn. Ze laten het overwaaien en zo lang overwaaien dat ze gewoon nog jaren kunnen blijven zitten. Het zit namelijk wel comfortabel. Misschien belonen zichzelf ook nog wel vorstelijk en gaat daar een deel van het geld van VVV naartoe. Een bepaalde levensstijl en bijv. een huis op Nieuw Stalberg (of ergens anders) moet ergens van betaald worden niet waar? Eenzelfde manier zoals het in de politiek vaak gaat. Dat leren ze o.a. ook in die foute businessclubs en op de golfbaan (en bij de studentenverenging).

 28. Ievel Knievel

  Almere met 1 been in de eredivsie. Dat hadden wij kunnen zijn. Zo dichtbij waren we. Zeker als de afgelopen 2 jaar (en de 2 jaar daarvoor) gewoon verstandig beleid gevoerd was. Want aan de sterkte van onze spelersgroep was van dat smijten met geld weinig terug te zien. Dan waren we nog niet eens financieel in de problemen gekomen bij een promotie. De afgelopen 10 is er niks gedaan om het huis VVV te bouwen met funderingen. Er is alleen hap-snap beleid gevoerd.

  Ik ben het ook niet met Hakim en andere critici eens dat VVV geen eredivisieclub kan zijn. Je was een erediviseclub. Je had gewoon verstandig met je financiën moeten omgaan en een stabiele organisatie moeten bouwen. Een subtopper in de KKD was je sowieso dan zeker geweest. Je had niet alleen maar ons kent ons qua personeel moeten binnen harken, waarin sommigen over niet de juiste kwaliteiten beschikken. Dan was je al een heel eind gekomen.

 29. spits

  Waar blijven de ronkende tweets over hoe goed het gaat nu het slecht gaat. Als supporter met al 40 seizoenkaarten ben ik wel wat gewend maar deze radiostilte is onvergeeflijk.Een onnozel persbericht ( wie is/zijn het MT? ) daar moet je het mee doen.
  Niemand maaktmij wijs dat je nu niet gewoon kunt communiceren hoe het verder gaat.

  1. supportertje

   Kom ook al heel lang bij VVV, maar zo’n onzekere situatie als nu heb ik maar 1 x meegemaakt eerder. En ik heb het idee, dat dit nu nog veel ernstiger is, vooral omdat er niets maar dan ook niets los komt.

  2. supportertje

   Kom ook al heel lang bij VVV, maar zo’n onzekere situatie als nu heb ik maar 1 x meegemaakt eerder. En ik heb het idee, dat dit nu nog veel ernstiger is, vooral omdat er niets maar dan ook niets los komt.

 30. De Koel

  Marco Bogers heeft gewoon veel te veel onverantwoorde risico’s genomen. Structureel te hoge uitgaven, aanstellen van een onervaren technisch manager die pas net als speler afscheid had genomen. Luhukay bij het oud vuil gezet omdat die niet dezelfde visie/aanpak voor ogen had als Willem Janssen. En na een jaar pakt diezelfde Janssen weer zijn biezen om assistent trainer te worden. Gegokt en verloren dus. Als Bogers nog terug mag komen kun je VVV niet meer serieus nemen.

 31. Ievel Knievel

  Het houdt ook allemaal maar niet op. Wie weet wat er nog allemaal naar buiten komt en wie weet wie er allemaal onze club nog gaan verlaten de komende weken? Misschien zijn we zelfs wel failliet over een paar weken. Ergens zou dat faillissement waarschijnlijk nog terecht zijn ook, als je er zo’n zooitje van maakt. Erg pijnlink voor ons allemaal, de medewerkers, de spelers.

  Wat duidelijkheid zou fijn zijn, ook i.v.m. initiatief crowd funding. Het heeft natuurlijk geen zin om een club die failliet is te gaan crowd funden namelijk.

  1. supportertje

   Zouden ze nu echt denken dat dit allemaal vanzelf overwaait. Het gaat mij vooral aan het hart voor het personeel wat daar werkzaam is, en natuurlijk de spelers die allemaal nergens wat van af weten.

   Dat sommige nog steeds het idee hebben dat het allemaal weer goed komt. Iedere dag dat er gezwegen word, is er een te veel. Willen we nog wat van het eventuele nieuwe seizoen maken, is er directe daadkracht nodig.

   Maar niet door mensen die al jarenlang er voor gezorgd hebben dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. Zij zouden uit zichzelf al de eer moeten houden en opstappen. En dat niet negatief bedoelt, maar maakt wel de weg vrij voor anderen.

   Maar hier zijn wij met zijn allen bang voor geweest. En nu komop met hoe het er voor staat zodat we af kunnen rekenen, en opnieuw kunnen beginnen onder aan de trap. En met behulp van iedereen die VVV een warm hart toe draagt toewerken naar een stabiele basis.

   1. Ievel Knievel

    Iemand die in het belang van de club handelt weet wanneer het tijd is om plaats te maken voor anderen. Wij zitten met mensen opgescheept die angstvallig aan hun baantjes en posities vast klampen. Zegt al genoeg. Misschien bang dat het moeilijk wordt om via een ander netwerk ergens aan de slag te kunnen? Want via dit netwerk is VVV de optie, maar wat als je de club uit moet?

    Bogers had natuurlijk zelf moeten concluderen dat het na 5 jaar of na 10 jaar tijd was voor iemand anders. Zeker toen hij merkte dat het hem niet lukte om een nieuw stadion te realiseren (of zelfs de voorbereidende onderzoeken en plannen daarvoor rond te krijgen).

    Ook toen hij merkte dat hij geen grip kreeg op het spel met de makelaars, de spelers en de gigantisch uitgegeven bedragen had hij kunnen bedenken dat er iemand anders nodig was om het schip op koers te houden en om het schip überhaupt te laten blijven drijven.

 32. spits

  Ja zeker en e3n crowdfunding organiseren veronderstelt wel dat de huidige ” eigenaren” zich daarin kunnen vinden anders heb je geld en je kunt er nergens mee heen. Eigenlijk hebben we geen idee hoe groot het financiele probleem eigenlijk is.Ook weten we niet of er niet een groot probleem onder ligt.
  Te weinig middelen hebben betëkent toch dat de organisatie niet goed functioneert.Waarom kan het huidig management niet voldoende middelen organiseren om een KKD begroting rond te krijgen.

  1. Ievel Knievel

   Vanwege achterstallige schulden vermoed ik. Niet omdat de sponsoren geen geld in het laatje brengen. Dat doen ze namelijk wel. Op basis van de sponsorinkomsten zou je gewoon een middenmoot keuken-kampioen-begroting rond kunnen krijgen. Nog niet eens een begroting bij de onderste clubs zou je zeggen. Toch gaat het die kant op.

 33. Oelie op zuid

  Kwazel , lang geleden dat je de theorie Antie Berden , hebt gehanteerd. !!!!!
  Als Kruijs niet zo had liggen klooien met de opstelling was het elftal in goede vorm en flow de nacompetitie ingegaan en hadden we Almere van de mat gespeeld. Nu via pappie laten klagen over VVV en het beloofde doel van de vereniging: nacompetie is gehaald. En als je een vent bent eis je gewoon dat bepaalde spelers worden behouden. Zo niet dan moet je niet klagen via Pappie. En Janssen ?????? Als nieuwe onervaren TD moet je eigenlijk blij zijn met een trainer als Luhukay. Ik hoop dat alle berichten over Kruijs en Jansen niet waar zijn en dat ze hun stinkende best gaan doen voor VVV
  Zoniet dan zijn ze mede schuld aan het feit dat we niet de finale voor eredivisie hebben mogen spelen.

  1. Ievel Knievel

   @ Oelie

   Het is geen theorie. Berden is erevoorzitter. Berden trekt als aandeelhouder aan de touwtjes. Berden heeft Bogers de club binnen gehaald. Berden heeft Bogers directeur gemaakt.
   Volgens mij vergeten we ook Hans Soentjes nog. Een drama voor de club. Eerst als veiligheidsprutser, daarna als directeur EN een vriend van Hay Berden.

   Berden heeft de vereniging VVV omgeturnd in een BV. Berden en vrienden van Berden hebben via het spelersfonds aan transfers als die van Honda verdiend in het verleden en niet de club. Berden kwam met het droomkasteel MFC de Kazerne, dat op geen enkele manier mogelijk bleek (Mojo zat niet te wachten op een extra concerttempel, net als andere aanbieders niet), er waren omwonenden, er waren bestemmingsplannen er waren de Hoge Raad en er waren (natuurlijk) archeologische vondsten (op die plek). Daarnaast sloeg zo’n groot stadion (met dak dicht) hier in Venlo compleet nergens op. Berden wilde Twente achterna, weten we dat nog? Er is vast iets wat ik mis nog.

   En als klap op de vuurpijl. De Grutterwijkjes zijn via Berden de club in gebonjourd. O ja; en de nieuwe beoogde (tijdelijke) directeur, al eens naar zijn CV gekeken?

   Het was trouwens wel de druk van Berden die er voor gezorgd heeft dat Maaskant de club uit gegooid is. Dat dan weer wel.

   1. Je kunt van alles van Berden vinden, en daar zal heus wel wat van kloppen, maar zonder de hulp van Berden was de club al veel eerder tenonder gegaan…

   2. Ievel Knievel

    Dat is een “wat als” scenario dat niet waar hoeft te zijn (verwijt je mij ook).

    Alles wat ik zeg over Berden klopt, want het zijn feiten die je gewoon zelf na kan zoeken. Kan iedereen hier doen. Van alles wat ik zeg zijn nieuwsartikelen (VI, Omroep Venlo, de Limburger, etc..) te vinden.

    Het is helemaal niet zeker of de club wel of niet had kunnen blijven voort bestaan zonder Berden.

    Feit is wel dat Broer Gerards de club eind jaren negentig van de ondergang heeft gered en niet Hay Berden. Broer heeft gereorganiseerd en de club van een faillissement gered. Daarna is Berden pas in gestapt.

    Het wil niet zeggen dat onder een andere constructie of met andere mensen (dan Berden aan het roer) het niets geworden zou zijn. Dat wil Berden ons graag doen geloven. Dat weet je gewoon niet, want het is simpelweg niet gebeurd. Kan ja, kan nee zijn.

    Wat we aan Berden te danken hebben in het eerste decennium van de jaren tweeduizend is het volgende: dat er meer sponsoren zijn ingestapt, dat de Koel 2x is gerenoveerd (weliswaar zeer bescheiden), het huidige fantastische clublied, dat we 3e, 2e, 2e en 1e zijn geworden en het ook in de eredivsie niet per sé onaardig deden (al degradeerden we net zo vaak als we promoveerden), het verval kwam met de ruzie met Jan van Dijk (en het organisatorische gezeik dat toen al ontstond rondom achter de schermen perikelen en organisatorische herstructurering en een Berden die steeds meer als een dictator de club runde, over de komst van Lokhof zullen we maar zwijgen).

    Wel nog aan Berden te danken: dat relatief grotere voetballers (Mo Allach, Arno Arts Ernie Stewart en trainers (Koster, Neumann) naar VVV kwamen, voor wat VVV op dat moment (en de 4 a 5 jaar daarvoor) was en natuurlijk Honda, Yoshida en Musa.

    Daarvoor kan je hem de credits geven. Maar er is ook zoiets als een eindafrekening en met alles wat er nu mis gaat heeft Berden en zijn clan zeker ook heel veel te maken. Je kan je ook afvragen waarom er steeds losse (dure) spelers gehaald zijn om naam te maken, maar er verzuimd is om het huis VVV stevig op te bouwen, zodat je veel meer op eigen benen kunt staan als club.

    Je kan je ook afvragen of alles, vanuit het netwerk, gedaan is om alleen VVV beter te maken, of ook zodat andere mensen daar beter van konden worden. Ik weet het, Berden is een VVV fan, MAAR OOK EEN zakenman. Onderschat dat laatste niet. En zakenmensen, zeker de wat meer succesvolle, kunnen bikkelhard zijn.

