“Totaal geen creativiteit en diepgang in de ploeg”

Vanmorgen stond er een groot artikel in Dagblad de Limburger. Alle Limburgse clubs worden onder de loep genomen door oud-spelers van deze clubs. Bij VVV-Venlo neemt oud-voetballer en clubicoon Huub Vercoulen (362 wedstrijden voor VVV) VVV-Venlo onder de loep en hij is niet zuinig met zijn kritiek.

Hij zegt: Het beleid bij VVV-Venlo deugt van geen kanten!

Matig team
Hij sabelt het beleid van ‘zijn’ club VVV neer. “Het is een heel matig team, waarbij ze vooral verdedigers hebben gehaald. Maar alleen met spits Platje en de geweldige keeper Mäenpää kom je er niet. De club moet meer in de regio kijken. Mensen komen niet voor middelmatige spelers uit pakweg Utrecht”, zegt ‘De Koes’.
(Bron: 1Limburg.nl)

Hier het hele artikel
„Ik ben geschrokken van het niveau. Ik denk dat VVV met Platje een geweldige spits heeft gehaald, maar alleen met Platje en een geweldige keeper – want die heeft VVV – kom je er niet. Er komt geen aanvoer en dus staat Platje op een eiland.” „VVV zit opgescheept met een heel matig elftal, een erfenis van vorig seizoen. Er is totaal geen creativiteit en diepgang op het middenveld. Daarom begrijp ik ook niet dat de renovatie van het elftal deze zomer in de achterhoede is begonnen. Verdedigers had VVV al genoeg, ze hadden een goede mid- denvelder en een rechteraanvaller moeten halen.”

„VVV moet radicaal opnieuw gaan opbouwen. Veel spelers van wie het contract afloopt: op de trein zetten met een en- kele reis. Zo hard moet je zijn in deze business. En de club moet meer naar de regio kijken. Er komt steeds minder pu- bliek kijken, dat is niet gek. Mensen komen niet voor middelmatige spelers uit pak ’m beet Utrecht naar De Koel. Er lopen in de regio spelers in het amateurvoetbal rond die meer capaciteiten hebben dan huidige VVV’ers. Ik noem één naam: Michiel Hanssen van Baarlo. Laat die jongen één jaar zes keer per week meetrainen, dan is hij een vaste keuze op het middenveld, dat garandeer ik.

huubvecro
(De Koes met Johan Cruijff)

Bron: Dagblad de Limburger van maandag 6 oktober, Sport.

15 Responses

 1. Meuske

  Zoooo dit is nieuws wat hier verkondigt word, hoe heet het ook alweer iets van open deuren intrappen…..? Man we hebben een hele lijst aan middenvelders dus dat ze verdedigers halen was ook logisch omdat we iedere keer een middenvelder in de verdediging moesten zetten. Tuurlijk is het leuk om een speler uit de regio te hebben maar volgens mij is dit ook al het geval met Sevinc Kruijssen Khalouta Gijzen of denkt hij dat de Koel vol zit door een speler van Boalder. Zal best een goede speler zijn maar hij slaat de plank volledig mis door VVV zo af te vallen met dingen waar Valcks heus wel bewust van is.

  1. Het stond vanmorgen in de krant. Er zijn meerdere mensen die er zo over denken. Maar Valckx heeft eigenlijk nog niet eens de kans gekregen en hij wordt nu al afgebrand. Is jammer maar goed zo denken er veel mensen over.

 2. Meuske

  Fijn dat deze man zijn mening heeft maar met zo een staat van dienst en een groot hart voor VVV neem ik aan moet je niet neerbuigend doen maar naar de Kaldenkerkerweg gaan en daar je gal spugen en een grote zak geld achterlaten. Makkelijk scoren zo in de limburger. Geef Valcks de komende 3 jaar de tijd en dan komt het wel goed volgens mij

 3. jopie14

  Er zit wel wat in wat De Koes zegt(het ontbreken van spelers met creativiteit en een actie die verdedigingen los kunnen spelen) natuurlijk,maar ik mag toch wel hopen dat men bij v.v.v. ook wel iets begrijpt waar het probleem ligt anders moet ik me echt zorgen gaan maken.
  En over de scouting bij v.v.v. heb ik wel zo mijn twijfels moet ik zeggen,maar heb toch wel wat vertrouwen in Stan Valkx en Albert v.d. weide,geef die jongens de tijd zou ik zeggen.

 4. dewien

  Het probleem zit overduidelijk bij de directie. Zolang er een eenmansdictatuur van hay regeert veranderd er niks. Verkeerde begeleiding van vooral niet eu spelers (cooper. Ashcroft en voorheen uchebo) zorgt ervoor dat spelers niet lekker in hun vel zitten en vertrouwen missen. Verder is het vooral vriendjespolitiek binnen de club. Ja en amen zeggen tegen hay anders word de mond gesnoerd, zie van dijk o.a. verder heeft vvv 0 euro in de kas. Door gelukkig het contract van nwofor te ontbinden kon platje natuurlijk komen. Verder zullen onze Australische vrienden binnenkort lees winterstop in de lagere regionen van Duitsland of Engeland opduiken. Toch zonde van de investering, vanwaar dan geen leemans, huiswerk voor oppergod berden?!

