Tom Plezier traint mee met VVV-Venlo

Op dit moment traint Tom Plezier mee met VVV-Venlo. De 23-jarige linksback hoopt een contract te verdienen bij de Venlonaren.

Plezier speelde voor het laatst bij Jong NAC, maar heeft al een legio aan clubs versleten: ADO Den Haag (jeugd), Swansea City, Quick, NEC Nijmegen.

Zaakwaarnemer Romeo Castelen zegt het volgende: “De interesse komt van beide kanten. Van VVV en de speler dus. Hij is een interessante jongen, creatief. In deze onzekere coronatijd zie je vaak dat dit soort jongens een kans krijgt. We gaan het zien.”

41 Responses

 1. De Realist

  Laat de woordgrappen maar komen jongens 🙂 Leuk en aardig, maar hebben meer behoefte aan aanvallende middenvelders en aanvallers. Hoe dan ook, succes Tom en hopelijk doe je het goed !!!

  1. lucien1978

   Valt allemaal wel mee.

   Seuntjes kompleet door de mand gevallen in Turkije. Ik vond hem bij Az ook net niet.

   Schmitz is pas een aansprekende naam. Champions league en UEFA cup ervaring. Daarbij Swinkels en je hebt net zo’n goede aankopen.

   Daarbij heeft Joshua John ook een aardig CV opgebouwd.

   Al met al vind ik de versterkingen bij VVV tot nu toe nog beter dan bij Fortuna

  1. OooLGooO

   Dat geld komt vanuit een goed inkopen en goed transferbeid. Ook zij hadden niks te makken, maar door goed inkopen kunnen zij dit realiseren. Iets wat vvv nekt. Ga dan eens net als meerdere clubs doen in 2 of 3e divisie clubs in frankrijk en duitsland kijken. Wij incaseren telkens de duitse net niet spelers. Willem 2, heracles en fortuna haalt daar de spelers op die een jaar later met winst verkocht worden. Dan doe je als scouting iets iet goed,

   1. Gerardus

    Nee dat geld komt van een of andere Turk die een leuke bankrekening heeft. Dat heeft niets daarmee te maken. Zonder Gün zou Fortuna nog lager dan Roda staan, hij heeft het daar gewoon geweldig gedaan en maakt nog steeds stappen vooruit. Fortuna heeft daarom ook sowieso meer te besteden dan VVV. Daarnaast waren Unnerstall, Röseler, Mlapa en Pachonik bijvoorbeeld niet echt hele slechte spelers. Ook al hebben we enkele Duitse reservespelers heir gehad.

 2. Rossie

  Schiet me aub niet neer, maar zoals de zaken er nú voorstaan, ook kijkend naar andere clubs, zet ik VVV op plek 17 of 18 komend seizoen. Nogmaals, zoals het er nú voorstaat…ik hoop uiteraard dat er nog een hoop ten goede gaat veranderen!

 3. OooLGooO

  Van mij mag je ze er gerust neetzetten. Als ze uiteindelijk maar 14e worden vind ik het prima. Wees eerlijk van die hele voorbereiding kun ue weinig zeggen. Vorig jaar een top voorbereiding met als resultaat Maaskantje er naar een paar maanden uit. RKC en ADO reken ik minimaal gelijk of minder dan VVV. Emmen, zwolle en wellicht heracles acht ik niet veel beter dan VVV. Wordt een leuk en spannend seizoen. Nog 1 jaar overleven en dan mag er van mij echt wel gebouwd worden aan een stabiele eredivisieclub. Zie fortuna die ons al zijn voorbij gestreeft.

  1. lucien1978

   Hallo Rossie.

   Dat is gebaseerd op een aantal dingen.

   De spelers hebben totaal geen binding met de club en zullen geen stapje harder lopen.

   De spelers van Twente zijn veelal jonkies die nog nooit op het hoogste niveau hebben gepresteerd .

   Andere teams zijn redelijk ingespeeld tov van Twente

   Het is nog steeds een zootje binnen de club.

   Als Twente op het begin geen punten pakt vind ik ze zelfs degradatiekandidaat nummer 1.

