VVV-Venlo

Tien spelers VVV-Venlo houden stand tegen FC Emmen

Na het goede resultaat tegen ADO Den Haag was het gisteren tijd voor een belangrijke uitwedstrijd tegen FC Emmen. De ploeg uit Emmen maakte tot dusver een betere indruk dan vooraf verwacht werd al wisten ze dit niet altijd om te zetten in punten. Het was aan VVV de taak om in deze wedstrijd zo goed mogelijk voor de dag te komen en de goede lijn door te zetten. Dit zijn de wedstrijden waar je de punten moet pakken!

De basisopstelling zag er hetzelfde uit als de afgelopen week. Steijn besloot de wedstrijd te starten met de volgende 11 namen:

De Venlonaren begonnen redelijk aan de wedstrijd. Na een klein kwartier wisten we het net al te vinden en kwamen we op een vroege voorsprong. Seuntjens gaf een uitstekende cross pass op Rutten en deze slingerde de bal voor de goal. Hij ging voorbij aan iedereen maar ‘The Seun of God’ wist de bal met een sprint toch nog te bereiken. Hij slingerde de bal voor en Mlapa kopte hem in de goal. Dit is zijn tweede doelpunt en hij zat er lekker in. Een mooiere start in een uitwedstrijd zou je je eigenlijk niet voor kunnen voorstellen. Toch blijven wij VVV en moeten we met beide voeten op de grond blijven staan. Nog geen minuut later maakt Janssen een onbesuisde overtreding op Bannink. Het was niet met opzet, Janssen ging voor de bal en zag de speler niet. Desondanks was het geen slimme actie van onze linksback. De VAR greep in en uiteindelijk besloot de scheids Janssen van het veld te sturen na het zien van de beelden. Een discutabel moment in de wedstrijd. Ondanks het feit dat Roel geen kwaad in de zin had is het een oliedomme overtreding. Dit is niet de eerste keer dat hij een onbesuisde actie maakt die de wedstrijd doet kantelen. Eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Ajax veroorzaakte hij ook een penalty. Toch een punt van aandacht als je het mij vraagt. Het was totaal onnodig.

Na de rode kaart ging VVV vol op de verdediging. Joosten was het kind van de rekening. In zijn plaats kwam verdediger Kum. De Venlonaren deden er alles aan om de voorsprong te behouden, wat begrijpelijk is natuurlijk. Maar voor het amusement was het een echte killer. De wedstrijd was niet om aan te zien en al helemaal het spel van VVV niet. Ze wisten geen bal meer in de ploeg te houden en aanvallen lukte al helemaal niet meer. Emmen kwam er af en toe gevaarlijk uit maar wist ook geen echte kansen te creëren. Net voor rust werd het wel nog gevaarlijk met een bal op de lat.

De tweede helft moest het anders. Helaas opende de Venlonaren deze helft zeer slecht. Kum maakte een schandalige overtreding en had zomaar ook het veld kunnen verlaten als de VAR streng geweest was. Alsof dit nog niet erg genoeg was wist Emmen in de 52ste minuut ook nog te scoren. Gelukkig was het buitenspel en kwamen we goed weg. VVV wist niets meer te creëren en kon alleen maar tegenhouden. Steijn besloot in de 59ste minuut doelpuntenmaker Penny naar de kant te halen. In zijn plaats kwam Van Ooijen. Ondanks deze verdedigende wissel was het in de 64ste minuut dan toch raak. Gronsveld schoot de bal naast Unnerstall. Nu was de stand gelijk en moesten we hopen dat we dat ene punt nog wisten te behouden. 2 minuten laten was Unnerstall de redende engel net als in de 74ste minuut met 2 prachtige reddingen. De Venlonaren hielden vol en wisten een punt over de streep te trekken.

Veel meer valt er dan ook niet over de wedstrijd te zeggen. Het was de slechtste wedstrijd van het seizoen en af en toe zelfs pijnlijk om te aanschouwen. Natuurlijk heeft dit veel te maken met de rode kaart, maar toch. Ondanks het feit dat je met een man minder moet spelen zou je nog wel iets kunnen creëren. Helaas zat het er vandaag niet in. Het wisselbeleid van Steijn roept bij mij ook vraagtekens op. Opoku en Mlapa hielden geen bal vast en droegen verdedigend niet veel bij. Hiervoor had hij ook andere keuzes kunnen maken.  Toen Grot het veld op kwam was hij meteen gevaarlijk. De 3 minuten waren voor hem echter te kort.

