“Talent Arsenal mogelijk op weg naar VVV”

Supertalent Gediom Zelalem van Arsenal komt mogelijk naar VVV-Venlo. Dat meldt Telesport. De 19 jarige Amerikaanse jeugdinternational zou mogelijk op weg zijn naar De Koel en het zou gaan om een verhuur.

Zelalem is geboren in Duitsland uit een Ethopische vader en moeder en speelde in de jeugd van Hertha BSC alvorens hij naar Arsenal ging, waar hij op 16 (!) jarige leeftijd al zijn debuut maakte. In 2014 maakte het talent zijn debuut in de Champions League voor Arsenal. Vorig seizoen werd de middenvelder, die omschreven wordt als een echte box-to-box middenvelder, uitgeleend aan het Schotse Glasgow Rangers.

Zelalem heeft de Amerikaanse nationaliteit sinds 2014, daarvoor speelde hij voor alle vertegenwoordigende elftallen van Duitsland. Arsene Wenger wilt de jonge middenvelder bij een technische vaardige en aanvallende ploeg hebben in Nederland. De manager beslist volgens Telesport binnen 24 uur of Zelalem aan VVV verhuurd zal worden. Het zou om een gunst gaan van het vertoonde spel van Maurice Steijn.

Gisteren werd de Zelalem gesignaleerd samen met zijn vader en Stan Valckx, samen bekeken ze de gewonnen kraker tegen MVV Maastricht.

Bron: Telesport

33 Responses

 1. Ben

  Het is al een Supertalent? Dan nu droom om bij VVV te gaan spelen? We zullen zien, uiteraard blij met elke mogelijke versterking. Op meerdere plekken is versterking welkom, de selectie is te klein. Er wel aan denken dat bestaansrecht van VVV belangrijker is dan promotie. FORZA VVV!

 2. De Realist

  Ik ken ‘m eigenlijk niet, maar het schijnt een groot talent te zijn en zo’n speler is natuurlijk altijd welkom. Je vraagt je inderdaad af wat voor vruchten VVV plukt van de samenwerking met WHU ? Het zou nu om huur gaan en het zou vandaag al bekend worden of het doorgaat. De keerzijde van de medaille is dat deze speler niet voor de bank gehaald wordt en het ten koste van een andere middenvelder of eventueel aanvaller zal gaan. De vraag is hoe deze speler hierop zal reageren en het kan de (tot nu toe goede) sfeer eventueel niet ten goede komen. We zullen het wel zien, ik heb alle vertrouwen in de technische staf !

  1. Goodie

   Voor een middenvelder lijkt me eerlijk gezegd sterk. Post en Opoku worden er zeker niet uitgehaald. Daarnaast is Leemans ook gewoon een belangrijke schakel in dit team.

 3. RuiverCity

  Vooral een aanvallende middenvelder. Kan ook betekenen dat Opoku nog vertrekt. Of hij wordt gehaald als stand-in voor eventuele schorsingen die er aan zitten te komen

 4. De Realist

  Dat zou inderdaad ook een optie kunnen zijn dat Opoku nog vertrekt deze maand. (wat ik niet hoop) en deze speler er voor in de plaats komt. Wie het weet mag het zeggen ? Voor hetzelfde geld biedt er een club nog een heel leuk bedrag voor Opoku ? Dit mag natuurlijk allemaal niet ten koste van een Kampioenschap gaan.

 5. Godfried

  Of opoku blijft lekker op 11 en deze jongen mag met de seun strijden om de nummer 10 positie. Laten we namelijk wel eerlijk zijn. Soms ontbreekt er een stukje voetbal bij vvv. Creativiteit en iemand met diepgang die een tegenstander voorbij gaat met een actie.

  Begrijp me niet verkeerd. Seuntjes doet het uitstekend, maar kan me voorstellen dat je iemand in je team wilt met meer snelheid en ideeën.

  Maar ik vraag me af of deze speler uberhaupt komt. Denk t namelijk niet. Hoop t wel.

 6. RuiverCity

  Bij VVV krijgt hij zeker meer speelminuten dan bij Dortmund. Maar ja aan het einde van dit seizoen transfervrij. Dus misschien kiest hij toch voor een bekendere club. Opvallend vind ik wel dat bij zijn filmpje op YouTube te zien is dat hij van de 10 ballen er 8 in voorwaartse richting gaan. Dat zou een verademing zijn…..

 7. De Realist

  Hij was dus blijkbaar aanwezig gistermiddag bij de wedstrijd samen met zijn vader en Valckx.
  Of…. hij is na het zien van de 2e helft meteen genezen of hij denkt van: “Hier in Venlo kan ik
  me wel onderscheiden en in de picture spelen” Dit allemaal met een knipoog natuurlijk 🙂

 8. VenloVVV

  [update]

  Volgens Charles Watts (schrijver van de site football.london) is de deal al bijna rond. Hij bevestigde dit zojuist op zijn twitter account nadat ik navraag deed -> “yes, deal almost done. Barring any late developments it should get completed.”

