The jump across the Channel: VVV goes English part 1

Het jaar 2016 is alweer begonnen en dat betekent ook dat de feestdagen weer voorbij zijn. Dat geldt ook voor de spelers van VVV-Venlo, want morgen gaan zij weer aan de slag met een trainingskamp bij West Ham United uit Oost-Londen. Ook Venlonaren.net zal vanaf dinsdag aanwezig zijn in Londen en daar bezoeken we de oefenwedstrijd die donderdag gespeeld gaat worden.

Bijzonder aan dit trainingskamp is dat deze belegd wordt in Engeland, een plaats waar VVV nog niet vaak is geweest: dit wordt de 3e keer om precies te zijn. VVV-Venlo is in het kader van het samenwerkingsverband (meer info over het samenwerkingsverband klik HIER) met West Ham United FC uitgenodigd om een trainingskamp te beleggen in Londen en daar worden de banden tussen beide clubs hopelijk hechter gesmeed. Donderdagmiddag speelt VVV-Venlo tegen het Tweede elftal met aanvulling van de selectie van West Ham United een oefenwedstrijd. Graag nemen we je de komende dagen langs deze weg mee in dit trainingskamp, maar ook terug in de tijd om te kijken hoe VVV het meer dan 50 jaar geleden ervan wist te brengen aan de overkant van het kanaal.

De technische staf is al in Londen aanwezig en wordt morgen aangevuld door de selectie, die per bus en boot de lange reis naar Oost-Londen zal afreizen. Het is natuurlijk op de allereerste plaats de bedoeling om hard te trainen en weer wedstrijdfit te worden voor de hervatting van de competitie, maar ook andere elementen van deze reis geven de jongens genoeg ervaring en leermomenten mee. Zij kunnen proeven van de Engelse sfeer rondom de grote club West Ham United, het mooie stadion Upton Park waar ze in overnachten en een kijkje nemen in de keuken die de WHUFC Family heet.

Opvallend is het feit dat de Engelse ploeg het heel goed doet en ook VVV doet het heel goed, op het eerste gezicht toeval maar het is zeker vruchtbaar voor de samenwerking dat beide clubs momenteel in de lift zitten.

Morgen zullen wij een mooie terugblik doen op de eerdere reizen van VVV in Engeland in 1951 en 1960.

2 Responses

Leave a Reply