Timber en Berden naar VVV

Nadat bekend werd dat een hele rits spelers gaat vertrekken uit de Koel is er nu ook positief nieuws. VVV-Venlo heeft Delano Timber en Martijn Berden overgenomen. Beide spelers zullen komend seizoen in de Koel actief zijn.

Martijn Berden speelt al sinds de winterstop voor VVV en had een verplichte optie in de huurovereenkomst staan. De Venlonaren zouden de speler overnemen zodra hij twaalf wedstrijden speelde. Inmiddels is het al een tijdje geleden dat hij zijn twaalfde wedstrijd heeft gespeeld, maar het is toch pas onlangs door VVV naar buiten gebracht. Tot nu toe kwam hij tot twee doelpunten en twee assist in twaalf wedstrijden. Berden staat nu voor twee seizoenen onder contract.

Dylan Timber is wel een onbekende speler voor ons, maar heeft wel een bekende naam. Hij is namelijk de oudere broer van Feyenoord speler Quinten en Ajacied Jurrien. De één voudig international van Curacao komt over van Jong FC Utrecht en tekent voor maar liefst drie seizoenen in de Koel. Tot nu toe speelde de 23-jarige verdediger pas 18 duels in de KKD. Hij is pas twee jaar actief in het betaald voetbal, hiervoor speelde hij bij de amateurs van Sparta Nijkerk.

14 Responses

  1. chretien

   Blijkbaar ziet Willem veel meer potentie in deze jongen dan FC Utrecht ziet.
   Ook blij te zien dat onze mensen niet stil zitten, maar vooruit kijken.
   FORZA VVV!

 1. De Realist

  Welkom Timber en wellicht de Boer ! Ook mooi dat Berden zijn contract verlengd wordt. Wel apart…..er dreigt een “volksopstand” te komen onder de VVV supporters en net op dat moment komt VVV weer met zo’n berichten om de gemoederen weer een beetje te sussen. Die Marco is toch echt wel een gehaaide vent met gevoel voor timing…..

  We blijven positief en de nacompetitie gaan we halen en daarin kan alles gebeuren. Come on Venlo !

 2. Ievel Knevel, je bent wel weer erg negatief vind ik.
  Ik denk dat Willem Janssen en Rick Kruys erg geschrokken zijn van het verval van het elftal dit seizoen.
  Dus er wordt flink doorgeselecteerd.
  Ik neem aan en ga er van uit dat zij met hun Utrecht- verleden weten wat ze in huis halen met Timber.
  Het centrale duo van nu brengt wel erg weinig voetbal in het elftal en is bovendien traag. Dus ik hoop dat Timber daar een positieve bijdrage aan kan leveren.
  En van Berden weet ik niet zo goed wat ik moet denken…
  Speelde een goede 2e helft tegen Almere,
  maar speelt ook geregeld ondermaats.
  Ik zie het als een soort ongeslepen diamant, tenminste dat hoop ik…🙏

  1. Ievel Knievel

   Ze noemen me dan ook wel negatievel knievel 😉

   Maar even serieus. Mag ik zo mijn bedenkingen hebben over deze aankopen? Berden is trouwens geen aankoop, want doordat hij een x-aantal wedstrijden gespeeld heeft waren we verplicht hem over te nemen. Ik vind Berden namelijk nog niet helemaal uit de verf komen. De “nieuwe” basis-11 met Berden is niet sterker dan het VVV uit december 2022. Eerder zwakker. Als we Braken hebben moeten laten gaan vanwege de verplichting Berden over te nemen, dan zou ik dat eeuwig zonde vinden.

   Ligt het aan Braken dat zijn vorm na terugkomst na blessure minder is? Of ligt dit aan tactische keuzes? En mindere spelers om hem heen?

   En de verdere aankopen die Kruys en Janssen gehaald hebben in de winterstop vallen gewoon tegen. Dus ik heb wel enige twijfel over het niveau van spelers die momenteel aangetrokken worden. Waarschijnlijk ook door ernstige financiële beperkingen bij VVV.

   Noem het eerder kat uit de boom kijken dan per sé super negatief zijn, maar ik heb wel twijfels ja.

   Ik vind dit geen aankopen voor een club die na degradatie de ambitie heeft uitgesproken volgend seizoen een top 5-KKD club te zijn (interpretatie Ievel: om promotie spelen namelijk). Dat was een heel duidelijk uitgesproken ambitie, waar men tussen de regels door steeds meer van afwijkt. Als je in 2021 de financiële situatie 3 jaar verder zo niet kan overzien dat er nu acute financiële problemen zijn achter de schermen, dan gaat er toch echt iets gruwelijk mis (ook qua financiële reserves en dergelijke). Dan geef je gewoon structureel te veel uit.

 3. RuiverCity

  Nou, wat een versterkingen worden er weer gehaald. Timber puur op zijn naam, want 9 wedstrijden bij de nummer laatst van de KKD is niet echt overtuigend. Berden heeft ook nog vrij weinig laten zien.

  Ervaren speler als Braken laten ze gaan, terwijl hij zelf wilde blijven. Wat een beleid daar op d’n berg. De club glijdt meer en meer af…

  1. Noordsupporter

   Van mij had Braken ook mogen blijven. Maar van de andere kant: Heeft inclusief zijn blessure na de winter weinig meer laten zien. Dan snap ik een bepaalde twijfel bij VVV toch ook wel.

 4. FC VVV03

  Gewoon Kaj Tejan transfervrij oppikken bij Top Oss. Prima spits. Hield hier in de Koel ook onze verdediging bezig de hele tijd. Als je Timber en de Boer haalt kan zo’n jongen ook geen kwaad.

Leave a Reply