 9. kiekoputspelke

  Ben benieuwd of en wanneer het rond komt. Het is natuurlijk een op alle vlakken interessante deal. Niet alleen omdat het een jonge, veelbelovende speler zou zijn (VVV zal met jeugd moeten werken), maar het betekent ook dat VVV als club weer op de kaart komt en als optie wordt gezien door de grotere clubs. Arsenal is natuurlijk één van de grootste clubs en dit kan een positief vliegwiel-effect hebben voor de toekomst.

  Benieuwd of het misschien een huuroptie voor een half seizoen wordt en – als de speler bevalt – een contract oplevert voor het seizoen hierna.

 10. pavisto67

  Telegraaf meldt dat het rond is. Tevens heeft hij verlengt bij Arsenal, dat dus op eigen initiatief contact met VVV heeft opgenomen. Bijzonder.

  Meer dan welkom denk ik. In het slechtste geval zit hij op de bank, is het inderdaad een talent gaat VVV er zeker profijt van hebben. Je kunt met deze deal niet verliezen lijkt mij

 11. De Realist

  Het zou mooi zijn als het rond zou komen. Ik verwacht wel dat hem veel speeltijd is beloofd. Een jongen op zo’n leeftijd moet minuten maken. Het zou ook nog kunnen dat Opoku op de flank gaat spelen en De Seun gewoon weer in de spits. Dit zou dan ten koste van Hunte gaan. (Steijn passeert Vito toch niet) We zullen het wel zien wat de TD gaat doen.

 12. Goodie

  Zou een versterking kunnen zijn. Ik hoop alleen niet dat hij een X aantal minuten moet gaan maken van Arsenal. We hebben een prima middenveld, maar er zullen alleen nog wel schorsingen en blessures zich voor gaan doen ben ik bang. Een extra middenvelder kan dus geen kwaad. Nu die linksback nog. Ik vond Janssen namelijk niet heel overtuigend afgelopen zondag.

 13. supportertje

  Zou ook perspectieven kunnen bieden voor VVV in de toekomst. Als Arsenal zijn talenten hier durft te stallen, geeft dat aan dat er vertrouwen is in VVV. Mogen we de technische staf en Maurice wel mee complimenteren.
  Kan ook andere grote voetbalploegen over de streep trekken om dit te doen. Ben benieuwd hoe hij ingezet gaat worden bij VVV, en van wie dit ten koste gaat. Want hij zal wel veel speeltijd gaan en, moeten krijgen.

 14. De Realist

  Laat deze Ethiopische Duitse Amerikaan maar eens eerst z’n krabbeltje zetten, voordat we gaan praten over wanneer hij gaat invallen 🙂 Het is namelijk nog stil boven op de berg. Ik heb er toch alle vertrouwen in !

 15. RuiverCity

  Cendrino Misidjan vertrekt per direct bij De Treffers. De 28-jarige linksback heeft overeeenstemming bereikt met VVV-Venlo. De koploper van de eerste divisie betaalt geen transfersom aan de Groesbeekse club.
  De overgang van de vleugelverdediger raakte deze week in een stroomversnelling. Op enkele formaliteiten na is de transfer afgerond. Misidjan onderging al de medische keuring bij VVV.

  De Treffers heeft maar kort kunnen genieten van Misidjan. De verdediger sloot in oktober aan bij de tweededivisionist, nadat zijn contract bij het Cypriotische Ermis werd ontbonden. In totaal speelde hij 570 minuten voor De Treffers.

  Voor Misidjan is VVV een van de vele clubs in zijn loopbaan. Eerder was hij actief voor Telstar, FC Oss, Almere City FC, Go Ahead Eagles, Sparta, FC Emmen en het Bulgaarse CSKA Sofia.

 16. Goodie

  VVV-Venlo heeft zich versterkt met Cendrino Misidjan. De linksback komt per direct over van De Treffers. De koploper van de Jupiler League betaalt geen transfersom aan de Groesbeekse club, meldt De Gelderlander.

  Joshua Smits gaat niet naar VVV-Venlo. De doelman van N.E.C. maakt het seizoen af in Nijmegen. VVV wil graag een keeper toevoegen aan de selectie, maar de tijdelijke overgang is afgeketst. Dit liet technisch manager Edwin de Kruiff weten aan ForzaNEC.nl “Die is van de baan. Er is nu ook geen concrete interesse meer voor hem en hij zal het seizoen afmaken.”

  Aldus Tjerkstramedia. Deze had ik niet aan zien komen. Weet eerlijk gezegd niks over het niveau van Misidjan.

Leave a Reply