 4. Hakkentrik

  Mee eens met Lucien1978

  Maar wat een eeuwig gezeik hier allemaal weer!!!! Voor al die negatieve azijnpissers: het was een OEFENwedstrijd tegen de nummer vijf (5!!!) van de eredivisie van vorig seizoen. Welke dwaas verwacht er dan dat we W2 ook ff met 19-0 oprollen?????

  In oefenwedstrijden worden nu eenmaal dingen uitgeprobeerd, spelers getest, en spelers op andere posities gezet om te kijken hoe dit uitpakt. Om op basis van het gisteren vertoonde spel VVV meteen op zo`n manier af te branden, getuigd van kortzichtigheid en totaal gebrek aan relativeringsvermogen. SCHAAM JULLIE!!!!

  Dus Rossie en OooLGooO , ga lekker bij Fortuna of Twente op de tribune zitten als je denkt dat die het beter voor elkaar hebben!

 5. Rossie

  Wat een onzin zeg, er wordt niets afgebrand, ik heb gewoon een mening en die heb ik in keurige taal gedeeld. Als dat al niet meer mag hier dan ben ik zo weg…asjeblieft zeg. En ik ga me zeker niet schamen. Die eeuwige naïviteit hier, vreselijk. VVV staat er op het moment nog niet goed voor, dat ziet een blinde (met verstand van voetbal). En een oefenwedstrijd is om van te leren en om conclusies aan te verbinden. Dat doen we dus.

  1. mats

   Je mening is echter wel heel negatief.
   Het is nauwelijks opbouwend en er spreekt amper vertrouwen en clubliefde uit.
   Waarom kan dat niet anders?

   Het gaat me niet om jou persoonlijk maar als ik zie hoe Aria’s na 1 oefenwedstrijd afgekraakt wordt…hoe Kum na 1 wedstrijd alweer bij het vuil kan. Etc etc…. dat vind ik echt supporter onwaardig

   1. Rossie

    Het is zeker negatief, maar het is wel zoals je terecht zegt, mijn mening. En dat mag volgens mij gewoon. En ik vond óók spelers wél goed spelen, bv Linthorst en John. En waar staat geschreven dat je als supporter niet kritisch en/of negatief mag zijn? Kom op zeg! Ik heb een seizoenskaart sinds 1985 dus ik denk dat ik mij best wel supporter van VVV mag noemen…als ze verliezen ben ik 3 dagen chagrijnig, je hebt geen idee waar je over praat! Laat ieder aub in z’n waarde, geef je mening maar laat een ander ook vrij om z’n mening te geven, ook al is die 180 graden anders dan die van jou.

   2. mats

    Deze discussie is hier al zo vaak gevoerd. Lekker je mening geven hier. Mijn mening is dat veel VVV supporters veel te snel ongelovelijk zeiken.

 6. Louis van Gaal

  Eigenlijk pas de eerste echte wedstrijd (de eerste tegen Sporting ST) had geen waarde, tegen EVV werden de meeste basisspelers noet opgesteld ) en nu WII.. zelfde spelletje waar we het toch van moeten hebben: samen tegenhouden en hopen op een gouden uitbraak. Kirschbaum was degelijk. Verdedigend zal het wel goedkomen prima backs (Pachonic en Schmitz) en centraal mogelijkheden genoeg. Moet wel zeggen dat gisteren Stan van Dijk een prima indruk heeft achtergelaten: degelijk en rustig aan de bal. De tijd zal het leren maar ik denk hij het samen met Gelmi en Swinkels gaan uitmaken wie er in de basis komt.. Aanvallend maakte John bij mij de beste indruk. Hupperts aanvallend aardig maar verdedigend loopt hij wel mee maar maakt net een stapje te weinig. Enige echte spits is Giakoumakis: dat is een type Darfalou: sleuren, jagen, snelheid. Wat we daarvoor nodig hebben. Daar geloof ik wel in. Maar op het middenveld moet echt nog iets bij. Post en Linthorst zijn prima maar dan… De basis zal echt wel prima worden, maar dan. Hoe langer het seizoen gaat duren hoe vaker je op nummer 12 tot 20 beroep moet doen, en ik denk dat VVV best goede jeugdspelers heeft maar die zijn echt nog te ligt voor de Ere divisie. Invallen prima maar nog niet klaaar om een dragende rol te hebben… er zijn nog voldoende oefenwedstrijden en belangrijkste om er te staan in Emmen…

 7. idderzienmeining

  Ik zat eigenlijk te wachten op het item met daarin de nabeschouwing op de wedstrijd Willem II – VVV maar nu ga ik mijn relaas tóch maar hier delen.