  2. Ievel Knievel

   En over Kruys en kloten met opstellingen heb je gelijk. Als we zo gespeeld hadden als in de 1e wedstrijd tegen MVV hadden wij nu in de eredivisie gezeten, maar wel nog steeds met een niet kundige directie en prut RvC. Nu is het moment om eens met een schone lei te beginnen. Maar alle voortekenen wijzen daar niet op.

   1. Als als als…
    Hou daar nou toch eens mee op.
    We hadden helemaal niks in de eredivisie te zoeken…
    Ja, een smak geld, maar een heel nieuw elftal bij elkaar moeten scouten (behalve de keeper dan..)
    We waren er wrsch. geljjk weet uit gevlogen!
    Linkerrijtje KKD divisie met aantrekkelijker voetbal was top geweest, maar dat is ons door het wanbeleid van Bogers en consorten door de neus geboord…

   2. Ievel Knievel

    Oelie begon er deze keer over, niet ik.

    En als, als, als doet er wel wat toe. Want als was gewoon waar in dit geval. Als er iets te verwijten valt, valt er iets te verwijten.

    En wat doet het er toe dat we er gelijk weer uitgevlogen waren? Zo’n club zijn we toch?

    Wat is er erg aan als je het jaar daarna weer voor promotie mee doet en steeds op en neer gaat?

    Als je maar gewoon niet het lachertje wordt. Niet ieder team dat degradeert is het lachertje.

    En aangezien teams 11 t/m 18 in de eredivisie heel dicht bij elkaar zitten qua niveau, hoef je er helemaal niet meteen uit te vliegen. Dat heeft Steijn met zijn tactiek wel bewezen en Excelsior dit jaar (de nummer 6 van de eerste divisie 2 seizoenen geleden). Toen hadden zij en wij ook echt niet de beste spelers of een hele hoge begroting hoor.

 34. Het valt me toch op dat een aantal mensen hier Rick Kruys allerlei dingen kwalijk nemen.
  Natuurlijk waren we het niet altijd eens met zijn basisopstelling of sommige wissels, maar ik vind het nog steeds heel knap wat hij bereikt heeft met deze (soms toch) beperkte spelersgroep.
  En nu krijgt hij ineens te maken met een begroting waarmee je nauwelijks uit het rechterrijtje kunt ontsnappen..
  Ik snap wel dat hij dan even moet nadenken of dat wel strookt met zijn ambities, hem is natuurlijk ook heel iets anders voorgeschoteld toen hij hier als trainer kwam werken…

 35. Oelie op zuid

  Ievel, effe een vraag: als de gepresenteerde jaarcijfer 2020, 2021 en 2022 kloppen wil dus zeggen dat een negatief resultaat alleen te verklaren is dat de sponsoren massaal zijn afgehaakt. Eerder werd er lege tribunes gesignaleerd bij de boboos. Het aantal normale toeschouwers was namelijk best hoog voor kkd begrippen.
  Hoezoo een groot tekort met nog een doorverkooppercentage van Giakomakis.
  Zijn de cijfers van 2029,2021 en 2022 wel echt????

  1. Ievel Knievel

   Als de sponsoren zijn afgehaakt, terwijl de gewone supporters massaal kwamen (voor VVV begrippen in de eerste divisie; zeker na alles wat er gebeurd is), dan is de mensen aan de top nog veel meer te verwijten. Hoe kan het dat de sponsoren afhaken, terwijl je 2 jaar geleden nog ere divsie speelde en dit jaar de doelstelling hebt gehaald? Ligt dat dan toch aan het Luhukay effect en hoe schofterig die behandeld is door de beleidsbepalers?

   Auw dan……

 36. spits

  Het lijkt erop dat de huidige organisatorische constructie( BV of zoiets) niet meer werkt. Wie trekt er nu echt aan de touwtjes bij deze club. Is het Hay Berden , een of twee vd Valken of is het die nieuwe naam ( ben ik ff kwijt). Een ding is duidelijk, de supporters die naar het voetballen komen kij ken spelen geen rol. Behalve als er seizoenskaarten moeten worden verkocht, dan krijg je mails en tweets bij het leven. Nu het gaat om het voortbestaan van de club hoor je helemaal niets behalve een belachelijk persbericht.

 37. supportertje

  VVV presenteert langverwachte aandeelhouders én spits

  VVV heeft met de uitgifte van aandelen in de club twee miljoen extern vermogen aangetrokken. Negen investeerders steken dat bedrag gezamenlijk in de club.

  VVV veranderde de organisatiestructuur anderhalf jaar geleden van een stichting naar een besloten vennootschap met een raad van commissarissen. Hai Berden stond zijn voorzittershamer af ten faveure van de nieuwe clubvoorzitter Ineke Gutterswijk. Die wisseling van structuur betekende ook dat de club van plan was om aandelen te verkopen en daar is nu een begin mee gemaakt.

  Lees meer

  Berden en Vaessen willen aandeelhouder VVV worden

  Ondernemers uit de regio zijn in gesprek met VVV om aandeelhouder van de club te worden. Twee van hen zijn Hai Berden en Frank Vaessen.

  Berden en Vaessen

  Berden kondigde vorig jaar bij Omroep Venlo al aan om op die manier graag in te stappen bij VVV. Nu doet hij dat ook daadwerkelijk, samen met acht andere ondernemers uit de regio. Onder hen Frank Vaessen, Xander van de Kamp, Daniel Frankenhuis, Lei Brauer en Walter Gutterswijk, de echtgenoot van voorzitter Ineke. Met zijn negenen kopen zij een zogenaamd A-aandeel in VVV, en in totaal leggen zij twee miljoen euro in. Berden en Vaessen waren jarenlang de kartrekkers achter de ontwikkelingen op het kazerneterrein, waar een nieuw VVV-stadion had moeten verrijzen. De plannen voor het stadion vielen in 2013 in het water. Vaessen trok zich in 2017 helemaal terug uit de kazerneplannen.

  Mijlpaal

  Algemeen directeur Marco Bogers noemt het een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de club. ‘Vanaf dit moment kent de club negen eigenaren die naar eigen inbreng een stuk stemrecht verworven hebben. De eerste aandeelhoudersvergadering is inmiddels gepland.’

  Er vinden momenteel gesprekken plaats met kandidaat-investeerders voor de tweede aandelenuitgifte van nog eens twee miljoen euro. Daarnaast kunnen andere sponsoren, supporters en fans ook nog inspraak kopen. Deze ‘aandeelhouders B’ kunnen in totaal één miljoen euro inbrengen. 

  Dit was volgens mij een bericht van 7 januari 2020

 38. supportertje

  De B aandelen werden later afgedaan als fiscaal lastig, te ingewikkeld enz. Maar sponsoren, fans en supporters hadden hiermee inspraak kunnen kopen. Maar dat werd op de lange baan geschoven. Waarom eigenlijk.

 39. Ievel Knievel

  Dus Walter Grutterswijk heeft een vrouw in de Raad van Commissarissen zitten, waar hij eerst zelf ook in zat, is 1 van de aandeelhouders EN heeft zichzelf als adviseur van Marco Bogers de club ingeluld en zichzelf een baantje gegeven als directeur stadionontwikkeling?

  Zou, nou, poeh hee.

  Volgens mij wordt 1 van de problemen meteen duidelijk. Misschien is hij wel 1 van de aandeelhouders die de strijd met Marco is aangegaan. 2 of 3 petten op dus.

  1. supportertje

   Dat weet ik niet, maar dit bericht is van VVV zelf. Maar zet mij wel steeds meer aan het denken. Ook dat het van een stichting naar een BV is omgezet. Ik zag daar toen geen kwaad in en kon deze redenering wel volgen. Maar wat heeft er zich daarna afgespeeld.

   Onduidelijkheid met de financiële situatie, het gesprek met twee andere aankomende aandeelhouders voor 2 miljoen euro. Schijnbaar is dat toen geklapt.

   Onduidelijkheid ten top. En het voortdurende stilzwijgen.

   1. Ievel Knievel

    Met dat giswerk (bij elkaar puzzelen van feiten) hebben we het wel heel vaak bij het rechte eind gehad. Feiten liegen immers niet.

 40. RuiverCity

  Bogers blijft in zijn eigen sprookje geloven (zie persbericht). Let op Bongaerts die gaat meer en meer zaken naar zich toetrekken. Hierdoor wordt het alleen maar erger!!!

 41. Ievel Knievel

  Steijn naar Ajax. Kijken of hij het bij een topclub ook kan.

  Laat in ieder geval altijd zien het maximale uit de beschikbare middelen te halen (en kan dus werken met beperkingen).

  Als hij ook bij Ajax slaagt (geen makkelijke club), dan laat het ook zien dat het succes van Steijn bij VVV vooral door Steijn kwam en niet door anderen.

  1. Godfried

   “Als hij ook bij Ajax slaagt (geen makkelijke club), dan laat het ook zien dat het succes van Steijn bij VVV vooral door Steijn kwam en niet door anderen.”

   Dat laat het natuurlijk helemaal niet zien.

   Maar laat ik eens voor de grap met je meegaan in deze. We draaien hem om. Stel hij wordt met Ajax géén kampioen. Dan is het niet geslaagd. (bij Ajax moet je namelijk kampioen worden) Is het dan automatisch zo dat het succes bij VVV vooral door anderen kwam?

   1. Ievel Knievel

    En dan serieus. Ik weet helemaal niet of hij in zijn eerste seizoen kampioen moet worden. Hoefde Ten Hag immers ook niet. Ligt er aan wat er af gesproken wordt en waar op gemeten wordt.

    Hangt van de trainer en de technisch directeur (en andere druk) af wat er wordt verwacht en waar iemand mee weg komt.

    Succes kan je ook afmeten aan het spel en de ontwikkeling van bepaalde spelers. En Ajax moet vooral prijzen pakken (of daar dichtbij in de buurt komen).

    Sowieso kijken of Steijn de druk (en de Telegraaf) en de 5e colonne aankan. Want zelfs als je wint kan die zich tegen je keren. Soms terecht, evenzo vaak alles behalve terecht.

    En ja, Steijn bewijst zo goed als overal dat hij met bescheiden middelen maximaal resultaat haalt. Ook bij VVV. Hij heeft al lang bewezen dat hij zelf als trainer het verschil maakt eigenlijk. Dat zit hem in zijn persoonlijkheid waarschijnlijk.

   2. Godfried

    @Blablablafried

    Blabla.

    Blabla.

    Blabla.

    geblablablad!

    De beste inhoudelijke reactie van jou sinds hele lange tijd…

   3. Ievel Knievel

    Ik wist wel dat je jouw eigen woorden erg kan waarderen!!! 🙂 🙂 🙂

    Een beetje narcistisch ben je wel. Die houden altijd van hun eigen spiegelbeeld.

    Heb je trouwens al gemerkt dat je steeds meer alleen begint te staan in je liefde voor Bogers, Grutterswijk, Bongaerts en andere mensen die aan de touwtjes trokken bij de club? Misschien hebben de mensen waar jij fanboy van bent strakjes wel het faillissement van onze club op hun naam staan. Ben er maar trots op!

 42. FC VVV03

  De media afdeling heeft het er maar weer druk mee. Dat je Braken feliciteert vanmorgen oke, maar wat is de meerwaarde van zon filmpje op het einde van de middag? Supporters willen nu antwoorden, geen filmpjes van vertrekkende spelers.

 43. Zeker wete

  Wat un dikke kutzooi. Na zo’n tof seizoen komen allemaal lijken boven drijven. Net als de club weer wat aanzien terugverdient…..triest, balen… toch blijft het mijn VVV. Mijn club

 44. spits

  FCVVV ik heb me daar ook over verwonderd. Is ons grootste probleem dat Braken jarig is ?
  Waar blijft het verhaal van de club over hoe het nu verder gaat ( als het al verder gaat). Hopelijk laat Sparta niet zijn blik vallen op Rick Kruijs.

 45. Normaal vliegen de berichten op Facebook je om de oren, maar sinds vorige week worden inderdaad alleen nog de verjaardagen van twee (inmiddels vertrokken) spelers vermeld.