Al met al was het een wedstrijd om snel te vergeten!

 

Excelsior – VVV-Venlo 1-1 ( 0-1 )

Doelpunten: 15. Mlapa 0-1, 65. Gronsveld 1-1.

Scheidsrechter: Dieperink.

Gele kaarten: Gronsveld, Jansen, Ben Moussa (FC Emmen), Rutten, Post (VVV-Venlo).

Rode kaart: 19. Roel Janssen (VVV-Venlo).

Toeschouwers: 8.300.

 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen, Seuntjens, Post, Susic ( 90. Grot), Opoku, Mlapa ( 59. Van Ooijen), Joosten ( 21. Kum).

38 Responses

 1. De Realist

  Blij met een punt, maar bedroevend wat VVV liet zien. Ok ze spelen met 10 man, maar om dan alleen maar de bal tegen te houden is wel heel armoedig. Grot liet in zijn invalbeurt van dik 3 minuten meer zien dan Opoku en Mlapa in de hele wedstrijd. (op de goal van Kenny na dan) Grot had hij veel eerder moeten brengen. Heel snel vergeten deze draak van een wedstrijd…..

 2. Weer eens een domme actie van Janssen (net als tegen Ajax). Blijf het een matige verdediger vinden die ook opbouwend erg zwak is. Hij had niet de intentie om hem te raken maar als je op deze wijze richting bal gaat met die snelheid en uitgestoken been dan riskeer je een kaart. Onnodig. Mlapa wederom (zoals tot nu toe bijna elke wedstrijd) totaal onzichtbaar en kan voorin geen enkele bal fatsoenlijk bij zich houden of er een goed vervolg aan geven. Niet echt een spits waar tegenstanders bang van worden of moeite mee hebben. Opoku was daarentegen nog vele malen erger want die sjokte met een instelling van 0,0 over het veld. Als je dan ook nog elke bal hoog richting tegenstander rost ipv tegen een matig emmen gewoon te voetballen en te hopen dat je het 70 minuten lang gaat redden met alleen maar tegenhouden dan zijn 2 onnodige verliespunten meer dan terecht.

 3. chretien

  Ja, draak van een wedstrijd van onze kant. Ik begrijp er niks van. Roel verdiende zeker een rode kaart, hoewel hij max 1 wedstrijd schorsing krijgt. Begrijp ook niet dat coach niet ingreep. Opoku, waar was je? Mlapa heeft nu toch wel laten zien dat hij niet kan voetballen. Ik heb me laten vertellen dat er morgenvroeg een straftraining is… voor de technische verantwoordelijken…

 4. RuiverCity

  Twee punten verspeeld door een domme actie van Roel Janssen en door het wisselbeleid van Steijn.
  Na de rode kaart had hij Mlapa er uit MOETEN halen. Heb je niks aan op de counter. Joosten en Grot voorin was veel gevaarlijker geweest met hun snelheid. De backs van Emmen durfden nu constant op te komen omdat ze niks vreesden van Mlapa en Opoku. De goal kwam ook van de rechtsback.
  Verder dramatisch gecombineerd…of eigenlijk helemaal niet…..

 5. jason

  Ik was bang dat ik hier alleen maar reacties zou lezen over de zwakke scheids etc maar gelukkig is dit niet zo. Opoku laten staan als je met 10 man verder moet is spelen met 9 man. Het lijkt alsof hij op de draf en …. draf baan is in landgraaf. Niemand waar dan ook op welk niveau dan ook zou zijn snelste voorhoede speler van het veld halen en met slakken in de voorhoede verder gaan. Wij wel. Helaas.

  Lang leve De Koel

 6. LJ

  Pppfff wat een kutwedstrijd. Mag je nog blij zijn met een punt. En dat je niet met 11-9 kwam te staan. Kum had ook rood moeten hebben. Tijd voor een andere linksback. Borgman erin svp.

