“Talenten worden verhuurd: Roemer naar Helmond Sport, Van Dijck naar Roda JC”

Waar VVV-Venlo enkele routiniers de deur wijst – of meewerkt aan een vertrekt – focust zich nu op het verhuren van talenten. Eerder vertrokken al drie spelers van de O21 naar Helmond Sport, nu gaan ook Yahcuroo Roemer en Van Dijck rijpen bij een andere club.

Volgens Voetbal International zal Yahcuroo Roemer naar Helmond Sport gaan voor een half seizoen en gaat Stan van Dijck naar Roda JC: “Een aantal doorgestroomde talenten uit de eigen opleiding is vooralsnog te licht bevonden om een rol van betekenis te kunnen spelen in het gevecht om handhaving. Zeker verdediger Stan van Dijck en rechtsbuiten Yahcuroo Roemer gumt VVV niet uit voor de toekomst, maar intern is wel besloten ze eerst elders te laten rijpen. Van Dijck maakt het seizoen vermoedelijk af bij Roda JC, Roemer lijkt op weg naar Helmond Sport.”

30 Responses

  1. Rossie

   Eens. Ik zou daarom Van Dijck altijd hier houden. Als evt centrale verdediger en ook als evt stormram voor de laatste 10 minuten. Die rol is hem op het lijf geschreven.

   1. lucien1978

    Juist niet. Juist van Dijck moet verhuurd worden. Hij staat hier helemaal stil in zijn ontwikkeling.

    Hij moet wedstrijden spelen om beter te worden. Hetzelfde geldt voor Roemer.

    Het hele seizoen op de bank Zitten leren ze niks van .

   2. Rossie

    Dat begrijp ik ook wel. Maar als er geen vervangers voor komen hebben wij weer een smallere selectie in dit hele, hele, hele belangrijk seizoen. En dat is niet verstandig. Dan spelen we zometeen tégen Roemer en Van Dijck volgend seizoen. Dát is mijn punt.

   3. lucien1978

    Er mogen er 5 weg . Als er 3 of 4 zijn vertrokken blijven die andere gewoon.

    Achterin heb je dan nog bijna iedere positie dubbel bezet.

    Ik denk dat VVV juist 3 a 4 man plus de 2 talenten weg wil doen om nog 1 a 2 echte versterkingen te halen.

    Ik heb er vertrouwen in.

 1. Rossie

  Als Hupperts, Roemer, Van Dijck, Schäfer en Schmitz uiteindelijk allemaal gaan is dat heel dom. Over smalle selectie gesproken dan. Dan verplaats je gewoon het probleem. Dan heb je namelijk nog maar één echte linksback en één echte rechtsbuiten in je selectie. Als Vito dan bv geblesseerd of geschorst is kun je al geen 4-3-3 meer spelen. Heel dom.

  1. hanskazan

   Ik snap wat je zegt en ben het gedeeltelijk met je eens. Bedenk je wel dat VVV waarschijnlijk hoog inzet met welke spelers weg mogen omdat ze weten dat er nog een aardige kans dat deze spelers niet zomaar een nieuwe club vinden in deze tijden. Zie alleen al dat Schafer mocht vertrekken vorig jaar en daar ook niemand voor is gekomen toen blijkbaar. Het zou mij verbazen als ze alle drie vertrekken in de komende 20 dagen…

  2. Goodie

   Wat wil je nu? Én je wil nieuwe spelers, maar je wil niemand van de hand doen? Met Swinkels en Kum heb je nog 2 CV’s. Hupperts is zwaar ondermaats en Roemer kan het niveau nog niet aan. Dan hebben we Vito, John, Hunte, Bastiaans, Machach en eventueel Coric nog. Je begint nu een beetje door te slaan in de transfers.

  3. clubman

   Het enige dat hier dom is, is jouw slap geouwehoer Rossie.
   Niemand mag weg en het hele team moet wel vervangen worden…
   Koekoek!
   Al eens gedacht aan een abonnement op de leesmap of i.d.? Kun je je gedachten even verzetten… is wel nodig lijkt me zo.

 2. Venlooow

  Wel goed als Stan van Dijck veel bij Roda gaat spelen.
  Daar wordt hij en worden wij vermoedelijk beter van.
  Alleem wordt de spoeling centrum verdedigers wel dunner

  1. Rossie

   Het belang van de gehele club is nu even vele malen groter dan belang van individuele jonge spelers. Handhaven is heilig doel! Nu niet ineens de selectie een stuk smaller maken, is al niet zo breed!

 3. Geelzwart

  Eerst wordt hier geroepen dat sommige spelers beter kunnen vertrekken, want ze kunnen niet mee qua niveau en wordt voorgesteld om de jeugd te verhuren. Als Hupperts, Schäfer spelen of invallen valt de helft over de trainer. Nu is VVV van plan om ze van de hand te doen en nu is het weer niet goed., wat is het nu?

