Torino Hunte traint mee met VVV-Venlo

Torino Hunte traint vanaf maandag 21 september mee met VVV-Venlo. Dat laat de club weten op hun website:

“VVV-Venlo begroet maandag 21 september een oude bekende op de training: Torino Hunte ( 29 ) sluit vanaf maandag aan bij de selectie van trainer Hans de Koning voor een proefperiode. Hunte is transfervrij, nadat zijn contract bij Almere City FC deze zomer niet werd verlengd.

De in Goirle geboren Hunte speelde eerder drie seizoenen voor VVV-Venlo ( 2015-2018 ) en kwam in totaal tot 102 optredens voor de Venlonaren. Hij scoorde in die periode 16 keer en gaf 12 assists. Almere City FC nam de aanvaller in juli 2018 over van de geelzwarten.”

De technische staf zal zich in de komende periode buigen over Torino Hunte en ook over Clement Couturier, die zijn proefperiode met een week verlengd zag worden.

26 Responses

 1. Rossie

  Hunte op proef? Daar zitten we toch ook niet op te wachten lijkt me. En over Couturier werd vorige week nog gezegd dat hij momenteel niet in aanmerking komt voor een contract…en dan nu proefperiode met een week verlengen? Heel vreemd dit. Begint er op te lijken dat:
  a) de serieuze middenvelders op zijn
  b) het geld nu écht op is
  c) er niemand naar VVV wil komen
  d) een combinatie van bovenstaande

  Als ik dit allemaal lees dan vrees ik dat we een écht serieuze versterking op het middenveld nu definitief kunnen vergeten. Maar misschien heb ik het helemaal mis…laten we het hopen! Voorlopig genieten we van een keurige 5e plek 😉

  1. Godfried

   Niet zo negatief. Hunte traint tijdelijk mee. Waarschijnlijk om zijn conditie op peil te houden. Prima toch.
   Leek me altijd een geschikte kerel met een gezonde werkethos. Het is juist mooi om te zien dat VVV deze oud spelers (Promes traint ook weer mee) de kans geeft om in vorm te blijven. Zegt veel over de club.

   1. Rossie

    Er staat toch duidelijk ‘proefperiode’. Ook al bij NAC gehad, die hoefden ‘m niet.

   2. Godfried

    VVV zelf communiceerde in eerste instantie op facebook dat hij slechts tijdelijk meetraint. Vandaar.

    Denk overigens dat dit als ‘buitenkansje’ wordt gezien. Dit staat natuurlijk los van de middenvelder(s) die nog broodnodig zijn. Een wellicht niet zo’n dure, extra optie voor op de flank. Van mij mag hij. Was altijd dreigend en deed verdedigend altijd meer dan goed zijn werk. Alleen de afronding was niet erg goed. Maar daar hadden we er vorig seizoen meer van…

   3. Grad

    Rossie, VVV heeft via Facebook en Twitter bekendgemaakt, dat Hunte tjjdelijk meetraint. Omroep Venlo interpreteert dit (bewust/onbewust?!) dat hij op proef is en andere media zoals DDL, neemt dit dan over.

 2. idderzienmeining

  Couturier kwam in 1e instantie niet in aanmerking voor een contract omdat VVV met andere opties zou onderhandelen.

  Óf deze opties zijn inmiddels géén optie meer …
  Óf deze opties houden de boot nog af en wachten wellicht op andere / betere opties …

  In beide gevallen is het hoe dan ook goed om deze speler 1 week langer aan het werk te zien. Zo leert hij onze club, onze speelwijze en zijn eventuele medespelers beter kennen én krijgen De Koning en Valckx beter inzicht in deze speler. Zo kun je straks betere keuzes maken … óf toch een andere optie kiezen óf toch overtuigd raken van Couturier.

  Prima gang van zaken vind ik gezien de beperkte financiële mogelijkheden ?

  Dan Hunte … tsja, ik weet het niet.
  Ik denk dat VVV met haar manier van spelen moet beschikken over 4 buitenspelers die er stáán en nu hebben we er slechts 3 in de personen van Hupperts, John en v. Crooij waarbij laatstgenoemde ook nog eens nodig is als middenvelder.

  Dus mocht Hunte fit blijken én voor een habbekrats willen tekenen is het wellicht logisch ?

  Maar dan wél alleen als er daarnaast óók budget is en blijft voor de 2 extra middenvelders !

  We gaan het zien

  1. lucien1978

   We hebben 4 buitenspelers en niet 3. Je vergeet Roemer. Dan gaat Hunte Roemer in de weg lopen en dat is niet goed.

   Hunte heeft een enorme werklust absoluut. En zulke spelers zijn soms bruikbaar.

   Hunte heeft echter totaal niet de voetbalkwaliteiten voor de eredivisie. Het is een KKD speler die daar niet eens opvalt.

