VVV-Venlo

Tino-Sven Susic tekent tot medio 2019 bij VVV-Venlo

De tweede aanwinst van vandaag is Tino-Sven Susic. De middenvelder uit Bosnië komt transfervrij over van het Belgische Royal Antwerp en tekent een contract tot medio 2019 met een optie voor nog een seizoen. Dat werd vandaag duidelijk op de fanavond van VVV-Venlo.

Tino-Sven Susic is geboren in Sarajevo en heeft de Bosnische en Belgische nationaliteit. In de jeugd kwam hij uit voor Standard Luik, CS Vice en KRC Genk. Daarna kwam hij in het professionele voetbal uit voor Hajduk Split, Macabi Tel Aviv, KRC Genk en Royal Antwerp. Nu vertrekt hij transfervrij uit België en zal hij voor VVV-Venlo gaan spelen. Tot dusver speelde hij 169 wedstrijden in het betaalde voetbal waarin hij 28 keer doeltrof en 24 assists gaf.

Naast clubvoetbal is de aanvallende middenvelder ook actief voor zijn nationale ploeg. Hij komt uit voor Bosnië-Herzevogina en heeft inmiddels 9 interlands gespeeld voor zijn land. Hij speelde ook twee wedstrijden op het WK 2014 in Brazilië. Hij heeft dus ook best wel wat internationale ervaring. Dat kan van pas komen in het komende seizoen, want het kan nog wel eens spannend worden en de concurrentie is gewoon goed.

Stan Valckx zegt het volgende over deze speler: “Tino is een linksbenige aanvallende middenvelder. Echt een aanwinst. Hij is creatief, heeft een goed schot en pakt regelmatig zijn doelpuntjes mee”

Twee aanwinsten op een dag, net als de vorige keer met Kum en Mlapa. Het moet niet gekker worden, maar deze aanwinsten waren echt nodig. Of er ingespeeld wordt op een mogelijk vertrek van andere spelers, kunnen we niet zeggen. Maar het zijn zeker goede zaken dat de club meer spelers heeft gehaald. Positieve geluiden vanuit Stadion de Koel.

8 Responses

 1. idderzienmeining

  Deze hadden we allemaal denk ik niet zien aankomen ?

  Zijn CV is voor VVV begrippen prima en als ik zijn statistieken zie dan zijn die best imponerend …

  Een linksbenige middenvelder (éxtra indien Leemans blijft) is altijd goed in een selectie.
  Spelers uit dit soort landen hebben ook meestal een goede mentaliteit en zijn bereid de mouwen op te stropen.

  Ik ben positief verrast en benieuwd naar deze aanwinst !

  FORZA VENLO

 2. roermond

  Na dat schitterende en geweldige afscheid van zijn fans in Venlo, zal hij echt niet terugkomen naar onze club…ik snap het nog steeds niet hoezo hij door de achterdeur is weggegaan….?

 3. robvvv

  Grappig. Plotseling een paar nieuwe aanwinsten…in het nieuwe shirt dat nog niet officieel is … Of heb ik iets gemist hiervoor mijn vakantie adres in Spanje ?

Leave a Reply