  Alvorens ik begin met wat mij opgevallen is (positief en negatief) blijft het opvallend hoe hier in het algemeen gekeken wordt naar VVV … Ik zeg niet dat er niet kritisch gereageerd mag worden (ik zal zometeen zelf óók kritisch zijn waar het in mijn ogen moét) maar soms worden hier zaken benoemd die ik echt niet terecht vind. Ik bedoel: we zijn een club met één van de kleinste spelersbudgetten en dan is het gewoon een hels karwei om een volwaardige selectie samen te stellen, En het continue vergelijken met aankopen van bijv. Fortuna Sittard en dan roepen dat dit pas aanwinsten zijn is mij te gemakkelijk … Ik dénk dat toen VVV een speler als Schmitz, Swinkels of Hupperts presenteerde dit ook respect afgedwongen heeft bij de supporters van de concurrentie ?

  Maar nogmaals: het is en blijft een platform waarop iedereen moet en mag schrijven wat hij wil dus laat je vooral niet tegenhouden, hahahahaha !

  Dan de wedstrijd van afgelopen vrijdag …

  Eerst over de opstelling en welke poppetjes wáár speelden. Geen opvallende zaken behalve het duo achterin.
  Want persoonlijk vind ik Christian Kum als RECHTER centrale verdediger erg kwetsbaar t.o.v. zijn rol als LINKER centrale verdediger waar hij vorig seizoen ERG sterk speelde. Ik denk dan ook dat dit niet het centrale duo achterin moet gaan worden ?

  Dan de nieuwelingen en de indruk die ze achtergelaten hebben waarbij ik de prestatie van Giakoumakis even niet al te zwaar wil wegen aangezien hij als enige mocht spelen toen VVV massaal wisselde en hij in een erg jeugdig team kwam te staan !
  – Arjen Swinkels maakte op mij een goede indruk (positioneel sterk en voldoende snelheid)
  – Lucas Schmitz vond ik nog erg vlakjes spelen en heeft denk ik meer in zijn mars
  – Guus Hupperts speelde met veel diepgang en had oog voor de medespeler. Neem als voorbeeld de terug gelegde bal op Arias die de lat raakte, een voorzet die ik afgelopen seizoen amper tot niet gezien heb van Sinclair, Wright en Yeboah)
  – Jafar Arias startte sterk door balvast te zijn en vervolgens goed door te spelen op lopende mensen maar naarmate de wedstrijd vorderde werd dit minder. Ik DENK dat Arias in het spel wat VVV speelt wel degelijk van waarde kan zijn maar een doelpuntenmachine zal het niet worden ?

  Dan onze proefspelers John en Plezier. Ik vond dat Joshua John erg goed speelde in de 45 minuten dat hij mocht meespelen en persoonlijk denk ik dat VVV hem goed kan gebruiken. De inbreng van Plezier was ook in de periode dat VVV massaal wisselde en dus wil over hem nog geen oordeel vellen. Hij is aangeboden door Romeo Castelen die natuurlijk een potje kan breken bij VVV maar we gaan zien of het een potentiele aanwinst is.

  Het spel van VVV dan … dit is natuurlijk de manier van spelen die we gewend zijn van VVV. De tegenstander mag de bal hebben en VVV probeert vanuit een gesloten organisatie in de wedstrijd te komen en waar mogelijk in de omschakeling gevaarlijk te worden.
  Dan moet ik hier toch wel mijn zorgen uiten over de invulling van ons middenveld en de opties die we daar momenteel hebben –> een middenveld met Linthorst, Post en Janssen is dan echt ongeschikt en we missen daar gewoon minimaal 1 speler met écht voetbalgogme en het vermogen op de juiste momenten mee ten aanval te trekken. Nu moet dit alléén van Linthorst afkomen en dit is gewoon te weinig.
  In potentie hebben we met Neudecker zo’n soort middenvelder, maar ook zaterdag bleek weer dat hij in ons team niet goed rendeert en dus MOET er iets bij in deze linie !