  Als dat zo doorgaat verwacht ik het volgende bericht op 1 juli, als het contract met Masita afgelopen is en de nieuwe Craft shirts gepresenteerd worden.

   1. Ievel Knievel

    Waar blijft dat nieuwe shirt eigenlijk. Was toch al binnen (de dozen)?

    Zal Craft leuk vinden, deze publiciteit. Zijn ze net een nieuw contract aangegaan met een “subtopper” in de KKD. Nou beste Craft. Alles is subtop bij ons, behalve de hoge piefen op kantoor en achter de schermen.

   2. Braken en Dekker zijn inmiddels ook weg, maar werden beide nog keurig gefeliciteerd deze week. Zo valt er toch nog iets positiefs op Facebook te plaatsen.

    Die nieuwe shirts mogen trouwens nog niet gepresenteerd worden, omdat het contact met Masita tot 1 juli loopt.

   3. Ievel Knievel

    @ Peter

    Was Masita niet failliet?

    Met wie hebben wij dan nog een contract?

 46. FC VVV03

  Normaal heb je 10 mails per week in je mailbox over het verlengen van je seizoenkaart. Zelfs als je die al lang verlengd had😂. En overal de #samenoaboave is ook verleden tijd opeens. Ben serieus benieuwd wanneer er iemand gaat reageren vanuit VVV. Kom op met die billen bloot aub!

  1. supportertje

   Je krijgt het idee dat het een enorme puinhoop is, en dat is het ook waarschijnlijk. Maar het zou juist positief zijn om opening van zaken te geven. Deze afwachtende houding gaat bepaald niet in het voordeel werken van VVV.

   Wil je wat behouden naar de toekomst toe, is het belangrijk dat iedereen zo snel mogelijk de juiste informatie krijgt. Dan kunnen we dat verwerken en kijken hoe we met zijn allen de boel weer op de rails krijgen.

   Of wachten ze af totdat we met zijn allen daar voor de deur gaan staan en om uitleg gaan eisen. Ik hoop toch dat ze iets verstandiger zijn. Ook voor het nieuwe seizoen belangrijk. Wij accepteren wel dat we weer vanaf onderaan moeten beginnen. We hebben de club altijd gesteund.

   Maar laat nu eens weten weten hoe we er voor staan. Op deze manier verdwijnt helemaal ons vertrouwen. Denk dat we als trouwe supporters en sponsoren recht hebben op de juiste informatie.
   Of is iedereen bezig met zijn eigen hachje te redden. Dat is dan al te laat denk ik , en als er geen juiste info komt worden de geruchten steeds groter.

   Ja het is fout gegaan, maar komop VVV, zo snel mogelijk schoon schip maken, zodat we voortvarend aan de slag kunnen om VVV weer op de poten te helpen.

   En nee, ik vind het niet erg dat we het met een beperkte groep spelers moeten doen, aangevuld met jeugd. Het bied misschien vele nieuwe kansen. Maar de complete stilte is gewoon oordovend, in vergelijk met wat wij altijd als informatie kregen.

   1. Ievel Knievel

    Dit type mens komt niet met open en eerlijke verhalen naar buiten. Hun naam mag nergens mee geassocieerd worden namelijk. Er mag niks naar boven komen als hun naam gegoogled wordt. Dat breng toekomstige nevenfuncties elders en commissariaten in gevaar. De ultieme bijverdienste voor dit soort lui. Je wil niet weten wat dit type mens doorgaans aan geld naar binnen harkt. Geld dat over het algemeen door anderen betaald wordt en over ruggen van anderen verdiend wordt (kijk alleen al hoe de transport en logistiek sector Oost-Europanen uitbuit, waar de omgeving Venlo giga veel last van heeft. Nee, onze stad kent echt zoveel fraaie entrees, je struikelt over de Oost-Europese zwervers, die na gebruik van diensten door de logistieke sector (en de louche uitzendbureaus) gewoon weer aan de kant geschoven zijn. Maar ja hey, die dikke villa op Nieuw Stalberg moet ergens van betaald worden he?)

    Alles voor de status en de levensstijl. Alles voor het ikke.

    Lees de column in de Limburger van vandaag van Leon Verdonschot over AnnemarieJorritsma maar eens. Zelfde type mens.

   2. Ievel Knievel

    Waarom denk je dat de namen van de MT-leden in het persbericht niet genoemd worden?

    Het is in een persbericht heel normaal om namen en rugnummers te noemen namelijk.

  2. Koelie

   Misschien denken ze het waait wel over. De struisvogel taktiek. Als alles nu hetzelfde blijft en er vertrekt niemand meer, kunnen ze nog mooi opleuken met nieuwe jeugdspelers die contractjes gaan krijgen om aan de KKD regels te voldoen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat ze niet weten hoe ze moeten reageren. Het zal intern wel een chaos zijn.

 47. Leonardus

  Wel een voordeeltje voor MBO. Heeft nu alle tijd om de commentaren op zijn functioneren eens goed door te nemen hier. En daar dan ook lering uit te trekken.

 48. Leonardus

  Wel een voordeeltje voor MBO. Heeft nu alle tijd om de commentaren op zijn functioneren eens goed door te nemen hier. En daar dan ook lering uit te trekken.

  1. supportertje

   Ik vraag mij of er lering getrokken gaat worden door de mensen die leiding geven aan VVV en de controlerende taak hebben. Ik geloof wel dat het allemaal met de beste bedoelingen hebben gedaan. Maar de laatste jaren had iedereen in de gaten dat er dingen niet goed gingen.

   Ondanks dat we kritiek gaven, en men is na ging denken of zaken toch niet anders moesten ging men op de oude voet schijnbaar door. Vond het afgelopen seizoen een van de positievere. Meer publiek, meer mensen die de uitwedstrijden bezochten. Enorme positieve fibe op de tribunes.

   VVV kreeg aanzien, en de doelstelling werd gehaald. Bijna nog ED, maar helaas. Wel zagen de sponsoren tribunes vaak akelig leeg er uit, en veel supporters vroegen zich af waarom. Was er toen al misschien iets gaande waar wij niets vanaf wisten. Wie het weet zegt het maar.

   Maar onder ons leefde het gevoel, het gaat goed met VVV. Wat ook een teleurstelling dan als je dit om de oren krijgt. Maar we blijven wat er ook gebeurd de club steunen, in goede en slechte tijden.

   Daarom vind ik het persoonlijk ook hemeltergend dat VVV niets laat horen naar ons als supporters en achterban. Want wat kunnen we doen, waar kunnen we helpen, en hoe.

   Ja, simpelweg een SZK kopen is een ding, maar dan moeten we wel weten waar we aan toe zijn. Snap dat de mensen nu denken, dacht het even niet. En ook naar de verlenger is het allemaal niet zo netjes. De centen van 2000 mensen zijn binnen, maar wat gebeurd er mee.

   Niemand die het kan vertellen, en het is maar hopen en afwachten of er nog gevoetbald gaat worden. Want tja, wat moet je anders denken als VVV niets van zich laat horen.

   Hoe klote de situatie nu is, VVV moet ons wat laten weten en snel. Op deze manier ontstaat er nog meer onrust, en gaan mensen echt lopen.

 49. VenloVVV

  Ondanks dat MB fouten maakt is hij in zijn rug gestoken door het RVC (en aandeelhouders). Er zijn afspraken gemaakt en deze zijn gecontroleerd. Was Marco nog aan het werk was hij meteen met een verhaal naar buiten gekomen. Nogmaals, ik zeg niet dat MB geen schuld draagt in de huidige situatie, maar hij heeft gesneden in kosten en toestemming gekregen voor overige kosten (en strategisch plan). Nu moet het gat gedicht worden en geeft MB terecht aan dat het gat niet te dichten is met de sportieve ambities. Het RVC zou nu met een verhaal moeten komen, of Willem Janssen zou voor de camera moeten komen (want MB ziek thuis). Ook heel slap van WJ deze doodse stilte en het ‘praten met andere clubs’. Maar iedereen is bang voor gezichtsverlies. Het is maar wat prettig als MB de schuld krijgt van fans. Komen de (mede) verantwoordelijken er goed mee weg. MB is wss niet kundig genoeg maar heeft wel een hart voor VVV en vooral te veel hooi op zijn vork, mede dankzij de bellaberde organisatiestructuur. Dit kun je van het RVC niet zeggen, en van WJ ook niet in mijn optiek. Wat een slappe hap!

  Morgen meer nieuws.

  Volgende week pas echte transparantie. Hoop je dan in ieder geval:(

  1 stap vooruit.. 3 stappen terug!

  1. Koelie

   Volgens mij zijn wij het hier in meerderheid wel over eens dat MB niet de enige is die fouten heeft gemaakt en zijn conclusies zou moeten trekken. De RvC kan net zo goed zijn biezen pakken.

   Benieuwd hoe je weet dat er morgen meer nieuws komt.. is er iemand jarig?

  2. mats

   Ik geloof je meteen eigenlijk. Ben benieuwd waar ze mee komen. Maar dat de RvC een grote kliek is die elkaar de hand boven het hoofd houdt en niet doet wat het moet doen geloof ik meteen. Die hele flikkerse bende daar moet weg.

 50. kuebke

  Mede door nul uitgaande transfers stevent VVV af op een verlies van ruim 1 miljoen euro

  © Getty Images

  Venlo – VVV stevent over boekjaar 2022/2023 af op een verlies van ruim 1 miljoen euro. Volgens bronnen binnen de Venlose club kwam er vooral door tegenvallende transferinkomsten veel minder binnen dan beraamd. Het is dat Celtic Georgios Giakoumakis van de hand deed afgelopen winter, anders was de schade nog groter geweest.
  Jack Martens
  Vandaag om 19:45
  Terwijl de spelers van VVV genieten van een vakantie is in De Koel het grote puinruimen begonnen. Nadat Marco Bogers zich vorige week op doktersadvies ziek had gemeld na een financieel roerig jaar, is het managementteam (MT) zonder hem aan de slag gegaan met onder andere de begroting van het nieuwe seizoen. De tering moet naar de nering worden gezet, omdat de club dit jaar een fors verlies heeft geleden. Het positieve eigen vermogen dat de club een jaar geleden nog had, is daardoor helemaal verdampt.

  Het boekjaar loopt nog tot 30 juni, maar nu al staat vast dat er ruim 1 miljoen meer werd uitgegeven dan er binnenkwam. VVV heeft binnen een week een conceptbegroting voor het nieuwe seizoen opgesteld. Past de gemaakte berekening in het straatje van de aandeelhouders, dan kan deze volgende week worden opgestuurd naar de KNVB. „Het vertrouwen is groot dat we volgend jaar weer zwarte cijfers schrijven”, laat een woordvoerder van het MT desgevraagd weten.

  Lees ook:Marco Bogers voorlopig nog niet terug, Ruud Timmermans moet VVV-directeur -al dan niet tijdelijk- opvolgen

  Transferinkomsten

  VVV zal het, als het gaat om die begroting van ‘23/’24, over een andere boeg gooien ten opzichte van voorgaande jaren. De club wil voorkomen dat er opnieuw meer geld uitgaat dan er binnenkomt en heeft dan ook voor het nieuwe seizoen de uitgaven in lijn gebracht met de opbrengsten waarvan de club wél verzekerd is. Zo werd er in het verleden bijvoorbeeld jaarlijks uitgegaan van ongeveer 1 miljoen aan transferinkomsten. Een bedrag dat gebaseerd was op kengetallen en eerdere transfers van VVV. Dat ging tot nu toe vaker goed dan mis. Zo werd in het seizoen ‘21/’22 nog 1,6 miljoen binnengehaald met de transfers van Georgios Giakoumakis naar Celtic en Evert Linthorst naar Al-Ittihad Kalba SC.

  Dit seizoen pakte dat anders uit. Opnieuw werd uitgegaan van ongeveer 1 miljoen euro aan transferinkomsten. En dat terwijl het elftal van Rick Kruys voor een groot deel bestond uit spelers met een aflopend contract. De kans op flinke inkomsten uit transfers was daardoor nagenoeg nihil. Achteraf mag gesteld worden dat de clubleiding bij het opstellen van de begroting over het seizoen ‘22/’23 een groot risico heeft genomen.