 4. OooLGooO

  Goede zet van VVV. Laat deze jongens zich ontwikkelen door meer te spelen. Het vertrek van de 3 routenies is ook helemaal prima. Ze hebben laten zien geen meewaarde te zijn, al vind ik dat van Swinkels idem. Deze 3 spelers zullen een aardige kostenpost op de begroting zijn. Ik ga er dan ook vanuit als bovenstaande allemaal vertrekken er echt wel meer dan alleen een middenvelder bijkomt. Guwara is ip voor Schmitz, da graca voor Schaffer en voor Hupperts een nieuwe dynamische middenvelder. Voor de 2 huurlingen mag je minimaal een nieuwe defensieve huurspeler verwachten…

 5. Depor

  Van Dijck verhuren is het beste wat ze kunnen doen. Die moet vooral speelminuten maken. Van die jongen gaan we nog veel plezier beleven.
  In denk dat indien er een aantal spelers vertrekken er ook binnen de komende weken andere spelers (huur) voor terugkomen. Aan Hupperts heb je helemaal niks. Kun je nog beter een pion op het veld zetten.

 6. Hupperts, Schäfer en Schmitz mogen van mij inderdaad weg, Roemer had ik wel wat vaker willen bekijken. Van Dijck is ook nog te licht voor de eredivisie momenteel.
  Hoe zit et eigenlijk met die S’rifi? Zien of horen we ook nooit iets van.

  1. Grad

   Als je iets leest ga ik er vanuit, dat kun je ook zien, of het moet in braille zijn, maar zover ik weet presenteert VVV de opstelling met reserves niet in braille, maar daar staat hij bijna wekelijks bij.

   1. Grad

    S’Rifi is eigenlijk (nog) geen sellectiespeler, maar traint wel mee. Heeft een contract gekregen om zich te ontwikkelen en kwaliteit te tonen in VVV-21, maar de competitie voor deze elftallen is vanwege Covid-19 voorlopig stilgelegd.

   2. Dankje voor de info. Waarom mijn vraag? Omdat hij wel geregeld op de bank zit namelijk maar eigenlijk nooit de kans krijgt om te spelen vandaar.

 7. Koelie

  Zo gauw er een club zo dom is om Schäfer, Swinkels (ja dat leest u goed) of Schmitz te willen hebben dan snel afscheid nemen. Huppertz die had nooit gehaald moeten worden. Die mag gratis met Van Dijck mee naar Roda. Wel Van Dijck terughalen zodra Roda play-offs gaat spelen. Zoals die subsidieclub dat toen ook met Begois deden.

 8. roeljenssen

  Hele goede zet en niet erbij houden voor de aantallen!

  Zeker verdedigend gezien zijn er voldoende alternatieve opties om spelers vanuit de O18 (vroeger A1) door te schuiven.

  Jongens staan nu stil ivm stilliggen competitie en kunnen zo ruiken aan niveau 1ste elftal (zoals Roemer, Van Dijk maar zeker ook Bastiaans, Janssen en Essanoussi), zonder enige druk.

  Win/Win: spelers kunnen aan niveau wennen, staf ziet ze in actie en spelers die er klaar voor zijn kunnen ervaring opdoen in de KKD.

  Zo blijf je doorselecteren met uiteindelijke doel om er weer 2/3 definitief door te laten schuiven.

  Kom er maar in met spelers als Hendriks, Lippinkhof, Jacobs of Passage 👍

  Had dit team niet ook een spelers die ergens in Engeland of Duitsland op proef is geweest? Weet iemand status hier van?

  1. roeljenssen

   Jessy Hendrikxs zit inderdaad bij Helmond Sport.

   Bij VVV O18 speelt centraal achterin Stan Hendriks samen met aanvoerder Milan Lippinkhof.
   Linksback Sil Passage opgepikt ergens in zuiden van het land en rechtsback Jacobs.

  2. Grad

   Jazeker, maar waarom nadruk op zitten. Geen oordeel vellen als je het niet zeker weet. Is (nog) geen basisspeler, maar is de laatste 4 wedstrijden steeds ingevallen

   1. roeljenssen

    Helemaal met je eens. Fantastische trap en volgens Brabants Dagblad aanwinst voor Helmond Sport, die aan een heerlijke reeks bezig zijn!

 9. chretien

  Ik veronderstel dat VVV niet alle spelers kwijt wil. Als er een rechterspits vertrekt, dan blijft de andere, tenzij VVV intussen een nog betere rechterspits kan aantrekken, etc, etc. Ben benieuwd wat er nog definitief gaat gebeuren. FORZA VVV!

Leave a Reply