 7. Koelie

  Zoals altijd na een teleurstellende wedstrijd kunnen de spelers en trainers volgens de reacties hier er weer geen reet van. Ja het was allemaal maar tegenhouden na de rode kaart en ja Opoku had ik eerder ook gewisseld voor Grot. Om nu te roepen dat Mlapa een miskoop is en trainer niks van begrijpt dan moet je nog maar ff wat pilletjes nemen. Dit precies de tactiek die wel al 2 jaar spelen en waarom we nu 5e staan. Ik zou als VVV sowieso in begroep gaan tegen elke schorsing van Janssen, want dit was een onbesuisde overtreding en dat is maximaal geel. Ernstig gemeen spel was het zeker niet of wangedrag.

  1. Niemand die zegt dat Steijn er nu opeens niets van kan maar dit waren geen verstandige keuzes vandaag, dat mag toch gezegd worden, dus vanwaar dan die pilletjes….? En neem me niet kwalijk maar als jij Mlapa tot nu toe een geweldige balvaste, gevaarlijke of technisch goede spits vind dan adviseer ik je waarschijnlijk toch die pilletjes eens te proberen.

   1. Koelie

    Scoorde weer en ja als hij de ballen niet krijgt omdat er geen pass goed wordt gegeven. Dus ga die pilletjes maar vast bestellen.

  2. chretien

   Steijn is een prima trainer, daar twijfelt niemand aan. Zelfs Steijn zal nu anders denken over zijn wisselbeleid gisteren.
   Het was een groot drama gisteravond. Jansen had pech met zijn rooie kaart, wellicht wordt hij vrijgesproken, omdat men vindt dat het een gele kaart had moeten zijn en daar gaat de VAR niet over. Ik denk echter dat de KNVB de VAR niet zal laten vallen. Dan hoogstens 1 wedstrijd schorsing.

   1. RuiverCity

    Helemaal met je eens Chretien. Steijn blundert gisteravond echt.. Speelt al langer in mijn ogen. Verder een goede trainer om van 19 spelers een hechte groep te maken. Maar zijn wisselbeleid kan ik nog steeds niet volgen…….

   2. LJ

    Ben ik niet met je eens. Vorige week wisselde Steijn prima. Opoku voor Mlapa in de spits en Grot erbij.

   3. RuiverCity

    Ik doelde op het feit dat die wissels/omzetting tegen Ado véél te laat gebeurde.

 8. Tommie

  Jammer idd dat VVV niet uit de schulp kwam na die rode kaart van Janssen. Vond het ook wel een rare beslissing van de VAR en uiterst zwaar bestraft met rood. Geel was op zijn plaats. Maar ja de ene keer werkt de VAR in je voordeel de andere keer in je nadeel. Volgende keer beter en laat die Grot vanaf de eerste minuut spelen!!!

 9. Venleau

  Tja, wat moet ik er van zeggen. Rood was in mijn ogen terecht, was gewoon onbesuisd en als je op die hoogte zo met je been inkomt weet je dat je een risico loopt om volop je tegenstander te raken ook al ga je voor de bal. Als een speler van Emmen deze overtreding had gemaakt hadden we het ook rood gevonden. Soms zit de VAR mee, som tegen tegen zoals in dit geval, maar wel terecht. Kan gebeuren en zal vast niet de laatste keer zijn dit seizoen.

  De wissel daarna snap ik alleen niks van. Haal je een van je snelste spelers eruit en laat je een Mlapa staan. Ja, hij had daarvoor gescoord maar verder heb je weinig aan hem als je niet meer met vleugelspelers speelt. Hij houdt ondanks zijn postuur amper een bal bij zich en heeft te weinig snelheid om te counteren. Dan heb je toch meer aan Joosten en Grot. In mijn ogen had je Kum erin moeten brengen voor Mlapa en even later Grot voor Opoku. Want die Opoku heeft gister geen meter te veel gelopen. Sjonge jonge, en dat nota bene met een man minder. Had een voorbeeld moeten nemen aan de Seun.