  Marco Bogers een jaar geleden tijdens een supportersavond.
  Marco Bogers een jaar geleden tijdens een supportersavond. — © Laurens Eggen

  Tegenvaller

  In de winterstop heeft weliswaar een en ander gespeeld in Venlo, maar van transfers kwam het uiteindelijk niet. Alle hoop was dan ook gevestigd op oud-spelers waarop VVV nog een doorverkooppercentage had lopen. Zo achtten de Venlonaren het aannemelijk dat Celtic spits Georgios Giakoumakis al na één jaar weer van de hand zou doen. Een gok die in eerste instantie goed uit leek te pakken. Clubs uit Europa toonden in de winterstop interesse en zouden naar verluidt 10 miljoen euro overhebben voor de goalgetter.

  VVV rekende zich al voorzichtig rijk, maar dat bleek iets te voorbarig. ‘Giako’ maakte de keuze voor Atlanta in Amerika, dat veel minder wilde betalen voor de Griek. Van de transfersom boven de al eerder overgemaakte 2 miljoen euro kreeg VVV uiteindelijk 15 procent. Omdat Atlanta 4,8 miljoen euro betaalde, leverde dit VVV dus zo’n vier ton op. Van dat bedrag moest overigens ook nog een gedeelte worden afgestaan aan zijn oude club AEK Athene.

  Lees ook: Vette contracten voor middelmatige spelers en voetballers die gratis deur uit liepen; door wanbeleid werd financiële situatie van VVV steeds nijpender

  Was Giakoumakis wél naar een club in Europa gegaan voor een som die fors hoger lag, dan was VVV een heel eind uit de penarie geweest. Tegelijkertijd mogen er vraagtekens worden gezet bij het opportunisme dat om de hoek kwam kijken bij het opstellen van de begroting van het zojuist afgelopen seizoen. Je financiële plaatje mede laten afhangen van een transfer waarop je als club nul invloed hebt, is op zijn zachtst gezegd onnodig risicovol.

  Giakoumakis scoort er ook bij zijn nieuwe club Atlanta op los.
  Giakoumakis scoort er ook bij zijn nieuwe club Atlanta op los. — © Icon Sportswire via Getty Images

  Spelersbudget

  De club wil die risico’s in de nieuwe begroting uitsluiten. VVV heeft aan de inkomstenkant opnieuw rekening gehouden met geld uit transfers, maar met een veel lager bedrag gerekend dan eerdere jaren. Dat was een eis van de raad van commissarissen en de aandeelhouders om zo alle risico’s uit te sluiten. Mede om die reden gaat het spelersbudget weer wat verder terug. VVV werkte afgelopen seizoen met het negende spelersbudget van de eerste divisie; voor komend seizoen zakt de club nog wat verder op die ranglijst.

  Een woordvoerder van de club laat weten dat dat laatste snel kan omdraaien: „Wij weten dat er belangstelling is voor Willem Janssen (technisch manager, red.). We willen hem dolgraag behouden voor VVV, maar mocht het toch van een overstap komen, dan zal er betaald moeten worden. Hetzelfde geldt voor mogelijke transfers van spelers. Het is nu zaak dat we weer zwarte cijfers gaan schrijven en dat gaat volgend seizoen lukken ook. Aan de inkomstenkant is het moeilijk sturen, aan de uitgavenkant gaat dat wat makkelijker. Ook al is dat pijnlijk voor de hele organisatie en heeft het consequenties voor de sportieve mogelijkheden op korte termijn.”

  Lees meer over:

  1. Koelie

   En iedereen die daar de begroting goedkeurt denk niks aan de hand. Dit is wanbeleid. Dat zijn gewoon Roda praktijken. Compleet gestoord. 1 miljoen aan transferinkomsten rekenen in de eerste divisie, terwijl je maar net in de eredivisie af en toe een speler verkoopt. N.b. de Topscorer van de eredivisie (!) die nog net 2 miljoen opbracht. Hier zou ik ook ziek van worden.

   1. Koelie

    Als de spelers niks opleveren dan maar verdienen aan je TD en trainer. 😂
    Zouden ze Venema, Ketting en Van der Gouw al op de transferlijst hebben aangeboden? Een faxje naar Helmond, Emmen, Groningen. 3 voor de prijs van 2.

   2. Roemer naar Helmond Sport, Dirks naar Emmen en Lathouwers naar FC Groningen. Dat lijkt me een betere deal. Die drie zouden volgens transfermarkt samen 675.000 euro moeten opleveren.

   3. Ievel Knievel

    Ik neem aan dat iedereen bij zijn volle verstand was toen, wederom, dit vodje op papier werd gezet.

    Niet alleen Marco Bogers dus…………, ook Willem Janssen, Stan Valkx als zijn voorganger, de financieel manager, Ronnie Peters bij VVV (waarom praten we eigenlijk niet over dit heerschap, die gaat toch over de financiën) en de medewerkers van financiën. Zij allen hebben toch aan de begroting geschreven, deze gecontroleerd?

    Ronnie Peters, toevallig deze dude?> https://nl.linkedin.com/in/ronnie-peters-b40a1810

    Hij vermeld zijn functie bij VVV niet, maar heeft wel een BV (naast VVV dan, als dit de goede Ronnie is) die in dezelfde sector opereert (vaak onwenselijk> te veel petten op, belangenverstrengeling).

    En what about de Raad van Comissarissen en Walter Grutterswijk als rechterhand van Marco. Die zijn toch betrokken geweest bij het opstellen van de begroting (of niet), of hebben deze sowieso gezien en getoetst?

   4. Frietei

    Je bent aardig bezig, Ievel Knievel. Intern wordt er al over je gesproken… 🙂

   5. Ievel Knievel

    @Fietei

    Ik wil niet dat ze alleen over mij praten.

    Ze zullen mij op basis van mijn schrijven best vervelend vinden soms (zonder dat ze mij persoonlijk kennen natuurlijk, dat kan de zaak nog al eens veranderen namelijk).

    Maar ik schrijf dingen niet om aardig gevonden te worden. Soms zal ik raak schieten, soms finaal mis. Ik accepteer dat.

    Ik wil dat er bij VVV een gezonde organisatie neergezet wordt. Een cultvoetbalclub omdat voetbal leuk is. Cultureel (spor) erfgoed. Een uitgegroeide hobby. Ik wil niet dat VVV een speeltje van bepaalde mensen is/ of wordt.

 51. FC VVV03

  Lekker beleidje hoor! Je begroting maken met daarin 1 miljoen aan transferinkomsten van afgelopen seizoen. Hoe haal je het in je hoofd? Waar en voor wie moet die 1 mil komen dan? Uiteindelijk loopt iedereen transfervrij weg en staan we ruim 1 Mil in het rood.

  1. Geelzwart

   Krijgen we waarschijnlijk nooit te horen. De club zal eerst alles op alles moeten zetten om zaken te regelen voor komende tijd en nu alles op straat gooien helpt dan niet. Als het zaakje weer op orde is, zal er wel iets naar buiten komen vanuit de club. Voorlopig zullen we het moeten doen met zaken die “gelekt” worden via de pers

   1. supportertje

    Wat hier wel uit blijkt is dat VVV door kan gaan, zij het in een afgeslankte vorm. Belangrijker is dat er nu realistische ambities gesteld worden. Maar bovenal dat de club ook realistisch geleid gaat worden.

    Samen door moet nu de kreet zijn, en schouders er onder. En nog belangrijker, geen sprookjes verhalen naar de supporters en achterban. Vertel het gewoon zoals het is. Niet neer, niet minder. En ga echt communiceren. Het begin was er met de supportersgroepen. Nu nog met de rest.

 52. Real VVV

  Dank voor het delen van het verhaal over het begroten van 1M€ aan transferinkomsten en dat dit de oorzaak is van het grote tekort. Een duidelijk verhaal waarbij je je toch afvraagt hoe de RvC deze begroting ooit goed heeft kunnen keuren. Puur gokken op de doorverkoop van Giakoumakis, ongelooflijk.
  Het grote tekort na het uitblijven van transferinkomsten geeft wel aan dat de sponsorinkomsten bijzonder laag zijn inmiddels. Het is toch wel erg jammer dat VVV er niet in slaagt een fatsoenlijke business club op en uit te bouwen. Excuses dat het aantrekken van meer sponsors niet mogelijk is met dit stadion gaan er bij mij niet in. Wellicht hebben potentiële sponsors geen zin om met de huidige VVV-kliek te netwerken?

 53. Frietei

  Laten we eerst even wat zaken ontkrachten. Jack Martens van Dagblad De Limburg doet niet zo’n uitgebreid research als zijn collega Qasim Hakim. Het geschreven stuk in Dagblad De Limburg staat namelijk vol met misvattingen.

  – VVV heeft op dit moment een miljoenen schuld. Binnen de genoemde miljoen, zit 600k ‘belastingschuld’ (NOW, coronaregeling). Deze wordt verspreid over een aantal jaren. Martens telt deze 600k bij de schulden die dit jaar geschreven worden. Dit klopt dus niet.

  – VVV hanteert geen 1 miljoen transferopbrengsten per jaar. Er wordt 1,5 miljoen transferopbrengsten per drie jaar gerekend.

  Enig research is wenselijk, mocht je een artikel schrijven voor de grootste krant van Limburg.

   1. Ievel Knievel

    Nou nee, want er is dus een ernstig tekort en de aandeelhouders willen dat dit tekort aankomend seizoen ingelopen/ kleiner gemaakt worden. Dat is inmiddels al besloten. Misschien dat Martens de exacte inhoud niet helemaal juist heeft (aldus Frietei), dat wil niet zeggen dat de totale schuld (en het tekort) daarmee kleiner zijn.

   2. Frietei

    Nee, er moet hoe dan ook bezuinigd worden om grotere problemen in de toekomst te moeten voorkomen. De situatie die Martens omschrijft, is enigszins vertekend.

 54. Ievel Knievel

  @ Frietei

  Hoe komt het dat jij het beter denkt te weten dan Martens? Heb jij de begroting en eindafrekening over het afgelopen/ lopend seizoen gezien dan?

  Dat iets vroeger zo was, dat wil niet zeggen dat het nog steeds zo is.

  Daarnaast, betwijfel ik of je gelijk hebt over de belastingdienst, want het klopt volgens mij niet wat je zegt.

  Misschien mag je nog wel gespreid terug gaan betalen, maar de belastingdienst is wel ernstig vaart aan het maken en het terug binnen halen van de coronasteun/ NOW> Zie:
  https://nos.nl/artikel/2446691-ondernemers-moeten-belasting-uit-coronatijd-voldoen-en-dat-kan-lang-niet-iedereen

  Uit het artikel: “In een tijd van oplopende energierekeningen, inflatie en grote economische onzekerheid komt een extra kostenpost slecht uit. Toch is dat wat ondernemers met een belastingschuld uit coronatijd te wachten staat. Vanaf vandaag wordt het verplicht om de achterstallige belastingen die ondernemers tijdens de coronacrisis niet hoefden af te dragen af te lossen.”

  En dat gaat dus ook om belastingschulden die voor corona al open stonden. Op zich ook niet zo gek. We zitten al bijna 1,5 jaar niet meer in een pandemie.

  1. Frietei

   Laten we het er op houden dat ik over een ander soort informatie beschik… 😉

   Wat betreft de belastingschuld; de NOW-regeling is een apart onderdeel die je in een x-aantal jaar mag aflossen. Het is iets anders dan de achterstand op diverse belastingen. De NOW-regeling is een soort subsidie, die terugbetaald moet worden.

   Geloof me nu maar gewoon. Ik lul geen onzin. Ik zit er dieper in, dan je zou denken…

   1. Ievel Knievel

    Duidelijk 😉 Misschien dan wel even een berichtje naar de Limburger/ Martens sturen dat ze een correctie doen op het stuk? Of een rectificatie plaatsen. Aan slordige journalistiek hebben we niks.