   Zeker niet meer aan beginnen. Gewoon het beetje geld besteden aan 2 middenvelders

   1. idderzienmeining

    Lucien, daarom voegde ik ook toe … buitenspelers die er direct stáán 😉

    Roemer zal hoogstens minuten maken als VVV de buit binnen heeft (zal helaas niet vaak zijn) of bij blessures / schorsingen

   2. Helemaal mee eens!
    Vriendelijke , hardwerkende buitenspeler, maar niet meer dan dat. Hij loopt Roemer alleen maar in de weg, de jeugdspelers moeten ook speelminuten krijgen…
    Maurice Steijn heeft Hunte ook op proef gehad bij NAC, weet als geen ander de voor en tegens van Hunte, maar heeft m uiteindelijk ook niet genomen, zefs in de KKD niet, dus dat zegt genoeg. En nu dus helemaal focussen op die ene (misschien twee) middenvelder(s) die we nog kunnen aantrekken…

 3. chretien

  Ik vermoed dat Hunte gewoon gegund wordt zijn conditie op pijl te houden. Was een echt werkpaard en behalve linkerspits ook degene die de gaten moest dichtlopen, die Leemans achterliet. Zal er niet beter op zijn geworden. Ben benieuwd op vervolg.

 4. Hakkentrik

  Maar weeres eens met lucien1978, laat Hunte niet Roemer in de weg lopen, en besteedt het salaris wat je kwijt bent voor Hunte aan een adequate middenvelder.
  Vooralsnog zijn 5 van de 6 doelpunten door voorhoedespelers gemaakt, hoe lang is dat geleden dat we dat konden zeggen…….

 5. Noordsupporter

  Ik twijfel. Geloof niet dat Roemer dit seizoen dat niveau gaat halen. Heb de oefenwedstrijd tegen Fortuna gezien en toen kwam hij er totaal niet aan te pas. Niveau Hunte zal op dit moment hoger zijn dan Roemer. Hunte of Hupperts rechtsbuiten en Vito wellicht blijvertje op middenveld. Hoe dan ook zal er nog minimaal 1 middenvelder bijkomen.

 6. jurgen

  Of je laat Roemer af en toe invallen, of je verhuurt hem naar een club in de KDD waar hij gewoon wekelijks moet spelen. Torino heeft niet het niveau van de eredivisie, jammer voor hem, maar het is gewoon een feit.
  Ik las dat ADO ook druk bezig is om nieuwe spelers aan te trekken, oa Luc Castaignos en een zekere Morrison uit de UK. VVV speelt straks mogelijk tegen een ander ADO, het maak allemaal niet zoveel uit, als je maar 3 punten pakt tegen dit kaliber ploegen. Maar hopen dat die gasten van Heerenveen al naast hun schoenen lopen en denken dat ze VVV op 80 % inzet kunnen pakken, dan valt er mogelijk wat te halen. Verliezen mag, als je maar 3 punten tegen ADO pakt, we gaan het zien.

 7. Dond

  Ik hoop toch echt op nog minimaal 2 verschillende types middenvelders.
  Buiten dat buitenkansjes zouden heel mooi zijn. Zoals je kunt zien heeft VVV weinig echt goede wissel mogelijkheden.

  Post – geen extra optie.
  Linthorst – begint seizoen sterk extra concurrentie alleen maar goed.
  Vito – is geen middenvelder, zie ik het liefst op de vleugel.
  Janssen – leuke invaller maar ‘nog’ geen basis speler.

  Clement Couturier is een linksbuiten maar kan ook rechts of als 10 spelen.
  Hunte is een linksbuiten. Is echter niet de speler waar VVV sterker van zal worden.
  Beide spelers voor dezelfde linksbuiten positie.

  Word heb jij nog nieuws voor ons?

 8. lucien1978

  Als ik VVV zou zijn zou ik proberen Mohamed Taabouni van AZ te huren.

  Die jongen is pas 18 jaar , maar een van de allergrootste talenten van Nederland.

  Jong AZ rolde even de Graafschap op met 7-3.

  Taabouni 4 wedstrijden 4 goals.

  1. lucien1978

   Ik heb geen idee . Az speelt meestal in dezelfde opstelling en wisselen niet veel.

   Die hebben midsjo, de wit , Clasie en nog een paar jongens voor het middenveld.

   Overigens heb ik net een artikel gelezen op RP online over Raffael.

   Hij traint nu mee bij een amateurclub en geeft aan dat er een paar Braziliaanse clubs geïnteresseerd zijn , maar ook nog steeds VVV Venlo.

   Dit kan misschien ook nog stiekem de reden zijn waarom Valckx nog wacht met middenvelders en de proefperiode van Couturier is verlengd.

   1. Ievel Knievel

    Raffael lijkt me een betere optie dan onze Marrokkaanse Bad Boy uit Italië, ook gelet op ervaring op zeer hoog niveau en op het achterland.

    Maar goed, men was ook op zoek naar 2 (!) versterkingen voor het middenveld en misschien kan de Bad Boy mentale begeleiding krijgen. Je kan ook niet kans op kans blijven verpesten, met het oog op je eigen carrière.

  1. Grad

   Wat bedoel je met vervroegde 1 april grap? Hunte traint gewoon tijdelijk mee, dat zegt voldoende. Door sommigen wordt al gereageerd, alsof hij al gecontracteerd zou zijn en delen hem een rol toe.

Leave a Reply