  Maar goed, ik ben gelukkig geen trainer en ben verder zeer tevreden over Maurice en zijn manschappen. Zo’n wedstrijden heb je er soms tussen zitten en blij met het behaalde punt gezien de wedstrijd(verloop).

  Hup VVV!

 10. chretien

  Wedstrijd goed weergegeven, ik ben er blij mee. We moeten het vooral niet beter afschilderen dan het was. Nu, een dag later terugkijkend, concludeer ik dat we blij mogen zijn met dan ene punt. Jansen, jammer van die totaal onnodige rooie kaart, temeer omdat het de hele wedstrijd liet kantelen. Een opmerking nog, vergeten de Seun man of the match te noemen. Hij speelde een berepartij. Ook Unnerstall speelde goed, maar van hem verwachten we niet anders.

 11. Goodie

  Blij dat we nog een punt over hebben gehouden aan deze wedstrijd. De rode kaart vind ik niet terecht. Janssen had niet de intentie om de man te spelen (wist hij überhaupt dat die daar was?). Zoals hij de bal probeert te raken is er altijd een punt waar je je been volledig strekt, maar nu stond er een speler van Emmen tussen. De overtreding van Kum daarentegen vond ik wel rood.

  Jammer van het verdedigen 70 minuten lang, maar dit was begrijpelijk. De wissels begreep ik ook niet goed. Grot had ik liever eerder gezien met zijn snelheid. Snelheid was het enige wapen om nog te kunnen scoren. Met 2 sterke balvasten aanvallers maak je niks klaar tegen 4 Emmen verdedigers.

  Al met al tevreden met een punt en de strijdkracht van de mannen, op naar de Kuip met daartussen nog een bekerpotje.

 12. Zeker wete

  Wat un dom gelul hier weer. Een slechte wedstrijd en er worden weer daders gezocht om aan de schandpaal te nagelen. Wees trots op deze ploeg!!
  Rode kaart voor Roel was heeeel ongelukkig. Je ziet heel goed dat hij naar de bal kijkt en gewoon de bal wil spelen. Hij raakt de speler van Emmen niet eens hard maar dat het net die vervelende plek is waardoor hij het uitschreeuwt van de pijn dat maakt de actie vel erger dan hij is. Volgens de regels is het rood maar een scheids die in de geest van de wedstrijd fluit kan ook geel geven.

  1. mats

   Volgens de regels is het rood zeg je. Dus wat probeer je nu goed te praten. Het was een hele domme actie van Janssen. Als er zo’n bal gepeeld wordt dan weet je ook dat er een tegenstander in de buurt is. En dan weet je dat je de bal niet zo aan kan nemen met een hoog gestrekt been. Als je dat niet weet dan moet je je afvragen of je wel goed genoeg bent.
   Maar waarom zou je ook die bal zo aannemen? Het staat 0-1 en die tegenstander moet eerst zelf die bal maar eens fatsoendelijk zien aan te nemen. Áls dat al lukt kun je nog -tig manieren bedenken die bal af te pakken of te verdedigen.
   Ik zeg niet dat het rood moet zijn. Wel dat het echt megadom is van Janssen. En getuigd niet van veel klasse zo te spelen. Hij moet zich kapotschamen het team zo te benadelen

   Ja en dan mag je best trots zijn op hoe sommige spelers er nog alles aan doen om punten te behouden. Ik noem een Unnerstal, Seuntjens, Post en Röseler…

   Dat Opoku er vervolgens nog 70 minuten bij staat te kijken alof hij thee aan het drinken is met zijn oma is een aanfluiting eersteklas. Dat hij niet gewisseld werd een zoveelste megamissr van Steijn. En dat mag gezegd worden. Ondanks dat jij denkt de enige te zijn die hier wat mag zeggen.

   Verder Forza VVV!

  2. pavisto67

   Als de verslaggever van Foxsports het bij het juiste eind heeft dan mocht de VAR in dit geval alleen maar ingrijpen met rood, en niet met geel. Dat is de pech geweest van Roel. Wellicht was hij met geel weggekomen als de scheids het zelf het beoordeelt. Nu geven de regels kennelijk aan dat als de VAR ingrijpt, dit alleen om rood te geven mocht zijn. En eerlijk is eerlijk, geen kaart of rood voor deze actie, dan begrijp ik wel dat hij rood kreeg.