   2. supportertje

    Dat geloof ik Frietei, maar waarom komt VVV niet met een eigen, en gedegen verklaring. Het is hier al zo vaak gevraagd om als VVV hiermee te komen.

    Dat voorkomt allerlei geruchten stromingen en dat mensen zelf aan de hand van gelekte info, of geruchten conclusies gaan trekken. De schade word met de dag groter, om dat het gaat om het vertrouwen hebben in.

    Ook omtrent het functioneren van mensen en organen binnen VVV. Zorg nu eens dat er duidelijkheid komt. Wij accepteren als supporters en achterban heel veel, maar de wijze waarop nu te werk word gegaan roept alleen maar meer vraagtekens op.

   3. Frietei

    @supportertje

    Wanneer jouw huis in brand staat, licht je dan eerst iemand in of start je met blussen? Ik denk dat VVV op dit moment druk bezig is om brandjes te blussen. Achter de schermen zijn ze bezig met het ‘inwerken’ van Ruud Timmermans (die moet Marco zijn zaken overnemen) en het opstellen van een (semi) sluitende begroting.

    Die communicatie, zal vast en zeker nog wel komen.

   4. supportertje

    Frietei, ik snap dat ze blussen als eerste willen doen, echter het huis staat al meer als een week in brand. Dus dan zou ik mijn buren, verzekering en omgeving echt wel inlichten dat er brand is en hoe we de schade gaan beperken. Dat zou mijn omgeving graag willen weten.

   5. Ievel Knievel

    @ Frietei

    NU zijn ze brandjes aan het blussen, maar dat brandje had in de eerste plaats niet moeten ontstaan (het kwam niet geheel onverwacht als het goed is). Er is namelijk niks aan de spreekwoordelijke brandpreventie gedaan. Waarom het zo ver laten komen?

    En “als dan” en “had je dan dit” zijn in dit geval zeker wel van toepassing.

    Hoe kan de club IN HET AFGELOPEN SEIZOEN “Samen noa boave” presenteren, met bepaalde ambities daarin, terwijl je op dit moment al lang en breed weet (of had moeten weten) hoe je er financieel voor staat en hoe je er financieel uit komt?

    Als ik de info lees die tot me komt zie ik nergens “onverwachte” financiële tegenslagen die tekorten zouden moeten verklaren, maar zie ik structureel te veel uitgegeven geld terug en te weinig inkomsten. Er had iets aan de uitgaven en inkomstem gedaan moeten worden en eigenlijk aan beiden tegelijk. De uitgesproken ambities hadden daar ook op aangepast moeten worden, ook naar buiten toe, ook op supportersavonden en ook naar de pers toe.

    Je had best al in december kunnen waarschuwen voor financieel tegenvallende cijfers aan het einde van het jaar en toen al kunnen uiten dat een aantal contracten niet verlengd zouden worden (zonder nog te noemen welke dat dan zouden moeten zijn) en moeten waarschuwen voor een teruggeschroefd ambitieniveau. Dn had je ook de zeik van “ons” over je heen gekregen en Marco al helemaal, maar dan was je in ieder geval open en eerlijk geweest, zonder bedrijfsgevoelige informatie te delen met de buitenwereld. En dan was de klap al wat meer op te vangen geweest.

    De reden dat Marco veel zeik over zich heen krijgt is (maar tegelijk wel de kop van jut is, omdat een aantal andere hoofdverantwoordelijken/ hoofd daders wegduikt, terwijl nu leiderschap gewenst is), omdat hij (Marco) al te lang op dezelfde positie zit, als directeur een wiebelige wisselvallige indruk achter laat en zich zelf regelmatig tegenspreekt (en soms zelfs gelogen heeft). Dus dat was sowieso al niet te voorkomen geweest, behalve een stap terug doen. Iets waarvan ik denk dat het onontkoombaar is.

    Ik hoop overigens niet dat je bij de hoofdverantwoordelijken hoort voor dit debacle.

    Wat vind VVV er eigenlijk van dat je hier post? Voor hen moet het namelijk makkelijk te herleiden zijn wie je bent. Ik ben gewoon nieuwsgierig.

 55. Mooi dat er iemand als Frietei – die heel dicht bij het vuur zit – zich af en toe op deze site meldt om misverstanden uit de wereld te helpen en zaken verduidelijkt.
  Volgens mij is het met het terugbetalen van coronasteun of NOW ook mogelijk om daarover afspraken te maken met de belastingdienst.
  De verwijzing van Ievel Knievel gaat over bedrijven die afspraken daaromtrent niet zijn nagekomen of helemaal niet hebben gereageerd op brieven, dan wel mails van de belastingdienst over het terugbetalen van teveel- of onterrecht ontvangen coronasteun of NOW.
  Ik ga er dus van uit dat VVV als club dat wel heeft gedaan en daar dus een regeling voor heeft getroffen.

   1. Ievel Knievel

    Mee eens. Je kan best met verklaringen naar buiten komen, zonder diep in te gaan op alle details en op bedrijfsgevoelige informatie. Ik zie andere betaald voetbalclubs (en dat is het hem nu net) het toch met enige regelmaat beter doen. Geen verhaaltjes voor de bühne, geen verhaaltjes om het eigen imago of de posities van clubbestuurders op te poetsen, maar gewoon korte en bondige zakelijke info die voor de buitenwereld bedoeld is. Dan er maar af en toe wat slechter uit naar voren komen, maar dan is iedereen wel goed ingelicht.

    Eigenlijk heeft men bij VVV nu alweer deze kans verprutst, want 1 week na dato is gewoon te laat. De schade is alweer aangericht. En versterkt alleen maar de gevoelens naar het hoe en waarom bepaalde mensen bij VVV handelen zoals ze doen.

    Daarnaast zijn bepaalde personen/ posities bij VVV gewoon niet echt houdbaar meer, omdat bepaalde persoonlijke en bepaalde persoonlijke zakelijke belangen van bepaalde personen op bepaalde sleutelposities te veel door elkaar heen lopen en eigenlijk altijd wel op de één of andere manier gedoe gaan opleveren.

    Het is niet goed dat andere mensen op sleutelposities dit niet goed gezien hebben en het toegestaan hebben om bepaalde mensen bepaalde posities binnen VVV te gunnen. Dat is niet goed en zegt ook heel veel over die andere mensen op sleutelposities. Eigenlijk gaan meerdere mensen niet vrijuit, maar meerdere mensen proberen er wel mee weg te komen.

 56. @ supportertje
  Daar heb je helemaal gelijk in.
  Maar misschien is er binnen de organisatie op dit moment niemand die die verantwoordelijkheid neemt en met een fatsoenlijk verhaal naar buiten komt.
  Eigenlijk zou Willem Janssen dat moeten doen, maar die lijkt zich niet meer zo met VVV bezig te houden…

  1. Ievel Knievel

   En daar hebben we en ook ik (dus al langer dan een week en eigenlijk al een paar jaar) kritiek op. Ik hoop dat mensen eindelijk eens snappen waarom ik die kritiek steeds herhaaldelijk (tot vermoeiens toe voor sommigen) uit. Het is niet zo dat ik graag alle zeik over me heen krijg en graag vermoeiend of graag lang van stof ben. Ik deel kritiek om mensen rondom de club (niet per sé de mensen bij de club) bewust te maken over hoe het er voor staat en dat we de verkeerde mensen (ook uit menselijk oogpunt) bij de club hebben zitten. Zeker niet alle mensen die daar werken, dat zeg ik helemaal niet, maar wel een aantal mensen op sleutelposities. Een verkeerd soort zakenlui.

 57. VenloVVV

  Supportersvereniging D’n Twellefde Man in gesprek met Raad van Commissarissen VVV

  Op verzoek van Supportersvereniging D’n Twellefde Man vindt volgende week tussen een bestuursdelegatie van de supportersvereniging en de Raad van Commissarissen van
  VVV-Venlo een gesprek plaats.

  Voor de supportersvereniging kwamen de berichten van afgelopen week over de Venlose voetbalclub zeer onverwacht. De verklaring die VVV inmiddels naar buiten heeft gebracht, laat veel vragen onbeantwoord voor de achterban van onze club. Het bestuur van de supportersvereniging heeft de Raad van Commissarissen daarom een brief gestuurd, met daarin het urgente verzoek tot een gesprek met de RvC, we hopen op deze manier meer duidelijkheid te krijgen over de situatie bij VVV-Venlo.
  Het antwoord op ons verzoek liet niet lang op zich wachten en inmiddels is een gesprek ingepland voor volgende week.

  1. Ievel Knievel

   De supportersvereniging moet heel goed opletten dat ze zich niet laten inpalmen door de RvC, want dat is wat de mensen bij VVV doorgaans doen en er moet zeer kritisch naar alle antwoorden en verklaringen geluisterd gaan worden, er moet door wollig taalgebruik heen geprikt worden er moet door loze beloftes heen geprikt worden, excuses hebben geen zin als de toon en de stijl en het uitvoeren van het werk niet veranderd. Zo lang er geen wisseling van posities en mensen plaats vindt hebben beloftes naar mijn idee ook weinig zin.

   Er moet een structurele cultuuromslag bij VVV plaats hebben en dat kan je alleen maar doen met nieuwe mensen die uit een ander netwerk komen. Dus naar mijn idee ook niet met Ruud Timmermans. Ik ken hem niet persoonlijk, maar je kan toch concluderen dat hij nauw verbonden is met de huidige bestuurders bij VVV.

 58. Ievel Knievel

  En Roda wordt minstens voor de 5e keer (als het niet de 10e keer is) in 20 jaar overeind geholpen door steun vanuit de gemeente/ belastingbetaler. Niet de eerste keer dat daar huur wordt kwijt gescholden.

  Dit is competitievervalsing, want sommige clubs krijgen meer overheidssteun dan anderen. Ik zal eens met een aantal kritische clubs hierover aan de bel trekken bij de KNVB.

   1. supportertje

    Zo ben je positief, en zo ben je weer aan het sneren. Zit het je allemaal zo hoog, reageer je dan af op een boksbal of zo.

 59. Oelie op zuid

  Contractverlenging geeft salaris van amper €50.000,- per jaar dan heb je je huiswerk als td zeer slecht gedaan.. de Boer en van Rooijen verdienen samen minder dan die lange ijslander die niks h

 60. Gerardus

  Zag zojuist bij ESPN play offs de reactie van Gert Kruys op de problemen bij VVV. Volgens Gert waren Ricky en Willem Janssen naar VVV gekomen met totaal ander voorgeschoteld plaatje als dat ze nu gekregen hebben.

  Overigens staat Kruys er wel goed op in Nederland, ondanks dat wat wij denken. Nog niemand negatief over hem gehoord.

  1. Ievel Knievel

   Ik wil best iets doen, maar de club is nog steeds niet met iets naar buiten gekomen. Geen verklaring, geen duidelijkheid, geen toekomst. Niemand weet hoe de club er voor staat. Misschien even afwachten wat ze de fanclub gaan vertellen. Zo’n achter de deuren gesprek beloofd al weinig goeds, lekker uit het zicht van iedereen. Als ik de fanclub was zou ik een jounalist meenemen als getuige. Waarschijnlijk gaan ze de fanclub omlullen en ophitsen en opzetten tegen de critici. Wedje?

   1. Rustig aan Ievel Knievel.
    Ze zijn de brand nog aan het blussen daar, zoals aangegeven door Frietei.
    Nu even dat gesprek afwachten met de Twaalde Man. Zit er iemand in deze supportersgroep die af en toe ook hier op deze site wat post?
    En kijken waar ze VVV zelf mee komt via de reguliere kanalen.

   2. supportertje

    Kan je nu al vertellen dat er in het bestuur mensen zitten bij de Twellefde Man die kritisch zijn en zich niet om laten lullen.

   3. Gerardus

    Dan nog zou je normaal gesproken met zoveel stakeholders met iets meer informatie moeten komen in plaats van een summier persbericht met meer vragen dan antwoorden.

    Een onderdeel van het brandje blussen is juist duidelijkheid geven aan de stakeholders.

