THY DAY

VVV-Venlo en Fanclub d’n Twellefde Man gaan morgen op deze mooie paaszondag er een speciale dag van maken namelijk de THY DAY! Beide partijen willen de held van de afgelopen weken, Lennart Thy bedanken voor zijn geweldige actie om als stamceldonateur een doodziek persoon te helpen met zijn stamcellen. Daarnaast beide partijen ze deze aangelegenheid ook gebruiken om een steuntje in de rug te zijn voor de stichting Matchis (stamceldonatie stichting).

Vele supportersverenigingen uit het hele land gaven via spandoeken te kennen achter de actie van Lennart Thy en de stichting Matchis te staan. De vorige speelronde waren deze uiteraard te zien in de diverse stadions, en werd er veel aandacht aan de actie van Lennart Thy en de spandoeken besteed.

Alle spandoeken die zijn gemaakt zullen tijdens de wedstrijd VVV-Venlo tegen FC Twente  allemaal te zien zijn in Stadion de Koel, hangend aan de Oostzijde van het veld. Daarnaast heeft de Fanclub ervoor gezorgd dat alle afgevaardigden van de supportersverenigingen van deze clubs aanwezig zullen zijn in het stadion om deze dag glans te geven aan het gezamenlijk dit goed doel ondersteunen.

Verder zullen er die dag diverse activiteiten ontplooid gaan worden waarvan de belangrijkste natuurlijk het dankjewel aan Lennart Thy. Tevens zal de stichting Matchis die dag aanwezig zijn om donoren te werven. Er gaat bij de hoofdingang ( na de tunnel linkerzijde ) een stand ingericht worden, waar men informatie kan krijgen over het donorschap, en je kunt je daar direct aanmelden voor registratie via de vier aanwezige laptops. De stichting Matchis is vooral op zoek naar mannelijke donoren tussen de 18 en 50 jaar oud.

Na de wedstrijd tegen FC Twente zal bij alle uitgangen geflyerd worden door de stichting Matchis. Het zal een mooie ansichtkaart zijn met daarop een foto van Lennart Thy, met aan de achterzijde de contact gegevens voor donorregistratie. Wij als supportersvereniging doen dan ook een oproep om deze mee te nemen en er over na te denken donor te worden. Ook kun je deze doorgeven aan iemand die misschien donor wil worden. Wij wensen iedereen veel plezier met de wedstrijd tegen FC Twente, en succes met zijn keuze, en zeggen als Fanclub d’n Twellefde Man ”  Volg Lennart www.wordstamceldonor.nl

2 Responses

 1. supportertje

  Hoop dat veel mensen gehoor gaan geven aan deze oproep. Het is hard nodig om mensen te kunnen genezen, en het is een kleine moeite met een enorm resultaat. Helaas ben ik te oud, maar er zijn er genoeg die de goede leeftijd bezitten. Dus kom op, geef je op een red misschien wel een leven, of het geluk van een heel gezin of familie.

 2. bear664

  Super dat we vandaag Thy Day hadden.
  Ook prachtig dat alle Thy-spandoeken van de Nederlandse velden naar de Koel gehaald zijn.
  Mooi dat al zoveel mensen naar aanleiding van Thy’s actie zich ook als stamceldonor opgegeven hebben; al kunnen het er nooit genoeg zijn.
  Maar al met al vind ik het na vandaag wel goed geweest.

Leave a Reply