Torino Hunte keert terug en tekent tot medio 2021

Vleugelspeler Torino Hunte trekt het geelzwart van VVV-Venlo opnieuw aan. De 29-jarige Hunte speelde eerder drie seizoenen voor de Venlonaren. Dat deed hij van 2015 tot 2018. Nu tekent Hunte een overeenkomst voor één seizoen in Venlo, met een optie voor nog een extra seizoen. 

Hunte kwam in 2015 over van FC Eindhoven, waar hij twee seizoenen in het eerste elftal speelde. Voor de blauw-witten speelde hij 61 officiële wedstrijden. In Venlo kwam hij vervolgens in de navolgende drie seizoenen in totaal tot 102 wedstrijden in het geelzwart ( 16 doelpunten, 12 assists ), alvorens hij in 2018 de overstap maakte naar Almere City FC. In twee seizoenen speelde Hunte 39 officiële wedstrijden voor Almere, waarin hij 2 keer scoorde en 7 assists produceerde.

Het contract van de in Goirle geboren Nederlander met Surinaamse roots werd deze zomer met wederzijds goedvinden ontbonden. Hij trainde de afgelopen weken al mee met de selectie van Hans de Koning en sluit nu definitief aan.

De Goirlenaar over zijn terugkeer in Venlo: “Het is mooi dat ik weer bij VVV-Venlo terug mag keren. Dit is een club waar ik drie seizoenen lang met heel veel plezier heb gespeeld en waar ik een fantastische tijd heb beleefd. Ik ben nota bene kampioen geworden met VVV-Venlo. Dan is het heel mooi dat je hier een tweede kans krijgt. Daar ben ik de club dankbaar voor.”

Stan Valckx, Technisch Manager over Hunte: “Torino is een goede voetballer en een jongen die qua persoonlijkheid ook prima in de groep past. Mooi dat we hem kunnen toevoegen aan onze selectie. Hij is een speler met snelheid en een actie in de benen, die altijd zorgt voor dreiging. We heten Torino dan ook weer van harte welkom op het oude nest.”

7 Responses

 1. rongo26

  Wat een negatieve berichten op Facebook. Onbegrijpelijk. In de breedte prima om erbij te hebben, en zal waarschijnlijk zeer betaalbaar zijn.

  De staf weet wat ze hebben aan Hunte, en dus ook zijn beperkingen. Dus daardoor ook gelijk inzetbaar.

 2. supportertje

  Heeft mij met zijn werklust en instelling altijd kunnen bekoren. Helaas wat minder gelukkig in het afwerken van kansen, en heeft ook het een en ander verprutst. Maar misschien heeft hij wat bijgeleerd in de afgelopen jaren. Bracht met zijn snelheid en opportunisme toch altijd veel dreiging. Ik zie hem desondanks graag komen.

 3. idderzienmeining

  Prima aanvulling op onze selectie !

  Gaat altijd dreiging van hem uit en voert óók altijd zijn verdedigende taken uit. Natuurlijk is het geen killer voor de goal maar die rol hoeft hij ook niet te vervullen … hij moet onze spits bedienen en ruimte maken voor onze linksback …

 4. Laten we de kwaliteiten die Hunte wel heeft benadrukken: het is een teamspeler, voert zijn opdrachten uit, verdedigt ook mee, is supersnel en kan dreigend zijn.
  Belangrijk is dat hij op tijd de bal naar de juiste medespeler speelt, wel probeert zijn tegenstander op snelheid te verslaan, maar niet het duel aangaat of probeert zijn tegenstander in een duel uit te spelen of te passeren. John kan dat vaak wel, Hunte meestal niet.
  En het schieten op goal zou ik als ik hem was ook aan anderen overlaten…
  Ik heb trouwens eigenlijk geen idee hoeveel assists hij op zijn naam had staan in zijn eerdere periode bij ons in de eredivisie…

 5. Real VVV

  Ik ben ook zeker wel te spreken over zijn invalbeurt tegen AZ. Werkte hard zoals we hem kennen, is razendsnel en een echte handenbinder. Ik verwacht van hem ook geen directe assists of goals. Als er gevochten, gesleurd en gewerkt moet worden, dan heb je aan hem een hele goede. Aangezien VVV vijf keer mag wisselen, zal het vaak een goede optie zijn om hem in te brengen, denk ik.

Leave a Reply