The patch is bigger than the name on the back

Afgelopen weken was via onze Facebookpagina te zien dat een aantal vrijwilligers de O-tribune trap aan het opknappen waren. Marcel een volger van onze website vond dit een mooi gebaar richting de club. Met dit ingezonden stuk wilt hij graag een ode brengen aan deze vrijwilligers.

The patch is bigger than the name on the back……

Een quote die ooit is bedacht, om aan te duiden dat de club belangrijker is dan de individuele speler die op het veld staat.  Net zo makkelijk kan deze titel gebruikt worden om de clubliefde van sommige mensen aan te duiden, want ook voor hen is de liefde voor deze ‘patch’  groter dan veel andere zaken.

Clubliefde, hoe kun je dit tot uiting brengen? Dit kan op veel verschillende manieren. De een doet dit door elke thuiswedstrijd in de koel aanwezig te zijn om onze club te steunen, de ander volgt onze club zelfs naar uitwedstrijden.  Anderen verrichten achter de schermen allerlei werkzaamheden. Iedere supporter heeft een eigen idee van clubliefde en kan daar op zijn eigen manier invulling aan geven.

Op een gegeven moment is bij een van deze supporters het idee gaan leven om nog iets extra’s te doen. Een idee werd een uitgesproken gedachte, en niet snel daarna werden deze woorden in daden omgezet. Waar VVV in den lande bekend staat om ‘de Trap’ – die de spelers moeten overwinnen – mag een deel van onze supporters ook zo’n soortgelijke trap afdalen om in ons mooie stadion te komen.  Geteisterd door weer, wind en vele passanten, was de gedachte: “Laten we die trap eens onder handen nemen en de trap een goede make-over geven”.

Waar de meeste mensen hun vrije tijd koesteren, maakte een groepje van 6 man (vrijwilligers van de Fanclub en opgezet door de Supporterscoördinator Pascal Bruurs), de afgelopen weken tijd vrij om te helpen met het ten uitvoer brengen van hun idee. In hun vrije tijd werd er namelijk geklust in de Koel. Als echte berggeiten, werd de trap tijdens de werkzaamheden vele malen ‘bedwongen’. Met het recht- en vast-leggen van de treden, schilderen en onkruid wieden, werd de 2e trap niet alleen veiliger gemaakt, maar werd een pareltje van onze Koel weer omgetoverd tot een eye-catcher.

Zonder andere andere vrijwilligers tekort te willen doen:  hulde voor deze groep.
Mocht u de komende periode ook zelf weer eens in de Koel komen, of gebruik maakt van de trap, denk dan eens aan al die mensen die dit uit liefde voor hun club hebben gerealiseerd.

Om terug te keren naar de titel van dit artikel.  Die zin doet deze groep natuurlijk tekort. Voor deze ene keer zullen we hem dus aanpassen om aan te duiden, waar de liefde voor onze club zijn oorsprong vindt;

The patch is bigger than the name on the back and for some of us, the heart is made in the shape of that patch.

DSC_1243-2DSC_1239-2DSC_1248-2

1 Response

Leave a Reply