 61. Ievel Knievel

  Het valt me juist op dat ze in dat de Limburger-stuk eigenlijk al weer een loze belofte doen/ verwarring zaaien; en dat zit hem in deze zin:

  “Een woordvoerder van de club laat weten dat dat laatste snel kan omdraaien: „Wij weten dat er belangstelling is voor Willem Janssen (technisch manager, red.). We willen hem dolgraag behouden voor VVV, maar mocht het toch van een overstap komen, dan zal er betaald moeten worden. Hetzelfde geldt voor mogelijke transfers van spelers.”

  En dan met name in deze zinsnede “laat weten dat dat laatste snel kan omdraaien”; en dat gaat dus over wel of geen bugdet hebben om spelers te kunnen aantrekken. Gewoon niet uitspreken deze woorden, beste woordvoerder. Hoe moeilijk is dat nu eens eigenlijk?

 62. chretien

  VVV is een B.V., toch?
  Dan zal er worden gecommuniceerd met de aandeelhouders. Die hebben rechten, wij niet!
  Wij mogen een rentree kaartje kopen, zelfs een seizoen kaart. Daarmee kopen we het recht om een of meerdere wedstrijden te zien. Meer niet!

  1. Ievel Knievel

   Dat is onjuist, als je een BV bent moeten gegevens openbaar gemaakt worden. Hoe groter het bedrijf, hoe meer gegevens er openbaar gemaakt moeten worden.

   Overigens is VVV op basis van haar omzet een klein-bedrijf (omzet tussen 700.000 en 12.000.000 en minder dan 50 mensen op kantoor in dienst vermoed ik) en geen midden- en groot-bedrijf en zal dus alleen maar beknopte financiële gegevens/ overzichten openbaar hoeven maken.

   Tegelijkertijd, omdat VVV slechts een kleinbedrijf is is de oprechte vraag wat sommige managers eigenlijk verdienen. Het salaris zou namelijk wel in verhouding moeten staan tot het aantal mensen dat je bijv. aanstuurt en de verantwoordelijkheden die je hebt. Bij VVV werken niet veel mensen, dus je hoeft niet veel mensen aan te sturen en je verantwoordelijkheden zijn behoorlijk overzichtelijk.

   Ik durf te wedden dat directie en managers bij VVV naar verhouding (en in vergelijk tot het gemiddelde in het klein-bedrijf) veel te veel verdienen. Net als sommige spelers in de selectie in vergelijking met andere spelers in de selectie en in verhouding tot het gemiddelde salaris in de Keuken Kampioen Divisie. De verdeling salarissen in de spelersgroep lijkt mij te scheef, als de gegevens kloppen die Peter laatst deelde.

   1. Ievel Knievel

    En bij een BV hebben aandeelhouders meer macht dan de dagelijkse bestuurders van de BV. Slimme constructie van Hay.

  2. supportertje

   Dat zou mogelijk ook de reden kunnen zijn dat supportersaandelen er nooit gekomen zijn. En v.w.b. de rechten, inderdaad kopen kaarten om wedstrijden te mogen zien meer niet

   Echter vraagt VVV vaak om steun van de supporters, SZK houders, verleng a.u.b. de kaart, positieve instelling en afzien van compensatie, en vaak meer van dit soort zaken. Daarmee schep je ook de morele verplichting naar de mensen toe om ze op de hoogte te houden van wat er in de club gebeurt.

   Dat kun je dan niet meer afdoen met je bent alleen maar een kaartjes seizoenmachine, en voor de rest niets. Zeker niet als je seizoen na seizoen bedankt word voor allerlei zaken en constant de kreet hoort, we hebben jullie nodig.

   Als er niemand meer de berg opgaat om wedstrijden te bekijken, is het ook niet meer interessant voor sponsoren en investeerders. Alleen nog voor wedbedrijven. Kun je het afdoen met een trainingscomplex en een groot grasveld.

   1. chretien

    Juridisch blijft het zoals ik schrijf.
    Ik ben het echter helemaal met je eens dat het hen zou sieren, ook beter voor hun imago, om juist met de achterban, de fans, te communiceren.
    Alleen, de onderwerpen, die velen onder ons op deze site willen bespreken, dier zijn juist “privé” voor de aandeelhouders.
    VVV was veel meer van “ons” bij vereniging met leden.
    Ik ben geïnteresseerd” in het vervolg, VVV heeft vaker in de problemen gezeten.

 63. chretien

  Soccernews:
  VVV: de bom, de crisis en Willem Janssen
  author image
  Bjorn Thimister

  Door een paar slecht genomen strafschoppen wist Keuken Kampioen Divisieclub VVV zich niet te plaatsen voor de finale om promotie naar de Eredivisie. De kroon op een aardig seizoen ontbrak daardoor. En toen ontplofte er een bom rondom de Limburgse club. Met een crisis tot gevolg. Waarin de technisch manager een opmerkelijke rol vervult.

  Gaat Willem Janssen dolend VVV verlaten voor oude liefde FC Utrecht?
  Hij kwam naar Venlo omdat hij de technisch manager van haver tot gort kent. Rick Kruys koos medio vorig jaar voor VVV omdat hij als assistent-trainer bij FC Utrecht daar jarenlang prima had samengewerkt met Willem Janssen, op dat moment al enige tijd technische baas in het idyllisch aandoend stadion De Koel.

  Kruys kon zich bovendien wel vinden in het ambitieuze toekomstplan van VVV: binnen drie seizoenen promoveren naar de Eredivisie. Er was in ieder geval financieel van alles mogelijk bij de club waar, zoals wijlen oud-voorzitter en KNVB-baas Jeu Sprengers ooit zei, “pas paniek ontstaat als het bier op is”.

  Illustere woorden waarmee hij aangaf dat de gemoedelijkheid doorgaans overheerst binnen de club VVV. Dat kan wel zijn, maar na de uitschakeling bij Almere City in de play-offs onlangs werd het toch behoorlijk onrustig op de burelen van De Koel. In de top van de club blijkt er namelijk sprake van een behoorlijke crisis.

  Zieke algemeen directeur
  Algemeen directeur Marco Bogers, een echte clubman die dag en nacht werkt voor ‘zijn’ VVV, heeft zich onlangs ziek gemeld en zit dus thuis. De kapitein heeft het dolende Noord-Limburgse schip – in ieder geval voorlopig – moeten verlaten. Het is overigens nog maar de vraag of men Bogers überhaupt nog terug gaat zien als clubbaas in De Koel.

  Zijn taken worden intern overgenomen, al is dit een verre van ideale situatie. Het zou namelijk zomaar kunnen dat de raad van commissarissen van VVV gaat besluiten om de thuiszittende algemeen directeur niet meer aan de slag te laten gaan als zijn gezondheid hem weer groen licht heeft gegeven.

  Fors verlies
  Dat heeft ermee te maken dat de Keuken Kampioen Divisieclub afstevent op een fors verlies voor wat betreft dit seizoen waardoor flinke bezuinigingen niet uit kunnen blijven. Anders gezegd: AD Marco Bogers heeft dit zonder enige twijfel zien aankomen, maar kon het tij niet meer keren. Geen promotie naar de Eredivisie betekende automatisch géén extra geld in het laatje.

  Geld dat klaarblijkelijk broodnodig was om te kunnen overleven. Direct gevolg is nu dat basisspelers als Sven Braken, Brian Koglin, Mitchell van Rooijen en Kees de Boer hun heil noodgedwongen elders moeten gaan zoeken. Er is in Venlo té weinig in kas om hun salarissen te kunnen ophoesten.

  Trainer Rick Kruys zal het komend seizoen duidelijk met een kwalitatief mindere selectie moeten gaan doen. Het toekomstplan ‘binnen drie jaar naar de Eredivisie’ kan voorlopig even in de koelkast gezet gaan worden. Het zal nog een heel karwei worden om een fatsoenlijk elftal op de been te gaan krijgen.

  Flirt met FC Utrecht
  De man die zich met dit spelersbeleid bemoeien is echter ook dé man die een belangrijke rol in alle onrust speelt: Willem Janssen. De technisch manager (36) zou mede voor stabiliteit en een goede werksfeer moeten zorgen, maar kennelijk is hij al enige tijd op zoek naar een nieuwe baan. Dit ondanks zijn nog twee jaar doorlopende contract in De Koel én de drukke transferperiode die nu loopt.

  Janssen moet eigenlijk bezig zijn met wat er qua spelersmateriaal wél mogelijk is, maar volgens ingewijden flirt hij op de achtergrond met een terugkeer naar de club waar hij zijn actieve spelersloopbaan afsloot: FC Utrecht. Om daar als assistent-trainer van Michael Silberbauer aan de slag te gaan.

  De voormalig aanvoerder van de Domstedelingen verhuisde onlangs met zijn gezin al terug naar de Domstad, dus dat zou een (voor)teken aan de wand kúnnen zijn. En een slechte zaak voor VVV. Een eventueel vertrek van Willem Janssen roept namelijk de vraag op wat zijn maatje Rick Kruys dan gaat doen. Blijft hij of vertrekt deze oud-prof dan ook bij VVV? Als daar sprake van is, dan is de crisis waarin de club verkeert nóg groter dan gedacht.

  Geen algemeen directeur meer op zijn post, een technische baas die middenin een transferperiode naar elders verkast én een trainer die de club verlaat. Niemand die het dan in Venlo nog heeft over aloude grapjes als ‘dat er alleen paniek ontstaat als het bier op is’. Al had men nu in De Koel overigens wel een sterk bestuurder én verbinder als Jeu Sprengers was, héél goed kunnen gebruiken.

  1. chretien

   Kijk eens naar Fortuna, word je daar blij van?
   De komst van Sjeiks, Amerikanen, Russen, etcetera brengt ons niets.
   Laten wij maar een klein clubje, waar we af en toe helemaal trots op kunnen zijn, blijven.

 64. sjengske07

  Kijk toch met heimwee terug aan vroeger. 15 tot 20.000 supporters aan de Kraal. Een kwartje betalen om naar de training te kijken op vrijdag.
  Vierde in de Eredivisie . Dat waren nog eens tijden. Nu anno 2023 een grote schuld en straks misschien wel terug naar de amateurs . Wie had dat gedacht. Een beleid van lek me vestje. Degenen die schuldig zijn, blijven gewoon zitten. Onbegrijpelijk.
  Gebruik je verstand en stap op en maak plaats voor mensen met verstand van zaken.
  Misschien is er nog wat te redden, maar ik vrees het ergste ook voor mezelf supporter sinds 1940.

 65. Oelie op zuid

  Een theorie, die niet leuk is. Plan Bongaerts. De Boer, van Rooijen en Johansson, goed voor EEN MILJOEN TRANSSFERGELD, staan de ontwikkeling van de talenten Verheijden, Smans en nog enkele niet doorgebroken spelers in de weg. Dus die moeten weg. Ingecalculeerd verlies van een miljoen.
  Volgens plan bestaat vvv straks uit 40% eigen spelers en god Bongaerts heeft gelijk.
  Deze 3 spelers zijn jong. Talentvol en hadden allemaal een optie in hun contract, dat niet is gelicht, waardoor ze transfervrij VVV verlaten en de weg vrij maken voor de ” TALENTEN”. Deze drie spelers hadden een gezamelijk salaris van 2 ton. Waar hebben we het over?????.

 66. Oelie op zuid

  En dan heb ik het nog niet eens over Braken, Koglin en Tristan Dekker. Zeer gewaardeerde spelers. Met een voor subtop kkd normaal contract..
  Wat speelt er bij vvv?????

 67. chretien

  Elke dag, die het VVV bestuur nog langer wacht met het naar buiten komen met ter zake doende informatie, des te meer fans er al afscheid zullen hebben genomen.
  Het zal zéér zwaar worden deze mensen, die we heel hard nodig zullen hebben, terug te halen….

 68. De laatste alinea van dit artikel op voetbalbond zegt genoeg.

  Utrecht is in zijn nopjes met de komst van Penders. “We hadden Rob al een tijdje in het vizier”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. “Met meer dan 350 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam heeft hij een goed gevulde rugzak met voetbalervaring. Tevens heeft Rob in zijn afgelopen twee seizoenen bij FC Eindhoven bewezen een uitstekende trainer te zijn.”

