Toch weer samenwerking jeugd Roda, Fortuna, MVV en VVV

De technische leiding van de vier Limburgse voetbalclubs wil toch weer gaan samenwerken bij het opleiden van de jeugd.

Met dit signaal vanaf het trainingsveld willen de coaches de clubleiding van Fortuna, MVV, VVV en Roda meekrijgen in de ambitieuze plannen.

Samenwerking tussen de vier Limburgse clubs is zeer omstreden. De gezamenlijke opleiding onder de vlag van de DSM Voetbalacademie sneuvelde in 2009. Ondanks zware druk van de KNVB, slaagden MVV, Fortuna en Roda er niet in om een gezamenlijke regionale jeugdopleidingte vormen. Daardoor is Limburg de enige regio waar nog niet wordt samengewerkt op jeugdgebied.

Kwaliteit
Volgens de trainers gaat het gebrek aan samenwerking ten koste van de kwaliteit van de jeugdopleiding. MVV-trainer Tiny Ruijs, Fortuna-coach Wil Boessen, VVV-trainer René Trost  en technisch manager Leon Vlemmings van Roda JC hebben de koppen bij elkaar gestoken. Samen met onder meer Topsport Limburg en Eric van der Luer zijn er nieuwe plannen gemaakt om intensief samen te werken op opleidingsgebied. De spelers zouden wel bij hun eigen club wedstrijden blijven spelen.

“Overal in Nederland wordt al samengewerkt, alleen in Limburg wordt het nog steeds niet gedaan. Ik vind dat ongelooflijk,” aldus MVV-trainer Tiny Ruijs. In het nieuwe topsportplan moet meer aandacht zijn voor kennisdeling, betere studiebegeleiding en bijvoorbeeld krachttraining. Ruijs: “We willen de jonge voetballer een betere topsportopleiding geven.”

Coaches 
Drie van de vier coaches werkten bij verschillende Limburgse BVO’s, waardoor het clubsentiment minder groot is. Zo trainde Tini Ruijs zowel Fortuna, Roda als MVV. Wil Boessen werkte bij VVV en Fortuna. Rene Trost voetbalde bij Roda en VVV en trainde eerder ook MVV, voordat hij dit seizoen naar Venlo verhuisde als hoofdcoach.

Bron: L1.nl

3 Responses

  1. socrates

    Blijkbaar is Zuid- L1 vergeten dat VVV al enkele jaren met Helmond Sport samenwerkt. Venlo ligt natuurlijk ook erg ver van Maastricht. Ik zou zeggen krijg lekker het heen en weer daar in Zuid Limburg en vecht elkaar nog naar wat faillissementen. Moet VVV zich vooral niet mee willen bemoeien. Vreemd dat Trost zich laat verleiden om zich te mengen in dit Zuid Limburgs feestje terwijl er hier al regionaal wordt samengewerkt, kan me voorstellen dat niet iedereen binnen het bestuur daar blij mee is, Trost zou zijn handen toch al vol moeten hebben aan het eerste elftal, die moet zich helemaal niet bezig houden met beleidsissues en al helemaal niet omdat hij nog genoeg mensen kent in de stad van Onno Hoes.

  2. venlo4ever

    VVV heeft al paar jaar samenwerking met Helmond sport, en sinds dit seizoen ook met PSV.
    dus waarom zouden ze voor een samenwerking met andere Limburgse clubs gaan

Leave a Reply