   1. marcel

    @pavisto, het klopt helemaal wat je zegt (zo zijn namelijk de regels omtrent de VAR). behalve als je bij PSV speelt, dan krijg je bij ingrijpen van de VAR gewoon geel (zie vorige week Hendrikx).

    Voor de rest niet bedoeld, niet al te slim, maar je kan hem geven. Vervolgens heeft VVV geknok voor wat het waard was, en kun je je afvragen wat slimmer was geweest. een sterke balvaste spits, of snelle mensen voorin. Maar uiteindelijk een punt over de streep getrokken puur op mentaliteit.

   2. Goodie

    Volgens mij mag de VAR de scheidsrechter alleen attenderen voor een overtreding waar hij wellicht rood had moeten geven. Maar de scheidsrechter mag zelf na het zien van de beelden beoordelen met welke kaart hij de overtreding bestraft.

 13. Nard

  Wat ’n slechte wedstrijd van ons VVVke! Maar ben blij dat we één punt weten te scoren. Die charge van Roel is natuurlijk gewoon héél dom, hij zal toch eens wat extra moeten oefenen samen met Luuk Nilis!! Ik kan er niet bij dat hij alleen maar naar de bal kijkt!!! Er lopen ook nog spelers rond op ’t veld…… Enfin, zijn criticasters krijgen eindelijk “gelijk”, hij staat er naast de volgende wedstrijd. Zo snel gaat dat: zo ben je Man of the Match en zo lig je eruit. Ik hoop dat Borgman ’n kans krijgt en zich bewijst. Dan hoeven we dat gezeur over Roel Janssen hier ook niet meer te lezen……hahahaha
  HUP HUP HUP VVV en stunten bij AZ

 14. supportertje

  We kunnen er lang en breed over praten, blijft gewoon een wedstrijd waar we ons voordeel mee hadden kunnen doen. Helaas is dit niet gelukt, dus door naar de volgende. Voor Feijenoord proberen het net zo moeilijk te maken als tegen Den Haag en Emmen. Blijf het een goede prestatie vinden om gedurende 70 minuten met 10 man een punt weg te slepen.

 15. Godfried

  ik vond vvv tot de rode kaart erg sterk spelen. waren oppermachtig en voetbalde met een uitzakkende seuntjens en susic goed van achteruit.

  rode kaart was erg zwaar gestraft. roel kijkt naar de bal en wil deze onderscheppen. zijn tegenstander staat echter aan de grond genageld. hij raakt hem op een zeer ongelukkige plek. washet zijn been geweest had hij slechts geel gekregen. daar ben ik van overtuigd.

  met 10 man goed stand gehouden. maar ondermaats in bal bezit.

 16. De Koel

  Grootste manco’s van dit team: passzuiverheid is ver onder de maat, net als het scorend vermogen. Wat dat betreft is het een wonder dat we 6e staan. Ik hoop dat de ploeg toch eens wat beter gaat voetballen.

 17. twiggy11

  Jammer dat her bij1-1is gebleven er had meer in gezeten volgens mij Stein moet eens die nieuwe spelers laten voetballen hij houd veel te lang vast aan de spelers waar hij kampioen mee is geworden.
  Jansen weer zoeen domme actie en opoku totaal onzichtbaar terwijl dat we grot met zijn snelheid veel gevaarlijker is.
  Er wordt steeds gezegd de selectie is sterker dan vorig seizoen nou als dat zo is laat dan de nieuwe spelers voetballen.
  Vooral voorin komt te weinig uit tegen az dan maar met Joosten Grot en samuelsen .

 18. Goodie

  Even een kritische vraag:
  Een autokaart voor een uitwedstrijd kost 16 euro (incl 1 euro administratiekosten), clubs mogen max 9 euro vragen voor bezoekers, waar zit dat verschil van 5 euro dan in?

   1. Goodie

    Je hebt gelijk inderdaad. De max prijs is 15 euro. Het voornemen is om dit te verlagen tot 9. Er zijn clubs die deze prijs al hanteren (oa Heracles, Heerenveen en Groningen).

Leave a Reply