  Utrecht hoopt op korte termijn ook Willem Janssen toe te voegen aan de staf. De oud-verdediger van de club is nu technisch manager bij VVV-Venlo, maar zou in Utrecht assistent-coach worden.

  1. Het zou heel mooi zijn als hij een nieuw contract tekent bij de club. Lijkt ook een goede verstanhouding met de trainer te hebben, dus als Rick Kruys blijft, vergroot dat de kansen denk ik. En met zo’n teruglopend budget en dien tengevolge gekrompen selectie kunnen we van Rooijen heel goed gebruiken het komend seizoen!

 69. Ievel Knievel

  Ook grappig dat het nieuwsbericht over het gesprek met de Fanclub alweer van de eigen website van VVV af weggecensureerd is door de propaganda-afdeling. Weer zo’n nieuwsfeitje waarvan het bestaan gewist wordt uit de geschiedenis, want stel je voor dat mensen dit over een tijdje of over een paar jaar nog terug kunnen vinden op het wereldwijde web. Nee, dat soort herinneringen moeten maar vernietigd worden, want pijnlijk voor de huidige bestuurders en belangrijke poppetjes. Wie beslist dit eigenlijk? https://www.vvv-venlo.nl/nieuws

  En kijk hier eens, wat stoer macho op die stoel voor de foto, met de jongens van de DFB: https://www.vvv-venlo.nl/nieuws/duitse-voetbalbond-te-gast-bij-vvv-venlo

  Mooie lege hulzen op dat TV-scherm ook in die presentatie: this is the way!

  Praatjes vullen geen gaatjes!

 70. FC VVV03

  Dat gesprek vanuit VVV met de fanclub word ook weer een goednieuws show. Kan je nu alweer vanuit gaan. Achterste van de tong krijg je niet te zien en men word weer naar huis gestuurd met valse beloftes en vage verhalen. Geloof me over 2/3 maanden schuift MB gewoon weer aan en gaat men precies met dezelfde mensen “er alles aan doen om VVV weer gezond te maken” ” Daar hebben we jullie als supporters hard bij nodig” blablablabla

  1. supportertje

   @Frietei, ik mag hopen dat het brandje wat niet mocht ontstaan ondertussen onder controle is. Wat ik ondertussen mis is echter wel een fatsoenlijk verslag. Nog steeds tasten we in het duister, en een gesprek met de fanclub is aanstaande. Word er dan wel opening van zaken gegeven? Of is het inderdaad dan weer een goed nieuwsshow.

   Waarom geeft men niet aan wat de ontwikkelingen zijn. Waarom is het zo angstvallig stil. Je krijgt op deze manier meer en meer het idee dat men een uitweg aan het zoeken is, om falend beleid weg te poetsen en verantwoordelijken uit de wind te houden.

   Wil men kon de goodwill behouden dan is het toch langzamerhand tijd dat men laat weten hoe de vork in de steel zit. Hoe wil je mensen anders nog naar het stadion krijgen. Met zwijgen los je het probleem niet op. Korte ter zake doende mededelingen zouden op zijn plaats zijn.

   Over 11 augustus begint de competitie weer. Hebben we dan nog een trainer, hoe gaat het team er uit zien. Wie vormt de technici staf enz. enz. Hoe langer men in het ongewisse blijft, des te meer gaan mensen zich bedenken of ze nog wel de berg op willen gaan.

   1. Ievel Knievel

    Doen wij niet zelf hieraan mee Supportertje? Jij geeft ze toch ook steeds meer tijd en kans op kans?

    Het is toch eigenlijk al lang te laat?

    2 weken laat je voorbij gaan en er komt niks. Ja, een achter de schermen gesprek (in geslotenheid) met de Fanclub, waarschijnlijk met de kanttekening dat de Fanclub slechts met summiere uitspraken naar buiten mag komen, anders was het wel een openbare bijeenkomst geweest. Oftewel: er zijn zaken om geheim te willen houden bij de club.

    Knap weer dat de club het voor elkaar krijgt, om op het moment dat er een redelijke stabiele trouwe supportersschare is opgebouwd, waarbij het stadion na degradatie zelfs in de KKD best wel vol zat (uniek in de VVV geschiedenis), het weer keihard te laten ontploffen. Zo gaat het eigenlijk altijd met de hobbybestuurders die altijd maar weer bij VVV terecht komen. Ze shoppen in het verkeerde netwerk naar bestuurders op de club.

   2. supportertje

    Doe er zeker niet aan mee, maar eerst kijken waar de fanclub mee aankomt. Dan pas de volgende stap.

 71. RuiverCity

  Als de fanclub/supportersclub mee doet aan het spelletje van VVV om niks (of niet alles) te communiceren dan zijn ze net zo erg als de beleidsmedewerkers van VVV!!!

 72. Ievel Knievel

  Volgens mij denken ze bij VVV al lang dat het vuurtje gedoofd is/ dat de storm is gaan liggen. En ze hebben nog gelijk ook, want misschien zijn wij als supporters wel machteloos, maar misschien ook wel niet? Misschien moet de storm nog wel gaan beginnen.

  Over 1,5 week moet de eerste training plaats vinden. We weten niet of we dan nog een technisch manager hebben, we weten niet of we dan nog een trainer hebben, we weten niet welke spelers er dan op het veld staan en of het minimaal 16 volwaardige 1e elftal spelers zullen zijn. Dus zondag over een week he?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

  We weten ook niet of de club haar rekeningen kan betalen.

  Zeg maar veel van de belangrijkste voorwaarden om betaald voetbal te kunnen spelen ontbreken.

  1. supportertje

   Zou zo maar kunnen. Geheid dat er onderling al contacten lopen, als er deze week niets komt, zal men echt wel laten zien hoe men er over denkt. Ten minste, dat kan ik mij voorstellen. Na alles wat er de afgelopen weken is gebeurd.

  2. inut

   @ievel knievel, Ik zie je erg vaak roepen dat het tijd is voor actie en dergelijke. Wat mij betreft is dat ook zo, maar het is natuurlijk makkelijk om te roepen dat “we” iets moeten doen en dan zelf maar afwachten. Dit is geen kritiek of iets dergelijks maar ben benieuwd wat je tegenhoudt terwijl je altijd erg uitgesproken bent en je activistisch overkomt.

   1. Ievel Knievel

    Ik wilde eerst afwachten waar men, de club mee komt. Nu komt men ook met iets, maar zegt men weer niets. Het blijven lege hulzen. Het seizoen (de voorbereiding) begint over een week en een paar dagen en we weten nog niks eigenlijk.

    En of en wat ik in het verleden al voor de club heb gedaan, dat weet alleen ik zelf. Ik doe het ook voor de club en niet voor mezelf.

    Mijn twijfel zit hem er in of ik eigenlijk wel iets voor de club wil doen met deze mensen aan het roer.

    Eigenlijk wil ik misschien wel niets voor de club doen zolang een flink deel van de huidige Raad van Commissarissen en een flink deel van de huidige managers er zitten. Want daarmee zijn namelijk alle initiatieven op de lange termijn gedoemd tot mislukken. Dat bewijzen de laatste 10+ jaar en ook de laatste 5 jaar wel (zeker).

    De supportersaandelen lijken mij nog steeds (wel) een goed idee. Misschien moeten deze wel via de Fanclub uitgegeven worden. En er zou ook actief vanuit een Vereniging VVV naar leden gezocht moeten worden, die ook een bepaald belang in de club heeft (cultuurbewaking) en leden zouden zich in het openbaar aan moeten kunnen melden voor deze vereniging (geen besloten clubje).

 73. FC VVV03

  Supporters hadden toen bij het vertrek van Luhukay door moeten pakken. Toen waren er wat protesten dmv spandoeken. Daar is het min of meer bij gebleven en is de storm na een aantal weken weer gaan liggen. Waarom accepteren wij als supporters dat elke keer ons geld over de balk word gesmeten alsof het niets is. Die MB die al 15 jaar loopt te zaniken dat men de weg naar de Koel niet vind. Nu zijn de bezoekersaantallen boven verwachting prima en verneuken ze het bij VVV zelf weer. Als je onverhoopt volgend seizoen voor plek 10-20 loopt te ballen ga je die bezoekersaantallen van 5000+ niet volhouden hoor. En het kan zomaar een triest jaar worden hoor als je kijkt naar de mogelijkheden op financieel gebied. Elke keer maar dat calimero gedoe vanuit de leiding van VVV, terwijl ze het al 15 jaar nalaten om deze club stap voor stap te laten groeien. Binnen 3 jaar van plek 12 in de eredivisie naar kansloos in het rechterrijtje in de KKD. Samen de trap umhoeg😌

  1. inut

   Wie zie je graag doorpakken? Veel mensen vinden hier iets en zeggen dat “supporters” zich moeten laten horen maar dan moet het wel iemand anders zijn als de reageerder zelf. Begrijp me niet verkeerd, ik vind ook dat er iets moet gebeuren maar het is makkelijk om te zeggen dat er toen door “supporters” doorgepakt had moeten worden terwijl je zelf ook een van de supporters bent.

 74. RuiverCity

  Let maar op dat VVV net voor de eerste training met een persbericht komt, puur om iedereen weer gerust te stellen/stil te krijgen. Ze lezen hier mee en willen echt het liefste kindje van de klas blijven.
  Dat ze echter ALLE goodwill in de regio hebben verspeeld, hebben ze blijkbaar niet in de gaten.

  Wanneer stappen de verantwoordelijken nu eindelijk eens op?????

  1. Ievel Knievel

   Ik denk dat ze nu met man en macht op Rick Kruys aan het inpraten zijn. Willem zal wel al bijna vertrokken zijn namelijk; weet niet of hij nog twijfelt (als hij blijft kan hij wel bewijzen wat hij waard is). Dat betekent dat van Hintum de technische man zal worden waarschijnlijk.

 75. zuid1

  Wat ik begrepen heb is dat het gezin van Janssen niet echt kan aarden hier en dat ze graag terug willen naar de regio Utrecht. Je kunt je trouwens afvragen waarom een club als VVV Janssen – van Hintum en Valkx onder contract heeft. Valkx is door Boogers gewoon als scout bij de club gehouden maar wel voor een vorstelijk salaris. Hoorde dat van Hintum ook ruimen boven een ton zit. Dan heb je 3 dik betaalde mensen voor het technische beleid. Club staat in brand en er komt geen reactie van niemand. Ook angstvallig stil vanuit Janssen zijn kant. Die had ook gewoon kunnen zeggen hoe het er voor staat. Is natuurlijk nu geen hond die naar VVV wilt komen.

  Misschien moeten we anders maar eens een middag met zijn allen vrij nemen en naar de koel gaan om tekst en uitleg te vragen.

  1. Ievel Knievel

   Waarom verdienen er zo veel mensen bij een redelijk marginaal clubje als VVV salarissen van boven de ton?!?!?! En nogmaals, wat verdient Marco B in hemelsnaam; en al die andere “managers”q? Bij een organisatie met relatief weinig medewerkers en een relatief kleine begroting (VVV valt onder het kleinbedrijf en nog niet eens onder het midden- of grootbedrijf) om aan te sturen slaat dat gewoon helemaal nergens op. Dat salaris is niet in overeenstemming met de verantwoordelijkheden en de begroting.

   Daarnaast verdienen of verdienden heel veel spelers in het eerste team weer relatief weinig (salarissen van 30.000 per jaar).

   De salarissen in het eerste team waren compleet uit balans, zeker gelet op de kwaliteiten van sommige spelers. Sommige bankzitters verdienden dan weer meer dan een ton.

   Leg me dat eens uit. Als dat geldt voor de technische mensen bij VVV (van Hintum, Valkx en Janssen EN Kruys en dan nemen we de rest van de staf nog niet eens mee), zit je al op 4-5 ton (of meer) op een tekort van 1,7 miljoen. En dat voor een club die aankomend seizoen de ambitie plek 10 t/m 20 in de KKD gaat krijgen.

