Ton Lokhoff: “We beginnen met een goed gevoel”

Donderdag 16 mei staat voor VVV-Venlo de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de Jupiler Play-Offs op het programma. Die avond nemen de geelzwarten het op tegen Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst in Deventer. Drie dagen later, op zondag 19 mei volgt de return in Seacon Stadion – De Koel -.

De Eagles eindigden als zesde in de reguliere competitie, op 13 punten achterstand van de kampioen en rechtstreekse promovendus SC Cambuur uit Leeuwarden. In de eerste ronde van de Play Offs rekenden de mannen uit de Koekstad in een dubbele confrontatie af met FC Dordrecht. Met duidelijke cijfers werd de tweede ronde bereikt: 3-3 uit en 3-0 thuis geven de Eagles veel vertrouwen.

Ton Lokhoff is blij met de positieve seizoenafsluiting van VVV-Venlo in Arnhem: “Na drie gelijke spelen op rij hebben we goed gespeeld tegen Vitesse en terecht gewonnen. Het is mooi om zo de reguliere competitie af te kunnen sluiten. Bovendien hielden we de laatste twee wedstrijden ‘de nul’ en werden er ook maar weinig kansen weggegeven. Zo beginnen we positief aan de Play-Offs.”

Voor twee spelers in de selectie van Ton Lokhoff wordt het een weerzien met hun oude club: Jules Reimerink en Ozan Türk. De eerste speelde tussen 2008 en 2010 door zijn werkgever FC Twente uitgeleend aan de club uit Deventer. Hij speelde er 38 wedstrijden. Ozan Türk speelde tussen 2007 en 2009 meer dan zestig wedstrijden voor de eerstedivisionist.

Ton Lokhoff heeft een nagenoeg fitte selectie ter beschikking: “Op de langdurig geblesseerden na is iedereen wedstrijdfit. Marcel Seip en Nils Röseler zijn volledig hersteld en hebben volop meegetraind de afgelopen dagen. Ook wat dat betreft is de selectie en de staf klaar voor deze belangrijke fase.”

De wedstrijd in Deventer staat onder leiding van scheidsrechter Nijhuis en begint om 18:45 uur.

Bron: VVV

3 Responses

  1. Ben

    Veel zal afhangen van de juiste wedstijdmentaliteit. We hebben de betere en bredere selectie, maar ja, er mogen er maar 11 worden opgesteld. Toch vreemd, dat de (eigenlijk) 2 toppers, Wildschut en van Haaren, niet in de basis staan. Terecht of niet, zij moeten de schuld er van vooral bij zich zelf zoeken. Ze laten beiden niet de instelling zien van “over mijn lijk” en dat hebben we zeker in de nacompetitie broodnodig. FORZA VVV!

Leave a Reply