  Nu zie je elke wedstrijd na verloop van tijd dat we op het middenveld de slag gaan verliezen en daardoor dan ook de controle over de wedstrijd gaan verliezen en 8 van de 10 keer ook de wedstrijd verliezen !

  Op basis van wat ik gezien heb en wat we momenteel ter beschikking hebben zou mijn voorlopige opstelling als volgt zijn:

  Kirschbaum

  Pachonik – Gelmi – Swinkels – Schmitz

  Linthorst – Post – Neudecker (op korte termijn een nieuwe aanvallende middenvelder)

  Hupperts – Arias – Giakoumakis (op korte termijn minimaal één nieuwe buitenspeler)

  1. Grad

   Ik kan me wel vinden in jouw mening. De technische staf moet wel, in deze wedstrijd tot de conclusie zijn gekomen, dat achterin Kum en Swinkels samen absoluut niet kan, zeker niet als je een beweeglijke en snelle voorhoede als tegenstander hebt. Verder dient er inderdaad nog een creatieve en aanvallende ingestelde middenvelder bij te komen. Of John dè buitenspeler is, die er nog bij zou kunnen komen is nog moeilijk te zeggen, hiervoor zou je hem nog een aantal wedstrijden tegen sterke tegenstanders aan het werk moeten zien, want in miskoop in deze kan VVV zich in de huidige situatie niet veroorloven.

 8. Rossie

  Potverdikke, in Sittard hebben ze een pot met geld gevonden hoor…

  https://nos.nl/l/2344415

  Ik weet dat er daar meer geld is dan bij VVV maar we moeten er wel liefst minimaal drie onder ons gaan houden weer dit seizoen en ik ben er nog niet uit wie dat dit keer gaan worden hoor…op wellicht RKC na dan. Dus: hopen, bidden en duimen voor nog meer en goede versterkingen in Venlo! 👍

  1. Ik zat ook te wachten op het wedstrijdverslag, maar de jongens van de site zullen het wel druk hebben dan wel op vakantie zijn, dus ik heb gisteravond laat mijn reactie op de wedstrijd gegeven in het item van de voorbeschouwing.

 9. sjengske07

  Het begint er bij VVV op te lijken, dat de staf die verantwoordelijk is voor de aankoop van spelers een beetje vast geroest zijn en misschien wordt het eens tijd dat daar ook een paar andere aan het roer komen. Die wellicht een andere, betere kijk hebben op een en ander! Hoe is het mogelijk dat Fortuna zich duidelijk roert op de transfermarkt en VVV in slaap is gesust? Kan toch niet waar zijn? Waar blijven de nieuwe, betere aankopen?

  1. VenVoeVer

   Vindt dat je hier helemaal gelijk in hebt Depor. Probleem met investeerders is dat als ze zich uiteindelijk een keer terugtrekken de betreffende club vaak met een groot probleem zit. VVV heeft alles nog steeds in eigen handen en dat is bewonderenswaardig. Als VVV zich op deze manier kan ontwikkelen tot een stabiele erediviesieploeg heb ik hier geen problemen mee. Ook al spelen ze dan constant in het rechterrijtje.

 10. lucien1978

  Ik zou sowieso mo Osman en John Yeboah proberen te halen. Osman is transfervrij en creatief en Yeboah vind ik gewoon erg dreigend en een enorm talent .

  Daarna nog proberen 1 middenvelder erbij te halen. Dan staat er toch een aardig elftal.

  Kirschbaum
  Paacho – Gelmi – Kum – Schmitz
  Post – Linthorst – Osman
  Hupperts – Giakoumakis – Yeboah

  Kum nog basis op basis van zijn ijzersterke vorig seizoen.

  John ook contractje geven en Nezar naar huis .

  Bank

  Crooij
  Dekker
  Dijck
  Swinkels
  Schafer ( verkoop ? )
  Janssen
  Neudecker
  Roemer
  John
  Arias

  Mogelijk v Dijck verhuren aan een jupiler league team zodat hij zoveel mogelijk speelt. Ik denk namelijk dat hij nu 4de CV is . Ligt eraan of Schafer gaat .

Leave a Reply