   1. Koelie

    Puur wanbeleid. Als je nu kwalitatief goede selectie had die kon strijden voor het kampioenschap dan zou het nog enigszins goed te praten zijn, maar dat was bij lange na niet. Enorm veel geld weggepist. Geld dat je ook had kunnen gebruiken door te investeren in vernieuwing stadion.
    En dan nu doodse stilte alsof er niks aan de hand is.

 76. zuid1

  Helemaal eens Ievel. Staat totaal niet in balans allemaal. Ik zou trouwens als we niet veel kunnen qua spelers budget de gok nemen om geen tweede keeper te halen en dan hopen dat van der Gouw niet geblesseerd raakt. Dan kun je daar in ieder geval een extra veldspeler voor halen

   1. Ievel Knievel

    Volgens mij zijn veel spelerssalarissen en transfersommen gewoon op te zoeken. In ieder geval indicaties. Spelersmakelaars zijn namelijk gebaat bij enige info over de waarde van “hun” spelers. Handig bij onderhandelingen. Natuurlijk kent niemand alle ins en outs, maar er zijn wel signalen over bepaalde salarissen. Daarnaast praten sommige mensen, spelers vooral, over hun salaris.

    Als VVV valse verhalen tegen wil gaan, moet ze deze verhalen ontkrachten. Wij hoeven niet alles tot in detail te weten, zeker nier over persoonlijke aangelegenheden, maar er is wel van alles aan de hand bij de club, zeker ten aanzien van de bedrijfsvoering, dus meer info is wenselijk.

    Een organisatie die structureel tekorten opbouwt zou het sieren meer openheid van zaken over de bedrijfsvoering te geven.

   2. Ievel Knievel

    Aangezien je gewoon op de club werkt, zou het je sieren of met info te komen waar iemand iets aan heeft, of niks te zeggen. Ontkracht verhalen als ze niet waar zijn of kom zelf met info die klopt.

    Aan mysterieus gedoe heeft niemand iets eigenlijk.

 77. @ Ievel Knievel
  Onzin wat je nu vraagt van Frietei.
  Hij zit blijkbaar heel dicht bij het vuur en al zijn info is zeer welkom!
  Natuurlijk hoeft hij niet met meer info komen en soms kan dat ook helemaal niet, want dan gaat hij zijn boekje te buiten, ik had verwacht dat jij dat wel zou snappen..
  En zijn info berust m.i. op feiten inside-information en niet op suggesties en veronderstellingen, iets waar jij je nogal eens van bedient…
  En natuurlijk moet VVV oficieel met veel meer info komen, maar daar moet je de mensen op aanspreken die daar verantwoordelijk voor zijn, en idd., daar is alle reden toe…

  1. Ievel Knievel

   Dat is een aanname, dat ik mij van suggestie bedien.

   En als Frietei zo dichtbij het vuur zou zitten en dat zou riskant zijn, waarom mag hij hier dan sowieso reageren van VVV?

   @LJ

   Ik werk in de culturele sector, salarisschaal 8.9.

   1. Omdat de info die hij hier weggeeft binnen de perken blijft…
    Als ze het daar al doorhebben, dan zien ze het wrsch. oogluikend toe, en idd. , dat is ook een aanname…

   2. clubman

    Wazel werkt in de culturele sector…geen wonder dat er jaarlijks bakken met gemeenschapsgeld die kant op gaan met dat soort orakels aan het roer.

   3. Ievel Knievel

    @ Club…….

    Sinds Halbe Zijlstra 10 jaar gelden komt 70-80% van inkomsten in de culturele sector, iig in de tak van sport waar ik werk, rechtstreeks uit kaartverkoop. Andere bijdragen KUNNEN uit subsidie komen, maar komen ook uit vermogensfondsen of sponsoring. So far de feiten.

    En ga dan eens opzoeken hoeveel subsidie het zogenaamde vrije markt bedrijfsleven binnen harkt (enig idee met welke europese subsidies die blokkendozen op Trade Port soms tot stand komen?). Maar goed, andere discussie.

    Maar blijf het lekker persoonlijk maken en op de man spelen. Lekkerrrrrrr inhoudelijk weer.

    Club…. zal wel weer erg blij worden van de blablabla-verklaring aan de SCC-houders: weer voor het lapje gehouden en we modderen weer eens lekker aan en door.

   4. clubman

    De hand ophouden is toch echt heel wat anders dan eerst zelf het geld verdienen Wazel.
    En je gekrakeel hier onderstreept nog maar eens dat je van dat laatste bar weinig kaas gegeten hebt.

   5. Koelie

    Ik dacht dat stalken verboden was.

    Anyway fijn van de sluitende begroting en je representatieve selectie voor het rechterrijtje.

   6. Ievel Knievel

    O, we blijven doorgaan op persoonlijke voet?

    Wie houdt hier de hand op? Ik niet hoor. Ik werk voor mijn geld en verdien mijn geld. En ik beoordeel niet mijn eigen werk als zou het een ton waard zijn. Ik laat ook niet mijn persoonlijke vrienden mijn salaris uitbetalen en uitkeren (in tegenstelling tot hoe het bij VVV gaat).

    Knap dat je iets over de bedrijfsvoering van mijn bedrijf weet of kent.

    Zou wel kunnen, want in tegenstelling tot VVV is mijn bedrijf volledig transparant. De stukken zijn gewoon door iedere burger in Nederland (en de wereld) te raadplegen via onze eigen website. Daar plaatsen we jaarverslagen, begrotingen, verslagen van vergaderingen (e.d.).

 78. VeniVidiVici

  @Frietei: jouw bijdragen hier worden ten zeerste gewaardeerd, ik moet me altijd een weg banen door de desinfo van anderen hier, maar ben zeer blij met jouw op feiten berustende info. Dank!

 79. FC VVV03

  De enige dragende krachten zijn vd Gouw en Ketting. De rest was/is te vervangen. En Ennio verdiend echt geen 80k bij VVV lijkt me. Die is als 2e keeper gehaald.

  1. supportertje

   Clubman, alweer op de man, en dan ook nog de wijze waarop. Er heerst bij jou een duidelijke frustratie, en opgekropte kwaadheid. Dit omdat mensen niet jouw kant op gaan, zoals jij dat graag wilt. Niet alleen jammer, maar ook een beetje triest dat jij je op deze manier laat gaan. Er word hier een discussie gevoerd, en aangezien VVV zelf het zwijgen er toe doet, gaan er aannames komen. Vaak schijnbaar in de goede richting, maar niet altijd juist. Gedraag je als een volwassen persoon en kom met normale zaken. En anders blijf weg.

 80. inut

  Bericht aan de scc-houders van VVV:

  Beste seizoenkaarthouder, beste Timo,

  Middels onderstaand bericht brengen wij jou zoals afgesproken op de hoogte van de ontwikkelingen binnen VVV-Venlo.

  VVV-Venlo dient sluitende begroting in bij KNVB

  VVV-Venlo is erin geslaagd om een sluitende begroting voor het seizoen 2023-2024 te maken en in te dienen bij de KNVB. De club is volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

  De ingediende begroting biedt ook voor het komende seizoen mogelijkheden en de club zal er alles aan doen om met een representatieve selectie voor de dag te komen. Naast het door laten stromen van meer eigen jeugd blijft VVV op zoek naar versterkingen gedurende deze transferwindow om zodoende volgend seizoen maximaal te kunnen presteren.

  Deze week heeft er ook een positief gesprek plaatsgevonden met Fanclub D’n Twellefde Man. De komende tijd wil VVV samen met supporters verschillende mooie initiatieven op gaan pakken in aanloop naar het nieuwe seizoen, waarover later meer. VVV kijkt er naar uit om de supporters weer te verwelkomen in het nieuwe seizoen, dat op zondag 2 juli officieel van start gaat met de eerste openbare training. De open dag staat gepland op zondag 23 juli van 13.00 – 16.00 uur. Informatie over oefenwedstrijden volgt zo spoedig mogelijk.

  VVV-Venlo is vastberaden om samen met de directie, RvC, aandeelhouders, medewerkers, vrijwilligers, sponsors en supporters de schouders eronder te zetten en de club kijkt dan ook uit naar het nieuwe seizoen!

  Een gevalletje storm laten overwaaien en geen rollende koppen

  1. Ievel Knievel

   Blablablablabla

   En het gesprek met de fanclub> zoals voorspeld. Blablablabla. Hoop toch niet dat de fanclub zich zo onder de tafel heeft laten lullen. Zou me diep tegen vallen.

   Wat schouderklopjes naar zichzelf en ze kunnen weer door. Gaaaaahaap.

   Benieuwd of Janssen en Kruys en een aantal (nog aanwezige?) spelers en makelaars van spelers er ook zo over denken. Dat valt nog ernstig te bezien immers.

   En het bewijst het complete onvermogen van Marco B. Want die slaagde er immers niet in. En, hij wordt vervangen en plots kan er een sluitende begroting ingeleverd worden. Ben benieuwd welke lijken ze angstvallig terug in de kast hebben proberen te stoppen en wanneer die er 3x zo hard uit zullen donderen (dit gaat ongetwijfeld vroeg of laat gebeuren, en de lieden bij VVV kennende zadelen ze daar waarschijnlijk hun (hopelijk ooit) opvolgers er mee op.

   Laten we eens even afwachten wat er 2 juli op het veld staat en wie er voor de groep staat en hoe de komende weken en maanden gaan verlopen en waar we rond de herfst en de winterstop zullen staan .

   Blijft immers een kroëtclub. Wel die van ons.

 81. Ievel Knievel

  “De komende tijd wil VVV samen met supporters verschillende mooie initiatieven op gaan pakken in aanloop naar het nieuwe seizoen, waarover later mee”

  Wie trapt hier eigenlijk nog in? Zo vaak gehoord de afgelopen 15 jaar. En nu, nee nu, nee echt nu, gaan ze het ECHT, nee, echt, neeeheeee ECHT doen.

  Als mensen zich toch weer aan het lijntje willen laten houden en willen laten foppen…….

  Maar daarover niks nu, maar later meer.

  Eerst zien dan geloven.

 82. Ievel Knievel

  Voor Clubbie (en Godfrieudus); ik zou trouwens, voordat je in een al te grote juichstemming komt of bent, nog maar eens wachten met waar de Limburger in de nabije toekomst eventueel nog mee komt. Klopt natuurlijk geen hol van het (financieel) beleid bij VVV.

  Ben ook benieuwd naar accountants(-verklaringen), goedkeuring van de KNVB, categorie-indeling van de KNVB, hoe de belastingdienst met VVV zal omgaan, het eventueel vertrekken van sponsoren (en hun redenen), het breken van spelers en zaakwaarnemers met de club, het (toekomstig) imago van de club, komst van nieuwe sponsoren , de toeschouwersaantallen aankomend seizoen ;en de mogelijkheden (ook) voor het seizoen 2023/2024, maar vooral ook de mogelijkheden in 2024/2025 en ook 2025/2026.

  Een slim VVV is immers op haar toekomst voorbereid en is niet alleen maar gaten uit het verleden aan het dichten (en achter de feiten aan het hobbelen).

  1. supportertje

   En als klap op de vuurpijl, of er straks nog onverhoopt plek voor jullie is bij VVV. Gezien het feit dat er zwaar bezuinigd moet worden. Want dat er mensen hun baan gaan verliezen gaat gebeuren, en gun ik niemand.

 83. FC VVV03

  Een sluitende begroting als nieuws brengen op je officiële kanalen. Toppers hoor! Val van de ene verbazing in de andere. En kom niet aan met dit wilden jullie toch? Dat ze iets naar buiten brachten. Onzin! Dit hele persbericht is een zoethoudertje! Zooo te verwachten. Deze leiding hebben mijn vertrouwen niet meer.

  1. Ievel Knievel

   Dat ook nog eens. Volgens mij is het vrij normaal om een sluitende begroting op te stellen (het zegt dus ook nog eens niks over de realiteit, zie afgelopen seizoen).

Leave a Reply