  1. Ben het niet met je eens. Oke Berden heeft vroeger veel voor VVV gedaan. Maar Berden is tegenwoordig meer op de achtergrond aanwezig, wat zijn rol is, dat is niet geheel duidelijk. Zeker er zijn fouten gemaakt en er is zeker kut gevoetbald de laatste jaren. Maar afgelopen zomer zijn er veel mensen in de organisatie vertrokken. Zo is er een nieuw technische hart en een nieuwe directeur. Deze mensen kunnen niet binnen 3 maanden alle problemen oplossen. De enige non europa speler is op dit moment Yuki. De rest beschikt over een europees paspoort en geloof mij die jongens verdienen niet zoveel als jij denkt. Cooper wordt niet goed genoeg bevonden door Steijn en Ascroft zit nu en dan bij de selectie. Het kan zomaar zijn dat hij gewoon speelt binnenkort. Dat van je vriendjespolitiek is niet meer na het vertrek van Soentjens! Denk je nu echt dat Valckx dat pikt? Hij wil VVv terug brengen naar de top van de JL. Elito heeft zelf aangegeven te moeten wennen aan het spel hier. In plaats van kick and rush is het vanuit achteruit voetballen. En Leemans sorry maar in de voorbereiding kon je zien dat hij tekort kwam. Tegen de amateurs deed hij het prima maar tegen profs was het stuk minder. En ja hij heeft strijd maar daar redt je het ook niet mee. Weet nog goed tegen Porto, eerste helft was echt een prima pot van VVV. Tweede helft was het drama en ook Leemans was hier debet aan. Dan moeten we nog eena gaan kijken wat voor salaris hij moest verdienen, dan kom je tot de conclusie om dat geld beter te gebruiken aan een Buwalda, Maksi en Platje. Ik vind gewoon dat de mensen gewoon de tijd moeten krijgen! Je kan niet doorselecteren als je voorganger net alle contracten verlengd. 21 doorlopende contracten is gewoon kut als je wilt doorpakken.

   1. Ben

    Mooi, kan ik me helemaal in vinden. De nieuwe mensen zijn net begonnen. We zijn in ieder geval op de goede weg. Gun de mensen nu de tijd om te bouwen. FORZA VVV for ever!

 5. socrates

  Inderdaad, geef de nieuwe leiding een eerlijke kans en dat er vanuit de flank wordt aangevallen door aan wal staande stuurlui helpt niet. Kwaliteit moet de doorslag geven en niet waar iemand vandaan komt. Supporters vinden een verkeerde terugspeelbal van Fleuren of een slappe breedtepass van Kruijsen niet minder erg omdat dit jongens uit de regio zijn. Flauwekul. Balasz Toth was niet bepaald uit de regio, maar in strijd en beleving een beter voorbeeld dan pak ‘m beet de laatste tien spelers uit de eigen jeugdopleiding. Kortom geef de technische mensen wat meer tijd en hou op met dat sentimentele demagogische gezwets over spelers uit de regio. De tijd waarin een regionaal samengesteld team nog mee kon draaien, liggen ver achter ons. Dat is romanticus Vercoulen misschien ontgaan, maar de technische leiding van VVV gelukkig niet.

 6. YowVVV

  Je mag echt meepraten als je momenteel trainer bent van een Venlose vierdeklasser bent, deze zomer is er een kleine revolutie geweest bij VVV en ik vind niet dat het fair is om je zo negatief op dit moment uit te laten. Ik als supporter kan alleen maar zeggen dat er vooruitgang in zit, zowel in het technische gedeelte (lees: Valckx) van de club, de clubmannen (lees: Driessen assistent) en spelers met een goede mentaliteit. Je verleden kun je nooit direct volledig aan de kant zetten, maar ben blij dat Nwofor, Reimerink en dat soort types weg zijn. Daarna zit er amper geld in kas, ik had mogelijk toch voor die middenvelder gekozen en in plaats van 2 verdedigers maar 1 cv erbij. Ik erger mij aan zo’n stuk en al helemaal als L1-zuid limburg dit als feit gaat overnemen.

 7. Godfried van Bouillon

  Zou De Koes nu werkelijk denken dat een spits van Baarlo wel even de goalgetter van de JL wordt en VVV naar een hoger plan kan tillen? En jongens uit de regio in het team klinkt allemaal erg leuk, maar wanneer die jongens die echt van toegevoegde waarde kunnen zijn niet willen en door PSV en NEC in vroeg stadium worden weggeplukt, dan houdt het op!

  Hendriks, Marcellis, Jans, Hattu etc. Allemaal jongens uit regio Venlo, maar allemaal bij grotere clubs onder contract.

  Om dan met spelers van Baarlo te komen aanzetten is gewoon zielig.

Leave a Reply