VVV-Venlo

Tobias Pachonik tekent tot medio 2022 bij VVV-Venlo

Tobias Pachonik is de nieuwste aanwinst van VVV-Venlo. Dat maakt de club vandaag bekend op haar website.

Tobias Pachonik is een Venlonaar! De 24-jarige Duitse verdediger tekende vandaag een contract dat hem voor 3 jaar aan onze club verbindt. Hij komt over van Carpi FC 1909, dat afgelopen seizoen uitkwam in de Italiaanse Serie B. Pachonik werd afgelopen seizoen nog uitgeroepen tot beste rechtsback van deze league.

De stevige verdediger, die bij voorkeur rechtsback speelt, maakte zijn profdebuut bij 1. FC Nurnberg. Via Stuttgarter Kickers en Schalke ’04 kwam hij in 2017 bij Carpi FC 1909 terecht, waar hij de afgelopen seizoenen een vaste waarde was.

Pachonik is verheugd dat de overgang eindelijk officieel is: “De club en ik waren al snel tot overeenstemming gekomen, maar er moesten nog wat andere zaken afgehandeld worden. Dat is gelukkig allemaal geregeld en vanaf nu kan ik me volledig richten op mijn nieuwe team. Ik kijk er naar uit om in de eredivisie mijn kwaliteiten te laten zien!”

Onze technisch manager Stan Valckx had vanaf begin het volste vertrouwen: “Sommige zaken gaan snel, andere duren wat langer. Maar ik heb me geen moment zorgen gemaakt over de komst van Pachonik. Met deze ervaren rechtsback is onze verdediging compleet”.

18 Responses

 1. Godfried

  en nu doorpakken vvv. een fijn muntensysteem invoeren in de Koel en harde broodjes braadworst verkopen. bij de eerste wedstrijd voor 200 euro munten inslaan en een heel seizoen bier en worst op de tribune. o ja. een een raptap aanschaffen 😉

  1. Venleau

   Hadden ze sowieso al veel eerder moeten doen. Ik ga speciaal naar wedstrijdjes van Borussia MG voor de broodjes worst. Heerlijk. Met mij vele anderen, en de Duitsers die steeds meer in de Koel komen al helemaal. Ik zeg doen!

 2. YowVVV

  Jawohl! Super! Daar komt niemand langs.
  Goed werk! Nog een zo’n versterking deze week en de seizoenkaart verkoop moet toch wel een boost krijgen. Kom naar de koel, mannschaft! Strijders!

 3. Louis van Gaal

  Zo, met Pachonik, Röseler, Schaefer, Scheiman een prima verdediging. Met goede mannen op de bank: Dekker, Kum en Janssen. En dan zal het nog een strijd worden tussen Kum en Schaefer voor het centrum. Dan andere 3 lijken me een zekerheidje… en dan hebben we de jeugdspelers nog achter de hand…. zoals Valckx zegt de verdediging is compleet !!

 4. idderzienmeining

  Het lijkt erop dat VVV met deze speler opnieuw een échte versterking heeft binnen gehaald.

  Dat we inmiddels een Duitse enclave hebben is voor mij geen probleem, want in de regel zijn dit jongens die hard werken, fysiek in orde zijn en wíllen.

  Opvallend vind ik wél dat klaarblijkelijk (je ziet en leest het ook bij andere clubs) Duitse spelers beter te betalen zijn dan Nederlanders …

  Wat mooi om te zien is, is dat VVV de volgende stap maakt !
  Eerste seizoen Eredivisie was de selectie goed maar te smal. Vorig seizoen is de selectie in de breedte versterkt. En dit seizoen legt VVV spelers waar mogelijk langdurig vast (Neudecker en nu Pachonik).

  Tot slot: respect voor Word

 5. LJ

  VVV heeft Tobias Pachonik (24) voor drie jaar vastgelegd. De Koelclub maakte dat donderdagavond officieel.
  De Duitse rechtsback werd een kleine maand geleden al gekeurd, zoals De Limburger toen al meldde, maar een financieel geschil met zijn voormalige club Carpi zorgde voor veel vertraging. VVV hoopt na Pachonik snel de volgende speler te presenteren: Haji Wright.

  Pachonik stond eigenlijk tot de zomer van 2020 onder contract bij het Italiaanse Carpi dat afgelopen seizoen degradeerde naar de Serie C. Door die degradatie kon Pachonik vertrekken, maar moesten club en speler er wel nog financieel uit zien te komen.

  Beoogd opvolger
  Pachonik stond al met rugnummer 2 op de lijst voor de oefenwedstrijd tegen MVC’19, maar zijn naam moest op het laatste moment geschrapt worden, omdat Carpi nog steeds dwarszat. Nu is de Duitser dan eindelijk van VVV. Pachonik is de beoogde opvolger van Moreno Rutten die op zijn beurt naar Italië vertrok om in de serie B voor Crotone te gaan spelen. Waar Pachonik het rugnummer 2 krijgt ligt rugnummer 7 klaar voor Haji Wright, een lange centrumspits die ook aan de buitenkant kan spelen. Naar verluidt wordt Wright gehuurd van Schalke’04 waar hij tot medio 2020 onder contract staat.

  Nog een aanvaller
  VVV hoopt naast Wright nog een aanvaller te contracteren. Met Pachonik, Wright en de komst van een nog onbekende aanvaller is VVV zo goed als klaar op de transfermarkt. Het enige wat verder nog moet gebeuren is de verkoop van Tino-Sven Susic. De balvaardige middenvelder speelde al geen oefenwedstrijden meer mee, maar is inmiddels ook niet meer aanwezig bij de trainingen. Hij houdt zijn conditie op peil met zijn personal trainer in afwachting op een nieuwe club.

  Voor Susic heeft VVV al langere tijd een vervanger in huis gehaald: middenvelder Richard Neudecker. VVV speelt zaterdag in het Duitse Gifhorn een oefenwedstrijd tegen Vfl Wolfsburg, de nummer zes van Duitsland. Daarna volgen er nog oefenduels tegen SV Straelen, FC Eindhoven en Panathinaikos voordat de competitie op 3 augustus begint met een thuisduel tegen RKC.

  1. Godfried

   toch wel verassend dat neudecker de opvolger is van susic. naar mijn idee kom je dan een middenvelder te kort (seuntjes) tenzij wright of soriano ook op de nummer 10 positie kunnen spelen? al bedenk ik me net dat Opoku natuurlijk eigenlijk de nummer 10 is.. na ja. we gaan het zien. heb vertrouwen in komend seizoen!

   1. Hup VVV!

    Top dat dit eindelijk is rond gekomen! Ben benieuwd naar deze speler.

    Voor de 3 posities op het middenveld heb je dan : Post, Neudecker, Linthorst, van Ooijen en Opoku.

    wellicht dat er op het einde van de transfermarkt nog een “buitenkansje” is voor het middenveld

   2. Godfried

    O ja, natuurlijk. Van Ooijen ook nog. Sta duidelijk al op standje ‘vakantie’.

 6. chretien

  Goed te lezen dat VVV ruim voor start van de competitie de selectie zo goed als rond heeft. Susic: Hoe langer het duurt, hoe minder hij waard wordt? Dat kan de taktiek zijn van speler en manager.

 7. De Koel

  En dus geen huurconstructie. Hij moet wel nog een vergunning krijgen om hier te mogen spelen, maar aangezien hij in USA U23 speelt zal dat geen probleem zijn.

Leave a Reply